Menua

Mihiarraina gurin beroan erreta

  • MIHIARRAINA
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Mihiarraina gurin beroan erreta – 

Osagaiak

  • 4 mihiarrain, ezkatarik eta alboko hezurrik gabe
  • Gurina, zati handi bat
  • Xorta bat Xerez ozpin
  • Perrexil xehatua
  • Gatza

Mihiarraina gurin beroan erreta

Errezeta

Bi aldeetatik emango diegu mihiarrainei gatza. Zartagin handi batean gurina jarri eta su eztian utziko dugu berotzen. Apar zuri bat isurtzen utziko diogu gurinari, baina erne, ez dadila erre. Pitta bat gorritu eta hurren usaina ematen hasten denean dago gurina puntu-puntuan. Garrantzitsua da gazura ez erretzea, koipeak erre usain eta zapore desatseginik har ez dezan. Hondatu egingo zaigu bestela jakia. Gurin horretan sartuko ditugu mihiarrainak, azal ilunaren aldetik. Su eztian edukiko ditugu frijitzen, koipea erre ez dadin, horixe baita arrainei gainetik bota behar dieguna. 5 bat minuturen buruan, irauli –binaka egingo ditugu, zartagina zabal samarra bada– eta beste aldetik edukiko ditugu 4 bat minutuan, mamia hezurretik aise askatzeko moduan dagoela ikusi arte. Zartaginetik atera eta modu berberean jokatuko dugu beste bi mihiarrainekin.

Arraina egindakoan –lehenengo bi mihiarrainei labealdi bat eman ahal izango diegu mikrouhinetan, berotzeko–, ozpina erantsiko dugu frijitzen erabilitako koipeari, eta segundo batzuez edukiko dugu saltsa sutan murrizten, zukua loditu eta itxura hartu arte. Hondoa marruskatuko dugu ondoren, zartaginean gelditutako hondarra askatzeko. Gurina erantsiko dugu gero, mutur gutxi batzuk, eta, zartaginari eragin eta gero, perrexila erruz bota eta gatz pixka bat emango dugu. Zuku mamitsu honetaz garaztatuko ditugu mihiarrainak.

Mihiarraina gurin beroan erreta

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Mihiarraina plantxan

Osagaiak 4 mihiarrain, ezkatarik eta alboko hezurrik gabe 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale, xerratan 3 koilarakada sagardo-ozpin Perrexila, xehatua Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Gatza bi aldeetatik eman eta padera batean jarriko ditugu mihiarrainak …

sukaldean-fondo0

Mihiarraintxo irin-arrautzeztatuak

Osagaiak 16 mihiarraintxo, ezkatarik gabe (azalarekin) Oliba olioa, frijitzeko Baratxuri ale bat Irina eta arrautza joa Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Gatza emango diegu mihiarraintxoei. Padera batean olio pixar bat isuri eta su ezti-eztian ipiniko dugu …

sukaldean-fondo0

Mihiarraina meuniere eran

Osagaiak 4 mihiarrain, ezkatarik eta alboko hezurrik gabe Koilarakada bat oliba olio Gurina, zati handi bat 2 limoiren zukua Perrexila, txikitua Irina eta gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Gatza emango diogu arrainari, bi aldeetan eta barrenean. …