Menua

Berberetxoak tomatearekin

  • BERBERETXOAK TOMATEAREKIN
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Berberetxoak tomatearekin – 

Osagaiak

  • 2 Kg berberetxo
  • Litro laurdena ardo zuri
  • Oliba olio
  • Kaienako pipermina, mutur bat
  • 6 baratxuri ale, pikatuak
  • 4 tipulin, pikatuak
  • Litro bat tomate saltsa
  • Perrexil xehatua

 

Errezeta

BERBERETXOAK TOMATEAREKINUr zurrusta hotzaren azpian garbituko ditugu berberetxoak, tentu eta kontu handiz. Baztertu egingo ditugu hondaturik edo zabalik daudenak. Kazola tapadun batean isuriko dugu ardo zuria eta gaineratu kaiena muturra. Sutan jarri eta, isurkaria bor-bor hasi orduko, erantsiko ditugu berberetxoak. Kazola tapa dezagun ondoren. Minutu batzuen buruan erretiratuko ditugu zabaldutako berberetxoak, eta murrizten utziko dugu, erdira edo, hondoan geratu den zukua. Iragazi egingo dugu ondoren zuku hori, hondar arrasto guztiak ezabatzeko. Gorde dezagun geroko. Hutsik geratu den azala edo oskola kenduko diegu berberetxoei. Xorta bat oliba olio, kaiena muturra, baratxuri aleak eta tipulinak kazolan jarri ondoren, su ertainean edukiko ditugu gai horiek guztiak eztitzen 15 bat minutuan. Berberetxo zuku murriztua eta tomate saltsa gaineratuko ditugu ondoren. Irakiten utziko dugu guztia. Berberetxoak eta perrexil pikatua erantsiko ditugu azkenik. Gozatzen utzi pixka batean, eta zerbitzatu.

Berberetxoak tomatearekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Barazki pistoa

Barazki pistoa

Barazki pistoa –  Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 8 baratxuri ale, osorik, zuritu gabe Oliba olio birjina, 10 koilarakada 2 kuiatxo dadotan moztuak 2 pipermorro gorri, dadotan moztuak 2 piper berde, dadotan moztuak 2 alberjinia …

Lupia labean tipula, patata eta tomatearekin

Lupia labean tipula, patata eta tomatearekin

Lupia labean tipula, patata eta tomatearekin –  Osagaiak Lupi eder bat edo bi ertain, ezkata, errai eta alboko hezurrik gabe Baso erdi bat ardo zuri 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, xerratan 3 koilarakada …

sukaldean-fondo0

Bakailaoa tomatearekin

Osagaiak 4 bakailao solomo beratu, 200 g bakoitzak 4 baratxuri ale Tipulin bat, pikatua 6 tomate umo, pikatuak Xorta bat ardo zuri 12 koilarakada oliba olio Ximiko bat irin Errezeta Kazola batean 5 koilarakada olio …

sukaldean-fondo0

Berberetxoak saltsa berdean

Osagaiak  2 kg berberetxo 3 baratxuri ale, pikatuak Litro laurdena ur 5 koilarakada oliba olio birjina Perrexil pikatua Irina, ximiko bat Zorrotada bat ardo zuri Errezeta Kazola zabal apal batean jarriko dugu baratxuri xehatua eztitzen. …

Atun salteatua tomate entsalada gainean

Atun salteatua tomate entsalada gainean

Atun salteatua tomate entsalada gainean –  Osagaiak 4 atun solomo lodi, hezur eta azalik gabe, 200 g bakoitzak Oliba olioa 5 tomate umo 8 koilarakada handi oliba olio birjina Gatza … Errezeta Txortena kendu eta …