Piper berde beteak entsaladan
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Piper berde beteak entsaladan –
Osagaiak
- 12 piper berde luze, ahalik eta leunenak (zimur gabeak)
- Oliba olioa frijitzeko
- 2 piper berde, luzetara moztuak
- 4 tipulin eder, zerrendatan moztuak
- Baratxuri ale bat
- Oliotan edo ozpinetan kontserbatutako hegaluze ongi hautatua, 8 puska
- Tomate saltsa, 6 koilarakada
- Perrexil xehatua
- Gatza
Errezeta
Piperrak garbitu eta lehortu, dauden bezala, zurtoinak eta haziak kendu gabe. Jarri olioa suelto zartagin batean eta su bizira hurbildu. Berotzen denean, piperrak kontuz paratu zartaginean, frijitzen utzi, oliotik atera eta azala aise kentzeko punturaino. Ez dute ilundu behar; kontuz, beraz. Epeltzen direnean, eskuartean erabiltzeko moduan direnean alegia, zurtoina eta azala kendu, azalari zimikoak eginez, eta baba moduan altxatuko baita, tira handik mamia agerian geldi dadin. Kontuz ireki eta haziak kendu. Bitartean betegarria prestatu.
Frijitzerakoan erabilitako olio pixka bat jarri kazola batean eta suberatu bertan piper berde zerrendetan moztuak, tipulinak eta baratxuri xehatua, gatz pixka batekin. Su eztian egiten utzi 30 minutuz, eta pixka bat gorritzen hasten utzi. Bitartean, hegaluzeari salda kendu, eta izpitu. Barazkia egin denean koipea kendu, katilu batean jarri eta hegaluze izpituarekin eta tomate saltsarekin. Bat egin dadila, eraginez, eta perrexil xehatu pixka bat gehitu. Gatz puntua probatu, eta zuzendu, behar izanez gero. Hor dugu piperren betegarria. Orduan, kontu handiz, bete piperrak; ez daitezela hautsi edo lehertu. Piperraren alde irekia, betegarria sartzeko erabilitakoa, beherantz paratu, ezkutuan gera dadin.
Erretilu batean paratu eta ozpin saltsaz edo allioli mehe-mehe batez ongi zipriztindurik.
Pikillo piperrak txerri hankaz beteak
Pikillo piperrak txerri hankaz beteak – Osagaiak Saltsan egindako txerri hanka hezurgabetuen errezeta bat Pikillo piperrak, 2 pote Baratxuri-buru bat Oliba olioa 4 tipulin eder, xehatuak Baratxuri ale bat Gatza Pikillo piperrak txerri hankaz beteak …
Piper berdeak arkume hankaz beteak
Osagaiak Saltsan egindako txerri hanka hezurgabetuen errezeta 1 12 piper berdi handi eta luze, ahalik eta leunenak (zimur gabeak) Oliba olioa frijitzeko 4 tipulin eder xehatuak Baratxuri ale bat Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Piperrak garbitu …
Pikillo piper beteak entsaladan
Osagaiak Pikillo piperrak, 2 pote Oliba olio pixka bat 2 piper berde, zerrendatan moztuak 4 tipulin eder, zerrendatan moztuak Baratxuri ale bat Oliotan edo ozpinetan kontserbatutako hegaluze ongi hautatua, 8 puska 6 koilarakada tomate saltsa …
Entsalada errusiarra
Entsalada errusiarra – Osagaiak 4 azenario 3/4 kg patata 3 arrautza Ilar fin-finak, pote txiki bat Artoa, lata txiki bat Hegaluze ongi hautatua, oliotan edo ozpinetan kontserbatua, puska bat 1/4l maionesa, norberak egina, ez oso …
Haragi xerra eta piper ogitartekoa
Osagaiak Opil bat, bitan irekia Haragi xerra bat, ez oso lodia, zaharrarena edo gaztearena (behia edo txahala) 2 baratxuri ale, xerratan Xorta bat oliba olio Piper errea, zuritua eta zerrendatan moztua Gatza Errezeta Jakiak itsasten …