Menua

Zigala irin-arrautzeztatuak

  • zigala-irin-arrautzeztatuak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Zigala irin-arrautzeztatuak

Osagaiak

  • 20 zigala fresko, erdi tamainakoak
  • Oliba olioa, frijitzeko
  • Baratxuri ale bat
  • Irina eta arrautza joa
  • Gatza

Errezeta

Kontu handiz zurituko ditugu zigalak, isatsak ez puskatzearren, eta beste erabilera batzuetarako gordeko ditugu buruak. Burua isatsetik bereizterakoan, isatsa luzera osoan zeharkatzen duen heste iluna ere saiatuko gara kentzen. Gatza emango diegu ondoren.

Padera batean olio pixar bat isuri eta su ezti-eztian ipiniko dugu baratxuri ale oso bat, zuritu gabe, berotzen, baratxuriak bere lurrinez kutsa dezan olioa. Minutu batzuen buruan, biziagotu egingo dugu arian-arian sua, kea ateratzen utzi gabe.

Paderaren ondoan edukiko dugu plater zapal bat, irinarekin, eta beste txokon bat, arrautzarekin. Oparo igurtziko ditugu zigalak irinetan, eta arrautzatan pasatuko ditugu ondoren. Oratu eta olio berotan murgilduko ditugu. Iraulika erabiliko ditugu, 30 segundoz frijituz alde bakoitzetik, eta paper xurgagarrian pausatuko ditugu ondoren. Horrela frijituko ditugu guztiak, azkena egin arte. Zuhur jokatuko dugu betiere olioaren tenperaturarekin eta oparo azalduko gara arrautza joa ematerakoan.

Zigala irin-arrautzeztatuak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Zigalak plantxan

Zigalak plantxan

Zigalak plantxan –  Osagaiak 2 kg zigala Oliba olioa Gatz larria … Errezeta Uretan pasa eta lehortuko ditugu zigalak. Olioz igurtzi eta gatz larri ugari emango diegu ondoren. Plantxa edo padera handi bat su bizian …

Zigala, leka eta tomate entsalada

Zigala, leka eta tomate entsalada

Zigala, leka eta tomate entsalada –  Osagaiak Kg bat leka frantses edo Euskal Herriko, haririk gabe, uretan egosi berriak eta xukatuak 24 zigala, erdi tamainako, ur gazian egosiak, xukatuak eta zurituak Tipulin bat, pikatua 2 …

Zigalak tenpuran

Zigalak tenpuran

Zigalak tenpuran –  Osagaiak 20 zigala, handiak eta freskoak 150 g irin Ura, litro laurdena Azukrea, ximiko bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Gatza, koilarakada erdia Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko Zigalak tenpuran Errezeta Irina, …

Zigala salteatuak

Zigala salteatuak

Zigala salteatuak –  Osagaiak 2 kg zigala fresko Oliba olioa Baratxuri xehatua, pittin bat Gatza Zigalak salteatuak Errezeta Uretatik pasa eta ongi lehortuko ditugu zigalak. Padera handi bat su bizian jarri eta zorrotada on bat …

zigala

Zigala saltsa

Zigala saltsa Osagaiak 4 azenario 2 tipula Zigala karkasak, hobe buruak badira (gordinik nahiz egosirik) Litro laurdena armagnac Botila bat ardo zuri Litro erdia tomate saltsa Irina, ximiko bat Litro bat ur Oliba olioa 5 …