Menua

Piperrada

  • PIPERRADA
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Piperrada – 

Osagaiak

  • 4 tipulin eder
  • 6 piper berde
  • Pikillo piperrak, pote bat
  • 4 baratxuri ale
  • 5 koilarakada oliba olio
  • Tomate saltsa, litro laurden bat
  • Gatza

Errezeta

Kazola handi batean oliba olioa jarri. Tipulinak, piper berdeak eta pikilloak zerrenda luzetan moztu. Barazki guztia kazolara bota eta su ez oso bizian jarri, poliki egin daitezen, gutxienez ordubetez. Gero, barazkia samurra dagoen ikusteko probatu, eta baratxuri xehatua gehitu, pixka bat eragin eta tomatea gehitu. Egon dadila poliki egiten eta piperrada zukuz ongi geldi dadila. Gatza behar badu, bota.

Hozkailuan eginda edukitzea ere badago, haragi egosiarekin, plantxan egindako xerra edo arrain batekin jateko, edo arrautza frijituekin, urdaiazpikoarekin, etab.

Piperrada

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

saltsa bizkaitarra

Saltsa bizkaitarra

Saltsa bizkaitarra –  Osagaiak 1,1 kg tipula zuri, zerrenda mehetan moztua 1,1 kg tipula gorri, zerrenda mehetan moztua 3 baratxuri ale, osorik eta zurituak 3 ale piperbeltz 12 koilarakada oliba olio Urdaiazpikoaren hezurra, puska txiki …

Pikillo piperrak bakailaoz beteak

Pikillo piperrak bakailaoz beteak

Pikillo piperrak bakailaoz beteak –  Osagaiak 4 bakailao solomo pil-pilean eginak, beren saltsa eta guzti 2 piper berde, zerrendatan moztuak 4 tipulin eder, zerrendatan moztuak Baratxuri ale bat, xehatua Perrexil xehatua Pikillo piperrak, 2 pote …

Gernikako piperrak tenpuran

Gernikako piperrak tenpuran

Gernikako piperrak tenpuran –  Osagaiak 400 g Gernikako piper fresko eta erdi neurriko 150 g irin Ura, litro laurdena Azukrea, ximiko bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Gatza, koilarakada erdia Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko …

sukaldean-fondo0

Pikillo piperrak julianeneko eran

Osagaiak Pikillo piperrak, 2 pote ongi hautatuak Oliba olioa Baratxuri-buru bat Gatza Poteak ireki eta piperrek duten salda kendu. Zartagin handi batean jarri, hondoa ongi estaltzen dutela, baratxuri-buruaren ale libratuekin; aleak azal eta guzti, eta …

Odolkia piperrekin

Odolkia piperrekin

Odolkia piperrekin –  Osagaiak 2 tipula-odolki, freskoak Oliba olioa 2 baratxuri ale, xerratan moztuak 2 pote pikillo piper on Perrexil xehatua Gatza Errezeta Potetatik atera eta xukatu egingo ditugu piperrak. Padera batean olio pixarra isuri …