Menua

Txirlak plantxan

  • Txirlak plantxan
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txirlak plantxan – 

Osagaiak

  • 1,6 kg txirla
  • 4 koilarakada handi oliba olio
  • Kaienako piper-mutur bat
  • 2 baratxuri ale, xerratan moztuak
  • koilarakada handi bat sagardo-ozpin
  • Perrexila, trauskil xehatua

Errezeta

Ur ugarian garbituko ditugu txirlak, barruan eduki dezaketen zikina edo hondarra ongi garbitzeko. Kalitatezko txirlak erosi behar dira beti, suerta litezkeen toxikazioak saihestearren. Xukatu eta lehortuko ditugu, garbitu ondoren.

Txirla guztiak sartuko diren padera zabal bat hartu, olioa isuri eta su gainean jarriko dugu. Olioa berotzen hasi denean erantsiko ditugu kaiena eta baratxuri xerrak eta erretzen utzi aurretik irauliko ditugu txirlak. Bueltaka erabiliko ditugu ondoren. Su bizian eta bizkor salteatu behar dira txirlak: erretilu bero batera erretiratuko ditugu irekitzen hasi direla sumatu bezain laster.

Txirla guztiak erretilu beroan dauzkagula, sagardo-ozpina isuriko dugu kazolan eta hantxe utziko dugu une batzuetan murrizten, ozpinaren garratza gabe haren zapore baizik ez dadin gera.

Padera sutatik kanpo dagoela gaineratuko dugu perrexil xehatua eta zurezko zaliaz eragingo diogu saltsari, lodi dadin. Gatz puntua neurtu, behar badu zuzendu eta mantso irauliko dugu saltsa txirlen gainean, bero egongo dira eta oraindik.

Beharrezkoa bada, padera aldi bakar batean egiteko adinako padera edo kazolarik ez badugu, bi edo hiru txandatan egingo ditugu txirlak.

Txirlak plantxan

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Txirlak orburuekin

Txirlak orburuekin

Txirlak orburuekin –  Osagaiak 3/4 Kg Txirla 8 orburu natural, egosiak eta lautan zatituak 3 baratxuri ale, xehatuak Litro laurdena ur bero edo orburuak egosi diren ur 4 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua Irina, ximiko …

Txirlak saltsa berdean

Txirlak saltsa berdean

Txirlak saltsa berdean –  Osagaiak Kg bat txirla 3 baratxuri ale, pikatuak Litro laurdena ur bero 4 koilarakada oliba olio birjina Perrexil pikatua Irina, ximiko bat Zorrotada bat ardo zuri … Errezeta Kazola zabal apal …

TXIRLAKJoseluBlanco

Txirlak txapan

Txirlak txapan Osagaiak 1,6 kg txirla 4 koilarakada handi oliba olio Kaienako piper-mutur bat 2 baratxuri ale, xerratan moztuak koilarakada handi bat sagardo-ozpin Perrexila, trauskil xehatua * Lau pertsonentzat Errezeta Ur ugarian garbituko ditugu txirlak, …

Legatza saltsa berdean

Legatza saltsa berdean txirlekin

Legatza saltsa berdean txirlekin –  Osagaiak 4 legatz solomo, hezurrik gabe, 200 g bakoitzak 2 baratxuri xister, pikatuak 5 koilarakada oliba olio Ximiko bat irin Perrexil xehatua 32 txirla handi Litro laurdena arrain salda edo …

Urraburua plantxan txirla eta ganbekin

Urraburua plantxan txirla eta ganbekin (edo saltsan)

Urraburua plantxan txirla eta ganbekin –  Osagaiak 4 urraburu solomo, hezurrik gabe, 220 g bakoitzak kg erdia ganba, gordinik eta zurituak kg txirla 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale, xerratan 3 koilarakada sagardo-ozpin Perrexila, …