Menua

Gernikako piperrak frijituta

  • Gernikako piperrak frijituta
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Gernikako piperrak frijituta –

Osagaiak

  • Gernikako piper frijituak, kilo bat
  • Oliba olioa
  • Gatza

Gernikako piperrak frijituta

Errezeta

Piperrak garbitu uretan eta xukatu zapi batekin. Oliba olioa suelto duen zartagin bat jarri su bizian, gutxienez bi hazbeteraino irits dadila zartaginean. Olioa oso bero dagoela ikusten dugunean, baina kea dariola jarri gabe inola ere, bota piperminak, oliotan ondroso egoteko moduan, eta behar izanez gero bi edo hiru txandatan frijitu. Kontu handiz jiratu bitsadera batekin, eta 20 segundo baino gehiago ez utzi egiten. Sartzea hutsa aski da, eta airoso atera behar dira xukapaper batera. Kontuz zipriztin eta erredurekin.

Denak frijitutakoan, gatza eman, eta mahaira, hoztu baino lehen. Ez daitezela sekula gorritu, tonu berde polit bat izan behar dute, eta hozka egiterakoan tente samar egon, baratza gustua galdu gabe.

Gernikako piperrak frijituta

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Pikillo piperrak txangurruz beteak

Pikillo piperrak txangurruz beteak

Pikillo piperrak txangurruz beteak –  Osagaiak Txangurrua Donostiako eran, hiru kilo laurden 15 koilarakada bexamel, ongi egina Pikillo piperrak, 2 pote Baratxuri-buru bat Oliba olioa Irina eta arrautza irabiatua Gatza Pikillo piperrak txangurruz beteak Errezeta …

romesko saltsa

Romesco saltsa

Romesco saltsa –  Osagaiak Tomate helduak, garbiak, osorik, 800 g Baratxuri-buru bat Hur txigortuak, 2 koilarakada Ogi koskor bat, txigortua 4 piper txorizero 12 koilarakada oliba olio birjina estra 2 koilarakada Xerezko ardo-ozpin Errezeta Tomateak …

sukaldean-fondo0

Atuna piperrekin

Osagaiak 4 atun solomo lodi, hezur eta azalik gabe, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin 12 piper berde, zerrendetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa Gatza Errezeta Padera batean olio ugari isuri eta su bizian …

Piper berdeen saltsa

Piper berdeen saltsa

Piper berdeen saltsa –  Osagaiak Tipula bat, zerrendatan moztua Haragi salda kontzentratua, mutur bat 6 piper berde garbi, zerrendatan moztuak Albahaka hosto handi bat 2 baso bete ur Oliba olioa Esnegaina Gatza Errezeta Tipula, zerrendatan …

saltsa bizkaitarra

Saltsa bizkaitarra

Saltsa bizkaitarra –  Osagaiak 1,1 kg tipula zuri, zerrenda mehetan moztua 1,1 kg tipula gorri, zerrenda mehetan moztua 3 baratxuri ale, osorik eta zurituak 3 ale piperbeltz 12 koilarakada oliba olio Urdaiazpikoaren hezurra, puska txiki …