Menua

Tipulatxen ozpin-olioa

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Litro erdia oliba olio birjina
  • 20 koilarakada sagardo-ozpin
  • 4 tipulatx, zurituak eta pikatuak
  • Baratxuri xister bat, pikatua
  • Porru baten zuria, pikatua
  • Piperbeltz eho berria eta gatza

Errezeta

Gopor batean nahasiko ditugu osagai guztiak, ozpina eta gatza lehenik, gainerako gaiak ondoren. Botila batean edo hainbat botila txikitan sartuko dugu ozpin-olioa, kontserbatu eta behar denean erabiltzeko. Beraz, beti prest izango dugu ozpin-olioa, horrela eginez gero. Erabili aurretik, botila hatzaz estali eta bizkor eragingo diogu, nahastura berdintzeko.

Leku freskoan gorde behar da ozpin-olioa, gaien artea dauden barazkiak honda ez daitezen.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Mojo picon

Mojo picon

Mojo picon –  Osagaiak Baratxuri-buru bat, zuritua Eskukada bat palmondo piper lehor Eskukada bat kumino Koilarakada oparo bat piperrauts gozo Litro laurdena oliba olio birjina 10 koilarakada ardo-ozpin 2 moldeko ogi-xerren mamia Eskukada bat arbendol, …

Piper berdeen saltsa

Piper berdeen saltsa

Piper berdeen saltsa –  Osagaiak Tipula bat, zerrendatan moztua Haragi salda kontzentratua, mutur bat 6 piper berde garbi, zerrendatan moztuak Albahaka hosto handi bat 2 baso bete ur Oliba olioa Esnegaina Gatza Errezeta Tipula, zerrendatan …

sukaldean-fondo0

Bakailao freskoa irin-arrautzeztatua tipula eta piperrekin

Osagaiak 4 bakailao solomo beratu, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin Arrautza joa 3 tipula, zerrenda mehetan moztua 12 piper berde, zerrendatan moztua 4 baratxuri ale Oliba olioa Gatza Errezeta Kazola zabal batean ipiniko ditugu …

sukaldean-fondo0

Tipula potxatua mahaspasekin

Osagaiak 2 kg tipula, zerrenda mehetan moztua 15 koilarakada oliba olio Gatza 10 koilarakada mahaspasa, xukatuak, xamurrak eta hazirik gabe, eta uretan edo, hobe, moskatel edo ardo goxoan beratuak *Lau pertsonentzat Errezeta Oliba olioa eta …

sukaldean-fondo0

Maionesa ziapearekin

Osagaiak Oliba olioa, litro erdia inguru 4 arrautza gorringo 3 koilarakada sagardo-ozpin 2 koilarakada bete ale-ziape edo ziape min, gustuen arabera Gatza, ximiko bat Errezeta Munduko saltsa hotz zabalduena da maionesa. Jaki askoren komodina da …