Menua

Mertxika zopa gozoa moskatelaren kutsuan

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 6 mertxika edo melokotoi eder
  • Moskatel botila bat
  • Bainila adaxka bat, irekia eta aletua
  • Litro bat ur
  • 500 g azukre
  • 2 laranjen zukua eta azala
  • 2 limoiren zukua eta azala

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Mertxikak zurituko ditugu lehenik. Irakiten ipiniko dugu moskatela, ura, azukrea, laranja eta limoi azalak eta bainila adaxka, ireki eta aletua, erantsi ondoan. Horren ostean, erantsiko ditugu mertxikak, zurituak, eta egosten ipiniko ditugu sutan, 25 bat minutuan.

Sutatik atera, eta erantsiko ditugu limoi eta laranja zukuak, eta hozten utziko dugu zopa, giroko tenperatura har dezan arte. Hozkailuan sartuko dugu ondoren. Katilu edo gopor batean zerbitzatuko dugu mertxika egosi hotza, eta egostean ateratako zukua isuriko dugu gainetik, hura ere hotza. Limoizko izozkiarekin jaten badugu bikaina egongo da benetan. Justu mertxika zopa sutatik ateratzean, erantsi dezakegu eskukada bat menda-belar, berbena-belar edo albahaka fresko. Infusio gisa berotan uzten baditugu, zapore izugarri gozoa emango diote zopari.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

mertxika

Mertxika konpota 2

Osagaiak 250 g azukre Bainila leka bat Limoi baten zukua Limoi baten birrindura Mertxika edo melokotoi onduak, kilo bat, azalarekin baina hezurrik gabe pisatuak Errezeta Bainila leka erditik ireki eta barrenekoa marruskatu bertan diren hazi …

sukaldean-fondo0

Mertxika melba eran

Osagaiak Mertxika bat almibarrean, bitan zatitua Bainila izozkia Mugurdi saltsa Errezeta Mahai azkenetarako kristalezko kopa baten hondoan, almibarrean onduriko mertxika erdi bat ipiniko dugu, alde laua gora begira. Oparo beteko dugu ondoren bainila izozki krematsu …

sukaldean-fondo0

Mertxika almibarrean

Osagaiak 10 mertxika 1,5 l ur 750 g azukre Bainila leka bat, bitan irekia eta alerik gabe *Lau pertsonentzat Errezeta Kazola zabal batean (estu sartuko dira hartan mertxikak) ura jarriko dugu egosten. Irakiten hasi orduko …

Konpota azukre gorritua

Konpota azukre gorritua

Konpota azukre gorritua –  Osagaiak 100 g azukre 350 g almendra, txikitua eta txigortua Ekilore olio pixka bat 300 g mertxika marmelada Mertxika pattarra, 4 koilarakada Konpota azukre gorritua Errezeta Eltze bat jarriko dugu sutan, …

sukaldean-fondo0

Mertxika erreak

Osagaiak 12 mertxika edo melokotoi, ongi onduak eta ederrak Kanela ezpaltxo bat Bainila adaxka bat Moskatela, baso erdi bat Ura, baso handi bat 12 koilarakada bete azukre *Lau pertsonentzat Errezeta Uretan garbitu eta ongi xukatuko …