Menua

Oilo enpanadatxoak

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 20 disko ore, enpanadatxoak egiteko
  • Tipulin bat, pikatua
  • Porru bat, pikatua
  • 3 baratxuri ale, pikatuak
  • 3 koilarakada oliba olio
  • 600 g oilo haragi, txikitua (zopa egin badugu, balia dezakegu erabilitako haragia, larrutu ondoren)
  • Arrautza egosi bat, pikatua
  • 8 koilarakada tomate saltsa
  • Perrexil xehatua
  • Arrautza bat, joa

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Padera batean ipiniko ditugu olioa, baratxuri aleak, zimiko bat gatz eta tipulina, eta su ezti-eztian jarriko dugu guztia. Astiro-astiro egiten utziko ditugu barazkiak 20 bat minutuan. Haien ostean, sua bizitu eta erantsiko diogu haragi pikatua edo papurtua, eta guztia egiten utziko dugu 20 bat minutuan (gordinik badago. Egosia badago, aski da berotzeko une batzuetan biraka erabil dezagun), zurezko zaliari eragiteari utzi gabe, haragia trinkotu gabe eta solte gera dadin. Gatza eman eta erantsiko diogu tomatea, eta urritzen utziko dugu ondoren, haragia xamur eta lodi geldi dadin, baina trinkotu gabe. Orduan erantsiko dizkiogu arrautza pikatua eta perrexila. Hozten utziko dugu betegarria.

Mahai gainean luzatuko ditugu enpanadatxoak egiteko disko oreak, eta koilarakada eder bana betegarri ipiniko diegu barnean. Jotako arrautzaz margotuko dugu ertz osoa, eta sardexka baten hortzekin itxiko ditugu diskoak, ilargi erdiak balira bezala. Ongi estali eta hozkailuan pausatzen utziko ditugu enpanadatxoak.

Bi aukera ditugu ondoren. Koipe gutxiago izan dezaten, arrautzaz erabat margotu eta labean erre ditzakegu 200º-ko tenperaturan, 15 bat minutuan, gainazala gorri geratu arte, edo betiko moduan egin ditzakegu bestela, olio bero ugarian frijitu eta ongi xukatu.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Oiloa pepitorian

Oiloa pepitorian

Oiloa pepitorian –  Osagaiak Oilo eder bat 2 tipulin eder, pikatuak 2 baratxuri ale, pikatuak 2 arrautza egosi Baso bete ardo zuri Ura Perrexil xehatua Azafraia, izpi batzuk Mordoxka bat arbendol, xerratuak eta gordinik, Irina …

sukaldean-fondo0

Oilo kaneloiak

Osagaiak Oilo mardul bat, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, pikatuak Oliba olioa 16 …

oilo zopa

Oilo zopa

Oilo zopa –  Osagaiak Oilo erdia, zati txikitan moztua, barrukiak ere moztuak Tipulin bat Azenario bat 2 porru Xorta bat ardo zuri 4 koilarakada tomate saltsa 4 baratxuri ale Oliba olioa Eskukada bat fideo Gatza …

sukaldean-fondo0

Oilo kaneloiak

Osagaiak Oilo mardul bat, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, pikatuak Oliba olioa 16 …

Oiloa saltsan

Oiloa saltsan

Oiloa saltsan –  Osagaiak Oilo eder bat, puskatan egina saltsan egiteko Litro eta erdi ardo beltz Zorrotada bat oliba olio Zorrotada bat brandy 2 tipulin, pikatuak Azenario bat, pikatua 6 koilarakada tomate saltsa Koilarakada bat …