Menua

Brokoli purea

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 600 g brokoli
  • 280 g gurin, hotza, dadotan moztua
  • Gatza

Errezeta

Ur asko jarri irakiten, gatzarekin. Brokoliari hosto berdeak kendu eta zurtoina moztu. Adaxkak askatu eta uretan garbituko ditugu. Pixka bat xukatu, erabat lehortu gabe, eta ur irakinetan utzi 15 bat minutuan. Mikrouhinen labean ere egos genitzake hostoak, indar bete-betean, adaxkak gopor estali batean jarrita, 10 bat minutuz.

Denbora hori pasatuta, labana txiki batekin, ziurtatu brokolia egosia ote dagoen, labana-ahoa aise sartzen den probatuz. Egosia baldin badago, ura kenduta, irabiagailu baten basora irauli. Bertara gehitu gurin dadoak eta gatz pixka bat eta bizi-bizi irabiatuko dugu, harik eta pure krematsu, fin eta goxoa lortzen dugun arte. Epeldu edo hozten bazaigu, mikrouhinen labean berotzea daukagu segundo batzuez.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Brokoli gainerrea bexamelarekin

Osagaiak Brokoli eder bat edo bi ertain Bexamel saltsa, litro erdia inguru Gazta birrindua, koilaratxokada batzuk Gatza Errezeta Eltze batean, ur ugari jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Hosto berdeak kendu eta zuztarra moztuko diogu …

Brokoli zopa

Brokoli zopa

Brokoli zopa –  Osagaiak Brokoli eder bat edo bi ertain Litro erdia ur Litro erdia esnegain urtu Haragi-salda, pastilla bat 100 g gurin Gatza Brokoli zopa Errezeta Brokolia garbituko dugu lehenik, hosto berdeak kendurik. Zuztarra …

sukaldean-fondo0

Brokoli egosia patata eta baratxuriarekin

Osagaiak Brokoli eder bat edo bi ertain 4 patata ertain, zurituak 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 8 koilarakada oliba olio Gatza Errezeta Eltze batean, ur ugari jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Hosto berdeak kendu …

sukaldean-fondo0

Brokoli egosia baratxuri saltsarekin

Osagaiak Brokoli eder bat edo bi ertain 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 8 koilarakada oliba olio Ximiko bat piperrauts gozo Gatza Errezeta Eltze batean, ur ugari jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Hosto berdeak kendu …

Barazkiak nola egosi

Barazkiak nola egosi

Barazkiak nola egosi –  Osagaiak Ura Gatza nola egosi Teknika / Errezeta Barazkiena baino 5 aldiz handiagoa izango da egosteko erabiliko dugun uraren bolumena. Eltzean egosiko ditugu barazkiak, baina ez aluminiozkoan, ilundu egiten baititu gai …