Menua

Hondarraitz edo griviche saltsa

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 2 arrautza gorringo egosi
  • Arrautza gorringo gordin bat
  • Xorta bat sagardo-ozpin
  • Oliba olioa
  • Ximiko bat perrexil pikatu
  • Eskukada bat kornixon/pepinillo, ozpinetan onduak eta pikatuak
  • Ximiko bat kapar pikatu
  • Gatza

Errezeta

Gopor batean edo irabiagailuaren ontzian, arrautza gorringo guztiak ipiniko ditugu, gatz pixar bat eta xorta bat ozpinekin batean. Irabiagailuari utzi gabe, hari mehean erantsiko dugu oliba olioa, saltsa loditu eta krematsu bihurtzeko kopuruan. Perrexil pikatua, kornixonak eta kaparrak erantsiko ditugu orduan. Behar izanez gero, gatz gehixeago emango dugu, eta tentsio apalekoak bagara oparo erantsiko dugu piperbeltza, aletan, muxugorri gelditzeko. Hoztu eta mahairako prest izango da saltsa.

Saltsa hau haragiekin (oilasko errea, oilasko frijitua, txerri mutur egosiak) eta arrainekin jan daiteke, nahi denarekin egia esanda. Seguruena harriak ere goxo egongo lirateke saltsa honekin.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

saltsa herdoila

Saltsa herdoila

Saltsa herdoila –  Osagaiak 2 arrautza gorringo, egosiak eta pikatuak Arrautza gorringo bat, gordinik Litro laurdena oliba olio birjina Koilarakada bat Xerez ozpin Koilarakada bat tomate kontzentratu edo, hura ezean, ohiko tomate saltsa Azafraia, 8 …

sukaldean-fondo0

Gari-zainzuriak arrautza irakinarekin

Osagaiak 36 gari-zainzuri, modu naturalean egosiak, edo kontserbakoak 8 arrautza oso fresko 2 dezilitro sagardo-ozpin 2 litro ur Oliba olio birjina, 4 koilarakada handi Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Eltze bat hartu, ahal dela altua eta …

sukaldean-fondo0

Urdaiazpiko iberiar arrautzopila

Osagaiak Koilarakada bat oliba olio Urdaiazpiko iberikoa edo txerri iberikoaren besoa, gustuaren eta gastatzeko dugun diruaren arabera. 16 zerrenda 8 arrautza Errezeta Zartaginera koilarakada bat olio jarri eta su bizi-bizian, une bakar batez frijitu urdaiazpikoa, …

Saltsa tartaroa

Saltsa tartaroa

Saltsa tartaroa –  Osagaiak Maionesa saltsa, hiru litro laurden 2 koilarakada kapar 6 ozpin-pepino, handiak, txikituak Koilarakada bat perrexil, xehatua Koilarakada bat apoperrexil, xehatua Koilarakada bat mingarratz, xehatua Koilarakada bat tipulin, xehatua Dijon ziape mina, …

sukaldean-fondo0

Luzoker entsalada kremarekin

Osagaiak 8 pepino ertain, oso freskoak Oliba olio birjina, 10 koilarakada Esnegain likidoa, 6 koilarakada Limoi baten zukua Gatza eta piperbeltz eho berria *Lau pertsonentzat Errezeta Garrantzi handikoa da pepinoak freskoak izatea, denbora luzerik egin …