Menua

Txahal biribilkia presio-eltzean maneatua

  • Txahal biribilkia presio-eltzean maneatua
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txahal biribilkia presio-eltzean maneatua – 

Osagaiak

  • Txahal biribilki bat, lotua eta ertzetako muturrik gabe beharbada, eltzean sar dadin
  • 4 tipula eder, zati handitan moztua
  • Baso bete ardo zuri
  • Gatza eta piperbeltza
  • Oliba olioa

Txahal biribilkia presio-eltzean maneatua

Errezeta

Arin frijituko dugu tipula presio-eltzean, gatz eta oliba olioarekin, 30 bat minutuan, murrizten utzirik. Gatza eta piperbeltza eman eta haragia sartuko dugu orduan, tipulekin batean gorri dadin. Biraka erabiliko dugu, alde guztietatik gori dadin. Ardoa erantsi eta 10 minutuz utziko dugu irakiten. Urez estaliko dugu ondoren guztia. Gatza eman eta tapatu egingo dugu presio-eltzea. Betiko eltzeetan, 45 minutukoa da egoste-denbora, egungo atomikoetan, berrienetan, nahikoak izango dira 25 edo 30 minutu.

Ireki, epeltzen utzi eta turmix eta iragazki batetik pasatuko dugu saltsa. Hartan murgilduko dugu haragi biribilkia, xerra loditan moztu eta gero. Irakinaldi bat eman eta barrengorri batzuekin, dadotan moztutako patata frijituekin edo barazkiekin aurkeztuko dugu haragia. On egin!

Txahal biribilkia presio-eltzean maneatua

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Txahal matrailak ardo beltzaren saltsan

Txahal matrailak ardo beltzaren saltsan

Txahal matrailak ardo beltzaren saltsan –  Osagaiak 6 txahal matraila 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Ardo beltza, litro erdia Oliba olioa Ura Gatza Txahal matrailak ardo beltzaren saltsan Errezeta …

Txahal arandoiak salteatuta

Txahal arandoiak salteatuta

Txahal arandoiak salteatuta –  Osagaiak Kilo bat txahal arandoi, garbi-garbiak, azalik gabe Oliba olioa Gurin pittin bat 3 baratxuri ale, pikatuak Perrexil xehatua Gatza Txahal arandoiak salteatuta Errezeta Gatza eman eta ura oparo jarriko dugu …

Txahal matraila salteatuak baratxuri eta patatekin

Txahal matraila salteatuak baratxuri eta patatekin

Txahal matraila salteatuak baratxuri eta patatekin –  Osagaiak 2 txahal matraila eder, koipe eta azalik gabe 20 baratxuri ale osoak, azala eta guzti 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak 5 patata eder, zurituak eta xerra lodietan …

Pintxo-bar-ormazabal-txahal muturrak

Txahal muturrak tipula saltsan

Txahal muturrak tipula saltsan –  Osagaiak 2 txahal mutur 3 tipula Baratxuri-buru bat Azenario bat Porru bat 2 tomate, onduak Eskukada bat perrexil adaxka Oliba olioa Irina eta arrautzak, joak Gatza Errezeta Muturrak uretan garbitu …

sukaldean-fondo0

Txahal arandoiak ogi-arrautzetan pasatuak

Osagaiak Kilo bat txahal arandoi, garbi-garbiak, azalik gabe Oliba olioa 3 baratxuri ale, osoak Irina, ogi birrindua eta arrautza, joa Gatza Errezeta Gatza eman eta ura oparo jarriko dugu irakiten. Borborka hasten denean, arandoiak sartu …