Menua

Txitxarro marmitakoa

  • Txitxarro marmitakoa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txitxarro marmitakoa – 

Osagaiak

Saldarako:

  • Txitxarro azalak eta hezurrak, kg erdia inguru
  • 2 koilarakada handi oliba olio birjina estra
  • 2 azenario, xerretan moztua
  • Baratxuri ale bat, zuritua
  • Tipula bat, zatitua
  • Porru bat, zatitua
  • Ura

Marmitakorako:

  • 4 koilarakada oliba olio birjina estra
  • Pipermorro gorri bat
  • 2 piper berde
  • Uretan beraturiko 2 piper txorizeroren mamia
  • Tipulin bat, pikatua
  • Baratxuri ale bat, xehatua
  • 4 patata eder
  • Katilukada bat tomate saltsa

Gainera:

  • 2 koilarakada oliba olio birjina estra
  • 400 g txitxarro, solomo garbiak bakarrik
  • Perrexil xehatua
  • Gatza

Txitxarro marmitakoa

Errezeta

Salda egiteko: Kazola batean, su bizian eztituko ditugu azalak eta hezurrak, eta barazkiak gaineratuko ditugu ondoren. Urez oparo estali, gatza eman eta 15 minutuan eduki dezagun guztia irakiten. Iragazi.

Marmitakoari segida emateko: Su eztian betiere, oliotan gozatuko ditugu 5 minutuz piperrak eta tipulina, ongi pikatuak. Baratxuria erantsi eta biraka eragin guztiari. zuritu, pobreen moduan puskatu eta barazki hondo horretan edukiko ditugu minutu batzuetan gozatzen. Tomate saltsa erantsi eta beste minutu batzuk edukiko dugu guztia gozatzen. Ondoren, oparo estaliko dugu guztia aurrez egindako saldarekin. Gatza eman eta su eztian edukiko dugu kazola, patata puntuan eta xamur egon arte.

Bukatzeko, padera batean 2 koilarakada olio ipiniko dugu eta, ongi berotu ondoan, txitxarro solomoak salteatuko ditugu hartan, zati ederretan zatitu eta gatza eman ondoan. Bizkor egin behar da hau, arraina lehor ez dadin. Patata saldan irauliko dugu ondoren hegaluzea. Gatz puntua neurtu eta zuzendu ondoan, perrexila hautseztatuko dugu gainean. Berehala zerbitzatu behar da, lehortu egingo baita txitxarroa berotasunean luzaro egonez gero.

Barazkiak sueztitzen ari garenean, mina ere erants diezaiokegu, pipermina esate baterako.

Txitxarro marmitakoa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Txitxarroa plantxan baratxuri-olioarekin

Txitxarroa plantxan baratxuri-olioarekin

Txitxarroa plantxan baratxuri-olioarekin –  Osagaiak 4 txitxarro solomo, hezurrik gabe, 220 g bakoitzak 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, zerrendatan moztuak 3 koilarakada sagardo-ozpin Perrexil txikitua Gatza … Errezeta Gatza bi aldeetatik eman eta …

Txitxarroa-labean

Txitxarroa labean

Txitxarroa labean –  Osagaiak Txitxarro eder bat edo bi ertain, 4 lagunentzat, ezkata, alboko hezur eta errairik gabe Baso erdi bat ardo zuri 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 3 koilarakada sagardo-ozpin …

Txitxarroa eskabetxean

Txitxarroa eskabetxean

Txitxarroa eskabetxean –  Osagaiak 1,5 kg txitxarro, garbi eta zati ertainetan moztua Irina eta frijitzeko olioa 2 tipulin eder, zerrendatan moztuak 8 baratxuri xister, osorik Erramua, hosto fresko bat 10 koilarakada oliba olio Koilarakada bat …

Txitxarro frijituak tomatearekin

Txitxarro frijituak tomatearekin

Txitxarro frijituak tomatearekin –  Osagaiak 8 txitxarro txiki edo 4 ertain Irina Gatza Oliba olioa, frijitzeko 2 baratxuri ale Litro bat tomate saltsa Pixar bat sagardo-ozpin Txitxarro frijituak tomatearekin Errezeta Ongi garbituko dizkigute txitxarroak arrandegian, …

Txitxarro frijituta

Txitxarro frijituta

Txitxarro frijituta –  Osagaiak 8 txitxarro txiki edo 4 ertain Irina Gatza Oliba olioa, frijitzeko 2 baratxuri ale … Errezeta Ongi garbituko dizkigute txitxarroak arrandegian, tripak, burua, alboko hezurrak eta isatsa kendurik. Txikiak badira, bitan …