Menua

Txipiroi txikiak bere tintan

  • Txipiroi txikiak bere tintan
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txipiroi txikiak bere tintan – 

Osagaiak

  • 30 txipiroi txiki, aborinekoak
  • 6 tipulin, pikatuak
  • Piper berde bat, pikatua
  • 2 baratxuri ale, xehatuak
  • Txipiroien garroak eta hegalak, oso fin pikatuak
  • 5 koilarakada handi oliba olio birjina
  • Baso bete ardo zuri idor
  • 10 koilarakada tomate saltsa
  • Litro erdia ur bero
  • Txipiroien tintak
  • Gatza

Txipiroi txikiak bere tintan

Errezeta

Txipiroiak garbituko ditugu lehenik, kontu handiz garbitu ere, tinta poltsak ez hausteko. Baso batean gordeko ditugu tintak ur pixka batekin. Gorputzetik bereizi eta labanaz pikatu edo moztuko ditugu garroak eta hegalak.

Kazola batean, 2 koilarakada olio ipini eta su eztian potxatuko ditugu hartan 2 tipulin, gatz pixar batekin, xamur gelditu arte. Sua bizitu eta pikaturiko garroak eta hegalak erantsiko ditugu. Salteatzen utziko ditugu 15 minutuan. Gatza eman eta hozten utziko dugu guztia.

Txipiroien barrua beteko dugu ondoren nahastura horrekin. Zotz banaz itxi, gatza eman eta gaiak itsasten ez diren padera batean salteatuko ditugu oliba olio tanta batean. Gorde egingo ditugu ondoren.

Kazola batean, 3 koilarakada oliotan potxatuko ditugu, su eztian, piper berdea eta baratxuriak, gatz pixka batekin. Ongi maneaturik daudenean “40 bat minutuan edukiko ditugu“, ardo zuria isuri eta, murrizten utzi ondoan, tomate saltsa erantsiko diogu ondoren. Ur beroak busti, tintak gaineratu, gatza eman eta beste 30 bat minutuan edukiko dugu guztia egosten. Xehatu eta kazola batera iragazi.

Saltsan barneratuko ditugu txipiroiak (zotza kenduta), bota duten zukuarekin batean, eta su eztian maneatuko ditugu saltsa beltzean xamur gelditu arte, 30 bat minutu. Gatz puntua neurtu eta, behar izanez gero, ur pixka bat erantsiko dugu azkartxo sumatzen baditugu edo saltsa lodiegi badago. Arroz zuriarekin zerbitzatu ahal izango ditugu.

Txipiroi txikiak bere tintan

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Txipiroi zatituak Pelaio eran

Txipiroi zatituak Pelaio eran

Txipiroi zatituak Pelaio eran –  Osagaiak 2 kg txipiroi begihandi, triparik gabe, azalarekin eta puska ertainetan moztuak Xorta bat brandy edo armagnac 8 tipulin, zerrendatan moztuak 4 piper berde, zerrendatan moztuak 2 baratxuri ale, xehatuak …

TXIPIROIAK JoseluBlanco

Txipiroi zatituak bere tintan

Txipiroi zatituak bere tintan Osagaiak 2 kg txipiroi begihandi, triparik gabe, azalarekin eta puska ertainetan moztuak 6 tipulin, pikatuak Piper berde bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 3 koilarakada handi oliba olio birjina Baso bete …

txipiroi

txipiroi ogi-arrautzeztatuak

txipiroi ogi-arrautzeztatuak –  Osagaiak Kg bat txipiroi, triparik eta barruko lumarik gabe Esnea 2 baratxuri ale, zanpatuak Ogi birrindua Oliba olioa Gatza txipiroi ogi-arrautzeztatuak Errezeta Arrandegian garbituko dizkigute txipiroiak. Azala fresko eta kolperik gabe badago, …

Txipiroi txikiak tipularekin

Txipiroi txikiak tipularekin

Txipiroi txikiak tipularekin –  Osagaiak 30 txipiroi txiki, aborinekoak Xorta bat brandy edo armagnac 8 tipulin, zerrendatan moztuak 2 baratxuri ale, xehatuak Kaienako pipermina, mutur bat 5 koilarakada handi oliba olio birjina Baso bete ardo …

Txipiroiak erromako eran

Txipiroiak erromako eran

Txipiroiak erromako eran –  Osagaiak Kg bat txipiroi, triparik eta barruko lumarik gabe Esnea 2 baratxuri ale, zanpatuak Gaiak frijitzeko orea Oliba olioa Gatza Txipiroiak erromako eran Errezeta Arrandegian garbituko dizkigute txipiroiak. Azala fresko eta …