Menua

Onddoak labean

  • ONDDOA XavierBéjar
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Onddoak labean

Osagaiak

  • Onddo ertainak, tenteak, garbiak, kilo bat
  • Tipulin bat, txiki-txiki eginda
  • 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginak
  • 5 koilarakada oliba olio
  • Perrexil xehatua
  • Gatza

Errezeta

Alde batetik zurtoinak garbituko ditugu, eta bestetik txapelak. Txapelak ongi garbitu behar dira azpiko aldean ere; zikinkeria guztiak kendu. Txapelen goiko aldea zapi heze batekin garbituko dugu, izan lezakeen lurra, harea eta, batez ere, sarturik izaten diren harri koxkorrak, makilatxoak eta belarrak kentzeko.

Zartagin batean 3 koilarakada oliba olio jarri eta su ez oso bizian frijitu daitezela, 15 bat minutuan, tipulina eta baratxuriak, poliki. Orduan onddoen zurtoinak gehituko ditugu, xerra finetan moztuak eta 10 minutuz salteatuko ditugu. Zurtoin salteatuak, olioa kendurik, labera sartzeko moduko erretilu batean utzi. Onddoen txapela gordinekin estali. Gazitu gero, gainerako olioaz busti, beste 2 koilarakada oliorekin, eta erre daitezela labean, 200 graduan, 25-30 minutuz. Labetik atera, perrexila parparrean bota eta zerbitzatu.

Onddoak labean

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Perretxiko salteatuak

Perretxiko salteatuak

Perretxiko salteatuak –  Osagaiak Kilo bat perretxiko garbi, handienak eskuez puska handitan zatituak 6 koilarakada oliba olio Baratxuri ale erdi bat, xehatua Perrexil xehatua, ximiko bat Gatza … Errezeta Kazola batean su bizian jarri olioa. …

onddo tortilla

Onddo tortilla

Onddo tortilla –  Osagaiak Onddo salteatuak, 600 g Oliba olio pixka bat 8 arrautza Gatza Perrexil xehatua *Lau pertsonentzat Errezeta Onddoak kazola zabal baten edo zartagin batean jarriko ditugu berotzen, kontu handiz hondoan ez itsasteko. …

sukaldean-fondo0

Onddo gordinak entsaladan parmigiano gaztarekin

Osagaiak Kg bat onddo, gordinik 12 koilarakada oliba olio birjina 2 koilarakada sagardo-ozpin Parmigiano gazta, puska eder bat Gatza eta piperbeltz eho berria *Lau pertsonentzat Errezeta Patatak zuritzeko labana berezi batez lortuko ditugu gazta puskatik …

onddo

Onddo zopa

Onddo zopa –  Osagaiak 350 g onddo, garbia eta pikatua Poru bat, pikatua Tipulin txiki bat, pikatua Baratxuri ale bat, pikatua Gurina, zati handi bat 12 koilarakada esnegain urtu 2 litro salda edo ur (haragi-salda …

sukaldean-fondo0

Onddo gordinak entsaladan idiazabal gaztarekin

Osagaiak Kg bat onddo, gordinik 12 koilarakada oliba olio birjina 2 koilarakada sagardo-ozpin Idiazabalgo gazta ondua, puska bat Gatza eta piperbeltz eho berria *Lau pertsonentzat Errezeta Patatak zuritzeko labana berezi batez lortuko ditugu gazta puskatik …