Menua

Gazta enpanadatxoak nola egin

  • Gazta enpanadatxoak nola egin
  • gazta enpanadatxoak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Gazta enpanadatxoak nola egin – 

Osagaiak

  • Enpanadatxoak egiteko 20 ore-disko
  • Gazta beratz krematsua (15 koilarakada), baina loditasun pixka bat duena (betegarria sobera likidoa ez izateko), Filadelfia edo San Millan esaterako)
  • 2 koilarakada azukre
  • Irasagar-gozoki puska bat, xehe-xehe egina
  • Menta fresko xehatua, pixar bat
  • Arrautza, joa

Gazta enpanadatxoak nola egin

gazta enpanadatxoakErrezeta

Katilu batean gazta, azukrea, irasagarra eta menta fresko xehatua bildu. Loditasun pixka bat duen orea sortu behar dugu; ez dadila inondik ere mehea izan. Hozkailuan edukiko dugu denbora puska batean, hoztu eta pausatu dadin.

Enpanadatxoak egiteko ore-diskoak mahai gainean luzatu eta barrenean koilarakada eder bat betegarri paratuko dugu. Ertza arrautza irabiatuarekin margotu eta gero enpanadatxoak itxi, ilargi erdiak balira bezala, sardexka baten hortzekin zapalduz eta itxiz. Ongi estalita, pausatzen utziko ditugu enpanadatxoak hozkailuan. Bi gauza egin ditzakegu. Koipe gutxixeago izan dezaten, arrautzaz margotu denak eta labean sartu 15 minutuz, 200 graduan, ongi gorritu arte, edo bestela ohiko metodoa baliatu: oliba olio asko jarri zartaginean, eta bero-bero dagoenean frijitu. Ez ahaztu ongi xukatzea.

Zerbitzatzerakoan, azukrea eta kanela-hautsa par-par bota gainetik. Ezin politago geldituko dira. Krema ingelesarekin ere jar litezke, jakina.

Gazta enpanadatxoak nola egin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Antxoa, pikillo piper eta gazta urdin tosta –  Osagaiak  4 ogixerra/tostada 4 antxoa xerra (gatzetan ondutakoak) 4 pikillo piper 100 g gazta urdin krema edo saltsa (potekoa edo etxean egina) …  Errezeta  Tostadak edo ogi xerrak erre. (labean, tostadora edo zartaginean oliba olio pitin batekin bustiz aurretik). Pikillo piperrak, zartaginean su baxuan (10etik 6 edo 7) oliba olio pitin bat ez erretzen eduki 25-30 minutuz. Ogi gainean gazta krema zabaldu, ondoren, pikilloa jarri eta azkenik luzeran, antxoa. …  Kasu!  Gazta kremarik ez baduzu etxean duzun gazta hori erabili dezakezu… Gozatu eta on egin!  Antxoa, pikillo piper eta gazta urdin tosta

Antxoa, pikillo piper eta gazta urdin tosta

Antxoa, pikillo piper eta gazta urdin tosta – Osagaiak 4 ogixerra/tostada 4 antxoa xerra (gatzetan ondutakoak) 4 pikillo piper 100 g gazta urdin krema edo saltsa (potekoa edo etxean egina) … Errezeta Tostadak edo ogi …

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia 4 gazta xerra, desegingarria 4 xerra mehe txerri solomo adobatu Baratxuri ale bat, xerratan Gatza eta oliba olioa Errezeta Jakiak itsasten ez diren padera batean …

Luisa gazta tarta

Luisa gazta tarta

Luisa gazta tarta –  Osagaiak 100 g gurin guri, pomadan 450 g azukre-hauts 100 g pastel-irin ahul Ximiko bat legamia-hauts Kg bat gazta zuri, joa eta giroko tenperaturan (fromage blanc battu) 3 koilarakada bete irin …

Gazta souffle tradizionala

Gazta souffle tradizionala

Gazta souffle tradizionala –  Osagaiak 20 g gurin + 5 g 2 koilarakada bete irin 20 cl esne 20 cl ur 40 g Gruyère gazta, birrindua 3 arrautza + gorringo bat Gatza eta piperbeltz zuri …

Gazta nola gorde

Gazta nola gorde

Gazta nola gorde –  Osagaiak Ontzi tapadun bat   Errezeta / Teknika Ongi itxia gorde behar da beti gazta, ontzi tapadun batean, zapore arrarorik har ez dezan. Hozkailuko alde epelenean gordeko dugu, beheko aldean. Hutsean …