Menua

Tiramisua

  • Tiramisua-2
  • Tiramisua
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Tiramisua – 

Osagaiak

  • 5 arrautza
  • 75 g azukre
  • 75 g irin
  • Kafe bat bikoitza eta beltza, expresoa
  • Pattar zorrotada eder bat (amaretto)
  • 4 arrautza gorringo
  • 8 koilarakada azukre
  • Mascarpone gazta krematsua, 250 g
  • 4 arrautza zuringo

TiramisuaErrezeta

  1. Bizkotxoa egiteko, katiluan 5 arrautza eta 75g azukre nahasiko ditugu. Indarrez irabiatuko dugu, orea loditzen eta zuritzen den arte, ongi harroa gelditzen den arte. Ondoren, irina bahetu eta euri fin gisara erantsiko diegu, poliki-poliki, arrautzei eta azukreari. Orea laberako paper sulfuroztatuaren gainean hedatu eta labean sartuko dugu, 7 minutuan, 180 graduan, lehortzen utzi gabe, gero xamur-xamurra geldi dadin.
  2. Bizkotxoarentzako bainua honela prestatuko dugu: kafe bikoitza, hotza, amarettoarekin nahasi eta hozten utziko dugu.
  3. Krema honela: katilu batean hagaxkekin arrautza gorringoak eta 4 koilarakada azukre ongi jo, krema franko horratzen den arte, lehen halako bi egiten den arte gutxi gorabehera. Ondoren, eragiteari utzi gabe, mascarpone gazta erantsi, pixkanaka-pixkanaka, dena bat egiten den arte. Bukatzeko, beste 4 koilarakada azukre eman diegun arrautza zuringo harro-harrotuak erantsiko ditugu.
  4. Tiramisua plum-cake moduko molde batean harrotzen ahal dugu, tartarako edo bizkotxorako erabiltzen ditugun horietako batean, edo baita portzelanazko ontzi txikietan ere, erasoagoa baita gero bakoitzari zerbitzatzeko. Erraz-erraza da.
  5. Bizkotxo-plantxa hautatu dugun ontziaren hondoaren tamainako puskatan moztuko dugu, eta puskak, esaterako, ontzi txikien hondoan jarriko ditugu. Puskak gero kafe-bainuaz blaitu, koilarakada eder bat botaz, harik eta bizkotxoa ongi urasetu arte. Ondoren gazta-krema ongi harrotua eman gainetik, ertzetaraino.
  6. Krema denbora-tarte batez hozten utzi behar dugu, hozkailuan esaterako, eta zerbitzatu baino lehenago kakao mingotsaren hautsez parpar eman oparo. Kafe-bainutik alkohola kendu, gehiegi gustatzen bazaie ere.

Tiramisua

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

krema katalana

Krema katalana marina eran

Krema katalana marina eran –  Osagaiak 1/2 litro esne limoi baten azala kanela – zotz bat 30 gr arto-irina 6 gorringo 9 koilarakada azukre ziropea TRESNAK lau bol koilara pot bat irabiagailua … Errezeta Gorde …

Txokolate krema mamitua

Txokolate krema mamitua

Txokolate krema mamitua –  Osagaiak 200 g txokolate ilun, kalitate onekoa Litro laurdena esne Litro laurdena esnegain urtu 4 arrautza gorringo 6 koilarakada azukre Koilarakada mutur bat kafe disolbagarri, nescafe modukoa Txokolate krema mamitua Errezeta …

Txokolate tarta mamitua

Txokolate tarta mamitua

Txokolate tarta mamitua –  Osagaiak Tarta molde bat, ore hautsiz edo hostorez estalia, labean errea Litro erdia esnegain 100 g azukre 5 arrautza 90 g txokolate beltz 30 g txokolate esnedun Tartaren estalkia osagaiak: 100 …

txokolate trufak

Txokolate trufak

Txokolate trufak –  Osagaiak 300 g txokolate beltz, kalitate onekoa 200 g txokolate esnedun 200 g esnegain likido Kakao hautsa, trufak hartan pasatzeko   Errezeta Esnegaina irakiten jarriko dugu ontzi batean lehenik. Irakiten hasi orduko, …

Xuxu kremaz beteak

Xuxu kremaz beteak

Xuxu kremaz beteak –  Osagaiak Xuxuak labean eginak eta hoztuak (ikusi errezeta) Krema (ikusi errezeta) Azukre hautsa Xuxu kremaz beteak Errezeta Profitelorelen albo batean ebaki bat egin labanaren muturrarekin edo guraizeekin. Koilara baten edo pasteleriako …