- Bistaratze aukerak
- Azkenak
- Gogokoenak
- Aipatuenak
Oilo papurtua parmentier eran
Osagaiak Oilo mardul bat, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, pikatuak Perrexil xehatua Oliba …
Ikusi guztiaOilo kaneloiak
Osagaiak Oilo mardul bat, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, pikatuak Oliba olioa 16 …
Ikusi guztiaOilo enpanadatxoak
Osagaiak 20 disko ore, enpanadatxoak egiteko Tipulin bat, pikatua Porru bat, pikatua 3 baratxuri ale, pikatuak 3 koilarakada oliba olio 600 g oilo haragi, txikitua (zopa egin badugu, balia dezakegu erabilitako haragia, larrutu ondoren) Arrautza …
Ikusi guztiaOilaskoa tomate eta piperrekin
Osagaiak 1,5 kg oilasko, erdi tamainako puskatan zatitua Baso handi bat ardo zuri 4 pipermorro berde edo gorri, zerrenda zabaletan zatituak 4 tipula, zerrendetan zatituak 4 baratxuri ale, pikatuak Porru bat, pikatua Litro erdia tomate …
Ikusi guztiaPiku, limoi berde eta albahaka zopa hotza
Osagaiak 16 piku, ongi onduak 3 banana, ongi onduak Litro bat ur 160 g azukre Bainila adaxka bat, ireki eta aletua 4 limoi berderen zukua eta birrindura Albahaka freskoa, eskukada eder bat Errezeta Albahakari hostoak …
Ikusi guztiaPasta haragi eta limoi azalarekin
Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 3 baratxuri ale, txikituak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 450 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Esnegain likidoa, litro laurdena Limoi baten birrindura Perrexil …
Ikusi guztiaMasusta, limoi eta ezti jela
Osagaiak 1,8 kg masusta 200 g azukre + 100 g azukre 20 koilarakada ur + 10 koilarakada ur Limoi baten zukua 2 limoi 100 g ezti Errezeta Ur hotzez garbituko ditugu masustak. Xukatu eta eltze …
Ikusi guztiaMuskuiluak saltsa berdean
Muskuiluak saltsa berdean – Osagaiak 2 Kg muskuilu 6 baratxuri ale, xaflatan Litro laurdena ur bero 5 koilarakada oliba olio birjina Perrexil pikatua Koilarakada apal bat irin Zorrotada bat ardo zuri Muskuiluak saltsa berdean Errezeta …
Ikusi guztiaMuskuiluak ozpin-oliotan
Muskuiluak ozpin-oliotan – Osagaiak 2 kg muskuilu, lurrunean irekiak, epel eta oskol bakarrean 20 koilarakada oliba olio birjina 8 koilarakada sagardo-ozpin Tipulin bat, pikatua Piper gorri bat, pikatua Piper berde bat, pikatua 2 baratxuri ale, …
Ikusi guztiaMuskuiluak lurrunean irekita patata frijituekin
Muskuiluak lurrunean irekita patata frijituekin – Osagaiak 2 Kg muskuilu Litro laurdena ardo zuri Kaienako pipermina, mutur bat Perrexil xehatua Patata frijituak, kraskatsuak Errezeta Ur zurrusta hotzaren azpian garbituko ditugu muskuiluak, tentu eta kontu handiz. …
Ikusi guztiaMuskuiluak lurrunean irekita gurin saltsa krematsuarekin
Muskuiluak lurrunean irekita gurin saltsa krematsuarekin – Osagaiak 2 Kg muskuilu Litro laurdena ardo zuri Kaienako pipermina, mutur bat Gurina, zati handi bat (250 bat g.) Perrexil xehatua Errezeta Ur zurrusta hotzaren azpian garbituko ditugu …
Ikusi guztiaMerlenka pastela
Osagaiak Kg bat merlenka hezurrarekin, erdiko trunkoa esate baterako, garbi eta ezkatarik gabe 2 tipulin, pikatuak Porru baten zuria, pikatua 2 baratxuri ale Oliba olioa Xorta bat brandy Litro laurdena esnegain urtu 8 arrautza, joak …
Ikusi guztiaTxipiroi zatituak tipularekin
Txipiroi zatituak tipularekin – Osagaiak 2 kg txipiroi begihandi, triparik gabe, azalarekin eta puska ertainetan moztuak Xorta bat brandy edo armagnac 8 tipulin, zerrendatan moztuak 2 baratxuri ale, xehatuak Kaienako pipermina, mutur bat 5 koilarakada …
Ikusi guztiaTxipiroi salteatuak
Txipiroi salteatuak – Osagaiak 1,5 kg txipiroi, barrukiak eta luma kenduta, azalarekin Oliba olioa Baratxuri xehatua, pittin bat Perrexil xehatua Gatza Txipiroi salteatuak Errezeta Ongi garbituko dizkigute txipiroiak arrandegian, tripak kendurik eta gorputzak (azal ukitu …
Ikusi guztiatxipiroi ogi-arrautzeztatuak
txipiroi ogi-arrautzeztatuak – Osagaiak Kg bat txipiroi, triparik eta barruko lumarik gabe Esnea 2 baratxuri ale, zanpatuak Ogi birrindua Oliba olioa Gatza txipiroi ogi-arrautzeztatuak Errezeta Arrandegian garbituko dizkigute txipiroiak. Azala fresko eta kolperik gabe badago, …
Ikusi guztiaMaiteren saltsa, barazki egosientzat
Maiteren saltsa, barazki egosientzat – Osagaiak 1 Goilarakada perrexil zabarki xehatua 1 Goilarakada tipula xehatua 4-5 goilarakada gazta fresko, “fromage fraiche” edo Filadelfia motakoa. Igurtzekoa, alegia. 1 Goilarakada olibolio birjin extra (OBE) 1/2 Goilarakada limoi …
Ikusi guztiaPikuak krema ingelesarekin
Osagaiak 24 piku heldu Litro erdia krema ingeles Errezeta Xomorrorik eta txortenik gabe egongo dira pikuak. Beharra izanez gero, uretan pasatuko ditugu bizkor, eta zatar batez lehortuko ditugu ondoren leunki. Zuritu ere egin ditzakegu, baina …
Ikusi guztiaPikuak esnegain izozkiarekin salteatuak
Osagaiak 20 piku txiki, ongi onduak, txorten gogorrik gabe 4 koilarakada azukre beltz 2 koilarakada gurin Limoi zukua, tanta batzuk Esnegainezko izozkia Errezeta Azukrea padera zabal batean ipini eta karamelu bihurtuko dugu su eztian. Kolore …
Ikusi guztiaBehi saiheskia saltsan
Osagaiak 2 kg behi saiheski, zatitua 4 baratxuri ale, pikatuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak 8 koilarakada tomate saltsa Baso bete ardo zuri Oliba olioa Litro bat salda edo ur Gatza Errezeta Oliba olioa …
Ikusi guztiaBexamel saltsa 2
Bexamel saltsa – Osagaiak Litro bat esne 80 g gurin 60 g irin Gatza eta piperbeltz zuri, ehoa Bexamel saltsa Errezeta Bexamel krematsu bat maneatzeko oinarria dago kopuru hauetan. Oinarri honetako bexamel batez estali ahal …
Ikusi guztiaBexamel saltsa 1
Bexamel saltsa 1 Osagaiak 50 g gurin 70 g irin Esne irakina, litro bat Gatza eta piperrauts eho berria Errezeta Saltsa honekin krema fin-fina egin daiteke lasagna edo kaneloi batzuk estaltzeko, baita betiko kroketak irin-arrautzatan …
Ikusi guztiaTxahal txuleta paderan egina ziapearekin
Txahal txuleta paderan egina ziapearekin – Osagaiak 4 txahal txuleta, ederrak, 800 g ingurukoa bakoitza Oliba olio pixar bat 4 koilarakada eder ale-ziape Gatza Txahal txuleta paderan egina ziapearekin Errezeta Giroko tenperaturan utziko dugu txuleta, …
Ikusi guztiaSagar jelea
Sagar jelea – Osagaiak 6 kg errege-sagar azalarekin, zuztarrik gabe eta 6 ataletan moztuak 4 l ur 75 g azukre Errezeta Kazola zabal batean, su bizian jarriko ditugu sagar atalak urarekin batean. Tapatu egingo dugu …
Ikusi guztiaTipulatxen ozpin-olioa
Osagaiak Litro erdia oliba olio birjina 20 koilarakada sagardo-ozpin 4 tipulatx, zurituak eta pikatuak Baratxuri xister bat, pikatua Porru baten zuria, pikatua Piperbeltz eho berria eta gatza Errezeta Gopor batean nahasiko ditugu osagai guztiak, ozpina …
Ikusi guztiaPita ogia nola berotu ogitartekoak egiteko
Osagaiak Ogi arabiarra Errezeta Ogi arabiarra legamiarik eta mamirik gabeko opil mota bat da, gaur egun zailtasunik gabe aurkitzen duguna supermerkatu handietan, erosi, berotu eta segituan jateko. Aurrez egosiak egoten dira, eta hutsean ontziratuak edo …
Ikusi guztiaOzpin-olioa ziapearekin
Osagaiak Kakahuete olioa edo ekilore olioa, litro erdia Oliba olio birjina, estra, litro erdia Sagardo-ozpina, 200 g 2 baratxuri ale, zurituak, barreneko hozia kenduta 100 g ziape Gatza eta piperbeltz beltza, eho berria Errezeta Irabiagailu …
Ikusi guztiaOzpin-olioa fruitu lehorrekin
Osagaiak Kakahuete olioa edo ekilore olioa, litro erdia Oliba olio birjina, estra, litro erdia Pinazi txigortuak, koilarakada bat Hur txigortuak, koilarakada bat 100 g sagardo-ozpin 100 g limoi zuku Gatza eta piperbeltz beltza, eho berria …
Ikusi guztiaOzpin-olioa belarrekin
Osagaiak Kakahuete olioa edo ekilore olioa, litro erdia Oliba olio birjina, estra, litro erdia Koilarakada bat perrexil, xehatua Koilarakada bat albahaka fresko, xehatua Koilarakada bat mingarratz fresko, xehatua 100 g sagardo-ozpin 100 g limoi zuku …
Ikusi guztiaMaionesa ziapearekin
Osagaiak Oliba olioa, litro erdia inguru 4 arrautza gorringo 3 koilarakada sagardo-ozpin 2 koilarakada bete ale-ziape edo ziape min, gustuen arabera Gatza, ximiko bat Errezeta Munduko saltsa hotz zabalduena da maionesa. Jaki askoren komodina da …
Ikusi guztiaHondarraitz edo griviche saltsa
Osagaiak 2 arrautza gorringo egosi Arrautza gorringo gordin bat Xorta bat sagardo-ozpin Oliba olioa Ximiko bat perrexil pikatu Eskukada bat kornixon/pepinillo, ozpinetan onduak eta pikatuak Ximiko bat kapar pikatu Gatza Errezeta Gopor batean edo irabiagailuaren …
Ikusi guztiaAllioli irabiagailuan egina
Allioli irabiagailuan egina – Osagaiak Arrautza gorringo bat Litro laurdena eguzki-lore olio Baratxuri ale bat, zuritua 8 koilarakada ur bero 10 koilarakada esnegain urtu Gatza Allioli irabiagailuan egina Errezeta Arrautza gorringoa, ur beroa eta baratxuri …
Ikusi guztiaAllioli saltsa (traditional taliban repice)
Allioli saltsa (traditional taliban repice) – Osagaiak 8 baratxuri ale, zurituak 2 arrautza gorringo Oliba olio birjina, estra, 300 g Gatz pixka bat Limoi erdiaren zukua Motrailu edo almaiz bat Allioli saltsa (traditional taliban repice) …
Ikusi guztiaOpil suitzar torradak
Osagaiak 8 opil suitzar edo esne-opil Esnea, litro erdia Esnegain likidoa, litro laurdena 10 koilarakada azukre Kanela ezpaltxo bat Limoi azala, zati bat Irin xorta bat Arrautzak, joak Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko Azukre beltza …
Ikusi guztiaArroz zuria baratxuri eta perrexilarekin
Osagaiak 6 koilarakada handi oliba olio birjina 4 baratxuri ale, pikatuak 500 g arroz, ale biribilekoa 1,3 l salda edo ur 2 koilarakada handi perrexil xehatu Errezeta Kazola batean olioa ipini eta su eztian jarriko …
Ikusi guztiaMamia azukreztatua
Osagaiak Mamia Azukrea Errezeta Esnea berotu eta sutatik atera eta gero, 125 g azukre erantsiko ditugu litro esne bakoitzeko. Nahasi eta errezetaren arabera jokatuko dugu, hau da, aurrez tanta batzuk gatzagi pausaturiko potoetan isuri eta …
Ikusi guztiaKonpota azukre gorritua
Konpota azukre gorritua – Osagaiak 100 g azukre 350 g almendra, txikitua eta txigortua Ekilore olio pixka bat 300 g mertxika marmelada Mertxika pattarra, 4 koilarakada Konpota azukre gorritua Errezeta Eltze bat jarriko dugu sutan, …
Ikusi guztiaKakiak jogurtarekin
Osagaiak Kg bat kaki Jogurt greziarra, oso hotza Errezeta Kakiak umo egon behar dute, haien kolorea laranja bizia izango da eta ukituta ez dira bigun egongo, zaila izango baita orduan zuritzea eta zatitzea. Goxo askoak …
Ikusi guztiaHenrietteren pastela
Osagaiak 2 katilukada irin 2 katilukada azukre 3 arrautza Katilukada bat esnegain urtu Koilaratxokada bat azukre bainilatu Ximiko bat legamia-hauts Errezeta Azukrearekin joko ditugu arrautzak, kolore zurixka hartu arte. Irina, esnegaina eta legamia gaineratuko ditugu …
Ikusi guztiaGosaritarako bizkotxoa
Osagaiak 4 arrautza Azukre hautsa, 125 g Almendra gordinaren hautsa, 160 g 125 g gurin bigun 60 g esnegain (ura kenduta) Errezeta Katilu batean, hagaxkekin edo, hobeki, irabiagailu elektriko hagaxkadunarekin, arrautzak eta azukrea ongi jo, …
Ikusi guztiaEsnegain kruxpetak
Osagaiak Haize kruxpetak, frijituak eta epelduak Esnegain harrotu berria, Chantilly krema Azukre-hautsa Errezeta Guraize batzuez albo batetik ireki eta barruko orea hustu egingo diegu, neurrian betiere, kruxpetei, ahalik eta betegarri gehien sartu ahal izateko. Koilara …
Ikusi guztiaArbendol edo almendra bizkotxoa
Osagaiak 165 g gurin 215 g azukre Limoi baten azal birrindua Gatz zimiko bat Almendra hautsa, 90 g Legamia hauts pixar bat 150 g irin 2 arrautza Errezeta Gurina jo. Beraztua gelditu behar du, krema …
Ikusi guztiaAndere-mahats clafoutis pastela
Osagaiak 250 g andere-mahats, aletuak 3 arrautza 5 koilarakada azukre 130 g esnegain lodi edo, hura ezean, urtu Koilarakada bete uxuala Errezeta Arrautzak, azukrea eta gorringoak nahasiko ditugu gopor batean. Nahastura leun eta krematsu egotean …
Ikusi guztiaGazta enpanadatxoak nola egin
Gazta enpanadatxoak nola egin – Osagaiak Enpanadatxoak egiteko 20 ore-disko Gazta beratz krematsua (15 koilarakada), baina loditasun pixka bat duena (betegarria sobera likidoa ez izateko), Filadelfia edo San Millan esaterako) 2 koilarakada azukre Irasagar-gozoki puska …
Ikusi guztiaFrijituetarako orea nola egin
Osagaiak 3 arrautza 90 g irin Legami hauts zimiko bat Garagardo hotza, zorrotada bat Gatza Errezeta Arrautza gorringoak eta zuringoak bereizi. Katilu batean ongi jo, irabiatzeko hagaxkekin edo sardexka batekin, gorringoak, legamia eta irina. Aldez …
Ikusi guztiaEnpanadatxoak koipetsuak izan ez daitezen
Enpanadatxoak koipetsuak izan ez daitezen – Osagaiak Arrautza gorringo bat Teknika Enpanadatxoak behar bezain zaporetsuak baina askoz arinagoak izan daitezen, frijitu gabe, labe-erretilu batean jarriko ditugu zatar edo aluminio-paperaren gainean, eta arrautzaren gorringo batez margotuko …
Ikusi guztiaPasta salteatua, baratxuri, perrexil eta karrakelekin
sagaiak 6 baratxuri ale, xaflatan moztuak 8 koilarakada oliba olio Perrexil pikatua Kg bat karrakela edo magurio, egosiak eta oskoletik orratz batez atereak 600 g pasta, egosia berria, norberaren gustukoa (molde honetako jakietan egokiak dira …
Ikusi guztiaMugurdi salteatuak bainila izozkiarekin
Osagaiak 500 g mugurdi, txortena kenduta 4 koilarakada azukre beltz 2 koilarakada gurin Limoi ur tanta batzuk Bainila izozkia Errezeta Zartagin handi batean azukrea paratu eta karamelu itxura har dezala su motelean. Pixka bat gorritu …
Ikusi guztiaBrokoli purea
Osagaiak 600 g brokoli 280 g gurin, hotza, dadotan moztua Gatza Errezeta Ur asko jarri irakiten, gatzarekin. Brokoliari hosto berdeak kendu eta zurtoina moztu. Adaxkak askatu eta uretan garbituko ditugu. Pixka bat xukatu, erabat lehortu …
Ikusi guztiaUsakume errea baratxuri eta patatekin
Osagaiak 4 usakume gizendu, 600 bat g bakoitzak 4 baratxuri ale, osorik eta zuritu gabe 2 koilarakada gurin 4 koilarakada sagardo-ozpin 2 koilarakada ale-ziape Perrexila, guraizez txikitua Gatza eta piperbeltza Patata baratxuriekin erreak, errezeta bat …
Ikusi guztiaTxerri mingaina eta patatak entsaladan
Txerri mingaina eta patatak entsaladan – Osagaiak 8 txerri mingain garbi Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Kg bat patata, uretan egosiak eta zurituak Eskukada bat perrexil, trauskil moztua Oliba olio birjina Xorta …
Ikusi guztiaHaragi xerra nola frijitu
Osagaiak Xerra Baratxuri ale bat, xerratuta Oliba olioa Gatz larria Perrexila Limoi zukua Errezeta Xerra bat frijitzeko, esku ona, padera on bat eta tanta bat olio baizik ez da behar. Haragiari ez zaio inoiz gatza …
Ikusi guztiaTxokolate terrina erraza
Txokolate terrina erraza – Osagaiak Bizkotxoa egiteko: 4 arrautza 125 g azukre 80 g irin Ximiko bat legamia hauts Trufa egiteko: 800 g txokolate beltz 3 gorringo 100 g gurin guri Arrautza zuringo bat, harrotua …
Ikusi guztiaTxokolate tarta mamitua
Txokolate tarta mamitua – Osagaiak Tarta molde bat, ore hautsiz edo hostorez estalia, labean errea Litro erdia esnegain 100 g azukre 5 arrautza 90 g txokolate beltz 30 g txokolate esnedun Tartaren estalkia osagaiak: 100 …
Ikusi guztiaTxokolate krema mamitua
Txokolate krema mamitua – Osagaiak 200 g txokolate ilun, kalitate onekoa Litro laurdena esne Litro laurdena esnegain urtu 4 arrautza gorringo 6 koilarakada azukre Koilarakada mutur bat kafe disolbagarri, nescafe modukoa Txokolate krema mamitua Errezeta …
Ikusi guztiaTxokolate beroa
Txokolate beroa – Osagaiak Litro erdia esne Gurina, zati eder bat 100 g txokolate beltza, kalitate onekoa eta zatitua 2 koilarakada azukre beltz Txokolate beroa Errezeta Kazola batean, su ezti-eztian edukiko ditugu esnea eta azukrea …
Ikusi guztiaTatin sagar tarta
Tatin sagar tarta – Osagaiak 6 golden sagar, zurituak eta lau puskatan zatituak, barruko zuztarra kendu eta limoi zukuaz igurtziak 125 g gurin bigun 150 g azukre-hauts Bainila adaxka bat, irekia eta aletua 250 g …
Ikusi guztiaTarta orea
Osagaiak 250 g irin 150 g gurin, pomadan 95 g azukre-hauts 30 g arbendol-hauts Arrautza bat Gatz pixka bat Bainila leka erdi baten barruko aleak Errezeta Irina eta azukre-hautsa bahetuko dugu lehenik. Gopor batean, eskuz …
Ikusi guztiaSoufflea bizkor egina
Osagaiak Xafla lodi bat gurin-bizkotxo, edo 2 esne-opil bitan zatituak Izozkia, gogokoren bat Xorta bat edari bizi edo likore, gogokoren bat 3 arrautza zuringo 2 arrautza gorringo 2 koilarakada azukre-hauts Errezeta Labe-erretilu baten edo portzelanazko …
Ikusi guztiaSan Markos opila
San Markos opila – Osagaiak 225 g gurin bigun 280 g azukre limoi azal baten hautsa gatz pitin bat 115 g arbendol edo almendra eho koilarakadatxo erdi legami 200 g irin 3 arrautza San Markos …
Ikusi guztiaSan Blas opila, Teresarena
San Blas opila, Teresarena – Osagaiak Kg 1 irin Kilo erdi azukre 150 g txerri gantz edo koipe 8 arrautza (bi zuringo aparte utzirik) 7-8 tanto anis esentzia Legamia, zorro txiki bat edo gaseosa freskagarriak …
Ikusi guztiaSagar tarta mahaspasekin
Sagar tarta mahaspasekin – Osagaiak Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsi fin-finaz estalia, hotza 6 sagar, zurituak, dadotan moztuak Korintoko mahaspasak, eskutada bat (sobera lehor baleude, zenbait orduz eduki beratzen Calvados-etan) Zurrusta bat Calvados …
Ikusi guztiaSagar tarta kremarekin
Sagar tarta kremarekin – Osagaiak Tartak egiteko molde bat, hondoa hostorez estalita. Moldetik zentimetro batzuk kanpora atera behar du hostoreak Hostore disko bat, pixka bat txikiagoa, tarta estaltzeko Litro laurdena krema 8 errege sagar garratz, …
Ikusi guztiaSagar eta erromero konpota
Sagar eta erromero konpota – Osagaiak 8 sagar, zurituak eta dado handietan zatituak 8 koilarakada azukre Gurina, puska handi bat Erromero adaxka bat Limoi baten zukua Sagar eta erromero konpota Errezeta Gurina kazola zabal batean …
Ikusi guztiaPixtatxo krema
Osagaiak 150 g krema 150 g txokolate zuri Gelatina orri bat 9 koilarakada pistatxo ore berdea 375 g esnegain likidoa Errezeta Ontzi batean Maria bainuan nahasiko ditugu txokolate zuria eta pistatxo orea, krema bat lortu …
Ikusi guztiaOlearso bizkotxoa
Osagaiak Katilukada bat esnegain lodi (hura ezean, urtua) Limoi azal bat, birrindua Katilukada bat azukre 2 arrautza Katilukada bat eta erdi irin Zorrotada on bat anis Errezeta Gurinez eta irinez igurtziko dugu molde bat. Gopor …
Ikusi guztiaOgi edo opil suitzar torrada karamelatuak
Osagaiak 16 torrada irin-arrautzatan pasa berriak, ogi edo opil suitzarrarekin eginak 15 koilarakada krema 5 koilarakada almendra joa Ron xorta bat Arrautza gorringo bat Azukrea eta krema kataluniarra egiteko erabiltzen dugunaren moduko karamelugaia Errezeta Lehenik …
Ikusi guztiaOgi txigortua gaztaz gainerreak nola egin
Osagaiak Kg bat Gruyére gazta 6 arrautza gorringo + 4 arrautza 4 koilarakada esnegain bikoitz lodi edo, hura gabe, esnegain urtu Gatza eta piperbeltza Errezeta Azala kenduko diogu gaztari. Zati txikitan puskatu eta irabiagailu handi …
Ikusi guztiaOgi edo opil suitzar torrada karamelatuak
Osagaiak 16 torrada irin-arrautzatan pasa berriak, ogi edo opil suitzarrarekin eginak 15 koilarakada krema 5 koilarakada almendra joa Ron xorta bat Arrautza gorringo bat Azukrea eta krema kataluniarra egiteko erabiltzen dugunaren moduko karamelugaia Errezeta Lehenik …
Ikusi guztiaMugurdiak portoarekin
Osagaiak 750 g mugurdi, ongi onduak Zorrotada oparo bat porto Errezeta Ziur egon behar dugu mugurdiek xomorrorik ez dutela eta txortena gogor eta arantzatsua dutela. Behar izanez gero, uretan pasa eta poliki-poliki xukatuko ditugu zapi …
Ikusi guztiaMugurdiak moskatelarekin
Osagaiak 750 g mugurdi, ongi onduak Zorrotada oparo bat moskatel Errezeta Ziur egon behar dugu mugurdiek xomorrorik ez dutela eta txortena gogor eta arantzatsua dutela. Behar izanez gero, uretan pasa eta poliki-poliki xukatuko ditugu zapi …
Ikusi guztiaMugurdiak krema ingelesarekin
Osagaiak 750 g mugurdi, ongi onduak Krema ingelesa, litro erdia Errezeta Ziur egon behar dugu mugurdiek xomorrorik ez dutela eta txortena gogor eta arantzatsua dutela. Behar izanez gero, uretan pasa eta poliki-poliki xukatuko ditugu zapi …
Ikusi guztiaMugurdiak izozkiarekin
Osagaiak 750 g mugurdi, ongi onduak Krema ingelesa, litro erdia Errezeta Ziur egon behar dugu mugurdiek xomorrorik ez dutela eta txortena gogor eta arantzatsua dutela. Behar izanez gero, uretan pasa eta poliki-poliki xukatuko ditugu zapi …
Ikusi guztiaMugurdiak chantilly kremarekin
Osagaiak 750 g mugurdi, ongi onduak Chantilly krema, litro erdia Errezeta Ziur egon behar dugu mugurdiek xomorrorik ez dutela eta txortena gogor eta arantzatsua dutela. Behar izanez gero, uretan pasa eta poliki-poliki xukatuko ditugu zapi …
Ikusi guztiaMugurdi saltsa
Osagaiak 2 kg mugurdi 200 g azukre Errezeta Kazola batean ipiniko ditugu osagaiak. Su ezti-eztian jarri eta egosten edukiko dugu nahastura 5 bat minutuan. Irabiagailu baten besoaz jo eta iragazki mehe batez pasatuko dugu ondoren …
Ikusi guztiaMugurdi salteatuak bainila izozkiarekin
Osagaiak 500 g mugurdi, txortena kenduta 4 koilarakada azukre beltz 2 koilarakada gurin Limoi ur tanta batzuk Bainila izozkia Errezeta Zartagin handi batean azukrea paratu eta karamelu itxura har dezala su motelean. Pixka bat gorritu …
Ikusi guztiaMugurdi clafoutis pastela
Osagaiak 250 g mugurdi 3 arrautza 5 koilarakada azukre 130 g esnegain lodi edo, hura ezean, urtu Mugurdiekin eginiko edari biziren bat, koilarakada bete Errezeta Arrautzak, azukrea eta gorringoak nahasiko ditugu gopor batean. Nahastura leun …
Ikusi guztiaKrema tarta mugurdiekin
Osagaiak Tarta-hondo bat, labean erretako ore hautsi fin batez estalia, hotza Litro erdia krema edo krema arin, gustuen arabera Mugurdi freskoak, txortenik gabe Azukrea hautsetan Errezeta Kontu handiz, moldearen ertzak ez haustearren, zabalduko dugu krema …
Ikusi guztiaMertxika zopa gozoa moskatelaren kutsuan
Osagaiak 6 mertxika edo melokotoi eder Moskatel botila bat Bainila adaxka bat, irekia eta aletua Litro bat ur 500 g azukre 2 laranjen zukua eta azala 2 limoiren zukua eta azala *Lau pertsonentzat Errezeta Mertxikak …
Ikusi guztiaMertxika konpota 1
Mertxika konpota 1 – Osagaiak 250 g azukre beltz Bainila adaxka bat, irekia eta aletua Limoi baten zukua eta birrindura 2 kg mertxika, ongi onduak, hezurrik gabe pisatuak Errezeta Kazola batean osagai guztiak nahasi, ongi …
Ikusi guztiaMertxika konpota 2
Osagaiak 250 g azukre Bainila leka bat Limoi baten zukua Limoi baten birrindura Mertxika edo melokotoi onduak, kilo bat, azalarekin baina hezurrik gabe pisatuak Errezeta Bainila leka erditik ireki eta barrenekoa marruskatu bertan diren hazi …
Ikusi guztiaMertxika melba eran
Osagaiak Mertxika bat almibarrean, bitan zatitua Bainila izozkia Mugurdi saltsa Errezeta Mahai azkenetarako kristalezko kopa baten hondoan, almibarrean onduriko mertxika erdi bat ipiniko dugu, alde laua gora begira. Oparo beteko dugu ondoren bainila izozki krematsu …
Ikusi guztiaMertxika erreak
Osagaiak 12 mertxika edo melokotoi, ongi onduak eta ederrak Kanela ezpaltxo bat Bainila adaxka bat Moskatela, baso erdi bat Ura, baso handi bat 12 koilarakada bete azukre *Lau pertsonentzat Errezeta Uretan garbitu eta ongi xukatuko …
Ikusi guztiaMertxika almibarrean
Osagaiak 10 mertxika 1,5 l ur 750 g azukre Bainila leka bat, bitan irekia eta alerik gabe *Lau pertsonentzat Errezeta Kazola zabal batean (estu sartuko dira hartan mertxikak) ura jarriko dugu egosten. Irakiten hasi orduko …
Ikusi guztiaMasusta salteatuak izozkiarekin
Masusta salteatuak izozkiarekin – Osagaiak 500 g masusta, txortenik gabe 2 koilarakada azukre beltz Koilarakada bat gurin Tanta batzuk limoi zuku eta Modenako ozpin Jogurt izozkia, bola batzuk Errezeta Padera batean azukrea jarri eta …
Ikusi guztiaPiper berdeak arkume hankaz beteak
Piper berdeak arkume hankaz beteak – Osagaiak Saltsan egindako txerri hanka hezurgabetuen errezeta 1 12 piper berde handi eta luze, ahalik eta leunenak (zimur gabeak) Oliba olioa frijitzeko 4 tipulin eder xehatuak Baratxuri ale bat …
Ikusi guztiaHaragi xerra eta piper ogitartekoa
Haragi xerra eta piper ogitartekoa – Osagaiak Opil bat, bitan irekia Haragi xerra bat, ez oso lodia, zaharrarena edo gaztearena (behia edo txahala) 2 baratxuri ale, xerratan Xorta bat oliba olio Piper errea, zuritua eta …
Ikusi guztiaEndibia entsalada
Endibia entsalada Osagaiak 12 endibia erdi neurriko 4 koilarakada ozpin-olio Gatza eta piperra Errezeta Endibia freskoak hautatu behar ditugu: alde batera utziko ditugu hosto muturrak zimel dituztenak eta trinko beteak ageri ez direnak. Zuztarra moztu …
Ikusi guztiaMarrubi clafoutis pastela
Marrubi clafoutis pastela – Osagaiak 250 g marrubi, lautan eginak handiak badira 3 arrautza 5 koilarakada azukre 130 g esnegain lodi edo, hura ezean, urtu Koilarakada bete uxuala, edo antzeko edari biziren bat … Errezeta …
Ikusi guztiaMarrubiak bainila izozkiarekin salteatuta
Marrubiak bainila izozkiarekin – Osagaiak 500 g marrubi, txortenik gabe, laurdenetan zatituak 4 koilarakada azukre beltz 2 koilarakada gurin Limoi zukua, tanta batzuk Bainilazko izozkia Errezeta Azukrea padera zabal batean ipini eta karamelu bihurtuko …
Ikusi guztiaPikuak chantilly kremarekin
Pikuak chantilly kremarekin – Osagaiak 24 piku heldu Litro erdia chantilly krema Errezeta Xomorrorik eta txortenik gabe egongo dira pikuak. Beharra izanez gero, uretan pasatuko ditugu bizkor, eta zatar batez lehortuko ditugu ondoren leunki. Zuritu …
Ikusi guztiaArkumea saltsan patatekin
Arkumea saltsan patatekin – Osagaiak 1,5 kg arkume (umerria edo bildotsa), puska ertainetan zatitua 5 piper txorizero, litro eta erdi ur epelean bi orduz beratuak 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak 10 koilarakada …
Ikusi guztiaBerdel frijitua
Berdel frijitua – Osagaiak 8 berdel txiki edo ertain Irina Gatza Frijitzeko oliba olioa 2 baratxuri ale … Errezeta Arrandegian ongi garbia eman diezagutela berdela, barrenak, burua, alde banatako hexurrak eta buztana kenduta. Berdelak txikiak …
Ikusi guztiaMeloia izozkiarekin
Meloia izozkiarekin – Osagaiak Meloi erdi gozo bat Gustuko dugun izozki edo sorbeteren bat, esnegainez eta fruta zukuez egina *Lau pertsonentzat Errezeta Zuritu eta dado txikitan zatituko dugu meloia. Gopor handi batean edo txiki batzuetan …
Ikusi guztiaUdare edo madariak belle-helene eran
Udare edo madariak belle-helene eran – Osagaiak Udareak almibarrean Bainila izozkia Txokolate saltsa Almendrak … Errezeta Bitan egin eta txortena eta zuztarra kenduko dizkiogu ondoren almibarrean daukagun udareari. Kopa baten hondoan ipiniko dugu erdi bat. …
Ikusi guztiaOilasko gibelen patea
Oilasko gibelen patea – Osagaiak 24 oilasko gibel 2 tipulin, pikatuak Baratxuri ale bat, pikatua 2 arrautza Oliba olio pixar bat Brandy xorta bat 200 g patata pure Gatza eta piperbeltza Oilasko gibelen patea Errezeta …
Ikusi guztiaOilasko errea aranekin
Oilasko errea aranekin – Osagaiak 2 oilasko eder, erretzeko prestatuak, garbiak 20 aran pasa, ederrak eta mamitsuak, hezurra kenduta Limoi azal bat Tipula Gatza eta piperbeltza, eho berria Baso bete ur Errezeta Labeko erretilu handi …
Ikusi guztiaFoie-gras naturalaren terrina portzelanan egosia
Foie-gras naturalaren terrina portzelanan egosia – Osagaiak Kg erdia ahate foie-gras gordin, bi gibel inguru. Gatza, piperbeltz zuri ehoa eta azukrea Xorta bat armagnac Xorta bat brandy Xorta bat Portoko ardo Foie-gras naturalaren terrina portzelanan …
Ikusi guztiaOilagor errea gorringoekin
Oilagor errea gorringoekin – Osagaiak 4 oilagor garbi, hariz lotuak Gurina, mutur bat Koilarakada bat oliba olio 4 baratxuri ale Foie-gras mi-cuit, zati eder bat 4 ogi xerra txigortu Gorringo salteatuen errezeta bat Gatza … …
Ikusi guztiaBelar usaitsuak nola ihartzen utzi
Belar usaitsuak nola ihartzen utzi – Osagaiak Izozkailuko poltsak Errezeta / Teknika Mendian barrena ibili eta gero, itxura bitxiko makilaz eta harriz gainera, edo lore-ontzia apainduko digun liliren batez gainera, noiz ez gara belar usaintsuren …
Ikusi guztiaBasurde zibeta
Basurde zibeta – Osagaiak Kg bat basurde haragi, dado handitan moztua, gizenik eta tendoirik gabe Tipula handi bat, pikatua Azenario handi bat, xerratan moztua 2 baratxuri ale, zurituak Calvados edo antzeko edari bizi bat, baso …
Ikusi guztiaArrautza nahasi krematsuak mikrouhinetan
Arrautza nahasi krematsuak mikrouhinetan – Osagaiak 2 arrautza Gatza eta piperbeltza Xorta bat esnegain urtu edo esne kontzentratu lurrundu Xorta bat oliba olio Xorta bat gurin urtu Errezeta Plater batean nahasiko ditugu osagai guztiak. Ongi …
Ikusi guztiaOnddo tortilla
Onddo tortilla – Osagaiak Onddo salteatuak, 600 g Oliba olio pixka bat 8 arrautza Gatza Perrexil xehatua *Lau pertsonentzat Errezeta Onddoak kazola zabal baten edo zartagin batean jarriko ditugu berotzen, kontu handiz hondoan ez itsasteko. …
Ikusi guztiaTutuak Doneztebeko Joxeparen eran
Tutuak Doneztebeko Joxeparen eran – Osagaiak Orea egiteko: 450 g irin 20 g azukre 200 g oliba olio 200 g esne 2 limoi azal Gazta-krema maneatzeko: 2,5 kg gazta-krema Litro bat esnegain 400 g azukre …
Ikusi guztiaKrema arina kafearen kutsuan
Krema arina kafearen kutsuan – Osagaiak 750 g krema hotza 250 g esnegain, harrotua, azukre pixar batekin Kafe-likore xorta bat Koilarakada bat kafe disolbagarri, Nescafe modukoa Errezeta Azukre pixar bat emango diogu esnegain harrotuari, sendo-sendo …
Ikusi guztiaGanbak tenpuran
Ganbak tenpuran – Osagaiak 40 ganba, freskoak eta erdi neurrikoak 150 g irin Ura, litro laurdena Azukrea, ximiko bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Gatza, koilarakada erdia Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta …
Ikusi guztiaEzti madalenak
Ezti madalenak – Osagaiak 300 g gurin 300 g azukre-hauts 120 g irin 120 g arbendol-hauts 425 g arrautza zuringo 4 koilarakada ezti Errezeta Gurina erantsi eta su eztian jarriko dugu eltze giderdun bat, gurina …
Ikusi guztiaBerberetxoak tomatearekin
Berberetxoak tomatearekin – Osagaiak 2 Kg berberetxo Litro laurdena ardo zuri Oliba olio Kaienako pipermina, mutur bat 6 baratxuri ale, pikatuak 4 tipulin, pikatuak Litro bat tomate saltsa Perrexil xehatua Errezeta Ur zurrusta hotzaren …
Ikusi guztiaUntxi frijitua
Untxi frijitua Osagaiak 2 untxi, erdi tamainakoak eta puska txikitan zatituak Limoi zukua Perrexil xehatua 4 baratxuri ale, zanpatuak Xorta bat soja saltsa Irina eta gatza 4 baratxuri ale, zuritu gabe Oliba olioa, frijitzeko Errezeta …
Ikusi guztiaBieira salteatuak
Bieira salteatuak – Osagaiak 20 bieira eder eta garbi Koilarakada bat oliba olio Gurina, zati txiki bat Tanta batzuk limoi zuku Perrexila, xehatua Gatza Errezeta Bi aldeetatik emango diegu gatza bieirei. Olioa isuri eta su …
Ikusi guztiaAmuarrainak eskabetxean
Amuarrainak eskabetxean – Osagaiak 1,5 kg amuarrain, garbi eta zabaleran bitan zatituak Irina eta frijitzeko olioa 2 tipulin eder, zerrendatan moztuak 8 baratxuri xister, osorik Urdaiazpiko serranoa, gizenez ongi hornitutako xerra bat Erramua, hosto fresko …
Ikusi guztiaTxahal bihotza ardo beltzaren saltsan
Txahal bihotza ardo beltzaren saltsan – Osagaiak Txahal bihotz bat Azenario bat 2 porru Piperbeltza, eskukada bat 2 tipula 8 baratxuri ale, pikatuak Ardo beltza, botila bat Perrexila, eskukada bat 2 l ur Haragi salda …
Ikusi guztiaPiku salteatuak esnegain izozkiarekin
Piku salteatuak esnegain izozkiarekin – Osagaiak 20 piku txiki eta heldu, zurtoin gogorra kendua 4 koilarakada azukre beltz 2 koilarakada gurin Tanta batzuk limoi zuku Esnegain izozkia Errezeta Padera zabal batean jarriko dugu azukrea, su …
Ikusi guztiaKrema tarta marrubiekin
Osagaiak Tarta-hondo bat, labean erretako ore hautsi fin batez estalia, hotza Litro erdia krema edo krema arin, gustuen arabera Marrubi freskoak, txortenik gabe Azukrea hautsetan Errezeta Kontu handiz, moldearen ertzak ez haustearren, zabalduko dugu krema …
Ikusi guztiaGanba irin-arrautzeztatuak
Osagaiak 40 ganba fresko, erdi tamainakoak Oliba olioa, frijitzeko Baratxuri ale bat Irina eta arrautza joa Gatza Errezeta Gatza emango diegu ganbei. Padera batean olio pixar bat isuri eta su ezti-eztian ipiniko dugu baratxuri ale …
Ikusi guztiaGiltzurrunak xerez ardoaren kutsuan
Osagaiak 3 txahal giltzurrun, arrosak eta freskoak 3 tipulatx, pikatuak 5 koilarakada gurin Baso erdia esnegain urtu Baso erdia Xerezko ardo Koilarakada bete ziape Perrexila, zerrendatan moztua Gatza eta piperbeltza Oliba olioa Errezeta Eltze zabal …
Ikusi guztiaGanba tartarea
Ganba tartarea – Osagaiak kg ganba gordin, zurituak eta labanaz dado txikitan moztuak 2 abokat heldu, dadotan moztua Tipulin bat, pikatua eta ondoren uretan garbitua (iragazkian ongi xukatua) Perrexila, pikatua Tipulin-belarra, pikatua Pixar bat ziape …
Ikusi guztiaKetchup etxean egina
Ketchup etxean egina – Osagaiak Tomate heldu-helduak, 2 kg 3 tipula eder, txiki-txiki eginda 2 baratxuri ale Oliba olioa 3 koilarakada azukre Sagardo-ozpina, 5 koilarakada Koilarakada handi bat ezti 2 kumino pikor 2 piperbeltz pikor …
Ikusi guztiaOdolkia erreta
Odolkia erreta – Osagaiak 2 tipula-odolki, freskoak Oliba olioa Errezeta Orratz edo jostorratz batez ziztatuko ditugu odolkiak, egin bitartean leher ez daitezen. Paderan olio pixar bat isuri eta su bizian jarriko dugu. Hartan ipiniko ditugu …
Ikusi guztiaXapo egosia
Xapo egosia Osagaiak 4 xapo tronkotx edo domina eder, azalik gabe eta garbi 2 tipulin, zurituak 4 porro txiki garbi 4 patata ertain 4 azenario, zurituak 2 eskukada leka, harrik gabe eta luzeran bitan moztuak …
Ikusi guztiaKapoi errea baratxuriarekin
Osagaiak Kapoi eder bat, garbia eta erretzeko prestatua 4 baratxuri-buru Gatza eta piperbeltza, eho berria 2 baso bete ur Kapoi errea baratxuriarekin Errezeta Labe-erretilu batean ipiniko ditugu baratxuri aleak, barreiatuak, lepoa eta hegal-muturrak, hegaztia garbitzerakoan …
Ikusi guztiaKapoia saltsan
Kapoia saltsan – Osagaiak Kapoi eder bat, puskatan egina saltsan egiteko Litro eta erdi ardo beltz Zorrotada bat oliba olio Zorrotada bat brandy 2 tipulin, pikatuak Tomate bat, pikatua Azenario bat, pikatua Eskukada bat perrexil …
Ikusi guztiaBrokoli zopa
Brokoli zopa – Osagaiak Brokoli eder bat edo bi ertain Litro erdia ur Litro erdia esnegain urtu Haragi-salda, pastilla bat 100 g gurin Gatza Brokoli zopa Errezeta Brokolia garbituko dugu lehenik, hosto berdeak kendurik. Zuztarra …
Ikusi guztiaIzokina eskabetxean
Izokina eskabetxean – Osagaiak 800 g izokin, 3×3 cm-ko zatitan moztuta 2 koilarakada gatz lodi Koilarakada bat piper beltz 4 erramu hosto 12 adar perrexil 4 adar ezkai 2 koilarakada piperrauts gozo (Verakoa, ahal bada) …
Ikusi guztiaOdolkia egosita
Odolkia egosita – Osagaiak 2 tipula-odolki, freskoak Ura edo haragi-salda Errezeta Orratz edo jostorratz batez ziztatuko ditugu odolkiak, egosi bitartean leher ez daitezen. Uretan edo saldan egos ditzakegu. Salda erabiltzen badugu, zapore izugarria erantsiko dio …
Ikusi guztiaAhate magret errea sagarrekin
Ahate magret errea sagarrekin Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale 4 sagar zuritu, atal loditan moztuak, zuztarrik gabe Xorta bat limoi zuku Kanela, ezpal bat Mutur eder bat gurin Zimiko bat …
Ikusi guztiaPoteko hegaluzea egonezinentzat
Osagaiak 2 kg hegaluze, xerra oso loditan “arra erdikoak“ moztua Ura Gatz larria … Errezeta Kazola oso zabal batean jarriko dugu ura irakiten. Gatz larria erantsiko dugu, ugari erantsi ere, ura gazi dadin. Sua eztituko …
Ikusi guztiaLimoi sorbetea cavaren kutsuan
Limoi sorbetea cavaren kutsuan – Osagaiak 300 g limoi sorbeteko litro erdia cava, oso hotza Errezeta Irabiagailuaren ontzian nahasiko ditugu osagai guztiak. Segundo gutxi batzuetan eta bizi-bizi, krema izoztu bat, edontzi hotzetan isuriko duguna, ateratzeko …
Ikusi guztiaTxitxarro marmitakoa
Txitxarro marmitakoa – Osagaiak Saldarako: Txitxarro azalak eta hezurrak, kg erdia inguru 2 koilarakada handi oliba olio birjina estra 2 azenario, xerretan moztua Baratxuri ale bat, zuritua Tipula bat, zatitua Porru bat, zatitua Ura Marmitakorako: …
Ikusi guztiaTxitxarroa labean
Txitxarroa labean – Osagaiak Txitxarro eder bat edo bi ertain, 4 lagunentzat, ezkata, alboko hezur eta errairik gabe Baso erdi bat ardo zuri 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 3 koilarakada sagardo-ozpin …
Ikusi guztiaTxirlak plantxan
Txirlak plantxan – Osagaiak 1,6 kg txirla 4 koilarakada handi oliba olio Kaienako piper-mutur bat 2 baratxuri ale, xerratan moztuak koilarakada handi bat sagardo-ozpin Perrexila, trauskil xehatua … Errezeta Ur ugarian garbituko ditugu txirlak, barruan …
Ikusi guztiaIzokin marmitakoa
Izokin marmitakoa – Osagaiak Izokinaren azalak eta hezurrak, kg erdia inguru 8 koilarakada handi oliba olio birjina estra 2 azenario, xerretan moztua 2 baratxuri ale Tipula bat, zatitua Porru bat, zatitua Ura Pipermorro gorri bat …
Ikusi guztiaBanana split
Banana split Osagaiak Banana heldu bat Bainila, txokolate eta marrubi izozkia Txokolate saltsa Esnegaina, harrotua Errezeta Bitan zatituko eta erretilu txiki batean ipiniko dugu banana heldua. Hiru izozki-bolak jarriko ditugu haren gainetik, zeinak bere zapore …
Ikusi guztiaOlagarroa a marola eran
Olagarroa a marola eran Osagaiak 1,5 kg-ko olagarro bat, egosia 2 koilarakada piperrauts gozo Koilaratxokada bat piperrauts min Gatz larria Oliba olio birjina estra Kg erdia patata ertain, zuritu gabe Ura Errezeta Olagarroa egoste-saldatik atera …
Ikusi guztiaTxahal muturrak tipula saltsan
Txahal muturrak tipula saltsan – Osagaiak 2 txahal mutur 3 tipula Baratxuri-buru bat Azenario bat Porru bat 2 tomate, onduak Eskukada bat perrexil adaxka Oliba olioa Irina eta arrautzak, joak Gatza Errezeta Muturrak uretan garbitu …
Ikusi guztiaPatxarana
Patxarana – Osagaiak Basaran freskoak, onduak, kilo bat Patxarana egiteko anis berezia, 3 litro Kafe ale batzuk … Errezeta Ongi garbitu basaranak, uretan, gero lehortu eta hurrena bidoi edo bonbila handi batean sartu. Ondoren anisa …
Ikusi guztiaTxahal zankarra kazolan egina
Txahal zankarra kazolan egina – Osagaiak Txahal zankar bat, osoa 2 baratxuri-buru Xorta bat ardo zuri Oliba olioa Gatza Errezeta Harakinak presta dezala zankarra, ongi garbitua, zuntz, zurda edo gizenik gabe. Kazola ondo aukeratzea funtsezkoa …
Ikusi guztiaTxerri txuletak sagarrekin
Txerri txuletak sagarrekin – Osagaiak 8 txerri txuleta ertain 4 sagar, zurituak eta atal loditan moztuak, zuztarrik gabe Xorta bat limoi zuku Kanela, ezpaltxo bat Gurina, mutur eder bat Oliba olioa eta gatza *Lau pertsonentzat …
Ikusi guztiaHaragi zati handi bat nola erre
Haragi zati handi bat nola erre – Osagaiak Oliba olioa Errezeta / Teknikak Haragi zati handi bat erretzeko garrantzitsua da beldurrik ez izatea, adorez jokatzea. Gizenak eta erretze prozesua oztopa dezaketen ehunak kentzeko eskatuko diogu …
Ikusi guztiaSardinak gatzetan
Sardinak gatzetan – Osagaiak 2 kg sardina Gatz larria Oliba olio birjina, estra. Sardinak gatzetan Errezeta Burua kendu sardinei. Tripak ere atera. Ez hausteko ahaleginak eginez, behatz-mamiekin ireki eta erdiko hezurra aterako diegu. Sardina bitan …
Ikusi guztiaMasusta edari gasduna
Masusta edari gasduna – Osagaiak Masustak, eskutada eder bat Limoi erdiaren zukua Gaseosa botila bat, hotz-hotza Errezeta Baso-irabiagailu baten ontzian masustak eta limoiaren zukua sartuko ditugu. Indar bete-betean irabiatu beharra dago pure ilun ongi krematsu …
Ikusi guztiaLaranjada
Laranjada – Osagaiak 6 laranjaren zukua Azukrea, norberaren gogara Ur hotza Izotza Errezeta Pitxer edo txarro handi batean, hainbat koilarakada azukrerekin nahasiko dugu laranja zukua. Bizkor nahasiko dugu dena, azukrea ongi disolbatzeko. Izotz koskor eder …
Ikusi guztiaIzokina plantxan baratxuri-olioarekin
Osagaiak 4 izokin solomo, hezurrik gabe, 220 g bakoitzak 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, zerrendatan moztuak 3 koilarakada sagardo-ozpin Perrexil txikitua Limoia Gatza Errezeta Gatza bi aldeetatik eman eta padera batean jarriko ditugu …
Ikusi guztiaGaleperrak eskabetxean
Galeperrak eskabetxean – Osagaiak 8 galeper garbi Tipulin bat, pikatua Porru bat, pikatua Azenario bat, xerratan moztua Apioa, adaxka bat 8 baratxuri ale, osorik 3 koilaraka handi oliba olio 20 koilarakada ardo zuri 20 koilarakada …
Ikusi guztiaOtarrainxka salteatuak
Otarrainxka salteatuak – Osagaiak 2 kg otarrainxka fresko Oliba olioa Baratxuri xehatua, pittin bat Gatza salteatuak Errezeta Uretatik pasa eta ongi lehortuko ditugu otarrainxkak. Padera handi bat su bizian jarri eta zorrotada on bat olio …
Ikusi guztiaLegatz kokotxak irin-arrautzeztatuak
Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak – Osagaiak Kg bat legatz kokotx fresko 3 baratxuri ale, osorik eta zuritu gabe Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olioa, frijitzeko Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak Errezeta Garbitu, bizarrak moztu eta hezurrak kenduko …
Ikusi guztiaMarrubiak chantilly kremarekin
Marrubiak chantilly kremarekin – Osagaiak 750 g marrubi, ongi onduak, laurdenetan zatituak Azukre pixar bat Chantilly krema, litro erdia Marrubiak chantilly kremarekin Errezeta Ziur egon behar dugu marrubiek xomorrorik eta txortenik ez dutela. Uretan pasa …
Ikusi guztiaBieirak pastarekin
Bieirak pastarekin Osagaiak 24 bieira, garbituak eta bi xerra loditan zatituak 2 baratxuri ale, pikatuak 6 koilarakada oliba olio Perrexil pikatua 600 g pasta, egosi berria, norberaren gustukoa (molde honetako jakietan egokiak dira espagetiak edo …
Ikusi guztiaKapoia garbitzeko era
Osagaiak Gatza Piperbeltza Errezeta Guztiz lumatu ondoren, luma-hondarrak eta orratzak kenduko dizkiogu hegaztiari. Garretan erreko dugu, lumaren edo iluparen arrastorik gera ez dadin. Hankak eta burua bereiziko ditugu ondoren, lepoa eta ipurdia ukitu gabe utzirik. …
Ikusi guztiaSagar konpota
Sagar konpota Osagaiak 9 sagar golden, edo hobe, errege-sagar (Errezilgoak) Dezilitro bat ur Bainila leka bat, irekia eta aletua Limoi baten zukua Sagar konpota Errezeta Sagarrak zuritu eta puska ezberdinetan zatitu, baina bihotza baztertu. Fruta …
Ikusi guztiaSagar tarta kremarik gabe
Sagar tarta kremarik gabe – Osagaiak Tartak egiteko molde bat, hondoa hostorez estalita. Moldetik zentimetro batzuk kanpora atera behar du hostoreak Hostore disko bat, pixka bat txikiagoa, tarta estaltzeko 8 errege sagar garratz, errezil-sagarrak Gurina, …
Ikusi guztiaSagar erreak
Sagar erreak Osagaiak 8 errege sagar 8 koilarakada azukre Xorta bat sagardo-pattarra Ura, baso erdia Sagar erreak Errezeta Labea berotuko dugu lehenik, 180º-ko tenperaturan. Erretilu batean ipiniko ditugu zortzi sagarrak, osorik, ongi garbitu eta lehortu …
Ikusi guztiaPoteko atun tradizional egosia
Osagaiak Lehen mailakoa izango da atuna, eta oso freskoa Kristalezko flaskoak garbi eta lehor egongo dira, uztai-itxituraz eta goma berriz hornituak. Oliba olioa erabiliko dugu (0,4º), batzuek eki-lore olioa ere erabiltzen badute ere Errezeta Burua …
Ikusi guztiaMuskuiluak garbitzeko era
Muskuiluak garbitzeko era – Osagaiak Ura … Errezeta Muskuiluak jango baditugu, garrantzi handikoa da aldez aurretik haiek oso ongi garbitzea. Sukaldeko harraskan jarri, eta ur txorrotada hotzarekin garbitu ongi begiratuta. Bazter itzazu hautsiak dauden muskuiluak …
Ikusi guztiaTapenade saltsa
Tapenade saltsa – Osagaiak Oliba beltz hezurgabetuak, pisatuak, 200 g Baratxuri ale bat, zuritua, barreneko hozia kenduta 3 antxoa xerra, gatzetan Koilarakada bat kapar Oliba olio birjina, estra, 100 g … Errezeta Oliba beltz hezurgabetuak …
Ikusi guztiaSagar, udare eta bainila konpota
Sagar, udare eta bainila konpota – Osagaiak 6 sagar 6 udare 10 koilarakada ur Bainila adaxka bat, ireki eta aletua Limoi baten zukua Errezeta Sagarrak zuritu eta puska irregularretan zatituko ditugu lehenik, barneko zuztarra kenduta. …
Ikusi guztiaGazta krema fruitu gorriekin
Gazta krema fruitu gorriekin – Osagaiak Mascarpone gaztaren krema. Litro bat, hotz-hotza Fruta gorri garbi eta xukatuak. 4 eskutada Azukre-hautsa Errezeta Gazta-krema hotz-hotza kristalezko lau kopa altutan paratuko dugu. Krema aldez aurretik egina izan …
Ikusi guztiaPotxak txirlekin
Potxak txirlekin – Osagaiak Potxa soil maneatuen errezeta bat 600 g txirla Olio pixka bat Baratxuri xehatu pixka bat Ardo zuri pixka bat Perrexil xehatua Baxoerdi bat ur … Errezeta Potxak egin, kontu handiz, errezetan …
Ikusi guztiaAhate gibela nola moztu
Ahate gibela nola moztu – Osagaiak Xafla estuko labana luze bat, ongi zorroztua Ur beroa Errezeta / Teknika Ahate gibela edo foie-grasa garestia da, oso. Luxua da taula baten gainean izan eta jan ahal izatea. …
Ikusi guztiaPerretxiko risottoa
Perretxiko risottoa – Osagaiak 500 g arroz (ale biribileko arroza) Perretxiko freskoak 4 koilarakada oliba olio 4 azafrai-izpi 2 tipula ertain, txikituak Baso bete ardo zuri Haragi salda edo ura, 1,3 litro Gatza Perretxiko risottoa Errezeta …
Ikusi guztiaXuxu chantilly kremaz beteak
Xuxu chantilly kremaz beteak – Osagaiak Xuxuak labean eginak eta hoztuak (ikusi errezeta) Chantilly krema Azukre hautsa Xuxu chantilly kremaz beteak Errezeta Profitelorelen albo batean ebaki bat egin labanaren muturrarekin edo guraizeekin. Koilara baten edo …
Ikusi guztiaKrema kruxpetak
Krema kruxpetak – Osagaiak Haize kruxpetak, frijituak eta epelduak Krema epela, egin berria Azukre-hautsa Krema kruxpetak Errezeta Guraize batzuez albo batetik ireki eta barruko orea hustu egingo diegu, neurrian betiere, kruxpetei, ahalik eta betegarri gehien …
Ikusi guztia