Gazpatxoa
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Gazpatxoa –
Osagaiak
- Tomate gorri heldu-helduak, garbiak eta puskatan. Kilo bat
- Piper berde bat, garbia, puskatan
- Pepino txiki bat, zuritua, garbi-garbia eta puskatan egina
- Tipulin bat, zuritua, puskatan
- Baratxuri ale bat, zuritua
- Oliba olio birjina, 15 koilarakada
- 3 koilarakada sagardo ozpin
- Koilarakada bat maionesa
Errezeta
- Osagai guztiak, olioa eta ozpina izan ezik, irabiagailuaren ontzian sartu eta indar betean irabiatu minutu batzuez. Osagaiek hotz-hotzak egon behar zuten hozkailuan.
- Irabiatu eta gero, oliba olioa, ozpina eta gatz pixar bat bota ontzi berera. Ikusiz gero gazpatxoa_sobera lodia gelditzen ari dela, izotz puska batzuk edo ur izoztua gehitu mehatzeko.
- Iragazkitik pasarazi eta hotz-hotza edango dugu. Osagaiei ozpin-pepino batzuk gehituz gero, dozena erdi bat, emaitza sekulakoa da. Egizue proba.
Gazpatxoa
Bakailaoa tomate eta piperrekin
Osagaiak 4 bakailao solomo beratu, 200 g bakoitzak 4 pipermorro gorri, erreak, zurituak eta zerrendatan moztuak 4 baratxuri ale Tipulin bat, pikatua 6 tomate umo, pikatuak Xorta bat ardo zuri 12 koilarakada oliba olio Ximiko …
Pasta tomatearekin
Pasta tomatearekin – Osagaiak 700 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak dira egokiak) 4 tomate handi, helduak, zurituak eta dadotan moztuak Tipulin handi bat 2 baratxuri ale, …
Barazki gainerreak proventzako eran
Osagaiak 2 tipulin, zerrendatan moztuak Ezkai iharra edo edo freskoa, pixar bat 4 koilarakada bete oliba olio birjina estra 5 tomate ertain 3 alberjinia 3 kuiatxo Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Eltze giderdun batean koilarakada bat …
Indioilar izterrak tomate saltsan
Indioilar izterrak tomate saltsan – Osagaiak 4 indioilar-izter, 6 zatitan puskatuak 4 tipulin, pikatuak 4 baratxuri ale, pikatuak Porru baten zuria, pikatua Baso bete ardo zuri Kg bat tomate saltsa mamitsu Oliba olioa eta gatza …
Barazkiak nola egosi
Barazkiak nola egosi – Osagaiak Ura Gatza nola egosi Teknika / Errezeta Barazkiena baino 5 aldiz handiagoa izango da egosteko erabiliko dugun uraren bolumena. Eltzean egosiko ditugu barazkiak, baina ez aluminiozkoan, ilundu egiten baititu gai …