Menua

Usakume errea baratxuri eta patatekin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 4 usakume gizendu, 600 bat g bakoitzak
  • 4 baratxuri ale, osorik eta zuritu gabe
  • 2 koilarakada gurin
  • 4 koilarakada sagardo-ozpin
  • 2 koilarakada ale-ziape
  • Perrexila, guraizez txikitua
  • Gatza eta piperbeltza
  • Patata baratxuriekin erreak, errezeta bat

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Garbitu eta prestatuko ditugu usakumeak. Osorik lumatu eta gero kenduko dizkiogu lumatxo pixar txikiak. Garretan erreko dugu ondoren azala, lumaren arrastorik geldi ez dadin. Burua eta apoak kenduko dizkiegu ondoren. Erraiak aterako dizkiegu gero, kontu handiz, hesteak sabelaldeak urratu gabe erauziz. Hegalen muturra kendu ondoren, azala irekiko diogu; horretarako, ebaki bat egingo dugu bizkarrean labana batez eta leporaino segituko dugu ziztaka. Lepoa moztuko diogu gero eta irekitako azalaren azpian ageri den ehun gomatsua kenduko dugu. Azal garbiaz estaliko ditugu berriro paparrak, bizkar aldera tolestuz. Gatz-pipertu egingo dugu orduan haien barrua eta, ondoren, listariz lotuko ditugu usakumeak: hankei ongi eutsirik eta paparrak egoki estutuz.

Lau usakumeak eroso sartuko diren kazola apal batean jarriko dugu gurina urtzen, baratxuriekin batean, eta ondotik ipiniko ditugu usakumeak. Alde guztietatik gorrituko ditugu ondoren, beren koipea aldiro-aldiro isuriz. Aurrez 200º-ko tenperaturan beroturiko labe batean edukiko ditugu ondoren, 10 bat minutuan. Bitarte honetan, gutxienez bi aldiz garaztatuko ditugu usakumeak beraien zukuaz.

Labetik atera, plater batean ipini eta aluminio-paperean bilduko ditugu guztiak. 5 bat minutuan edukiko ditugu horrela pausatzen. Kazolaren hondoan gelditu den zukuari ozpina erantsi eta, zapore azkarra kentzeko, irakitan eduki eta gero, ziapea eta perrexila ere gaineratuko dizkiogu.

Gatz-puntua zuzenduko dugu ondoren. Usakumeak moztuko ditugu, 8 hanka eta 8 papar bereiziz. Erretilu bero batean edo plater bero batzuetan banatu, zuku egin berriaz busti eta baratxuriekin erretako patatekin zerbitzatuko ditugu.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Usoa gatzozpinetan

Osagaiak 4 uso 2 eskarola garbi Xorta bat oliba olio Koilarakada bat gurin Oliba olio birjina eta Xerezko ardo-ozpina Gatza eta piperbeltz eho berria *Lau pertsonentzat Errezeta Olioa eta gurina jarri ondoren, su gainean jarriko …

Usoa erreta

Usoa erreta

Usoa erreta –  Osagaiak 4 uso, 600 bat g edukiko ditu bakoitzak 4 baratxuri ale, zuritu gabe 2 koilarakada gurin 4 koilarakada sagardo-ozpin Koilarakada bat ale-ziape Perrexila, guraizez txikitua Gatza eta piperbeltza Usoa erreta Errezeta …

sukaldean-fondo0

Usakumea erreta

sagaiak 4 usakume gizendu, 600 bat g bakoitzak 4 baratxuri ale, osorik eta zuritu gabe 2 koilarakada gurin 4 koilarakada sagardo-ozpin 2 koilarakada ale-ziape Perrexila, guraizez txikitua Gatza eta piperbeltza *Lau pertsonentzat Errezeta Garbitu eta …

sukaldean-fondo0

Usakumea saltsan

Osagaiak 8 usakume, lumatuak, errairik gabe eta garbiak Litro eta erdi ardo beltz Zorrotada bat Xerezko ardo-ozpin Zorrotada bat brandy Zorrotada bat oliba olio 2 tipulin, pikatuak Tomate bat, pikatua Azenario bat, pikatua Eskukada bat …

Usoa saltsan

Usoa saltsan

Usoa saltsan –  Osagaiak 8 uso, lumatuak, errairik gabe eta garbiak Litro eta erdi ardo beltz Zorrotada bat Xerezko ozpin Zorrotada bat brandy Zorrotada bat oliba olio 2 tipulin, pikatuak Tomate bat, pikatua Azenario bat, …