Porrusalda bakailaoarekin
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Porrusalda bakailaoarekin
Osagaiak
- 4 porru eder
- 2 azenario eder
- Patatak, kilo erdia
- Litro bat ur
- Bakailao zati eder bat, beratua, azalik gabe eta izpituta
- 4 koilarakada oliba olio
…
Errezeta
- Lehenik porruak eta azenarioak zuritu eta zati meheak egin. Patatak zuritu eta zatitu, zati txikitan kaskatuz.
- Su ez oso bizira hurbildu kazola bat, jarri olioa eta barazki guztiak, gatz pixka batekin, eta eragin etengabe. Hogeiren bat minutuz eduki holaxe, gorritzen utzi gabe.
- Ura bota gainera eta beste 20 minutuz eduki egosten, gatz puntua zuzendu, eta behar izanez gero, zaporea areagotzeko, haragi-salda kontzentratuaren pastilla bat gehitu edo, uretan egosi ordez, egosi haragi edo barazki saldatan.
- Sutatik baztertu baino 5 minutu lehenago, bakailao izpitua gehitu eta poliki-poliki irakiten utzi. Gatz puntua zuzendu. Ez dugu gatzik bota, bakailaoak behar adina ematen baitio. Bero-bero mahairatu.
Porrusalda bakailaoarekin
Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin
Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin – Osagaiak 4 puska bakailao beratu eta lehor, 250 g bakoitzak Kg bat patata, erdi tamainakoak, zurituak eta xerra loditan moztuak Azalore bat 10 koilarakada oliba olio Tipulin bat, …
Bakailao freskoa saltsa berdean
Osagaiak 4 solomo bakailao fresko, 220 g bakoitzak 200 g arrain salda edo ur 4 koilarakada oliba olio 2 baratxuri xister, pikatuak Ximiko bat irin Perrexil pikatua Gatza Errezeta Olioa ipini eta su eztian jarriko …
Bakailaoa tomatearekin
Osagaiak 4 bakailao solomo beratu, 200 g bakoitzak 4 baratxuri ale Tipulin bat, pikatua 6 tomate umo, pikatuak Xorta bat ardo zuri 12 koilarakada oliba olio Ximiko bat irin Errezeta Kazola batean 5 koilarakada olio …
Bakailao hegalak saltsa berdean patatekin
Osagaiak Bakailao freskoaren hegalak, garbiak, hondar beltzak-eta kenduta. Kilo bat 10 koilarakada oliba olio Baso erdi bat ardo zuri Arrain salda edo ura 2 baratxuri ale, txikituak Perrexil txikitua Patata txiki batzuk, egosiak, xerra lodi …
Bakailao freskoa irin-arrautzeztatua tipula eta piperrekin
Osagaiak 4 bakailao solomo beratu, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin Arrautza joa 3 tipula, zerrenda mehetan moztua 12 piper berde, zerrendatan moztua 4 baratxuri ale Oliba olioa Gatza Errezeta Kazola zabal batean ipiniko ditugu …