Menua

Gazpatxoa

  • gazpatxoa
  • Gazpatxoa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Gazpatxoa – 

Osagaiak

  • Tomate gorri heldu-helduak, garbiak eta puskatan. Kilo bat
  • Piper berde bat, garbia, puskatan
  • Pepino txiki bat, zuritua, garbi-garbia eta puskatan egina
  • Tipulin bat, zuritua, puskatan
  • Baratxuri ale bat, zuritua
  • Oliba olio birjina, 15 koilarakada
  • 3 koilarakada sagardo ozpin
  • Koilarakada bat maionesa

 

Gazpatxoa

Errezeta

  1. Osagai guztiak, olioa eta ozpina izan ezik, irabiagailuaren ontzian sartu eta indar betean irabiatu minutu batzuez. Osagaiek hotz-hotzak egon behar zuten hozkailuan.
  2. Irabiatu eta gero, oliba olioa, ozpina eta gatz pixar bat bota ontzi berera. Ikusiz gero gazpatxoa_sobera lodia gelditzen ari dela, izotz puska batzuk edo ur izoztua gehitu mehatzeko.
  3. Iragazkitik pasarazi eta hotz-hotza edango dugu. Osagaiei ozpin-pepino batzuk gehituz gero, dozena erdi bat, emaitza sekulakoa da. Egizue proba.

Gazpatxoa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Bakailaoa tomate eta piperrekin

Osagaiak 4 bakailao solomo beratu, 200 g bakoitzak 4 pipermorro gorri, erreak, zurituak eta zerrendatan moztuak 4 baratxuri ale Tipulin bat, pikatua 6 tomate umo, pikatuak Xorta bat ardo zuri 12 koilarakada oliba olio Ximiko …

Pasta tomatearekin

Pasta tomatearekin

Pasta tomatearekin –  Osagaiak 700 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak dira egokiak) 4 tomate handi, helduak, zurituak eta dadotan moztuak Tipulin handi bat 2 baratxuri ale, …

sukaldean-fondo0

Barazki gainerreak proventzako eran

Osagaiak 2 tipulin, zerrendatan moztuak Ezkai iharra edo edo freskoa, pixar bat 4 koilarakada bete oliba olio birjina estra 5 tomate ertain 3 alberjinia 3 kuiatxo Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Eltze giderdun batean koilarakada bat …

Indioilar izterrak tomate saltsan

Indioilar izterrak tomate saltsan

Indioilar izterrak tomate saltsan –  Osagaiak 4 indioilar-izter, 6 zatitan puskatuak 4 tipulin, pikatuak 4 baratxuri ale, pikatuak Porru baten zuria, pikatua Baso bete ardo zuri Kg bat tomate saltsa mamitsu Oliba olioa eta gatza …

Barazkiak nola egosi

Barazkiak nola egosi

Barazkiak nola egosi –  Osagaiak Ura Gatza nola egosi Teknika / Errezeta Barazkiena baino 5 aldiz handiagoa izango da egosteko erabiliko dugun uraren bolumena. Eltzean egosiko ditugu barazkiak, baina ez aluminiozkoan, ilundu egiten baititu gai …