Menua

Sagar jelea

  • Sagar jelea
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Sagar jelea – 

Osagaiak

  • 6 kg errege-sagar azalarekin, zuztarrik gabe eta 6 ataletan moztuak
  • 4 l ur
  • 75 g azukre

Errezeta

Kazola zabal batean, su bizian jarriko ditugu sagar atalak urarekin batean. Tapatu egingo dugu kazola. Irakiten hasi orduko eztituko dugu sua, indar apalenera ekarriz, eta ordu pare batean edukiko dugu kazola egosten.

Epe horren ostean, sare-iragazki mehe batetik pasatuko dugu zukua. Azukrea erantsiko diogu ondoren. Zuku azukretsu hori sutan jarri eta ezti edukiko dugu irakiten, 1,2 l jele gelditu arte. Iragazi eta ongi itxitako potetan gordeko dugu, hoztu eta erabiltzeko moduan egon dadin.

Iragazkian geratu zaigun sagar mamiaz, sagar tartak, kruxpetak do, besterik gabe, pureak egin ahal izango ditugu. Purea egiteko, gurina eta azukre pixar bat erantsi eta su eztian utziko dugu murrizten, kolore gorri erakargarria hartu arte. Sutatik atera baino lehentxeago, zorrotada on bat limoi zuku erantsiko diogu. Puregailutik pasatuko dugu ondoren.

Fruktuosa naturala erabili ahal izango dugu azukrearen ordez.

Sagar jelea

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Tatin sagar tarta

Tatin sagar tarta

Tatin sagar tarta –  Osagaiak 6 golden sagar, zurituak eta lau puskatan zatituak, barruko zuztarra kendu eta limoi zukuaz igurtziak 125 g gurin bigun 150 g azukre-hauts Bainila adaxka bat, irekia eta aletua 250 g …

sagar erreak

Sagar erreak

Sagar erreak Osagaiak 8 errege sagar 8 koilarakada azukre Xorta bat sagardo-pattarra Ura, baso erdia Sagar erreak Errezeta Labea berotuko dugu lehenik, 180º-ko tenperaturan. Erretilu batean ipiniko ditugu zortzi sagarrak, osorik, ongi garbitu eta lehortu …

Sagar eta erromero konpota

Sagar eta erromero konpota

Sagar eta erromero konpota –  Osagaiak 8 sagar, zurituak eta dado handietan zatituak 8 koilarakada azukre Gurina, puska handi bat Erromero adaxka bat Limoi baten zukua Sagar eta erromero konpota Errezeta Gurina kazola zabal batean …

txerri txuleta sagarrarekin

Txerri txuletak sagarrekin

Txerri txuletak sagarrekin –  Osagaiak 8 txerri txuleta ertain 4 sagar, zurituak eta atal loditan moztuak, zuztarrik gabe Xorta bat limoi zuku Kanela, ezpaltxo bat Gurina, mutur eder bat Oliba olioa eta gatza *Lau pertsonentzat …

Gabon konpota

Gabon konpota

Gabon konpota –  Osagaiak 2 l ur Litro bat ardo beltz, ona 400 g azukre Kanela, ezpal bat Litro laurdena mertxika-zati lehor Litro laurdena aran pasa Litro laurdena piku lehor Litro laurdena mahaspasa . . …