Menua

Galeperrak eskabetxean

  • Galeperrak eskabetxean
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Galeperrak eskabetxean – 

Osagaiak

  • 8 galeper garbi
  • Tipulin bat, pikatua
  • Porru bat, pikatua
  • Azenario bat, xerratan moztua
  • Apioa, adaxka bat
  • 8 baratxuri ale, osorik
  • 3 koilaraka handi oliba olio
  • 20 koilarakada ardo zuri
  • 20 koilarakada Xerezko ozpin
  • Litro bat ur
  • 20 koilarakada oliba olio birjina
  • Gatza

Galeperrak eskabetxean

Errezeta

Gatza eman eta, kazola batean, 3 koilarakada oliotan gorrituko ditugu galeperrak, alde guztietatik. Plater batera aterako ditugu ondoren. Kazola berean gozatuko ditugu gero baratxuriak, tipulina, porrua, apioa eta azenarioa. Barazkiak gorritzen hasi orduko sartuko ditugu berriro galeperrak, eta ardo zuria, ozpina eta ura erantsiko ditugu ondoren. Gatza eman, tapaz estali, eta ordubetean edukiko dugu kazola su ezti-eztian egosten. Galeperrak eginak dauden jakiteko, sutatik atera eta izterrak xamur dauden frogatuko dugu. Gutxienez 6 orduz utziko ditugu pausatzen, eta epelak edo giroko tenperaturan jango ditugu, sekula ere ez hozkailutik atera bezain laster.

Eskabetxe-ura nahasi eta harekin batera jango ditugu galeperrak, edo patata egosien edo entsalada baten gainean garaztatuko dugu, hornidura gisa.

Galeperrak eskabetxean

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Galeperrak saltsan

Galeperrak saltsan

Galeperrak saltsan –  Osagaiak 8 galeper, lumarik eta errairik gabe Litro eta erdi ardo beltz Zorrotada bat Xerezko ozpin Zorrotada bat brandy Zorrotada bat oliba olio 2 tipulin, pikatuak Tomate bat, pikatua Azenario bat, pikatua …

Galeper frijituak

Galeper frijituak

Galeper frijituak –  Osagaiak 12 galeper garbi, luzeran bitan zatituak Irina eta gatza 4 baratxuri ale Oliba olioa, frijitzeko Galeper frijitua Errezeta Galeperrak ongi garbitu eta errai guztiak kendu. Bitan zatitzeko eskatuko diogu harakinari. Gatza …

babarrun zuriak

Potxak galeper erreekin

Potxak galeper erreekin –  Osagaiak 800 g potxa zuri, aletuak Tomate heldu bat Piper berde bat Tipulin bat erdibitua Oliba olio birjina, 2 zopa-koilarakada Ura 8 galeper erdibitu 4 baratxuri ale osorik, azal eta guzti …

sukaldean-fondo0

Potxak galeperrekin

Osagaiak 800 g potxa zuri, aletuak Tomate heldu bat Piper berde bat Tipulin bat erdibitua Oliba olio birjina, 2 zopa-koilarakada Ura eta gatza 8 galeper saltsan eginak Errezeta Potxak ongi garbitu eta eltzean jarri, eta …