Menua

Txerri muinak egosteko era

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Beharrezkoak

  • 8 txerri muin
  • Baratxuri-buru baten aleak, azala eta guzti
  • Porru bat, pikatua
  • Tipulin bat, pikatua
  • Perrexil adaxka batzuk
  • Xorta bat oliba olio
  • Xorta bat sagardo-ozpin
  • Ura eta gatza

Errezeta

Muinak uretan pasa eta beratzen utziko ditugu ontzi txiki batean, ur ugarian eta izotz puska batzuekin. Gutxienez ordu bete edukiko ditugu beratzen. Horren ostean, kontu handiz eskuan xukatu, eta kendu egingo diegu estaltzen dituen mintza, muinen tarte guztietan sartzen dena, hatz mamiekin tira eginez. Gorde egingo ditugu muinak.

Kazola batean olio pixar bat isuri, eta sueztituko ditugu hartan baratxuriak, porrua, tipulina eta perrexila. Minutu batzuk igaro ondoren, erantsi egingo dugu ozpin pixarra. Lurrintzen utzi eta urez estaliko dugu guztia, gatz apur bat eman ondoan. Irakiten jarriko dugu, eta borborka hasi bezain laster sartuko ditugu poliki-poliki muinak, ura berriro irakiten has dadin arte. Irakiten hasi orduko, sua itzali, eta saldan utziko ditugu pausatzen muinak, salda hoztu arte. Estali eta sartu egingo ditugu hozkailuan. Erabili nahi izatean, saldatik atera eta errezetak dioen bezala prestatuko ditugu.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Txerri mutur irin-arrautzeztatua

Osagaiak 6 txerri mutur garbi eta ilerik gabe Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Ura Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olioa, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta Kazola batean oliba olio xorta …

Txerri mingaina eta patatak entsaladan

Txerri mingaina eta patatak entsaladan

Txerri mingaina eta patatak entsaladan –  Osagaiak 8 txerri mingain garbi Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Kg bat patata, uretan egosiak eta zurituak Eskukada bat perrexil, trauskil moztua Oliba olio birjina Xorta …

Txerri hanka

Txerri hanka ogi-arrautzeztatuak

Txerri hanka ogi-arrautzeztatuak –  Osagaiak 12 txerri hanka, aurrekoak eta zuri-zuriak Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Ura Gatza Irina, arrautza joa eta ogi birrindua Oliba olioa, frijitzeko Txerri hanka ogi-arrautzeztatuak …

sukaldean-fondo0

Behi muinak egosteko era

Osagaiak 4 behi muin Baratxuri-buru baten aleak, azala eta guzti Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Perrexil adaxka batzuk Oliba olio pixar bat Sagardo-ozpin pixar bat Ura eta gatza Errezeta Muinak uretan pasa eta beratzen …

Txerri aztala dilistekin

Txerri aztala dilistekin

Txerri aztala dilistekin Osagaiak Txerri aztal bat etxean egosia, bere egoste-saldarekin Tipulin bat, pikatua Porru baten zuria, pikatua Azenario bat, pikatua Ximiko bat piperrauts gozo 300 g dilista Baratxuri ale bat, xerratan Oliba olio birjina …