Menua

Muskuilu irin-arrautzeztatuak

  • Muskuilu irin-arrautzeztatuak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Muskuilu irin-arrautzeztatuak – 

Osagaiak

  • 2 Kg muskuilu
  • Litro laurdena ardo zuri
  • Kaienako pipermina, mutur bat
  • Oliba olioa, frijitzeko
  • Irina eta arrautza
  • Baratxuri ale bat

Muskuilu irin-arrautzeztatuak

Errezeta

Ur zurrusta hotzaren azpian garbituko ditugu muskuiluak, tentu eta kontu handiz. Baztertu egingo ditugu hondaturik edo zabalik daudenak, eta bizarretatik tiraka garbituko ditugu zikinenak.

Kazola tapadun batean isuriko dugu ardo zuria eta gaineratu kaiena muturra. Sutan jarri eta, isurkaria bor-bor hasi orduko, erantsiko ditugu muskuiluak. Kazola tapa dezagun ondoren. Minutu batzuen buruan erretiratuko ditugu zabaldutako muskuiluak.

Egoste salda arrain zopa edo arraina saltsan egiteko gordeko dugu, nahi bezala, baina ez arren bota!

Padera batean olio pixar bat isuri eta su ezti-eztian ipiniko dugu baratxuri ale oso bat, zuritu gabe, berotzen, baratxuriak bere lurrinez kutsa dezan olioa. Minutu batzuen buruan, biziagotu egingo dugu arian-arian sua, kea ateratzen utzi gabe.

Paderaren ondoan edukiko dugu plater zapal bat, irinarekin, eta beste txokon bat, arrautzarekin. Oparo igurtziko ditugu muskuiluak irinetan, eta arrautzatan pasatuko ditugu ondoren. Oratu eta olio berotan murgilduko ditugu. Iraulka erabiliko ditugu, 10 segundoz frijituz alde bakoitzetik, eta paper xurgagarrian pausatuko ditugu ondoren. Horrela frijituko ditugu guztiak, azkena egin arte. Zuhur jokatuko dugu betiere olioaren tenperaturarekin eta oparo azalduko gara arrautza joa ematerakoan.

Muskuilu irin-arrautzeztatuak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Muskuiluak lurrunean irekita (2)

Muskuiluak lurrunean irekita gurin saltsa krematsuarekin

Muskuiluak lurrunean irekita gurin saltsa krematsuarekin –  Osagaiak 2 Kg muskuilu Litro laurdena ardo zuri Kaienako pipermina, mutur bat Gurina, zati handi bat (250 bat g.) Perrexil xehatua Errezeta Ur zurrusta hotzaren azpian garbituko ditugu …

Muskuilu zopa

Muskuilu zopa

Muskuilu zopa –  Osagaiak 2 kg muskuilu Kg erdia arrain mutur, hegalak edo matrailak 2 tipulin, pikatuak Porru bat, pikatua Azenario bat, pikatua 2 baratxuri ale, pikatuak Oliba olioa Baso bete ardo zuri 3 l …

Muskuiluak ozpin-oliotan

Muskuiluak ozpin-oliotan

Muskuiluak ozpin-oliotan –  Osagaiak 2 kg muskuilu, lurrunean irekiak, epel eta oskol bakarrean 20 koilarakada oliba olio birjina 8 koilarakada sagardo-ozpin Tipulin bat, pikatua Piper gorri bat, pikatua Piper berde bat, pikatua 2 baratxuri ale, …

Muskuiluak saltsa berdean

Muskuiluak saltsa berdean

Muskuiluak saltsa berdean – Osagaiak  2 Kg muskuilu 6 baratxuri ale, xaflatan Litro laurdena ur bero 5 koilarakada oliba olio birjina Perrexil pikatua Koilarakada apal bat irin Zorrotada bat ardo zuri Muskuiluak saltsa berdean Errezeta …

pasta muskuiluekin

Pasta muskuiluekin

Pasta muskuiluekin Osagaiak Tipulin txiki bat, xehe-xehe egina Baratxuri ale bat, txikitua Oliba olio pixka bat Ardo zuri pixka bat Baso erdi bat ur Ximiko bat piperrauts gozo 2 koilarakada handi tomate saltsa Muskuilu txikiak, …