Menua

Pita ogia nola berotu ogitartekoak egiteko

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Ogi arabiarra

Errezeta

Ogi arabiarra legamiarik eta mamirik gabeko opil mota bat da, gaur egun zailtasunik gabe aurkitzen duguna supermerkatu handietan, erosi, berotu eta segituan jateko. Aurrez egosiak egoten dira, eta hutsean ontziratuak edo egurats kontrolatuko poltsetan sartuak, lehor ez daitezen. Kontua zera da: labea piztu beharrik ez izateko, argirik gastatu ez eta gutxiago zikintzeko, txigortzailea erabil dezakegula. Binaka jarri txigorgailuan eta berotu daitezela, ongi txigortu arte.

Ogia liburu bat balitz bezala ireki behar da. Labanarekin ebaki bat egin eta, barrenetik aterako den lurrunaz ez erretzeko kontuz ibiliz, irekitakoan nahi ditugun zerrikeria goxo horiekin bete. Gainera, berotan xamurrago eta beratzago geldituko da sartzen duguna: kakao krema, gazta freskoa, filadelfia gazta, izokin ketua gurinarekin, tomatea eta urdaiazpiko iberiarra, hirugiharra edo urdaia…

Ogi honekin ogitarteko begetala egin nahi badugu, pixka bat epeltzen utzi beharko. Bestela, letxuga edo eskarola hostoak zimeldu egingo dira, penagarri, eta maionesa ere ez egoki.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

TORRADAK EganSnow

Ogi torradak

Ogi torradak Osagaiak 8 ogi opil, mami trinkokoak Esnea, litro erdia Esnegain likidoa, litro laurdena 10 koilarakada azukre Kanela ezpaltxo bat Limoi azala, zati bat Irin xorta bat Arrautzak, joak Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko …

Atun eta piper erre ogitartekoa

Atun eta piper erre ogitartekoa

Atun eta piper erre ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia Lata txiki bat hegaluze oliotan, ongi xukatua eta zatitan bereizia Piper gorriak edo berdeak, erreak, zurituak, zerrendatan moztuak eta oliotan, baratxuri ale gordin batekin, …

katu zopa

Katu zopa

Katu zopa –  Osagaiak Litro bat ur Gatza, pixar bat Baratxuri ale bat, pikatua 5 koilarakada oliba olio birjina Ximiko bat piperbeltz, ehoa 4 eskukada bete ogi zuri (ogi biribil zaharra, xerra mehetan moztua) 2 …

Pa amb tomaquet

Pa amb tomaquet

Pa amb tomaquet –  Osagaiak Ogi biribila, xerra loditan moztua Tomate freskoa eta umoa Oliba olioa Gatza Errezeta Mami xamurrekoa eta azal kraskatsukoa da errezeta honetan erabili beharreko ogia, gure lagun kataluniarrek pan de payés deitzen …

sukaldean-fondo0

Opil suitzar torradak

Osagaiak 8 opil suitzar edo esne-opil Esnea, litro erdia Esnegain likidoa, litro laurdena 10 koilarakada azukre Kanela ezpaltxo bat Limoi azala, zati bat Irin xorta bat Arrautzak, joak Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko Azukre beltza …