Menua

Lekak piperrautsez gozatuak

  • Lekak piperrautsez
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Lekak piperrautsez gozatuak – 

Osagaiak

  • Lekak, kilo bat
  • 2 tipulin txiki xehatuak
  • 2 koilaratxokada piperrauts gozo
  • Oliba olioa, 7 zopa-koilarakada
  • 5 baratxuri ale, xerratan
  • Ura eta gatza

….

Errezeta

Lekak garbitu eta zerrendatan zatitu, eta ertzak eta bi muturrak kendu. Jarri egosten patatekin uretan, gatzarekin estali gabe, 12ren bat minutuz, borborka hasten direnetik. Lurruna dariela, ura kendu eta paratu erretilu batean.

Zartagin batean jarri olioa eta gorritu bertan baratxuri xerratuak Bota dena leka eta patata egosi berrien gainera, nahasi ongi eta, behar izanez gero, eman beste gatz pixka bat, eta mahaira.

Bitartean, jarri zartagin batean olioa eta gorritu bertan tipula gatz pixka batekin. Potxatu ondoren gaineratuko ditugu baratxuri xerratuak, gorri daitezen. Une horretan kendu zartagina sutatik eta gehitu piperrautsa, eragin pixka bat erre ez dadin. Berehala gehitu frijitura hau leka egosi berriei eta eragin pixka bat zukua har dezaten. Nahasi ongi eta mahaira. Gatzu puntua zuzendu behar bada, gehitu gatz ale batzuk.

Lekak piperrautsez gozatuak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Zigala, leka eta tomate entsalada

Zigala, leka eta tomate entsalada

Zigala, leka eta tomate entsalada –  Osagaiak Kg bat leka frantses edo Euskal Herriko, haririk gabe, uretan egosi berriak eta xukatuak 24 zigala, erdi tamainako, ur gazian egosiak, xukatuak eta zurituak Tipulin bat, pikatua 2 …

Olagarro eta leka entsalada

Olagarro eta leka entsalada

Olagarro eta leka entsalada – Osagaiak Kg bat leka frantses edo Euskal Herriko, haririk gabe, uretan egosi berriak eta xukatuak Olagarro txiki bat, egosia, epeldua eta zati loditan moztua Tipulin bat, pikatua 2 baratxuri ale, …

Leka salteatuak

Leka salteatuak

Leka salteatuak –  Osagaiak  Lekak, kilo bat Oliba olioa, 4 koilarakada handi Gatza Leka salteatuak Errezeta Lekak garbitu eta zerrendatan zatitu, eta hariak eta bi muturrak kendu. Zartagin bat jarri su ez oso bizian eta …

Leka entsalada

Leka entsalada

Leka entsalada –  Osagaiak Lekak, kilo bat Urdaiazpikoa (iberikoa bada hobe), bi xerra eder zerrendatan Oliba beltzak, hezurgabetu eta eskuz zatituak, 2 eskutada Oliba olio birjina, 6 koilarakada Sagardo-ozpina, 2 koilarakada Baratxuri ale bat, xehatua …

LEKA patatak

Leka-patatak

Leka-patatak Baratza baldin badaukazu, honez gero badakizu gurean oso emankorra izaten dela leka edo baina. Ia aspertzeraino jarduten du eman eta eman sare, makila edo pardatan gora eginez. Esan liteke gurean gehientxo jaten den barazkia …