Menua

Onddoak garbitzeko era

  • onddoak garbitzeko era
  • Errezeta
  • Iruzkin 1
  • Antzeko errezetak

Onddoak garbitzeko era – 

Beharrezkoak

  • Laban txiki bat
  • Zatar heze bat

Errezeta

Kaxa edo paketetik atera eta onddoen prezioan harri kopuru ikusgarri bat saldu digutela frogatuko dugu. Hosto, intsektu eta zikinkeriaren bat ageri badute itsatsirik, leun saiatuko gara garbitzen. Oin lurtsua moztuko diegu ondoren, lurrez, hondarrez eta harri xeheez josia egoten baita. Txapelak eta zurtoinak bereiziko ditugu ondoren. Banan-banan ipiniko ditugu onddoak xukatzeko ontzian, sekula ez ditugu beratzen utziko, eta banan-banan garbituko ditugu, uretan bustitako zatar batez. Horrela, guztiak garbitu arte. Esporak oso heze, bigun edo lizundurik badaude, hatzez marruskatuz edo labana mutur batez kenduko ditugu. Inoiz ez ditugu beratzen jarriko, belakiak bezala hanpatu eta zuku ugari isurtzen dutelako sutan maneatzerakoan.

Zurtoinak, zuritu eta txapelekin batera maneatu ahal izango ditugu, errezetaren arabera. Pikatu, salteatu edo, xerra mehetan moztu eta gero, gordinik jango ditugu, entsalada bateko hostoen artean.

Ilunak dira onddo hoberenak, pinukoak deitzen direnak. Erosten baditugu euri eta eguraldi kaxkarretan jasoriko onddoak, oso heze egongo dira eta astunagoak izango dira. Halatan, tratu onera iritsi beharko dugu tokatutako onddozalearekin, prezio egokia lortu nahi izanez gero.

Onddoak garbitzeko era
  1. […] sukaldean.eus/onddoak-garbitzeko-era […]

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Pasta onddoekin

Pasta onddoekin

Pasta onddoekin –  Osagaiak Onddo salteatuen errezeta bat Esnegain likidoa, litro laurden bat Pasta, 800 g Perrexil xehatua Ur eta gatza Pasta onddokin Errezeta Esnegaina irakiten jarri eta borborka hasten den momentuan onddo salteatuak gehituko …

onddo tortilla

Onddo tortilla

Onddo tortilla –  Osagaiak Onddo salteatuak, 600 g Oliba olio pixka bat 8 arrautza Gatza Perrexil xehatua *Lau pertsonentzat Errezeta Onddoak kazola zabal baten edo zartagin batean jarriko ditugu berotzen, kontu handiz hondoan ez itsasteko. …

Arroza onddoekin

Arroza onddoekin

Arroza onddoekin –  Osagaiak 500 g arroz (ale biribileko arroza) Onddo freskoak, hiru kilo laurden 4 koilarakada oliba olio 4 azafrai-izpi 2 tipula ertain, txikituak Baso bete ardo zuri Haragi salda edo ura, 1,3 litro …

ONDDO NAHASKIA Javier-Lastras

Onddo nahaskia

Onddo nahaskia –  Osagaiak Onddo salteatuak, 600 g Oliba olio pixka bat 8 arrautza Gatza Perrexil xehatua … Errezeta Onddoak berotzen jarriko ditugu kazola zabal batean edo zartaginean, olio pixka batekin, baina kontuz, ez daitezela …

ONDDOA XavierBéjar

Onddoak labean

Onddoak labean Osagaiak Onddo ertainak, tenteak, garbiak, kilo bat Tipulin bat, txiki-txiki eginda 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginak 5 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua Gatza Errezeta Alde batetik zurtoinak garbituko ditugu, eta bestetik txapelak. Txapelak …