Menua

Txipiroi txikiak tipularekin

  • Txipiroi txikiak tipularekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txipiroi txikiak tipularekin – 

Osagaiak

  • 30 txipiroi txiki, aborinekoak
  • Xorta bat brandy edo armagnac
  • 8 tipulin, zerrendatan moztuak
  • 2 baratxuri ale, xehatuak
  • Kaienako pipermina, mutur bat
  • 5 koilarakada handi oliba olio birjina
  • Baso bete ardo zuri idor
  • Gatza

Errezeta

Kazola zabal batean oliba olioa isuri eta su ezti-eztian maneatuko ditugu hartan tipulinak, kaiena eta baratxuri pikatua, gatz pixar batekin. Tapatu eta gozatzen utziko dugu guztia, tipula xamurtu eta kolore gorrixka hartu arte. 90 bat minutu gutxi gorabehera. Txipiroiak erosi aurretik egin ahal izango dugu hau.

Txipiroiak garbituko ditugu, bestalde, azala errespetatuz eta garroak bereiziz. Barruko luma eta tripak kenduko dizkiegu. Dagokion garroa sartuko dugu txipiroi bakoitzaren barruan eta zotz batez itxi. Padera batean koilarakada batzuk oliba olio isuri eta, su bizian jarri ondoren, hartan salteatuko ditugu txipiroiak, gatz pixar batekin, txigortu eta gorritu arte. Une horretan erantsiko diegu xorta bat brandy edo armagnac. Une batzuetan biraka erabili eta tipula eginik gorde dugun paderara irauliko ditugu txipiroiak. Salteatu egingo ditugu berriro ere txipiroiak, brandy edo armagnacaren garretan bizpahiru alditan edukirik, ongi egin daitezen.

Ardo zuria erantsi eta 30 bat minutuan edukiko dugu guztia su ezti-eztian irakitan. Gatz-puntua zuzendu eta jan aurretik hainbat orduan pausatzen eduki ondoan mahairatuko ditugu.

Txipiroi txikiak tipularekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Txipiroi zatituak Pelaio eran

Txipiroi zatituak Pelaio eran

Txipiroi zatituak Pelaio eran –  Osagaiak 2 kg txipiroi begihandi, triparik gabe, azalarekin eta puska ertainetan moztuak Xorta bat brandy edo armagnac 8 tipulin, zerrendatan moztuak 4 piper berde, zerrendatan moztuak 2 baratxuri ale, xehatuak …

Txipiroiak erromako eran

Txipiroiak erromako eran

Txipiroiak erromako eran –  Osagaiak Kg bat txipiroi, triparik eta barruko lumarik gabe Esnea 2 baratxuri ale, zanpatuak Gaiak frijitzeko orea Oliba olioa Gatza Txipiroiak erromako eran Errezeta Arrandegian garbituko dizkigute txipiroiak. Azala fresko eta …

Txipiroi txikiak Pelaio eran

Txipiroi txikiak Pelaio eran

Txipiroi txikiak Pelaio eran –  Osagaiak 30 txipiroi txiki, aborinekoak Xorta bat brandy edo armagnac 8 tipulin, zerrendatan moztuak 4 piper berde, zerrendatan moztuak 2 baratxuri ale, xehatuak Kaienako pipermina, mutur bat 5 koilarakada handi …

Txipiroi salteatuak

Txipiroi salteatuak

Txipiroi salteatuak –  Osagaiak 1,5 kg txipiroi, barrukiak eta luma kenduta, azalarekin Oliba olioa Baratxuri xehatua, pittin bat Perrexil xehatua Gatza Txipiroi salteatuak Errezeta Ongi garbituko dizkigute txipiroiak arrandegian, tripak kendurik eta gorputzak (azal ukitu …

txipiroi

txipiroi ogi-arrautzeztatuak

txipiroi ogi-arrautzeztatuak –  Osagaiak Kg bat txipiroi, triparik eta barruko lumarik gabe Esnea 2 baratxuri ale, zanpatuak Ogi birrindua Oliba olioa Gatza txipiroi ogi-arrautzeztatuak Errezeta Arrandegian garbituko dizkigute txipiroiak. Azala fresko eta kolperik gabe badago, …