Menua

Okela papur bildua marilen eran

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Kg bat txahal haragi, xehatua
  • 1,5 terrina gazta, Filadelfia motakoa
  • Piper berde txiki bat, pikatua
  • Xorta bat ketchup
  • Xorta bat Worcestershire saltsa
  • Gatza eta piperbeltza
  • Oliba olioa

Errezeta

Gopor batean jarriko ditugu haragi pikatua, tipula, ketchupa, piperra eta Worcestershire saltsa. Eskuz nahasiko dugu guztia. Gatza eta piperbeltza eman eta bitan bereiziko dugu orea. Oliba olioz igurtzitako labe-erretilu obalatu batean luzatu dugu alde bat, roti baten antzera, ongi estutuz.

Gazta hedatuko dugu koilara batez haren gainetik, ertzetara gabe, haragiaren barruan gordeko baitugu, eta haragi-orearen beste erdiaz estaliko dugu gazta geruza, estutuz eta egoki itxuratuz. Haragi xehatuz itxuraturiko tontor luzexka azalduko zaigu, eta gazta izango da haren barruko betegarria, ikusiko ez dena.

Oliba olioa gainetik eman eta labeko grilan edukiko dugu 5 bat minutuan haragia, ongi txigor dadin. 200ºko tenperaturan edukiko dugu ondoren, grilarik gabe, beste 45 bat minutuan. Amak dioen bezala, begi bata zabalik eta bestea eskuan egongo gara bitartea horretan.

Labetik atera eta gutxienez 12 orduan edukiko dugu haragi bildua pausatzen, moztua eta jan aurretik. Tipulin eta piper frijituekin laguntzen badugu, zer esango dizuet, i-ka-ra-ga-rri-a!

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Almandrongilak tipula saltsan

Almandrongilak tipula saltsan

Almandrongilak tipula saltsan Osagaiak 750 g behi haragi, xehatua (txahalkia edo txerrikia, edo nahasia ere izan daiteke) Baratxuri pixka bat eta perrexil xehatua 2 koilarakada ogi birrindua Berehalako tipula zopa, zorro bat Ura, bizpahiru edontzi …

Txahal txuleta

Haragi zati handi bat nola erre

Haragi zati handi bat nola erre –  Osagaiak Oliba olioa Errezeta / Teknikak Haragi zati handi bat erretzeko garrantzitsua da beldurrik ez izatea, adorez jokatzea. Gizenak eta erretze prozesua oztopa dezaketen ehunak kentzeko eskatuko diogu …

pasta-bolognesa

Pasta bolognesa

Pasta bolognesa Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 3 baratxuri ale, txiki-txiki eginak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 600 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Tomate saltsa, litro laurdena Perrexil …

ahate magreta erreta

Ahate magreta erreta

Ahate magreta erreta Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale Gatza Errezeta Koipearen aldetik hartuko ditugu paparrak eta sare formako ebakia ziztatuko diegu labana zorrotz batez, haragia ukitu gabe. Errazago desegingo da …

sukaldean-fondo0

Patata barrubeteak

Osagaiak Kg bat patata ertain Tipulin bat, pikatua Piper berde bat, pikatua Alberjinia bat Ximiko bat tomate saltsa Kg erdia haragi xehatu (txahal, behia eta txerria, gizenarekin, mamitsuagoa izan dadin) Oliba olioa Irina, arrautza joa …