Menua

Gazta tarta piku marmeladarekin

  • Gazta tarta piku marmeladarekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Gazta tarta piku marmeladarekin – 

Osagaiak

  • Hondoa prestatzeko:
  • 2 arrautza
  • 100 g gurin guri, pomadan
  • 100 g azukre
  • 100 g pastel-irin ahul
  • Ximiko bat legamia hauts
  • Betegarria prestatzeko:
  • 3 terrina gazta fresko, San Millan edo antzeko
  • Litro laurdena esnegain irakin
  • 3 orri arrain-gelatina, uretan beratuak eta xukatuak
  • 6 piku lehor, txortenik gabe eta dado txikitan pikatuak
  • Gainera:
  • Tarta-molde bat, 24 bat cm-ko diametrokoa
  • Piku marmelada ona

Gazta tarta piku marmeladarekin

Errezeta

Hondoa prestatzeko: Gaia guztiak gopor batean nahasi eta molde baten hondoan igurtzi ahal izango dugun orea lortuko dugu. Hondoa eta paretak ore horretaz igurtzirik dauzkala, labean sartuko dugu moldea, 200º-ko tenperaturan, eta 15 bat minutuan edukiko dugu, gorritu arte.

Betegarria prestatzeko: Esnegaina irakin eta gero erantsiko ditugu gelatinak (aurrez 10 minutuan edukiko ditugu uretan beratzen. Ongi xukatuko ditugu ondoren). Urtu egingo dira. Gopor batean edukiko ditugu gainerako gaiak eta haiekin nahasiko ditugu esnegaina eta gelatina. Ongi nahasi eta labean erretako tarta-hondo hotzaren barruan isuriko dugu nahastura. Giroko tenperaturan mamituko da orea. Hoztu egingo da gero. Ur pixar batekin edo, nahiago badugu, likore xorta batekin arinduko ondoren piku marmelada. Harekin estaliko dugu tarta, gainetik ongi zabalduz.

Gazta tarta piku marmeladarekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Konpota azukre gorritua

Konpota azukre gorritua

Konpota azukre gorritua –  Osagaiak 100 g azukre 350 g almendra, txikitua eta txigortua Ekilore olio pixka bat 300 g mertxika marmelada Mertxika pattarra, 4 koilarakada Konpota azukre gorritua Errezeta Eltze bat jarriko dugu sutan, …

Gazta fonduea

Gazta fonduea

Gazta fonduea –  Osagaiak 600 g Beaufort gazta 400 g Comté gazta 200 g Emmental gazta Baratxuri ale bat Botila bat kalitatezko ardo zuri idor 3 koilarakada kirsch, edo antzeko beste edari biziren bat Ogi …

Gazta krema fruitu gorriekin

Gazta krema fruitu gorriekin

Gazta krema fruitu gorriekin –  Osagaiak Mascarpone gaztaren krema. Litro bat, hotz-hotza Fruta gorri garbi eta xukatuak. 4 eskutada Azukre-hautsa   Errezeta Gazta-krema hotz-hotza kristalezko lau kopa altutan paratuko dugu. Krema aldez aurretik egina izan …

Marmelada kruxpetak

Marmelada kruxpetak

Marmelada kruxpetak –  Osagaiak Haize kruxpetak, frijituak eta epelduak Gogoko marmeladaren bat, lodia Azukre-hautsa Marmelada kruxpetak Errezeta Guraize batzuez albo batetik ireki eta barruko orea hustu egingo diegu, neurrian betiere, kruxpetei, ahalik eta betegarri gehien …

Gazta souffle tradizionala

Gazta souffle tradizionala

Gazta souffle tradizionala –  Osagaiak 20 g gurin + 5 g 2 koilarakada bete irin 20 cl esne 20 cl ur 40 g Gruyère gazta, birrindua 3 arrautza + gorringo bat Gatza eta piperbeltz zuri …