Menua

Legatz solomoak eskabetxean mikrouhinetan maneatuak

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 3 tipulin eder, zerrendatan moztuak
  • Xorta bat oliba olio
  • Erramu hosto bat
  • Ezkaia, bi adaxka
  • Iltze usaintsu bat
  • 8 baratxuri ale, zurituak eta xerratuak
  • 15 koilarakada oliba olio birjina
  • 5 koilarakada ardo zuri
  • 10 koilarakada sagardo-ozpin
  • Koilarakada erdia piperrauts gozo
  • Koilarakada erdia piperrauts min
  • 4 legatz solomo, izoztuak

Errezeta

Mikrouhinetan egokia den ontzi batean jarriko ditugu tipulina, olioa, erramua, ezkaia, iltzea eta baratxuri xerrak. Tapatu gabe maneatuko ditugu indar betean, 10 bat minutuan. Haien ostean, olioa, ardo zuri, ozpina eta piperrautsak gaineratuko ditugu, Indar betean edukiko ditugu berriz ere, 3 bat minutuan, koilaraz aldian behin nahasiz.

Legatz solomo izoztuak sartuko ditugu orduan eskabetxean, barazkiaz eta zukuz ongi estalirik. Tapaturik edukiko ditugu oraingoan, 10 bat minutuan.

Epea igaro eta pausatzen utziko dugu guztia, tapaturik. Giroko tenperaturan dagoenean jango ditugu solomoak eta. Labeak ez badu plater birakaririk, garrantzitsua da pare bat minutuan behin laurdena iraultzea.

Eskabetxe hau hobe da bezperan edo ordu batzuk lehenago prestatzea. Egin eta gero, pausatzen utzi ahal izango dugu, jango dugun unera arte. Mikrouhinetan epelduko dugu orduan, hainbat minutuan. Patata egosi batzuekin (eskabetxean onduko ditugu) eta entsalada batekin aurkeztuko dugu legatza eskabetxean.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Legatz hegalak saltsa berdean patatekin

Osagaiak Kg bat legatz hegal fresko, garbi eta azalik eta mintz beltzik gabe 10 koilarakada oliba olio Baso erdi bat ardo zuri Arrain salda edo ura 2 baratxuri xister, pikatuak Perrexil xehatua Kg laurden patata …

sukaldean-fondo0

Legatz arraba egosiak

Osagaiak 800 g legatz arraba fresko Tipulin bat Eskukada bat perrexil adaxka Porru txiki bat Xorta bat ardo zuri Xorta bat oliba olio Gatza eta ura *Lau pertsonentzat Errezeta Erosi bezain laster, komenigarria izaten da …

sukaldean-fondo0

Legatz kokotea labean

Osagaiak 2 legatz kokote eder, 4 lagunentzat, bitan irekiak, mintz beltzik gabe (erretzeko prestatzeko eskatuko diogu arrain-saltzaileari). Baso erdi bat ardo zuri 10 koilarakada oliba olio 6 baratxuri ale, xerratan moztuak 4 koilarakada sagardo-ozpin Perrexil …

sukaldean-fondo0

Legatz patea mikrouhinetan maneatua

Osagaiak 8 koilarakada gurin Xorta bat oliba olio birjina Tipulin bat, pikatua 5 legatz solomo izoztu 15 koilarakada esnegain urtu Zorrotada on bat xerez Gatza Errezeta Mikrouhinetan aritzeko ontzi tapadun batean ipiniko ditugu gurina, tipulin …

Legatza ganba eta txirlekin

Legatza ganba eta txirlekin

Legatza ganba eta txirlekin –  Osagaiak 4 legatz solomo, hezurrik gabe 220 g bakoitzak Kg erdia ganba, gordinik eta zurituak 1/2 kg txirla 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, zerrendatan moztuak 3 koilarakada sagardo-ozpin …