Menua

Meroa plantxan

  • Meroa plantxan
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Meroa plantxan – 

Osagaiak

  • 4 mero solomo, hezurgabetuak, 220 g-koa bakoitza, hexurrik gabe.
  • 2 koilarakada oliba olio
  • Koilarakada bat sagardo-ozpin
  • Perrexil txikitua
  • Saltsa tartaroa
  • Gatza

Meroa plantxan

Errezeta

Mero solomoak gazitu, bi aldeetatik, eta oliba olio tanta batzuk botatako zartagin batean txigortu solomoak su bizi-bizian, 4 bat minutuz. Gehiegi lehortu baino lehenago aterako ditugu.

Zartagina garbitu eta bertan olioa berotu. Olio horretan, zipriztindu gabe, sagardo-ozpina gehituko dugu eta segundo batzuetan irakiten utziko dugu. Gero perrexil txikitua erantsi eta nahastura horrekin busti mero solomoak.

Meroa plantxan

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Meroa meuniere eran

Osagaiak 8 mero domina lodi, ezkatarik eta alboko hezurrik gabe Koilarakada bat oliba olio Gurina, zati handi bat 2 limoiren zukua Perrexila, txikitua Irina eta gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Gatza emango diogu arrainari, bi aldeetan …

sukaldean-fondo0

Mero irin-arrautzeztatua

Osagaiak 8 mero puska, azalik gabe, 75 g bakoitzak Oliba olioa, frijitzeko Baratxuri ale bat Irina eta arrautza joa Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Gatza emango diegu mero puskei. Padera batean olio pixar bat isuri eta …

sukaldean-fondo0

Mero marmitakoa

Osagaiak Salda egiteko: Meroaren azal eta hezurrak, kilo erdia Oliba olio birjina, estra, 2 koilarakada handi 2 azenario, xerratan Baratxuri ale bat, zuritua Tipula bat, txikitua Porru bat, txikitua Ura Marmitakoa egiteko: Oliba olio birjina, …

sukaldean-fondo0

Mero kokotea labean

Osagaiak 2 mero kokote ertain, 4 lagunentzat, bitan irekiak, mintz beltzik gabe (erretzeko prestatzeko eskatuko diogu arrain-saltzaileari). Baso erdi bat ardo zuri 10 koilarakada oliba olio 6 baratxuri ale, xerratan moztuak 4 koilarakada sagardo-ozpin Perrexil …

Mero errea

Mero errea txirlekin

Mero errea txirlekin –  Osagaiak Mero bat, 4 lagunentzat, ezkatarik, alboko hezurrik eta errairik gabe Baso erdia ardo zuri 7 koilarakada oliba olio 6 baratxuri ale, xaflatan 4 koilarakada sagardo-ozpin Kg bat txirla Perrexil xehatua …