- Bistaratze aukerak
- Azkenak
- Gogokoenak
- Aipatuenak
Antxoak kazolan
Antxoak kazolan – Osagaiak Kg bat antxoa fresko 3 tipula, zerrenda mehetan zatituak 3 piper berde, zerrenda mehetan zatituak 8 koilarakada oliba olio birjina 2 koilarakada sagardo-ozpin Gatza … Errezeta Sutan jarri eta kazolan ipiniko …
Ikusi guztiaOnddoak garbitzeko era
Onddoak garbitzeko era – Beharrezkoak Laban txiki bat Zatar heze bat Errezeta Kaxa edo paketetik atera eta onddoen prezioan harri kopuru ikusgarri bat saldu digutela frogatuko dugu. Hosto, intsektu eta zikinkeriaren bat ageri badute itsatsirik, …
Ikusi guztiaOnddoak salteatuta
Onddoak salteatuta – Osagaiak Onddo garbiak eta puska koxkorretan moztuak, kilo bat 6 koilarakada oliba olio 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginak Perrexil xehatu pixka bat Gatza Errezeta Kazola batean, su bizian, olioa jarriko dugu. Onddoak …
Ikusi guztiaTxahal haragia patatekin
Txahal haragia patatekin – Osagaiak 1,5 kg txahal haragi, gisatzeko, erdi tamainako pusketan zatitua 2 piper txorizero, aurrez ur epeletan beratuak, ordu pare batean 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak 10 koilarakada tomate …
Ikusi guztiaTxahal enpanadatxoak
Txahal enpanadatxoak – Osagaiak 20 disko ore, enpanadatxoak egiteko Tipulin bat, pikatua 3 baratxuri ale, pikatuak 3 koilarakada oliba olio 600 g txahal haragi, txikitua –ahal izanez gero gizen-zain askorekin– 15 koilarakada tomate saltsa Perrexil …
Ikusi guztiaPerretxiko nahaskia
Perretxiko nahaskia – Osagaiak Perretxiko salteatuen errezeta bat Oliba olio pittin bat 8 arrautza Gatza Perrexil xehatua Errezeta Perretxikoak berotzen jarri kazola edo zartagin batean, kontuz, itsats ez daitezen. Arrautzak irabiatu eta perretxikoekin sutan dugun …
Ikusi guztiaLekak urdaiazpikoarekin
Lekak urdaiazpikoarekin – Osagaiak Lekak, kilo bat 3 patata eder, bakoitza zortzi zati egina Oliba olioa, 6 zopa-koilarakada 2 urdaiazpiko xerra lodi, dadotan zatituak 4 baratxuri ale, xerratan Ura eta gatza Errezeta Lekak garbitu eta …
Ikusi guztiaArrautzak nola frijitu
Arrautzak nola frijitu Beharrezkoak Arrautzak Oliba olioa Arrautzak nola frijitu Errezeta Erraza dirudi eta hala da, diziplinan ohituz gero. Ongi frijitzea magikoa da, tatxarik gabeko arrautza frijitu bat jateko sentsazioak ez du berdinik. Gutxik dakite …
Ikusi guztiaArbendol edo almendra teilak
Arbendol edo almendra teilak – Osagaiak Kg erdia azukre Kg erdia arbendol pikortua Litro laurdena arrautza zuringo Ximiko bat bainila-esentzia edo bainila-hauts Errezeta Sutatik kanpo, hagaxka elektriko batez nahasiko ditugu gai guztiak eltze batean. Ore …
Ikusi guztiaOgia tomatearekin xabier eran
Ogia tomatearekin xabier eran – Osagaiak Ogia Olibolioa Tomate bat Urdaiazpikoa Errezeta Lehenengo ogiazko txirrindola bat moztu eta zartaginean xigortu. Gero tomatea moztu eta… txirrindola igurtzi. Ondoren, olibolio pixka bat bota. Azkenik urdaiazpikozko bi …
Ikusi guztiaHegaluzea plantxan baratxuri eta olioarekin
Hegaluzea plantxan baratxuri olioarekin – Osagaiak 4 hegaluze solomo, hezur eta azalik gabe, 220 g bakoitzak 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, zerrendatan moztuak 3 koilarakada sagardo-ozpin Perrexil txikitua Gatza Hegaluzea plantxan baratxuriarekin Errezeta …
Ikusi guztiaArrozesne usaingozatua
Arrozesne usaingozatua – Osagaiak 3 l esne 150 g arroz, pikor biribilekoa 125 g gurin 300 g azukre Limoi azal bat Kanela adaxka bat Cognac xorta bat Anis xorta bat Patxaran xorta bat Arrozesne usaingozatua …
Ikusi guztiaIgel hanka salteatuak
Igel hanka salteatuak – Osagaiak Kg bat igel hanka garbi, eskeletotik bereiziak 4 baratxuri ale, pikatuak Eskukada bat perrexil, pikatua 8 koilarakada oliba olio Limoi bat, lautan zatitua Errezeta Animaliaren gorputzarekin batean aurkezten dira igel …
Ikusi guztiaTxokolate trufak
Txokolate trufak – Osagaiak 300 g txokolate beltz, kalitate onekoa 200 g txokolate esnedun 200 g esnegain likido Kakao hautsa, trufak hartan pasatzeko Errezeta Esnegaina irakiten jarriko dugu ontzi batean lehenik. Irakiten hasi orduko, …
Ikusi guztiaLegatza saltsa berdean txirlekin
Legatza saltsa berdean txirlekin – Osagaiak 4 legatz solomo, hezurrik gabe, 200 g bakoitzak 2 baratxuri xister, pikatuak 5 koilarakada oliba olio Ximiko bat irin Perrexil xehatua 32 txirla handi Litro laurdena arrain salda edo …
Ikusi guztiaCava-izotza nola egin
Cava-izotza nola egin – Osagaiak Bainila leka bat, irekia eta aletua Laranja erdi baten azala, birrindua Litro laurdena ur 300 g azukre Botila bat cava Errezeta Eltze txiki batean jarriko ditugu ura, azukrea eta cava …
Ikusi guztiaAntxoa, pikillo piper eta gazta urdin tosta
Antxoa, pikillo piper eta gazta urdin tosta – Osagaiak 4 ogixerra/tostada 4 antxoa xerra (gatzetan ondutakoak) 4 pikillo piper 100 g gazta urdin krema edo saltsa (potekoa edo etxean egina) … Errezeta Tostadak edo ogi …
Ikusi guztiaAntxoa marinatu hotzak, gatzetan bizkor onduak
Antxoa marinatu hotzak, gatzetan bizkor onduak – Osagaiak Kg bat antxoa, osorik eta ezkatarik gabe Kg bat gatz larri Oliba olio birjina Baratxuri xehatua Errezeta Ontzi zabal batean, geruzatan antolatuko ditugu antxoak eta gatz larria. …
Ikusi guztiaTiramisua
Tiramisua – Osagaiak 5 arrautza 75 g azukre 75 g irin Kafe bat bikoitza eta beltza, expresoa Pattar zorrotada eder bat (amaretto) 4 arrautza gorringo 8 koilarakada azukre Mascarpone gazta krematsua, 250 g 4 arrautza …
Ikusi guztiaWhiski eta kanela pattarra
Whiski eta kanela pattarra – Osagaiak 125 g azukre 300 g esne 900 g esnegain likido 10 koilarakada whiski 2 kanela txotx Errezeta Esnea, esnegaina eta azukrea eltze batean nahasi. Kanela txotxak sartu ondoren, sutan …
Ikusi guztiaOnddo zopa
Onddo zopa – Osagaiak 350 g onddo, garbia eta pikatua Poru bat, pikatua Tipulin txiki bat, pikatua Baratxuri ale bat, pikatua Gurina, zati handi bat 12 koilarakada esnegain urtu 2 litro salda edo ur (haragi-salda …
Ikusi guztiaAntxoak gatzetan onduak
Antxoak gatzetan onduak – Osagaiak Antxoak, nahi bezain bat Gatz larria Ura Oliba olioa … Errezeta Antxoak oso freskoak izango dira, atzeman berriak, antxoaren garaiaren hasierakoak (Apirila-Maiatza), tripa arrabaz beterik eduki dezan. Pertz batean edukiko …
Ikusi guztiaTxitxarroa plantxan baratxuri-olioarekin
Txitxarroa plantxan baratxuri-olioarekin – Osagaiak 4 txitxarro solomo, hezurrik gabe, 220 g bakoitzak 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, zerrendatan moztuak 3 koilarakada sagardo-ozpin Perrexil txikitua Gatza … Errezeta Gatza bi aldeetatik eman eta …
Ikusi guztiaTxitxarroa meuniere eran
Txitxarroa meuniere eran – Osagaiak 4 txitxarro ertain, azalarekin, bururik eta alboko hezurrik gabe Koilarakada bat oliba olio Gurina, zati handi bat 2 limoiren zukua Perrexila, txikitua Irina eta gatza Txitxarroa meuniere eran Errezeta Gatza …
Ikusi guztiaTxitxarroa eskabetxean
Txitxarroa eskabetxean – Osagaiak 1,5 kg txitxarro, garbi eta zati ertainetan moztua Irina eta frijitzeko olioa 2 tipulin eder, zerrendatan moztuak 8 baratxuri xister, osorik Erramua, hosto fresko bat 10 koilarakada oliba olio Koilarakada bat …
Ikusi guztiaPasta otarrainxkekin
Pasta otarrainxkekin – Osagaiak 16 otarrainxka fresko, azala kenduta, bitan zatituak, luzetara 2 baratxuri ale, txikituak 6 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak …
Ikusi guztiaTxahal matraila salteatuak baratxuri eta patatekin
Txahal matraila salteatuak baratxuri eta patatekin – Osagaiak 2 txahal matraila eder, koipe eta azalik gabe 20 baratxuri ale osoak, azala eta guzti 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak 5 patata eder, zurituak eta xerra lodietan …
Ikusi guztiaLeka salteatuak
Leka salteatuak – Osagaiak Lekak, kilo bat Oliba olioa, 4 koilarakada handi Gatza Leka salteatuak Errezeta Lekak garbitu eta zerrendatan zatitu, eta hariak eta bi muturrak kendu. Zartagin bat jarri su ez oso bizian eta …
Ikusi guztiaTxahal mutur egosiak entsaladan
Txahal mutur egosiak entsaladan – Osagaiak Txahal mutur bat, garbia Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Ura eta gatza 2 eskarola, garbiak Baratxuri ale bat, pikatua Allioli edo griviche saltsa ugari …
Ikusi guztiaGazta tarta txigortua
Gazta tarta txigortua – Osagaiak Hondoa prestatzeko: 250 g irin 175 g gurin guri 50 g azukre Arrautza bat Betegarria prestatzeko: 125 g esnegain 3 arrautza Terrina oso bat Filadelfia gazta Gatza eta mutur bat …
Ikusi guztiaTxerri enpanadatxoak
Txerri enpanadatxoak – Osagaiak 20 disko ore, enpanadatxoak egiteko Tipulin bat, pikatua 3 baratxuri ale, pikatuak 3 koilarakada oliba olio 600 g txerri haragi, txikitua 15 koilarakada tomate saltsa (gizen askorekin, mamitsua izan dadin) Perrexil …
Ikusi guztiaTxahal biribilkia presio-eltzean maneatua
Txahal biribilkia presio-eltzean maneatua – Osagaiak Txahal biribilki bat, lotua eta ertzetako muturrik gabe beharbada, eltzean sar dadin 4 tipula eder, zati handitan moztua Baso bete ardo zuri Gatza eta piperbeltza Oliba olioa Txahal biribilkia …
Ikusi guztiaTxahal arandoiak salteatuta
Txahal arandoiak salteatuta – Osagaiak Kilo bat txahal arandoi, garbi-garbiak, azalik gabe Oliba olioa Gurin pittin bat 3 baratxuri ale, pikatuak Perrexil xehatua Gatza Txahal arandoiak salteatuta Errezeta Gatza eman eta ura oparo jarriko dugu …
Ikusi guztiaMuskuiluak eskabetxean
Muskuiluak eskabetxean – Osagaiak 2 kg muskuilu, garbi eta bizarrik gabe 20 koilarakada ardo zuri 2 tipulin eder, zerrendatan moztuak 8 baratxuri xister, osorik Erramua, hosto fresko bat 10 koilarakada oliba olio Piperbeltza, ale batzuk …
Ikusi guztiaDilistak txorizoarekin
Dilistak txorizoarekin Osagaiak 5 koilarakada handi oliba olio birjina estra Tipulin bat, pikatua Porru baten zuria, pikatua Azenario bat, pikatua 2 koilarakada tomate saltsa Zimiko bat piperrauts gozo Txorizo fresko bat, min xamarra 600 g …
Ikusi guztiaTxerri hanka ogi-arrautzeztatuak
Txerri hanka ogi-arrautzeztatuak – Osagaiak 12 txerri hanka, aurrekoak eta zuri-zuriak Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Ura Gatza Irina, arrautza joa eta ogi birrindua Oliba olioa, frijitzeko Txerri hanka ogi-arrautzeztatuak …
Ikusi guztiaHur teilak
Hur teilak – Osagaiak Kg erdia azukre Kg erdia hur, pikatuak Litro laurdena arrautza zuringo Ximiko bat bainila-esentzia edo bainila-hauts Hur teilak Errezeta Sutatik kanpo, hagaxka elektriko batez nahasiko ditugu gai guztiak eltze batean. Ore …
Ikusi guztiaTxirla gordinak limoiarekin
Txirla gordinak limoiarekin – Osagaiak 2 kg txirla handi, “limoi” deitutakoak Limoi laurdenak Errezeta Oso garrantzitsua da haztegian edukitako txirlak erostea, gordinik kontsumitzeko konfiantza osoan egon gaitezen. Berebiziko garrantzia du, beraz, txirlak erosi dizkiogun pertsona …
Ikusi guztiaAbena edo oloa, esnea, platanoa eta kakao gosari/merienda edo postrea
Abena edo oloa, esnea, platanoa eta kakao gosari/merienda edo postrea – Osagaiak 800 ml esne 120 g abena edo olo 2 platano kakaoa 120 g azukre moreno edo panela galleta edo bizkotxoa (aukerakoa) … Errezeta …
Ikusi guztiaHegaztiak nola garbitu
Hegaztiak nola garbitu – Osagaiak Sugarra Hegaztiak nola garbitu Errezeta / Teknika Gogotik, arreta handiz, lumatu hegaztia, baina kasu, azala urratu gabe betiere. Sugarra hurbildu hegaztira gero, gelditu diren luma eta ilupak erretzeko. Labana …
Ikusi guztiaOilagor errea onddoekin
Oilagor errea onddoekin – Osagaiak 4 oilagor garbi, hariz lotuak Gurina, mutur bat Koilarakada bat oliba olio 4 baratxuri ale Foie-gras mi-cuit, zati eder bat 4 ogi xerra txigortu Onddo salteatuen errezeta bat Gatza Errezeta …
Ikusi guztiaTxitxarro frijituta
Txitxarro frijituta – Osagaiak 8 txitxarro txiki edo 4 ertain Irina Gatza Oliba olioa, frijitzeko 2 baratxuri ale … Errezeta Ongi garbituko dizkigute txitxarroak arrandegian, tripak, burua, alboko hezurrak eta isatsa kendurik. Txikiak badira, bitan …
Ikusi guztiaOilagorra garbitzeko era
Oilagorra garbitzeko era – Osagaiak Sugarra Gatza Piperbeltza Errezeta / Teknika Egoera onean dauden aleak hartuko ditugu, ez daitezela kolpaturik edo hautsirik egon, mardulak izan daitezela, pisu ederrekoak. Zenbat eta osoago eta mardulago egon, orduan …
Ikusi guztiaOilagorra erreta
Oilagorra erreta – Osagaiak 4 oilagor garbi, hariz lotuak Gurina, mutur bat Koilarakada bat oliba olio 4 baratxuri ale Foie-gras mi-cuit, zati eder bat 4 ogi xerra txigortu Gatza Errezeta Padera handi edo kazola apal …
Ikusi guztiaZigala salteatuak
Zigala salteatuak – Osagaiak 2 kg zigala fresko Oliba olioa Baratxuri xehatua, pittin bat Gatza Zigalak salteatuak Errezeta Uretatik pasa eta ongi lehortuko ditugu zigalak. Padera handi bat su bizian jarri eta zorrotada on bat …
Ikusi guztiaIlar zopa
Ilar zopa Osagaiak Ilar izoztuak, kilo bat Haragi salda edo ura salda kontzentratuaren pastilla batekin, 1,3 litro 15 koilarakada esnegain likido 400 g gurin Gatza … Errezeta Lehenik salda edo ura irakiten jarri. Orduan, borborka …
Ikusi guztiaBakailao brandada
Bakailao brandada – Osagaiak Kg bat bakailao, beratua eta 8 puskatan zatitua Litro laurdena oliba olio birjina Litro laurdena esne Limoi baten zukua Bakailao brandada Errezeta Urez betetako kazola batean ipiniko ditugu bakailao solomoak, azal …
Ikusi guztiaBisigua labean
Bisigua labean – Osagaiak Bisigu edo arrosel eder bat edo bi ertain, ezkata, alboko hezur eta errairik gabe Baso erdi bat ardo zuri 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 3 koilarakada sagardo-ozpin …
Ikusi guztiaHur eta kakao pattarra
Hur eta kakao pattarra – Osagaiak 500 g esne 500 g esnegain likido 300 g hur-praline Kakao hautsa, 4 koilarakada txiki 150 g hur pattar … Errezeta Eltze batera esnea eta esnegaina bota, eta irakitan …
Ikusi guztiaIndioilarra erreta
Indioilarra erreta – Osagaiak Indioilar eder bat, garbia eta erretzeko prestatua, 2,2 kg ingurukoa Baratxuri-buru bat Gatza eta piperbeltza, eho berria 2 baso bete ur Indioilarra erreta Errezeta Labe-erretilu batean ipiniko ditugu baratxuri aleak, barreiatuak, …
Ikusi guztiaDilista zopa
Dilista zopa Osagaiak 300 g dilista Tipulin erdia Azenario bat Baratxuri ale bat 100 g hirugihar ketu 15 koilarakada esnegain Litro erdia salda edo ur (haragi-salda pastillaz hornitua) Gatza … Errezeta Kazola zabal batean, doi-doi …
Ikusi guztiaArraia meuniere eran
Arraia meuniere eran – Osagaiak 4 arraia edo poxtegu hegal eder, hezurrekin eta azalik gabe Koilarakada bat oliba olio Gurina, zati handi bat 2 limoiren zukua Perrexila, txikitua Irina eta gatza … Errezeta Gatza emango …
Ikusi guztiaArraia eskabetxean
Arraia eskabetxean – Osagaiak 2 kg arraia hegal, hezurrarekin eta puska ertainetan moztua Irina eta frijitzeko olioa 2 tipulin eder, zerrendatan moztuak Porru bat, xerratan 8 baratxuri xister, osorik Erramua, hosto fresko bat 10 koilarakada …
Ikusi guztiaMugurdi ur-izoztua
Mugurdi ur-izoztua – Osagaiak Kilo bat mugurdi Kalitate oneko ardo beltza, 375 cl Limoi baten zukua Ur hotz-hotza, 1,7 litro 300 g azukre Errezeta Irabiagailu baten ontzian osagai guztiak sartu. Minutu batez dena xehatu eta …
Ikusi guztiaIbañez jaunaren zizka
Ibañez jaunaren zizka – Beharrezkoak Ogi xigortua Maionesa Gazta parmesano birrindua Tipula txiki-txiki eginda … Errezeta Madrilgo fisikari batek erakutsi zigun errezeta hau. Ibañez zeukan deitura. Erraza bezain erabilgarria da etxera jendea datorkigunean, geuk eginiko …
Ikusi guztiaUrraburua gatzetan errea
Urraburua gatzetan errea – Osagaiak Urraburu eder bat burua eta guzti, 4 lagunentzako modukoa, errai eta alboko hezurrik gabe Mihilu adaxka lehor batzuk 2 bat kg gatz larri Ura, xorta bat Oliba olio birjina, estra …
Ikusi guztiaGazta fonduea
Gazta fonduea – Osagaiak 600 g Beaufort gazta 400 g Comté gazta 200 g Emmental gazta Baratxuri ale bat Botila bat kalitatezko ardo zuri idor 3 koilarakada kirsch, edo antzeko beste edari biziren bat Ogi …
Ikusi guztiaGazta tarta piku marmeladarekin
Gazta tarta piku marmeladarekin – Osagaiak Hondoa prestatzeko: 2 arrautza 100 g gurin guri, pomadan 100 g azukre 100 g pastel-irin ahul Ximiko bat legamia hauts Betegarria prestatzeko: 3 terrina gazta fresko, San Millan edo …
Ikusi guztiaTxahal haragia barrengorriekin
Txahal haragia barrengorriekin – Osagaiak 1,5 kg txahal haragi, gisatzeko, erdi tamainako pusketan zatitua 2 piper txorizero, aurrez 1,5 l ur epeletan beratuak, ordu pare batean 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak Irin …
Ikusi guztiaMuskuiluak bexamelarekin oskolean frijituak
Muskuiluak bexamelarekin oskolean frijituak – Osagaiak 1,5 kg muskuilu Tipulin handi bat, pikatua 2 piper handi, pikatuak 2 baratxuri ale, pikatuak 2 bi tomate ertain umo, pikatuak Xorta bat ardo zuri Bexamel saltsa Oliba olioa …
Ikusi guztiaTxangurru papurtua maionesarekin
Txangurru papurtua maionesarekin – Osagaiak Kg erdi txangurru egosi, papurtua, hotza eta ongi xukatua, jariorik izan ez dezan Maionesa saltsa Pixar bat ale-ziape Koilarakada bat tomate saltsa Tipulin bat, oso mehe pikatua Perrexila, xehatua Gatza …
Ikusi guztiaArkumea kazolan erreta
Arkumea kazolan erreta Osagaiak Arkume erdia (umerria edo bildotsa), pisu bereko lau puskatan zatitua Limoi erdiaren zukua Koilarakada handi bat oliba olio 3 baratxuri ale Baso bete ardo zuri 2 baso bete ur Gatza … …
Ikusi guztiaArkumea eztiz gozatua
Arkumea eztiz gozatua Osagaiak 1,5 kg arkume (umeri edo bildots), puska ederretan zatitua Litro eta erdi ardo zuri 2 tipulin, pikatuak 2 piper txorizero, irekiak Tomate bat, pikatua Azenario bat, pikatua Eskukada bat perrexil zurtoin …
Ikusi guztiaArkume egosi-frijitua
Arkume egosi-frijitua Osagaiak 1,5 kg esneko arkume (umerri edo bildots), puska txiki xamarretan zatitua 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak Koilarakada bat perrexil, pikatua Ximiko bat piperrauts min Ale batzuk piperbeltz, xehatuak Xorta …
Ikusi guztiaArkume arandoiak salteatuta
Arkume arandoiak salteatuta Osagaiak Kg bat arkume arandoi, garbi eta azalik gabe Oliba olioa Gurina, mutur bat 3 baratxuri ale, pikatuak Perrexil xehatua Ozpina Gatza Errezeta Gatza eman eta ur ugari jarriko dugu irakiten. Bor-bor …
Ikusi guztiaMadalenak mertxikarekin
Madalenak mertxikarekin – Osagaiak 200 g azukre 4 arrautza 5 koilarakada esne 250 g irin Koilaratxokada bat legamia-hauts 125 g gurin urtu 2 limoi berderen edo, besterik ezean, horiren azal birrinduak Mertxika helduak, zurituak eta …
Ikusi guztiaUrraburua labean tipula, patata eta tomatearekin
Urraburua labean tipula, patata eta tomatearekin Osagaiak Urraburu eder bat, 4 lagunentzako modukoa edo bi ertain, ezkata, errai eta alboko hezurrik gabe Baso erdi bat ardo zuri 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, xerratan …
Ikusi guztiaXapoa saltsa berdean
Xapoa saltsa berdean Osagaiak 4 xapo solomo, hezurrik gabe, 200 g bakoitzak 2 baratxuri xister, pikatuak 5 koilarakada oliba olio Ximiko bat irin Perrexil xehatua Litro laurdena arrain salda edo ur Gatza Errezeta Olioa …
Ikusi guztiaXapo irin-arrautzeztatua
Xapo irin-arrautzeztatua Osagaiak 8 xapo puska, hezurrik gabe, 75 g bakoitzak Oliba olioa, frijitzeko Baratxuri ale bat Irina eta arrautza joa Gatza Errezeta Gatza emango diegu xapo puskei. Padera batean olio pixar bat isuri …
Ikusi guztiaXapo gibela tipularekin
Xapo gibela tipularekin Osagaiak Kg bat xapo gibel, gordinik Ximiko bat irin 6 tipula, zerrenda mehetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa Xorta bat ardo zuri Gatza Errezeta Xapo gibelaren azalean ziztada arin batzuk …
Ikusi guztiaHaragi salda
Haragi salda Osagaiak Atzealdeko zankarra, puska koxkorretan moztua. 500 g Oilo laurden bat Tipula bat 2 azenario Porru bat Eskutada bat txitxirio 3 litro ur Oliba olio pixka bat Errezeta Kazola zabal batean, oliba oliotan …
Ikusi guztiaAtun ogitartekoa
Atun ogitartekoa – Osagaiak Opil bat, bitan irekia Lata txiki bat hegaluze oliotan, ongi xukatua eta zatitan bereizia Piper gorriak edo berdeak, erreak, zurituak, zerrendatan moztuak eta oliotan, baratxuri ale gordin batekin, edukiak Errezeta Oliba …
Ikusi guztiaPizza antxoilekin, tomate, mozzarela eta albahaka
Pizza antxoilekin, tomate, mozzarela eta albahaka – Pagotxa RZkeko bideoa … Osagaiak 250g irin 125cl ur 7g legami 7g gatz 25g oliba olio tomate saltsa litro bat 2 mozzarela bola albaka antxoa poto bat …
Ikusi guztiaTomate, mozzarella, barrengorri eta urdaiazpiko pizza
Tomate, mozzarella, barrengorri eta urdaiazpiko pizza Osagaiak: 500 gr irin 250 gr ur 12,5 gr legami 12,5 gr gatz 50 gr oliba olio 2 tomate pote 4 mozarela bola bat 8 barrengorri edo txanpinoi haundi …
Ikusi guztiaArrautza flana esnegainarekin
Arrautza flana esnegainarekin Osagaiak 12 flan egiteko: Litro laurdena esnegain Litro bat esne 6 arrautza 12 arrautza gorringo Bainila, adaxka bat 300 g azukre Moldeak karameluz igurzteko: 200 g azukre Errezeta Arrautza gorringoak, arrautzak, 300 …
Ikusi guztiaMasusta salteatuak izozkiarekin
Masusta salteatuak izozkiarekin – Osagaiak 500 g masusta, txortenik gabe 2 koilarakada azukre beltz Koilarakada bat gurin Tanta batzuk limoi zuku eta Modenako ozpin Jogurt izozkia, bola batzuk Errezeta Padera batean azukrea jarri eta …
Ikusi guztiaPiper berdeak arkume hankaz beteak
Piper berdeak arkume hankaz beteak – Osagaiak Saltsan egindako txerri hanka hezurgabetuen errezeta 1 12 piper berde handi eta luze, ahalik eta leunenak (zimur gabeak) Oliba olioa frijitzeko 4 tipulin eder xehatuak Baratxuri ale bat …
Ikusi guztiaHaragi xerra eta piper ogitartekoa
Haragi xerra eta piper ogitartekoa – Osagaiak Opil bat, bitan irekia Haragi xerra bat, ez oso lodia, zaharrarena edo gaztearena (behia edo txahala) 2 baratxuri ale, xerratan Xorta bat oliba olio Piper errea, zuritua eta …
Ikusi guztiaEndibia entsalada
Endibia entsalada Osagaiak 12 endibia erdi neurriko 4 koilarakada ozpin-olio Gatza eta piperra Errezeta Endibia freskoak hautatu behar ditugu: alde batera utziko ditugu hosto muturrak zimel dituztenak eta trinko beteak ageri ez direnak. Zuztarra moztu …
Ikusi guztiaMarrubi clafoutis pastela
Marrubi clafoutis pastela – Osagaiak 250 g marrubi, lautan eginak handiak badira 3 arrautza 5 koilarakada azukre 130 g esnegain lodi edo, hura ezean, urtu Koilarakada bete uxuala, edo antzeko edari biziren bat … Errezeta …
Ikusi guztiaMarrubiak bainila izozkiarekin salteatuta
Marrubiak bainila izozkiarekin – Osagaiak 500 g marrubi, txortenik gabe, laurdenetan zatituak 4 koilarakada azukre beltz 2 koilarakada gurin Limoi zukua, tanta batzuk Bainilazko izozkia Errezeta Azukrea padera zabal batean ipini eta karamelu bihurtuko …
Ikusi guztiaPikuak chantilly kremarekin
Pikuak chantilly kremarekin – Osagaiak 24 piku heldu Litro erdia chantilly krema Errezeta Xomorrorik eta txortenik gabe egongo dira pikuak. Beharra izanez gero, uretan pasatuko ditugu bizkor, eta zatar batez lehortuko ditugu ondoren leunki. Zuritu …
Ikusi guztiaArkumea saltsan patatekin
Arkumea saltsan patatekin – Osagaiak 1,5 kg arkume (umerria edo bildotsa), puska ertainetan zatitua 5 piper txorizero, litro eta erdi ur epelean bi orduz beratuak 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak 10 koilarakada …
Ikusi guztiaBerdel frijitua
Berdel frijitua – Osagaiak 8 berdel txiki edo ertain Irina Gatza Frijitzeko oliba olioa 2 baratxuri ale … Errezeta Arrandegian ongi garbia eman diezagutela berdela, barrenak, burua, alde banatako hexurrak eta buztana kenduta. Berdelak txikiak …
Ikusi guztiaMeloia izozkiarekin
Meloia izozkiarekin – Osagaiak Meloi erdi gozo bat Gustuko dugun izozki edo sorbeteren bat, esnegainez eta fruta zukuez egina *Lau pertsonentzat Errezeta Zuritu eta dado txikitan zatituko dugu meloia. Gopor handi batean edo txiki batzuetan …
Ikusi guztiaUdare edo madariak belle-helene eran
Udare edo madariak belle-helene eran – Osagaiak Udareak almibarrean Bainila izozkia Txokolate saltsa Almendrak … Errezeta Bitan egin eta txortena eta zuztarra kenduko dizkiogu ondoren almibarrean daukagun udareari. Kopa baten hondoan ipiniko dugu erdi bat. …
Ikusi guztiaOilasko gibelen patea
Oilasko gibelen patea – Osagaiak 24 oilasko gibel 2 tipulin, pikatuak Baratxuri ale bat, pikatua 2 arrautza Oliba olio pixar bat Brandy xorta bat 200 g patata pure Gatza eta piperbeltza Oilasko gibelen patea Errezeta …
Ikusi guztiaOilasko errea aranekin
Oilasko errea aranekin – Osagaiak 2 oilasko eder, erretzeko prestatuak, garbiak 20 aran pasa, ederrak eta mamitsuak, hezurra kenduta Limoi azal bat Tipula Gatza eta piperbeltza, eho berria Baso bete ur Errezeta Labeko erretilu handi …
Ikusi guztiaFoie-gras naturalaren terrina portzelanan egosia
Foie-gras naturalaren terrina portzelanan egosia – Osagaiak Kg erdia ahate foie-gras gordin, bi gibel inguru. Gatza, piperbeltz zuri ehoa eta azukrea Xorta bat armagnac Xorta bat brandy Xorta bat Portoko ardo Foie-gras naturalaren terrina portzelanan …
Ikusi guztiaOilagor errea gorringoekin
Oilagor errea gorringoekin – Osagaiak 4 oilagor garbi, hariz lotuak Gurina, mutur bat Koilarakada bat oliba olio 4 baratxuri ale Foie-gras mi-cuit, zati eder bat 4 ogi xerra txigortu Gorringo salteatuen errezeta bat Gatza … …
Ikusi guztiaBelar usaitsuak nola ihartzen utzi
Belar usaitsuak nola ihartzen utzi – Osagaiak Izozkailuko poltsak Errezeta / Teknika Mendian barrena ibili eta gero, itxura bitxiko makilaz eta harriz gainera, edo lore-ontzia apainduko digun liliren batez gainera, noiz ez gara belar usaintsuren …
Ikusi guztiaBasurde zibeta
Basurde zibeta – Osagaiak Kg bat basurde haragi, dado handitan moztua, gizenik eta tendoirik gabe Tipula handi bat, pikatua Azenario handi bat, xerratan moztua 2 baratxuri ale, zurituak Calvados edo antzeko edari bizi bat, baso …
Ikusi guztiaArrautza nahasi krematsuak mikrouhinetan
Arrautza nahasi krematsuak mikrouhinetan – Osagaiak 2 arrautza Gatza eta piperbeltza Xorta bat esnegain urtu edo esne kontzentratu lurrundu Xorta bat oliba olio Xorta bat gurin urtu Errezeta Plater batean nahasiko ditugu osagai guztiak. Ongi …
Ikusi guztiaOnddo tortilla
Onddo tortilla – Osagaiak Onddo salteatuak, 600 g Oliba olio pixka bat 8 arrautza Gatza Perrexil xehatua *Lau pertsonentzat Errezeta Onddoak kazola zabal baten edo zartagin batean jarriko ditugu berotzen, kontu handiz hondoan ez itsasteko. …
Ikusi guztiaTutuak Doneztebeko Joxeparen eran
Tutuak Doneztebeko Joxeparen eran – Osagaiak Orea egiteko: 450 g irin 20 g azukre 200 g oliba olio 200 g esne 2 limoi azal Gazta-krema maneatzeko: 2,5 kg gazta-krema Litro bat esnegain 400 g azukre …
Ikusi guztiaKrema arina kafearen kutsuan
Krema arina kafearen kutsuan – Osagaiak 750 g krema hotza 250 g esnegain, harrotua, azukre pixar batekin Kafe-likore xorta bat Koilarakada bat kafe disolbagarri, Nescafe modukoa Errezeta Azukre pixar bat emango diogu esnegain harrotuari, sendo-sendo …
Ikusi guztiaGanbak tenpuran
Ganbak tenpuran – Osagaiak 40 ganba, freskoak eta erdi neurrikoak 150 g irin Ura, litro laurdena Azukrea, ximiko bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Gatza, koilarakada erdia Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta …
Ikusi guztiaEzti madalenak
Ezti madalenak – Osagaiak 300 g gurin 300 g azukre-hauts 120 g irin 120 g arbendol-hauts 425 g arrautza zuringo 4 koilarakada ezti Errezeta Gurina erantsi eta su eztian jarriko dugu eltze giderdun bat, gurina …
Ikusi guztiaBerberetxoak tomatearekin
Berberetxoak tomatearekin – Osagaiak 2 Kg berberetxo Litro laurdena ardo zuri Oliba olio Kaienako pipermina, mutur bat 6 baratxuri ale, pikatuak 4 tipulin, pikatuak Litro bat tomate saltsa Perrexil xehatua Errezeta Ur zurrusta hotzaren …
Ikusi guztiaUntxi frijitua
Untxi frijitua Osagaiak 2 untxi, erdi tamainakoak eta puska txikitan zatituak Limoi zukua Perrexil xehatua 4 baratxuri ale, zanpatuak Xorta bat soja saltsa Irina eta gatza 4 baratxuri ale, zuritu gabe Oliba olioa, frijitzeko Errezeta …
Ikusi guztiaBieira salteatuak
Bieira salteatuak – Osagaiak 20 bieira eder eta garbi Koilarakada bat oliba olio Gurina, zati txiki bat Tanta batzuk limoi zuku Perrexila, xehatua Gatza Errezeta Bi aldeetatik emango diegu gatza bieirei. Olioa isuri eta su …
Ikusi guztiaAmuarrainak eskabetxean
Amuarrainak eskabetxean – Osagaiak 1,5 kg amuarrain, garbi eta zabaleran bitan zatituak Irina eta frijitzeko olioa 2 tipulin eder, zerrendatan moztuak 8 baratxuri xister, osorik Urdaiazpiko serranoa, gizenez ongi hornitutako xerra bat Erramua, hosto fresko …
Ikusi guztiaTxahal bihotza ardo beltzaren saltsan
Txahal bihotza ardo beltzaren saltsan – Osagaiak Txahal bihotz bat Azenario bat 2 porru Piperbeltza, eskukada bat 2 tipula 8 baratxuri ale, pikatuak Ardo beltza, botila bat Perrexila, eskukada bat 2 l ur Haragi salda …
Ikusi guztiaPiku salteatuak esnegain izozkiarekin
Piku salteatuak esnegain izozkiarekin – Osagaiak 20 piku txiki eta heldu, zurtoin gogorra kendua 4 koilarakada azukre beltz 2 koilarakada gurin Tanta batzuk limoi zuku Esnegain izozkia Errezeta Padera zabal batean jarriko dugu azukrea, su …
Ikusi guztiaKrema tarta marrubiekin
Osagaiak Tarta-hondo bat, labean erretako ore hautsi fin batez estalia, hotza Litro erdia krema edo krema arin, gustuen arabera Marrubi freskoak, txortenik gabe Azukrea hautsetan Errezeta Kontu handiz, moldearen ertzak ez haustearren, zabalduko dugu krema …
Ikusi guztiaGanba irin-arrautzeztatuak
Osagaiak 40 ganba fresko, erdi tamainakoak Oliba olioa, frijitzeko Baratxuri ale bat Irina eta arrautza joa Gatza Errezeta Gatza emango diegu ganbei. Padera batean olio pixar bat isuri eta su ezti-eztian ipiniko dugu baratxuri ale …
Ikusi guztiaGiltzurrunak xerez ardoaren kutsuan
Osagaiak 3 txahal giltzurrun, arrosak eta freskoak 3 tipulatx, pikatuak 5 koilarakada gurin Baso erdia esnegain urtu Baso erdia Xerezko ardo Koilarakada bete ziape Perrexila, zerrendatan moztua Gatza eta piperbeltza Oliba olioa Errezeta Eltze zabal …
Ikusi guztiaGanba tartarea
Ganba tartarea – Osagaiak kg ganba gordin, zurituak eta labanaz dado txikitan moztuak 2 abokat heldu, dadotan moztua Tipulin bat, pikatua eta ondoren uretan garbitua (iragazkian ongi xukatua) Perrexila, pikatua Tipulin-belarra, pikatua Pixar bat ziape …
Ikusi guztiaKetchup etxean egina
Ketchup etxean egina – Osagaiak Tomate heldu-helduak, 2 kg 3 tipula eder, txiki-txiki eginda 2 baratxuri ale Oliba olioa 3 koilarakada azukre Sagardo-ozpina, 5 koilarakada Koilarakada handi bat ezti 2 kumino pikor 2 piperbeltz pikor …
Ikusi guztiaOdolkia erreta
Odolkia erreta – Osagaiak 2 tipula-odolki, freskoak Oliba olioa Errezeta Orratz edo jostorratz batez ziztatuko ditugu odolkiak, egin bitartean leher ez daitezen. Paderan olio pixar bat isuri eta su bizian jarriko dugu. Hartan ipiniko ditugu …
Ikusi guztiaXapo egosia
Xapo egosia Osagaiak 4 xapo tronkotx edo domina eder, azalik gabe eta garbi 2 tipulin, zurituak 4 porro txiki garbi 4 patata ertain 4 azenario, zurituak 2 eskukada leka, harrik gabe eta luzeran bitan moztuak …
Ikusi guztiaKapoi errea baratxuriarekin
Osagaiak Kapoi eder bat, garbia eta erretzeko prestatua 4 baratxuri-buru Gatza eta piperbeltza, eho berria 2 baso bete ur Kapoi errea baratxuriarekin Errezeta Labe-erretilu batean ipiniko ditugu baratxuri aleak, barreiatuak, lepoa eta hegal-muturrak, hegaztia garbitzerakoan …
Ikusi guztiaKapoia saltsan
Kapoia saltsan – Osagaiak Kapoi eder bat, puskatan egina saltsan egiteko Litro eta erdi ardo beltz Zorrotada bat oliba olio Zorrotada bat brandy 2 tipulin, pikatuak Tomate bat, pikatua Azenario bat, pikatua Eskukada bat perrexil …
Ikusi guztiaBrokoli zopa
Brokoli zopa – Osagaiak Brokoli eder bat edo bi ertain Litro erdia ur Litro erdia esnegain urtu Haragi-salda, pastilla bat 100 g gurin Gatza Brokoli zopa Errezeta Brokolia garbituko dugu lehenik, hosto berdeak kendurik. Zuztarra …
Ikusi guztiaIzokina eskabetxean
Izokina eskabetxean – Osagaiak 800 g izokin, 3×3 cm-ko zatitan moztuta 2 koilarakada gatz lodi Koilarakada bat piper beltz 4 erramu hosto 12 adar perrexil 4 adar ezkai 2 koilarakada piperrauts gozo (Verakoa, ahal bada) …
Ikusi guztiaOdolkia egosita
Odolkia egosita – Osagaiak 2 tipula-odolki, freskoak Ura edo haragi-salda Errezeta Orratz edo jostorratz batez ziztatuko ditugu odolkiak, egosi bitartean leher ez daitezen. Uretan edo saldan egos ditzakegu. Salda erabiltzen badugu, zapore izugarria erantsiko dio …
Ikusi guztiaAhate magret errea sagarrekin
Ahate magret errea sagarrekin Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale 4 sagar zuritu, atal loditan moztuak, zuztarrik gabe Xorta bat limoi zuku Kanela, ezpal bat Mutur eder bat gurin Zimiko bat …
Ikusi guztiaPoteko hegaluzea egonezinentzat
Osagaiak 2 kg hegaluze, xerra oso loditan “arra erdikoak“ moztua Ura Gatz larria … Errezeta Kazola oso zabal batean jarriko dugu ura irakiten. Gatz larria erantsiko dugu, ugari erantsi ere, ura gazi dadin. Sua eztituko …
Ikusi guztiaLimoi sorbetea cavaren kutsuan
Limoi sorbetea cavaren kutsuan – Osagaiak 300 g limoi sorbeteko litro erdia cava, oso hotza Errezeta Irabiagailuaren ontzian nahasiko ditugu osagai guztiak. Segundo gutxi batzuetan eta bizi-bizi, krema izoztu bat, edontzi hotzetan isuriko duguna, ateratzeko …
Ikusi guztiaTxitxarro marmitakoa
Txitxarro marmitakoa – Osagaiak Saldarako: Txitxarro azalak eta hezurrak, kg erdia inguru 2 koilarakada handi oliba olio birjina estra 2 azenario, xerretan moztua Baratxuri ale bat, zuritua Tipula bat, zatitua Porru bat, zatitua Ura Marmitakorako: …
Ikusi guztiaTxitxarroa labean
Txitxarroa labean – Osagaiak Txitxarro eder bat edo bi ertain, 4 lagunentzat, ezkata, alboko hezur eta errairik gabe Baso erdi bat ardo zuri 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 3 koilarakada sagardo-ozpin …
Ikusi guztiaTxirlak plantxan
Txirlak plantxan – Osagaiak 1,6 kg txirla 4 koilarakada handi oliba olio Kaienako piper-mutur bat 2 baratxuri ale, xerratan moztuak koilarakada handi bat sagardo-ozpin Perrexila, trauskil xehatua … Errezeta Ur ugarian garbituko ditugu txirlak, barruan …
Ikusi guztiaIzokin marmitakoa
Izokin marmitakoa – Osagaiak Izokinaren azalak eta hezurrak, kg erdia inguru 8 koilarakada handi oliba olio birjina estra 2 azenario, xerretan moztua 2 baratxuri ale Tipula bat, zatitua Porru bat, zatitua Ura Pipermorro gorri bat …
Ikusi guztiaBanana split
Banana split Osagaiak Banana heldu bat Bainila, txokolate eta marrubi izozkia Txokolate saltsa Esnegaina, harrotua Errezeta Bitan zatituko eta erretilu txiki batean ipiniko dugu banana heldua. Hiru izozki-bolak jarriko ditugu haren gainetik, zeinak bere zapore …
Ikusi guztiaOlagarroa a marola eran
Olagarroa a marola eran Osagaiak 1,5 kg-ko olagarro bat, egosia 2 koilarakada piperrauts gozo Koilaratxokada bat piperrauts min Gatz larria Oliba olio birjina estra Kg erdia patata ertain, zuritu gabe Ura Errezeta Olagarroa egoste-saldatik atera …
Ikusi guztiaTxahal muturrak tipula saltsan
Txahal muturrak tipula saltsan – Osagaiak 2 txahal mutur 3 tipula Baratxuri-buru bat Azenario bat Porru bat 2 tomate, onduak Eskukada bat perrexil adaxka Oliba olioa Irina eta arrautzak, joak Gatza Errezeta Muturrak uretan garbitu …
Ikusi guztiaPatxarana
Patxarana – Osagaiak Basaran freskoak, onduak, kilo bat Patxarana egiteko anis berezia, 3 litro Kafe ale batzuk … Errezeta Ongi garbitu basaranak, uretan, gero lehortu eta hurrena bidoi edo bonbila handi batean sartu. Ondoren anisa …
Ikusi guztiaTxahal zankarra kazolan egina
Txahal zankarra kazolan egina – Osagaiak Txahal zankar bat, osoa 2 baratxuri-buru Xorta bat ardo zuri Oliba olioa Gatza Errezeta Harakinak presta dezala zankarra, ongi garbitua, zuntz, zurda edo gizenik gabe. Kazola ondo aukeratzea funtsezkoa …
Ikusi guztiaTxerri txuletak sagarrekin
Txerri txuletak sagarrekin – Osagaiak 8 txerri txuleta ertain 4 sagar, zurituak eta atal loditan moztuak, zuztarrik gabe Xorta bat limoi zuku Kanela, ezpaltxo bat Gurina, mutur eder bat Oliba olioa eta gatza *Lau pertsonentzat …
Ikusi guztiaHaragi zati handi bat nola erre
Haragi zati handi bat nola erre – Osagaiak Oliba olioa Errezeta / Teknikak Haragi zati handi bat erretzeko garrantzitsua da beldurrik ez izatea, adorez jokatzea. Gizenak eta erretze prozesua oztopa dezaketen ehunak kentzeko eskatuko diogu …
Ikusi guztiaSardinak gatzetan
Sardinak gatzetan – Osagaiak 2 kg sardina Gatz larria Oliba olio birjina, estra. Sardinak gatzetan Errezeta Burua kendu sardinei. Tripak ere atera. Ez hausteko ahaleginak eginez, behatz-mamiekin ireki eta erdiko hezurra aterako diegu. Sardina bitan …
Ikusi guztiaMasusta edari gasduna
Masusta edari gasduna – Osagaiak Masustak, eskutada eder bat Limoi erdiaren zukua Gaseosa botila bat, hotz-hotza Errezeta Baso-irabiagailu baten ontzian masustak eta limoiaren zukua sartuko ditugu. Indar bete-betean irabiatu beharra dago pure ilun ongi krematsu …
Ikusi guztiaLaranjada
Laranjada – Osagaiak 6 laranjaren zukua Azukrea, norberaren gogara Ur hotza Izotza Errezeta Pitxer edo txarro handi batean, hainbat koilarakada azukrerekin nahasiko dugu laranja zukua. Bizkor nahasiko dugu dena, azukrea ongi disolbatzeko. Izotz koskor eder …
Ikusi guztiaIzokina plantxan baratxuri-olioarekin
Osagaiak 4 izokin solomo, hezurrik gabe, 220 g bakoitzak 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, zerrendatan moztuak 3 koilarakada sagardo-ozpin Perrexil txikitua Limoia Gatza Errezeta Gatza bi aldeetatik eman eta padera batean jarriko ditugu …
Ikusi guztiaGaleperrak eskabetxean
Galeperrak eskabetxean – Osagaiak 8 galeper garbi Tipulin bat, pikatua Porru bat, pikatua Azenario bat, xerratan moztua Apioa, adaxka bat 8 baratxuri ale, osorik 3 koilaraka handi oliba olio 20 koilarakada ardo zuri 20 koilarakada …
Ikusi guztiaOtarrainxka salteatuak
Otarrainxka salteatuak – Osagaiak 2 kg otarrainxka fresko Oliba olioa Baratxuri xehatua, pittin bat Gatza salteatuak Errezeta Uretatik pasa eta ongi lehortuko ditugu otarrainxkak. Padera handi bat su bizian jarri eta zorrotada on bat olio …
Ikusi guztiaLegatz kokotxak irin-arrautzeztatuak
Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak – Osagaiak Kg bat legatz kokotx fresko 3 baratxuri ale, osorik eta zuritu gabe Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olioa, frijitzeko Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak Errezeta Garbitu, bizarrak moztu eta hezurrak kenduko …
Ikusi guztiaMarrubiak chantilly kremarekin
Marrubiak chantilly kremarekin – Osagaiak 750 g marrubi, ongi onduak, laurdenetan zatituak Azukre pixar bat Chantilly krema, litro erdia Marrubiak chantilly kremarekin Errezeta Ziur egon behar dugu marrubiek xomorrorik eta txortenik ez dutela. Uretan pasa …
Ikusi guztiaBieirak pastarekin
Bieirak pastarekin Osagaiak 24 bieira, garbituak eta bi xerra loditan zatituak 2 baratxuri ale, pikatuak 6 koilarakada oliba olio Perrexil pikatua 600 g pasta, egosi berria, norberaren gustukoa (molde honetako jakietan egokiak dira espagetiak edo …
Ikusi guztiaKapoia garbitzeko era
Osagaiak Gatza Piperbeltza Errezeta Guztiz lumatu ondoren, luma-hondarrak eta orratzak kenduko dizkiogu hegaztiari. Garretan erreko dugu, lumaren edo iluparen arrastorik gera ez dadin. Hankak eta burua bereiziko ditugu ondoren, lepoa eta ipurdia ukitu gabe utzirik. …
Ikusi guztiaSagar konpota
Sagar konpota Osagaiak 9 sagar golden, edo hobe, errege-sagar (Errezilgoak) Dezilitro bat ur Bainila leka bat, irekia eta aletua Limoi baten zukua Sagar konpota Errezeta Sagarrak zuritu eta puska ezberdinetan zatitu, baina bihotza baztertu. Fruta …
Ikusi guztiaSagar tarta kremarik gabe
Sagar tarta kremarik gabe – Osagaiak Tartak egiteko molde bat, hondoa hostorez estalita. Moldetik zentimetro batzuk kanpora atera behar du hostoreak Hostore disko bat, pixka bat txikiagoa, tarta estaltzeko 8 errege sagar garratz, errezil-sagarrak Gurina, …
Ikusi guztiaSagar erreak
Sagar erreak Osagaiak 8 errege sagar 8 koilarakada azukre Xorta bat sagardo-pattarra Ura, baso erdia Sagar erreak Errezeta Labea berotuko dugu lehenik, 180º-ko tenperaturan. Erretilu batean ipiniko ditugu zortzi sagarrak, osorik, ongi garbitu eta lehortu …
Ikusi guztiaPoteko atun tradizional egosia
Osagaiak Lehen mailakoa izango da atuna, eta oso freskoa Kristalezko flaskoak garbi eta lehor egongo dira, uztai-itxituraz eta goma berriz hornituak. Oliba olioa erabiliko dugu (0,4º), batzuek eki-lore olioa ere erabiltzen badute ere Errezeta Burua …
Ikusi guztiaMuskuiluak garbitzeko era
Muskuiluak garbitzeko era – Osagaiak Ura … Errezeta Muskuiluak jango baditugu, garrantzi handikoa da aldez aurretik haiek oso ongi garbitzea. Sukaldeko harraskan jarri, eta ur txorrotada hotzarekin garbitu ongi begiratuta. Bazter itzazu hautsiak dauden muskuiluak …
Ikusi guztiaTapenade saltsa
Tapenade saltsa – Osagaiak Oliba beltz hezurgabetuak, pisatuak, 200 g Baratxuri ale bat, zuritua, barreneko hozia kenduta 3 antxoa xerra, gatzetan Koilarakada bat kapar Oliba olio birjina, estra, 100 g … Errezeta Oliba beltz hezurgabetuak …
Ikusi guztiaSagar, udare eta bainila konpota
Sagar, udare eta bainila konpota – Osagaiak 6 sagar 6 udare 10 koilarakada ur Bainila adaxka bat, ireki eta aletua Limoi baten zukua Errezeta Sagarrak zuritu eta puska irregularretan zatituko ditugu lehenik, barneko zuztarra kenduta. …
Ikusi guztiaGazta krema fruitu gorriekin
Gazta krema fruitu gorriekin – Osagaiak Mascarpone gaztaren krema. Litro bat, hotz-hotza Fruta gorri garbi eta xukatuak. 4 eskutada Azukre-hautsa Errezeta Gazta-krema hotz-hotza kristalezko lau kopa altutan paratuko dugu. Krema aldez aurretik egina izan …
Ikusi guztiaPotxak txirlekin
Potxak txirlekin – Osagaiak Potxa soil maneatuen errezeta bat 600 g txirla Olio pixka bat Baratxuri xehatu pixka bat Ardo zuri pixka bat Perrexil xehatua Baxoerdi bat ur … Errezeta Potxak egin, kontu handiz, errezetan …
Ikusi guztiaAhate gibela nola moztu
Ahate gibela nola moztu – Osagaiak Xafla estuko labana luze bat, ongi zorroztua Ur beroa Errezeta / Teknika Ahate gibela edo foie-grasa garestia da, oso. Luxua da taula baten gainean izan eta jan ahal izatea. …
Ikusi guztiaPerretxiko risottoa
Perretxiko risottoa – Osagaiak 500 g arroz (ale biribileko arroza) Perretxiko freskoak 4 koilarakada oliba olio 4 azafrai-izpi 2 tipula ertain, txikituak Baso bete ardo zuri Haragi salda edo ura, 1,3 litro Gatza Perretxiko risottoa Errezeta …
Ikusi guztiaXuxu chantilly kremaz beteak
Xuxu chantilly kremaz beteak – Osagaiak Xuxuak labean eginak eta hoztuak (ikusi errezeta) Chantilly krema Azukre hautsa Xuxu chantilly kremaz beteak Errezeta Profitelorelen albo batean ebaki bat egin labanaren muturrarekin edo guraizeekin. Koilara baten edo …
Ikusi guztiaKrema kruxpetak
Krema kruxpetak – Osagaiak Haize kruxpetak, frijituak eta epelduak Krema epela, egin berria Azukre-hautsa Krema kruxpetak Errezeta Guraize batzuez albo batetik ireki eta barruko orea hustu egingo diegu, neurrian betiere, kruxpetei, ahalik eta betegarri gehien …
Ikusi guztia