- Bistaratze aukerak
- Azkenak
- Gogokoenak
- Aipatuenak
Potxak entsaladan
Osagaiak Potxa egosi eta saldagabetuak, 1/2 kg Basurde buru egosia, bi xerra lodi, dadotan 2 arrautza egosi, zurituak, xehatuak Perrexil xehatua Ozpinetako ozpin-pepino xehatuak, 2 eskutada 2 koilarakada maionesa 8 koilarakada oliba olio birjina 2 …
Ikusi guztiaBieirak meuniere eran
Osagaiak 20 bieira eder eta garbi Koilarakada bat oliba olio Gurina, zati handi bat 2 limoiren zukua Perrexila, txikitua Irina eta gatza Errezeta Gatza emango diogu bieirei, bi aldeetan. Zartagin handi batean olioa eta gurina …
Ikusi guztiaBerberetxoak saltsa berdean
Osagaiak 2 kg berberetxo 3 baratxuri ale, pikatuak Litro laurdena ur 5 koilarakada oliba olio birjina Perrexil pikatua Irina, ximiko bat Zorrotada bat ardo zuri Errezeta Kazola zabal apal batean jarriko dugu baratxuri xehatua eztitzen. …
Ikusi guztiaBelar usaintsuak nola ihartzen utzi
Osagaiak Izozkailuko poltsak Errezeta Mendian barrena ibili eta gero, itxura bitxiko makilaz eta harriz gainera, edo lore-ontzia apainduko digun liliren batez gainera, noiz ez gara belar usaintsuren batzuekin itzuli etxera? Hor ditugu erromeroa, ezkaia, erramua …
Ikusi guztiaArdi-mihi belarra limoitan oliba beltzekin
Osagaiak Ardi-mihi belarra garbitua, entsaladarako prestatua, 2 poltsa Oliba beltz zatituak, eskutada bat Oliba olio birjina, 6 koilarakada Limoi erdi baten zukua Gatza eta piperbeltza Errezeta Zaila da azokan ardi-mihi belar basa, garbitu gabea, aurkitzea. …
Ikusi guztiaModako behikia
Osagaiak Kg bat behiki (tapa, kadera, biribilkia. Harakina trebea bada, urdaiztatua eta hariz josia, sasoiari eusteko) Txahal hanka oso bat, bitan zatitua 4 koilarakada oliba olio Tipula bat Azenario bat Porru bat 2 baratxuri ale …
Ikusi guztiaBasurdea saltsan udareekin
Osagaiak 1,5 Kg basurde haragi, dado handitan moztua, izter aldekoak ahal bada 6 udare mamitsu Gurina, puska bat Kanela, ezpal bat Tipulin bat, pikatua Porru bat, pikatua Adaxka bat apio, pikatua 2 azenario, pikatuak 4 …
Ikusi guztiaOnddo gordinak entsaladan idiazabal gaztarekin
Osagaiak Kg bat onddo, gordinik 12 koilarakada oliba olio birjina 2 koilarakada sagardo-ozpin Idiazabalgo gazta ondua, puska bat Gatza eta piperbeltz eho berria *Lau pertsonentzat Errezeta Patatak zuritzeko labana berezi batez lortuko ditugu gazta puskatik …
Ikusi guztiaKakiak oliba olio birjina eta urdaiazpikoarekin
Osagaiak Kg bat kaki Xorta bat oliba olio birjina estra 250 g. urdaiazpiko iberiar edo serrano, xerra mehetan moztua Errezeta Kakiak umo egon behar dute, haien kolorea laranja bizia izango da eta ukituta ez dira …
Ikusi guztiaKaki entsalada
Osagaiak Kg bat kaki Xorta bat oliba olio birjina estra Gatza Errezeta Kakiak umo egon behar dute, haien kolorea laranja bizia izango da eta ukituta ez dira bigun egongo, zaila izango baita orduan zuritzea eta …
Ikusi guztiaGorringo gordinak entsaladan
Osagaiak Kg bat gorringo, gordinik 12 koilarakada oliba olio birjina 2 koilarakada sagardo-ozpin Gatza eta piperbeltz eho berria *Lau pertsonentzat Errezeta
Ikusi guztiaEndibia entsalada ozpin-olio krematsuarekin
Osagaiak 12 endibia erdi neurriko 4 koilarakada ozpin-olio Koilarakada bat jogurt Koilarakada bat esnegain Xorta bat limoi zuku Gatza eta piperra Errezeta Endibia freskoak hautatu behar ditugu: alde batera utziko ditugu hosto muturrak zimel dituztenak …
Ikusi guztiaEndibia entsalada gaztaren ozpin-olioarekin
Osagaiak 12 endibia ertain Puska bat gazta urdin, Roquefort edo Cabrales, 200 g inguru 4 koilarakada sagardo-ozpin 12 koilarakada oliba olio Ximiko bat piperbeltz, ehoa Errezeta Endibia freskoak hautatu behar ditugu: alde batera utziko ditugu …
Ikusi guztiaPomelada
Pomelada – Osagaiak 6 pomeloren zukua Azukrea, norberaren gogara Ur hotza Izotza Pomelada Errezeta Pitxer edo txarro handi batean, hainbat koilarakada azukrerekin nahasiko dugu pomelo zukua. Bizkor nahasiko dugu dena, azukrea ongi disolbatzeko. Izotz koskor …
Ikusi guztiaBuia papurtua maionesarekin
Osagaiak Kilo erdi buia egosi, papurtua, hotza eta ongi xukatua, jariorik izan ez dezan Maionesa saltsa Pixar bat ale-ziape Koilarakada bat tomate saltsa Tipulin bat, oso mehe pikatua Perrexila, xehatua Gatza Errezeta Gopor batean ipiniko …
Ikusi guztiaBuia donostiako eran
Osagaiak 2 tipula, pikatuak 2 tipulin, pikatuak 3 porru, pikatuak Gurina, zati bat Oliba olioa 600 g buia mami, egosia eta papurtua Litro laurdena tomate saltsa Gatza Errezeta Kazola batean xorta bat olio eta gurin …
Ikusi guztiaOnddo gordinak entsaladan parmigiano gaztarekin
Osagaiak Kg bat onddo, gordinik 12 koilarakada oliba olio birjina 2 koilarakada sagardo-ozpin Parmigiano gazta, puska eder bat Gatza eta piperbeltz eho berria *Lau pertsonentzat Errezeta Patatak zuritzeko labana berezi batez lortuko ditugu gazta puskatik …
Ikusi guztiaPaquerette fruitu pastela
Osagaiak 4 koilarakada irin 4 koilarakada azukre-hauts Arrautza handi bat edo 2 txiki Koilarakada bete ur Koilaratxokada esnegain urtu Ximiko bat legamia-hauts Banana bat Udare bat Gatza, pixka bat Errezeta Gurin eta irinez igurtziko dugu …
Ikusi guztiaOzpin-olioa fruitu lehorrekin
Osagaiak Kakahuete olioa edo ekilore olioa, litro erdia Oliba olio birjina, estra, litro erdia Pinazi txigortuak, koilarakada bat Hur txigortuak, koilarakada bat 100 g sagardo-ozpin 100 g limoi zuku Gatza eta piperbeltz beltza, eho berria …
Ikusi guztiaFaisaia saltsan
Osagaiak Faisai eder bat, puskatan egina saltsan egiteko Litro eta erdi ardo beltz Zorrotada bat oliba olio Zorrotada bat brandy 2 tipulin, pikatuak Tomate bat, pikatua Azenario bat, pikatua Eskukada bat perrexil zurtoin Baratxuri-buru bat, …
Ikusi guztiaFaisaia erreta
Osagaiak Faisai eder bat, garbia eta erretzeko prestatua Baratxuri-buru bat Gatza eta piperbeltza, eho berria 2 baso bete ur Errezeta Labe-erretilu batean ipiniko ditugu baratxuri aleak, barreiatuak, lepoa eta hegal-muturrak, hegaztia garbitzerakoan bereizi ditugunak, eta …
Ikusi guztiaFaisai papurtua parmentier eran
Osagaiak Faisai mardul bat edo bi ertain, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, pikatuak …
Ikusi guztiaErbi zibeta
Osagaiak Erbi eder bat, puskatan zatitua eta bere gibelarekin Erbiaren odola gordeko dugu Litro bat ardo beltz Azenario bat, pikatua Tipula handi bat, pikatua Porru bat, pikatua 2 baratxuri ale, zurituak Piperbeltza, ale batzuk Perrexil …
Ikusi guztiaErbi solomo erreak sagar purearekin
Osagaiak 16 erbi solomo hezurrik gabe, gatza eta piperbeltza emanak Oliba olioa eta gatza Perrexil xehatua Sagar erreen purea *Lau pertsonentzat Errezeta Gutxienez bitan egin beharko dira solomoak, su bizian, egos ez daitezen. Gatza eta …
Ikusi guztiaErbi solomo erreak aranekin
Osagaiak 16 erbi solomo hezurrik gabe, gatza eta piperbeltza emanak 20 aran pasa, hezurrik gabe eta ordu batzuetan ardo beltzean beratuak Limoi azal bat Baso erdi txiki bat esnegain urtu Oliba olioa eta gatza Perrexil …
Ikusi guztiaErbi papurtua parmentier eran
Osagaiak Erbi handi bat edo bi ertain, garbi eta bere gibelarekin Mordoxka bat piperbeltz ale Laranja azala Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Baso bete brandy Litro erdia ardo beltz …
Ikusi guztiaTtotto beroa (hot-dog)
Osagaiak 4 opil luze eta mehe 8 saltxitxa on Piper berde bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Xorta bat oliba olio Gatza Errezeta Alde batetik irekiko ditugu opilak edo ogiak, eta prest utziko ditugu betetzeko. Padera …
Ikusi guztiaOkela papur bildua marilen eran
Osagaiak Kg bat txahal haragi, xehatua 1,5 terrina gazta, Filadelfia motakoa Piper berde txiki bat, pikatua Xorta bat ketchup Xorta bat Worcestershire saltsa Gatza eta piperbeltza Oliba olioa Errezeta Gopor batean jarriko ditugu haragi pikatua, …
Ikusi guztiaOdolkia piperrekin
Odolkia piperrekin – Osagaiak 2 tipula-odolki, freskoak Oliba olioa 2 baratxuri ale, xerratan moztuak 2 pote pikillo piper on Perrexil xehatua Gatza Errezeta Potetatik atera eta xukatu egingo ditugu piperrak. Padera batean olio pixarra isuri …
Ikusi guztiaOdolki salteatua
Odolki salteatua – Osagaiak 2 tipula-odolki fresko Oliba olioa Errezeta Xerra oso loditan moztu eta tanta batzuk olio isuritako padera batean txigortuko ditugu su bizian bi alde zapaletatik, azal kraskatsu bat itxuratu arte. Jakiak itsasten …
Ikusi guztiaMasailak ardotan edo matrailak bourguignon eran
Osagaiak 2 matraila, behiarenak edo txekorrarenak. (Bigarren hauek samurragoak izaten dira). Matraila bat bi lagunentzat aski izango dela pentsatu dugu, baina txiki xamarrak badira, jarri bana. 1 kopa Cognac edo brandy 1/2 litro ardo beltz …
Ikusi guztiaSteak tartare sabinoren eran
Osagaiak 400 g haragi xehatu 4 koilarakada oliba olio birjina 2 koilarakada ziape, ale-zipea edo “Dijon” moldekoa Zorrotada oparo bat Worcestershire saltsa Tipulin bat, pikatua Eskukada bat kapar, pikatuak Eskukada bat kornixon, ozpinetan eta pikatuak …
Ikusi guztiaBehi isatsa ardo beltzaren saltsan
Behi isatsa ardo beltzaren saltsan – Osagaiak 2 behi isats, kilo banakoak, giltzaduretatik zatituak Ardo beltza, litro erdia Azenario bat 2 tipula 10 baratxuri ale, osorik Gurin puska bat, ederra 3 litro ur Haragi salda, …
Ikusi guztiaBehi haragia saltsan barrengorriekin
Osagaiak 1,5 kg behi haragi, gisatzeko, erdi tamainako pusketan zatitua 2 piper txorizero, aurrez 1,5 l ur epeletan beratuak, ordu pare batean 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak Irin pixar bat 10 koilarakada …
Ikusi guztiaHaragi xerra eta baratxuri ogitartekoa
Osagaiak Opil bat, bitan irekia Haragi xerra bat, ez oso lodia, zaharrarena edo gaztearena (behia edo txahala) 2 baratxuri ale, xerratan Xorta bat oliba olio Gatza Errezeta Jakiak itsasten ez diren padera batean oliba olioa …
Ikusi guztiaGiltzurrunak saltsan
Osagaiak 3 txahal giltzurrun, arrosak eta freskoak 3 tipulatx, pikatuak 10 koilarakada gurin 200 g barrengorri Baso erdi esnegain urtu Baso erdi ardo zuri Koilarakada bete ziape Perrexila, zerrendatan moztua Gatza eta piperbeltza Oliba olioa …
Ikusi guztiaGiltzurrunak gurinetan erreak
Osagaiak 3 txahal giltzurrun, arrosak eta freskoak 5 koilarakada gurin Tipulatx bat, pikatua Perrexila, zerrendatan moztua Gatza eta piperbeltza Oliba olioa Errezeta Koipe asko izanez gero, garbitu egingo ditugu giltzurrunak. Koipe geruza mehe bat utziko …
Ikusi guztiaTxerri matrailak eta hankak remelluri eran
Osagaiak 6 txerri matrail, hezurgabetuak edo hezurrekin, nahi dugun bezala; hezurgabetuz gero, hobeki sartuko zaizkigu kazolan 6 txerri hanka, aurrekoak, zuri-zuriak 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, txikitua Tipulin bat, txikitua “Remelluri†ardo beltz …
Ikusi guztiaTxerri matrailak ardo beltzaren kutsuan maneatuak
Osagaiak 12 txerri matraila, hezurrekin nahiz gabe, nahi bezala. Hezurrik gabe badaude, erosoago sartuko zaizkigu kazolan 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Ardo beltza, litro erdia Oliba olioa Ura Gatza …
Ikusi guztiaTxerri aztal egosia
Osagaiak 2 txerri aztal eder, hezurrarekin Tipula bat Poru bat Azenario bat Baso bete ardo zuri Piperbeltza, ale batzuk Ura eta gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Egosi aurretik, gatzez ongi estaliak edukiko ditugu gutxienez ordu pare …
Ikusi guztiaTxerri azpizunak saltsan
Osagaiak 3 edo 4 txerri azpizun, erdi tamainakoak eta puska handitan moztuak 4 baratxuri ale, osorik 2 azenario, xerratan moztuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak Baso erdia ardo zuri 6 koilarakada tomate saltsa Ezkaia, …
Ikusi guztiaTxerri azpizunak erreta
Osagaiak 3 edo 4 txerri azpizun, osoak eta erdi tamainakoak 4 baratxuri ale, osorik Baso erdia ardo zuri Ezkaia, adaxka bat Oliba olioa Baso erdia salda edo ur Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Gatza eman ondoren, …
Ikusi guztiaTxerri mutur irin-arrautzeztatua
Osagaiak 6 txerri mutur garbi eta ilerik gabe Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Ura Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olioa, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta Kazola batean oliba olio xorta …
Ikusi guztiaTxerri muinak egosteko era
Beharrezkoak 8 txerri muin Baratxuri-buru baten aleak, azala eta guzti Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Perrexil adaxka batzuk Xorta bat oliba olio Xorta bat sagardo-ozpin Ura eta gatza Errezeta Muinak uretan pasa eta beratzen …
Ikusi guztiaTxerri muin irin-arrautzeztatuak
Osagaiak 8 txerri muin egosi Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olioa, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta Bitan zatituko ditugu muinak, bi hemisferioak errespetatuz. Gatz pixka bat eman eta irin-arrautzatan pasa ondoan, oliba olio ugaritan frijituko …
Ikusi guztiaTxerri mingainak entsaladan
Osagaiak 8 txerri mingain garbi Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Oliba olioa birjina Ura eta gatza 2 eskarola garbi Baratxuri ale bat, pikatua Allioli edo griviche saltsa ugari *Lau pertsonentzat …
Ikusi guztiaTxerri mingain irin-arrautzeztatua
Osagaiak 8 txerri mingain garbi Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Ura Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olio, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta Kazola batean olio tanta bat isuri, eta gorritzen …
Ikusi guztiaOilasko papurtua parmentier eran
Osagaiak Oilasko mardul bat edo bi ertain, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, pikatuak …
Ikusi guztiaOilasko paparrak urdaiazpiko eta gaztarekin
Osagaiak 8 oilasko papar xerra, liburu gisa irekiak, bete ahal izateko 8 urdaiazpiko xerra, egosia edo iberikoa, aurrekontuaren arabera 8 gazta xerra fin, gazta koipetsua, urtzeko modukoa Oliba olioa 4 baratxuri ale, zanpatuak Irina eta …
Ikusi guztiaOilasko papar irin-arrautzeztatuak piperrekin
Osagaiak 8 oilasko papar xerra Esne pixar bat Perrexil xehatua 4 baratxuri ale, zanpatuak Oliba olioa Irina eta arrautza joa Gatza Gernikako piperrak, frijituak *Lau pertsonentzat Errezeta Gatza eman eta erretilu baten ipiniko ditugu paparrak, …
Ikusi guztiaOilasko hegalak labean Javiren eran
Osagaiak Kg bat oilasko hegal, muturrak moztuak 3 patata ertain, zurituak eta xerratan moztuak 2 tipulin ertain, pikatuak Gatza, piperbeltza eta muskat intxaurra Xorta bat ardo zuri Oliba olioa *Lau pertsonentzat Errezeta Labe-erretilu batean oliba …
Ikusi guztiaOilasko hegal konfitatuak
Osagaiak 32 oilasko hegal, junturatik bitan moztuak Litro erdia oliba olio Litro erdia ur Oilo salda kontzentratua, pastilla bat 10 baratxuri ale 100 g hirugihar ketu, dadotan *Lau pertsonentzat Errezeta Kazola zabal bat sutan jarri …
Ikusi guztiaOilasko errea sagarrekin
Osagaiak 2 oilasko eder, erretzeko prestatuak, garbiak 4 sagar, haragi estukoak eta zurituak, bihotza kendu eta laurdenetan zatituak Gatza eta piperbeltza, eho berria Baso bete ur Errezeta Labeko erretilu handi batean jarriko ditugu barreiaturik baratxuri …
Ikusi guztiaOilasko errea limoiarekin
Osagaiak 2 oilasko eder, erretzeko prestatuak, garbiak Limoi bat, bitan zatitua Limoi erdi baten zukua 2 baratxuri-buru Gatza eta piperbeltza, eho berria 2 baso ur Errezeta Labeko erretilu handi batean jarriko ditugu barreiaturik baratxuri aleak, …
Ikusi guztiaFoie-gras salteatua tipula, ozpin eta eztiarekin
Osagaiak 4 tipula, zerrendetan moztuak Oliba olioa 4 koilarakada Modenako ozpin edo antzeko ozpin gozoren bat Koilarakada bat ezti 8 xerra lodi foie-gras edo gibel fresko, 100 bat g bakoitzak Gatza eta piperbeltza, eho berria …
Ikusi guztiaFoie-gras salteatua sagarrekin
Osagaiak Mutur bat gurin 6 sagar, zurituak eta ataletan moztuak (limoi zukuaz garaztatuko ditugu belztu ez daitezen) Pixar bat azukre beltz Xorta bat moskatel Xorta bat sagar-likore 8 xerra lodi ahate foie-gras edo gibel fresko, …
Ikusi guztiaFoie-gras salteatua azenorio, ezti eta kanelarekin
Osagaiak 6 azenario handi, zurituak eta arraspatuak Oliba olioa Mutur bat gurin Laranja azal puska bat, birrindua Zimiko bat kanela, ehoa Koilarakada bat ezti 8 xerra lodi foie-gras edo gibel fresko, 100 bat g bakoitzak …
Ikusi guztiaFoie-gras naturalaren terrina saldan egosia
Osagaiak Kg erdia ahate foie-gras gordin, bi gibel inguru. Gatza, piperbeltz zuri ehoa eta azukrea Xorta bat armagnac Xorta bat brandy Xorta bat Portoko ardo 3l haragi salda, arina Errezeta Badu honek egiteko bihurri bat, …
Ikusi guztiaTxerri txuletak patatekin
Txerri txuletak patatekin – Osagaiak 8 txerri txuleta ertain Tipulin bat, pikatua Oliba olioa eta gatza Xorta bat sagardo-ozpin Perrexil xehatua Patata frijitu asko Txerri txuletak patatekin Errezeta Gutxienez bi txandatan egingo ditugu txuletak, egos …
Ikusi guztiaTxerri saiheskiak saltsan
Osagaiak 2 kg txerri saiheski, zatitua 4 baratxuri ale, pikatuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak 8 koilarakada tomate saltsa Baso bete ardo zuri Oliba olioa Litro bat salda edo ur Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta …
Ikusi guztiaTxerri saiheskiak labean erreta baratxuri, perrexil eta ziapearekin
Osagaiak Txerri saiheskia, 4 puska eder 2 baratxuri ale, pikatuak Perrexila, zerrendatan moztua Xorta bat oliba olio Xorta bat limoi zuku Koilarakada bete ale-ziape Xorta bat ozpin Xorta bat ardo zuri Ura eta gatza *Lau …
Ikusi guztiaKarraspinak kreman
Osagaiak Kg erdia karraspin fresko Koilarakada bat gurin Limoi laurdenaren zukua Tipulin txiki bat, pikatua Litro laurdena esnegain urtu Perrexil xehatua Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Kazola apal batean karraspinak jarriko ditugu, ongi garbitu eta gero, …
Ikusi guztiaUsoa gatzozpinetan
Osagaiak 4 uso 2 eskarola garbi Xorta bat oliba olio Koilarakada bat gurin Oliba olio birjina eta Xerezko ardo-ozpina Gatza eta piperbeltz eho berria *Lau pertsonentzat Errezeta Olioa eta gurina jarri ondoren, su gainean jarriko …
Ikusi guztiaUsakumea saltsan
Osagaiak 8 usakume, lumatuak, errairik gabe eta garbiak Litro eta erdi ardo beltz Zorrotada bat Xerezko ardo-ozpin Zorrotada bat brandy Zorrotada bat oliba olio 2 tipulin, pikatuak Tomate bat, pikatua Azenario bat, pikatua Eskukada bat …
Ikusi guztiaUsakumea erreta
sagaiak 4 usakume gizendu, 600 bat g bakoitzak 4 baratxuri ale, osorik eta zuritu gabe 2 koilarakada gurin 4 koilarakada sagardo-ozpin 2 koilarakada ale-ziape Perrexila, guraizez txikitua Gatza eta piperbeltza *Lau pertsonentzat Errezeta Garbitu eta …
Ikusi guztiaUntxi papurtua parmentier eran
Osagaiak Untxi eder bat edo bi ertain Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, pikatuak Perrexil …
Ikusi guztiaPintada saltsan
Osagaiak Pintada eder bat, puskatan egina saltsan egiteko Litro eta erdi ardo beltz Zorrotada bat oliba olio Zorrotada bat brandy 2 tipulin, pikatuak Tomate bat, pikatua Azenario bat, pikatua Eskukada bat perrexil zurtoin Baratxuri-buru bat, …
Ikusi guztiaPintada erreta
Osagaiak Pintada eder bat, garbia eta erretzeko prestatua Baratxuri-buru bat Gatza eta piperbeltza, eho berria 2 baso bete ur Errezeta Labe-erretilu batean ipiniko ditugu baratxuri aleak, barreiatuak, lepoa eta hegal-muturrak, hegaztia garbitzerakoan bereizi ditugunak, eta …
Ikusi guztiaOrein zibeta aranekin
Osagaiak Orein solomo fresko bat, 1,3 kg-koa, zainik gabe 2 baratxuri ale Orrea eta piperbeltza, ale batzuk Baso erdi txiki bat ardo zuri edo ur 20 aran pasa, hezurrik gabe eta ordu batzuetan ardo beltzean …
Ikusi guztiaOrein zibeta
Osagaiak Kg bat orein haragi, dado handitan moztua, gizenik eta tendoirik gabe Tipula handi bat, pikatua Azenario handi bat, xerratan moztua 2 baratxuri ale, zurituak Baso bete kirsch Litro erdia ardo beltz Koilarakada handi bat …
Ikusi guztiaMasusta salteatuak izozkiarekin
Masusta salteatuak izozkiarekin – Osagaiak 500 g masusta, txortenik gabe 2 koilarakada azukre beltz Koilarakada bat gurin Tanta batzuk limoi zuku eta Modenako ozpin Jogurt izozkia, bola batzuk Errezeta Padera batean azukrea jarri eta …
Ikusi guztiaPiper berdeak arkume hankaz beteak
Piper berdeak arkume hankaz beteak – Osagaiak Saltsan egindako txerri hanka hezurgabetuen errezeta 1 12 piper berde handi eta luze, ahalik eta leunenak (zimur gabeak) Oliba olioa frijitzeko 4 tipulin eder xehatuak Baratxuri ale bat …
Ikusi guztiaHaragi xerra eta piper ogitartekoa
Haragi xerra eta piper ogitartekoa – Osagaiak Opil bat, bitan irekia Haragi xerra bat, ez oso lodia, zaharrarena edo gaztearena (behia edo txahala) 2 baratxuri ale, xerratan Xorta bat oliba olio Piper errea, zuritua eta …
Ikusi guztiaEndibia entsalada
Endibia entsalada Osagaiak 12 endibia erdi neurriko 4 koilarakada ozpin-olio Gatza eta piperra Errezeta Endibia freskoak hautatu behar ditugu: alde batera utziko ditugu hosto muturrak zimel dituztenak eta trinko beteak ageri ez direnak. Zuztarra moztu …
Ikusi guztiaMarrubi clafoutis pastela
Marrubi clafoutis pastela – Osagaiak 250 g marrubi, lautan eginak handiak badira 3 arrautza 5 koilarakada azukre 130 g esnegain lodi edo, hura ezean, urtu Koilarakada bete uxuala, edo antzeko edari biziren bat … Errezeta …
Ikusi guztiaMarrubiak bainila izozkiarekin salteatuta
Marrubiak bainila izozkiarekin – Osagaiak 500 g marrubi, txortenik gabe, laurdenetan zatituak 4 koilarakada azukre beltz 2 koilarakada gurin Limoi zukua, tanta batzuk Bainilazko izozkia Errezeta Azukrea padera zabal batean ipini eta karamelu bihurtuko …
Ikusi guztiaPikuak chantilly kremarekin
Pikuak chantilly kremarekin – Osagaiak 24 piku heldu Litro erdia chantilly krema Errezeta Xomorrorik eta txortenik gabe egongo dira pikuak. Beharra izanez gero, uretan pasatuko ditugu bizkor, eta zatar batez lehortuko ditugu ondoren leunki. Zuritu …
Ikusi guztiaArkumea saltsan patatekin
Arkumea saltsan patatekin – Osagaiak 1,5 kg arkume (umerria edo bildotsa), puska ertainetan zatitua 5 piper txorizero, litro eta erdi ur epelean bi orduz beratuak 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak 10 koilarakada …
Ikusi guztiaBerdel frijitua
Berdel frijitua – Osagaiak 8 berdel txiki edo ertain Irina Gatza Frijitzeko oliba olioa 2 baratxuri ale … Errezeta Arrandegian ongi garbia eman diezagutela berdela, barrenak, burua, alde banatako hexurrak eta buztana kenduta. Berdelak txikiak …
Ikusi guztiaMeloia izozkiarekin
Meloia izozkiarekin – Osagaiak Meloi erdi gozo bat Gustuko dugun izozki edo sorbeteren bat, esnegainez eta fruta zukuez egina *Lau pertsonentzat Errezeta Zuritu eta dado txikitan zatituko dugu meloia. Gopor handi batean edo txiki batzuetan …
Ikusi guztiaUdare edo madariak belle-helene eran
Udare edo madariak belle-helene eran – Osagaiak Udareak almibarrean Bainila izozkia Txokolate saltsa Almendrak … Errezeta Bitan egin eta txortena eta zuztarra kenduko dizkiogu ondoren almibarrean daukagun udareari. Kopa baten hondoan ipiniko dugu erdi bat. …
Ikusi guztiaOilasko gibelen patea
Oilasko gibelen patea – Osagaiak 24 oilasko gibel 2 tipulin, pikatuak Baratxuri ale bat, pikatua 2 arrautza Oliba olio pixar bat Brandy xorta bat 200 g patata pure Gatza eta piperbeltza Oilasko gibelen patea Errezeta …
Ikusi guztiaOilasko errea aranekin
Oilasko errea aranekin – Osagaiak 2 oilasko eder, erretzeko prestatuak, garbiak 20 aran pasa, ederrak eta mamitsuak, hezurra kenduta Limoi azal bat Tipula Gatza eta piperbeltza, eho berria Baso bete ur Errezeta Labeko erretilu handi …
Ikusi guztiaFoie-gras naturalaren terrina portzelanan egosia
Foie-gras naturalaren terrina portzelanan egosia – Osagaiak Kg erdia ahate foie-gras gordin, bi gibel inguru. Gatza, piperbeltz zuri ehoa eta azukrea Xorta bat armagnac Xorta bat brandy Xorta bat Portoko ardo Foie-gras naturalaren terrina portzelanan …
Ikusi guztiaOilagor errea gorringoekin
Oilagor errea gorringoekin – Osagaiak 4 oilagor garbi, hariz lotuak Gurina, mutur bat Koilarakada bat oliba olio 4 baratxuri ale Foie-gras mi-cuit, zati eder bat 4 ogi xerra txigortu Gorringo salteatuen errezeta bat Gatza … …
Ikusi guztiaBelar usaitsuak nola ihartzen utzi
Belar usaitsuak nola ihartzen utzi – Osagaiak Izozkailuko poltsak Errezeta / Teknika Mendian barrena ibili eta gero, itxura bitxiko makilaz eta harriz gainera, edo lore-ontzia apainduko digun liliren batez gainera, noiz ez gara belar usaintsuren …
Ikusi guztiaBasurde zibeta
Basurde zibeta – Osagaiak Kg bat basurde haragi, dado handitan moztua, gizenik eta tendoirik gabe Tipula handi bat, pikatua Azenario handi bat, xerratan moztua 2 baratxuri ale, zurituak Calvados edo antzeko edari bizi bat, baso …
Ikusi guztiaArrautza nahasi krematsuak mikrouhinetan
Arrautza nahasi krematsuak mikrouhinetan – Osagaiak 2 arrautza Gatza eta piperbeltza Xorta bat esnegain urtu edo esne kontzentratu lurrundu Xorta bat oliba olio Xorta bat gurin urtu Errezeta Plater batean nahasiko ditugu osagai guztiak. Ongi …
Ikusi guztiaOnddo tortilla
Onddo tortilla – Osagaiak Onddo salteatuak, 600 g Oliba olio pixka bat 8 arrautza Gatza Perrexil xehatua *Lau pertsonentzat Errezeta Onddoak kazola zabal baten edo zartagin batean jarriko ditugu berotzen, kontu handiz hondoan ez itsasteko. …
Ikusi guztiaTutuak Doneztebeko Joxeparen eran
Tutuak Doneztebeko Joxeparen eran – Osagaiak Orea egiteko: 450 g irin 20 g azukre 200 g oliba olio 200 g esne 2 limoi azal Gazta-krema maneatzeko: 2,5 kg gazta-krema Litro bat esnegain 400 g azukre …
Ikusi guztiaKrema arina kafearen kutsuan
Krema arina kafearen kutsuan – Osagaiak 750 g krema hotza 250 g esnegain, harrotua, azukre pixar batekin Kafe-likore xorta bat Koilarakada bat kafe disolbagarri, Nescafe modukoa Errezeta Azukre pixar bat emango diogu esnegain harrotuari, sendo-sendo …
Ikusi guztiaGanbak tenpuran
Ganbak tenpuran – Osagaiak 40 ganba, freskoak eta erdi neurrikoak 150 g irin Ura, litro laurdena Azukrea, ximiko bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Gatza, koilarakada erdia Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta …
Ikusi guztiaEzti madalenak
Ezti madalenak – Osagaiak 300 g gurin 300 g azukre-hauts 120 g irin 120 g arbendol-hauts 425 g arrautza zuringo 4 koilarakada ezti Errezeta Gurina erantsi eta su eztian jarriko dugu eltze giderdun bat, gurina …
Ikusi guztiaBerberetxoak tomatearekin
Berberetxoak tomatearekin – Osagaiak 2 Kg berberetxo Litro laurdena ardo zuri Oliba olio Kaienako pipermina, mutur bat 6 baratxuri ale, pikatuak 4 tipulin, pikatuak Litro bat tomate saltsa Perrexil xehatua Errezeta Ur zurrusta hotzaren …
Ikusi guztiaUntxi frijitua
Untxi frijitua Osagaiak 2 untxi, erdi tamainakoak eta puska txikitan zatituak Limoi zukua Perrexil xehatua 4 baratxuri ale, zanpatuak Xorta bat soja saltsa Irina eta gatza 4 baratxuri ale, zuritu gabe Oliba olioa, frijitzeko Errezeta …
Ikusi guztiaBieira salteatuak
Bieira salteatuak – Osagaiak 20 bieira eder eta garbi Koilarakada bat oliba olio Gurina, zati txiki bat Tanta batzuk limoi zuku Perrexila, xehatua Gatza Errezeta Bi aldeetatik emango diegu gatza bieirei. Olioa isuri eta su …
Ikusi guztiaAmuarrainak eskabetxean
Amuarrainak eskabetxean – Osagaiak 1,5 kg amuarrain, garbi eta zabaleran bitan zatituak Irina eta frijitzeko olioa 2 tipulin eder, zerrendatan moztuak 8 baratxuri xister, osorik Urdaiazpiko serranoa, gizenez ongi hornitutako xerra bat Erramua, hosto fresko …
Ikusi guztiaTxahal bihotza ardo beltzaren saltsan
Txahal bihotza ardo beltzaren saltsan – Osagaiak Txahal bihotz bat Azenario bat 2 porru Piperbeltza, eskukada bat 2 tipula 8 baratxuri ale, pikatuak Ardo beltza, botila bat Perrexila, eskukada bat 2 l ur Haragi salda …
Ikusi guztiaPiku salteatuak esnegain izozkiarekin
Piku salteatuak esnegain izozkiarekin – Osagaiak 20 piku txiki eta heldu, zurtoin gogorra kendua 4 koilarakada azukre beltz 2 koilarakada gurin Tanta batzuk limoi zuku Esnegain izozkia Errezeta Padera zabal batean jarriko dugu azukrea, su …
Ikusi guztiaKrema tarta marrubiekin
Osagaiak Tarta-hondo bat, labean erretako ore hautsi fin batez estalia, hotza Litro erdia krema edo krema arin, gustuen arabera Marrubi freskoak, txortenik gabe Azukrea hautsetan Errezeta Kontu handiz, moldearen ertzak ez haustearren, zabalduko dugu krema …
Ikusi guztiaGanba irin-arrautzeztatuak
Osagaiak 40 ganba fresko, erdi tamainakoak Oliba olioa, frijitzeko Baratxuri ale bat Irina eta arrautza joa Gatza Errezeta Gatza emango diegu ganbei. Padera batean olio pixar bat isuri eta su ezti-eztian ipiniko dugu baratxuri ale …
Ikusi guztiaGiltzurrunak xerez ardoaren kutsuan
Osagaiak 3 txahal giltzurrun, arrosak eta freskoak 3 tipulatx, pikatuak 5 koilarakada gurin Baso erdia esnegain urtu Baso erdia Xerezko ardo Koilarakada bete ziape Perrexila, zerrendatan moztua Gatza eta piperbeltza Oliba olioa Errezeta Eltze zabal …
Ikusi guztiaGanba tartarea
Ganba tartarea – Osagaiak kg ganba gordin, zurituak eta labanaz dado txikitan moztuak 2 abokat heldu, dadotan moztua Tipulin bat, pikatua eta ondoren uretan garbitua (iragazkian ongi xukatua) Perrexila, pikatua Tipulin-belarra, pikatua Pixar bat ziape …
Ikusi guztiaKetchup etxean egina
Ketchup etxean egina – Osagaiak Tomate heldu-helduak, 2 kg 3 tipula eder, txiki-txiki eginda 2 baratxuri ale Oliba olioa 3 koilarakada azukre Sagardo-ozpina, 5 koilarakada Koilarakada handi bat ezti 2 kumino pikor 2 piperbeltz pikor …
Ikusi guztiaOdolkia erreta
Odolkia erreta – Osagaiak 2 tipula-odolki, freskoak Oliba olioa Errezeta Orratz edo jostorratz batez ziztatuko ditugu odolkiak, egin bitartean leher ez daitezen. Paderan olio pixar bat isuri eta su bizian jarriko dugu. Hartan ipiniko ditugu …
Ikusi guztiaXapo egosia
Xapo egosia Osagaiak 4 xapo tronkotx edo domina eder, azalik gabe eta garbi 2 tipulin, zurituak 4 porro txiki garbi 4 patata ertain 4 azenario, zurituak 2 eskukada leka, harrik gabe eta luzeran bitan moztuak …
Ikusi guztiaKapoi errea baratxuriarekin
Osagaiak Kapoi eder bat, garbia eta erretzeko prestatua 4 baratxuri-buru Gatza eta piperbeltza, eho berria 2 baso bete ur Kapoi errea baratxuriarekin Errezeta Labe-erretilu batean ipiniko ditugu baratxuri aleak, barreiatuak, lepoa eta hegal-muturrak, hegaztia garbitzerakoan …
Ikusi guztiaKapoia saltsan
Kapoia saltsan – Osagaiak Kapoi eder bat, puskatan egina saltsan egiteko Litro eta erdi ardo beltz Zorrotada bat oliba olio Zorrotada bat brandy 2 tipulin, pikatuak Tomate bat, pikatua Azenario bat, pikatua Eskukada bat perrexil …
Ikusi guztiaBrokoli zopa
Brokoli zopa – Osagaiak Brokoli eder bat edo bi ertain Litro erdia ur Litro erdia esnegain urtu Haragi-salda, pastilla bat 100 g gurin Gatza Brokoli zopa Errezeta Brokolia garbituko dugu lehenik, hosto berdeak kendurik. Zuztarra …
Ikusi guztiaIzokina eskabetxean
Izokina eskabetxean – Osagaiak 800 g izokin, 3×3 cm-ko zatitan moztuta 2 koilarakada gatz lodi Koilarakada bat piper beltz 4 erramu hosto 12 adar perrexil 4 adar ezkai 2 koilarakada piperrauts gozo (Verakoa, ahal bada) …
Ikusi guztiaOdolkia egosita
Odolkia egosita – Osagaiak 2 tipula-odolki, freskoak Ura edo haragi-salda Errezeta Orratz edo jostorratz batez ziztatuko ditugu odolkiak, egosi bitartean leher ez daitezen. Uretan edo saldan egos ditzakegu. Salda erabiltzen badugu, zapore izugarria erantsiko dio …
Ikusi guztiaAhate magret errea sagarrekin
Ahate magret errea sagarrekin Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale 4 sagar zuritu, atal loditan moztuak, zuztarrik gabe Xorta bat limoi zuku Kanela, ezpal bat Mutur eder bat gurin Zimiko bat …
Ikusi guztiaPoteko hegaluzea egonezinentzat
Osagaiak 2 kg hegaluze, xerra oso loditan “arra erdikoak“ moztua Ura Gatz larria … Errezeta Kazola oso zabal batean jarriko dugu ura irakiten. Gatz larria erantsiko dugu, ugari erantsi ere, ura gazi dadin. Sua eztituko …
Ikusi guztiaLimoi sorbetea cavaren kutsuan
Limoi sorbetea cavaren kutsuan – Osagaiak 300 g limoi sorbeteko litro erdia cava, oso hotza Errezeta Irabiagailuaren ontzian nahasiko ditugu osagai guztiak. Segundo gutxi batzuetan eta bizi-bizi, krema izoztu bat, edontzi hotzetan isuriko duguna, ateratzeko …
Ikusi guztiaTxitxarro marmitakoa
Txitxarro marmitakoa – Osagaiak Saldarako: Txitxarro azalak eta hezurrak, kg erdia inguru 2 koilarakada handi oliba olio birjina estra 2 azenario, xerretan moztua Baratxuri ale bat, zuritua Tipula bat, zatitua Porru bat, zatitua Ura Marmitakorako: …
Ikusi guztiaTxitxarroa labean
Txitxarroa labean – Osagaiak Txitxarro eder bat edo bi ertain, 4 lagunentzat, ezkata, alboko hezur eta errairik gabe Baso erdi bat ardo zuri 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 3 koilarakada sagardo-ozpin …
Ikusi guztiaTxirlak plantxan
Txirlak plantxan – Osagaiak 1,6 kg txirla 4 koilarakada handi oliba olio Kaienako piper-mutur bat 2 baratxuri ale, xerratan moztuak koilarakada handi bat sagardo-ozpin Perrexila, trauskil xehatua … Errezeta Ur ugarian garbituko ditugu txirlak, barruan …
Ikusi guztiaIzokin marmitakoa
Izokin marmitakoa – Osagaiak Izokinaren azalak eta hezurrak, kg erdia inguru 8 koilarakada handi oliba olio birjina estra 2 azenario, xerretan moztua 2 baratxuri ale Tipula bat, zatitua Porru bat, zatitua Ura Pipermorro gorri bat …
Ikusi guztiaBanana split
Banana split Osagaiak Banana heldu bat Bainila, txokolate eta marrubi izozkia Txokolate saltsa Esnegaina, harrotua Errezeta Bitan zatituko eta erretilu txiki batean ipiniko dugu banana heldua. Hiru izozki-bolak jarriko ditugu haren gainetik, zeinak bere zapore …
Ikusi guztiaOlagarroa a marola eran
Olagarroa a marola eran Osagaiak 1,5 kg-ko olagarro bat, egosia 2 koilarakada piperrauts gozo Koilaratxokada bat piperrauts min Gatz larria Oliba olio birjina estra Kg erdia patata ertain, zuritu gabe Ura Errezeta Olagarroa egoste-saldatik atera …
Ikusi guztiaTxahal muturrak tipula saltsan
Txahal muturrak tipula saltsan – Osagaiak 2 txahal mutur 3 tipula Baratxuri-buru bat Azenario bat Porru bat 2 tomate, onduak Eskukada bat perrexil adaxka Oliba olioa Irina eta arrautzak, joak Gatza Errezeta Muturrak uretan garbitu …
Ikusi guztiaPatxarana
Patxarana – Osagaiak Basaran freskoak, onduak, kilo bat Patxarana egiteko anis berezia, 3 litro Kafe ale batzuk … Errezeta Ongi garbitu basaranak, uretan, gero lehortu eta hurrena bidoi edo bonbila handi batean sartu. Ondoren anisa …
Ikusi guztiaTxahal zankarra kazolan egina
Txahal zankarra kazolan egina – Osagaiak Txahal zankar bat, osoa 2 baratxuri-buru Xorta bat ardo zuri Oliba olioa Gatza Errezeta Harakinak presta dezala zankarra, ongi garbitua, zuntz, zurda edo gizenik gabe. Kazola ondo aukeratzea funtsezkoa …
Ikusi guztiaTxerri txuletak sagarrekin
Txerri txuletak sagarrekin – Osagaiak 8 txerri txuleta ertain 4 sagar, zurituak eta atal loditan moztuak, zuztarrik gabe Xorta bat limoi zuku Kanela, ezpaltxo bat Gurina, mutur eder bat Oliba olioa eta gatza *Lau pertsonentzat …
Ikusi guztiaHaragi zati handi bat nola erre
Haragi zati handi bat nola erre – Osagaiak Oliba olioa Errezeta / Teknikak Haragi zati handi bat erretzeko garrantzitsua da beldurrik ez izatea, adorez jokatzea. Gizenak eta erretze prozesua oztopa dezaketen ehunak kentzeko eskatuko diogu …
Ikusi guztiaSardinak gatzetan
Sardinak gatzetan – Osagaiak 2 kg sardina Gatz larria Oliba olio birjina, estra. Sardinak gatzetan Errezeta Burua kendu sardinei. Tripak ere atera. Ez hausteko ahaleginak eginez, behatz-mamiekin ireki eta erdiko hezurra aterako diegu. Sardina bitan …
Ikusi guztiaMasusta edari gasduna
Masusta edari gasduna – Osagaiak Masustak, eskutada eder bat Limoi erdiaren zukua Gaseosa botila bat, hotz-hotza Errezeta Baso-irabiagailu baten ontzian masustak eta limoiaren zukua sartuko ditugu. Indar bete-betean irabiatu beharra dago pure ilun ongi krematsu …
Ikusi guztiaLaranjada
Laranjada – Osagaiak 6 laranjaren zukua Azukrea, norberaren gogara Ur hotza Izotza Errezeta Pitxer edo txarro handi batean, hainbat koilarakada azukrerekin nahasiko dugu laranja zukua. Bizkor nahasiko dugu dena, azukrea ongi disolbatzeko. Izotz koskor eder …
Ikusi guztiaIzokina plantxan baratxuri-olioarekin
Osagaiak 4 izokin solomo, hezurrik gabe, 220 g bakoitzak 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, zerrendatan moztuak 3 koilarakada sagardo-ozpin Perrexil txikitua Limoia Gatza Errezeta Gatza bi aldeetatik eman eta padera batean jarriko ditugu …
Ikusi guztiaGaleperrak eskabetxean
Galeperrak eskabetxean – Osagaiak 8 galeper garbi Tipulin bat, pikatua Porru bat, pikatua Azenario bat, xerratan moztua Apioa, adaxka bat 8 baratxuri ale, osorik 3 koilaraka handi oliba olio 20 koilarakada ardo zuri 20 koilarakada …
Ikusi guztiaOtarrainxka salteatuak
Otarrainxka salteatuak – Osagaiak 2 kg otarrainxka fresko Oliba olioa Baratxuri xehatua, pittin bat Gatza salteatuak Errezeta Uretatik pasa eta ongi lehortuko ditugu otarrainxkak. Padera handi bat su bizian jarri eta zorrotada on bat olio …
Ikusi guztiaLegatz kokotxak irin-arrautzeztatuak
Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak – Osagaiak Kg bat legatz kokotx fresko 3 baratxuri ale, osorik eta zuritu gabe Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olioa, frijitzeko Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak Errezeta Garbitu, bizarrak moztu eta hezurrak kenduko …
Ikusi guztiaMarrubiak chantilly kremarekin
Marrubiak chantilly kremarekin – Osagaiak 750 g marrubi, ongi onduak, laurdenetan zatituak Azukre pixar bat Chantilly krema, litro erdia Marrubiak chantilly kremarekin Errezeta Ziur egon behar dugu marrubiek xomorrorik eta txortenik ez dutela. Uretan pasa …
Ikusi guztiaBieirak pastarekin
Bieirak pastarekin Osagaiak 24 bieira, garbituak eta bi xerra loditan zatituak 2 baratxuri ale, pikatuak 6 koilarakada oliba olio Perrexil pikatua 600 g pasta, egosi berria, norberaren gustukoa (molde honetako jakietan egokiak dira espagetiak edo …
Ikusi guztiaKapoia garbitzeko era
Osagaiak Gatza Piperbeltza Errezeta Guztiz lumatu ondoren, luma-hondarrak eta orratzak kenduko dizkiogu hegaztiari. Garretan erreko dugu, lumaren edo iluparen arrastorik gera ez dadin. Hankak eta burua bereiziko ditugu ondoren, lepoa eta ipurdia ukitu gabe utzirik. …
Ikusi guztiaSagar konpota
Sagar konpota Osagaiak 9 sagar golden, edo hobe, errege-sagar (Errezilgoak) Dezilitro bat ur Bainila leka bat, irekia eta aletua Limoi baten zukua Sagar konpota Errezeta Sagarrak zuritu eta puska ezberdinetan zatitu, baina bihotza baztertu. Fruta …
Ikusi guztiaSagar tarta kremarik gabe
Sagar tarta kremarik gabe – Osagaiak Tartak egiteko molde bat, hondoa hostorez estalita. Moldetik zentimetro batzuk kanpora atera behar du hostoreak Hostore disko bat, pixka bat txikiagoa, tarta estaltzeko 8 errege sagar garratz, errezil-sagarrak Gurina, …
Ikusi guztiaSagar erreak
Sagar erreak Osagaiak 8 errege sagar 8 koilarakada azukre Xorta bat sagardo-pattarra Ura, baso erdia Sagar erreak Errezeta Labea berotuko dugu lehenik, 180º-ko tenperaturan. Erretilu batean ipiniko ditugu zortzi sagarrak, osorik, ongi garbitu eta lehortu …
Ikusi guztiaPoteko atun tradizional egosia
Osagaiak Lehen mailakoa izango da atuna, eta oso freskoa Kristalezko flaskoak garbi eta lehor egongo dira, uztai-itxituraz eta goma berriz hornituak. Oliba olioa erabiliko dugu (0,4º), batzuek eki-lore olioa ere erabiltzen badute ere Errezeta Burua …
Ikusi guztiaMuskuiluak garbitzeko era
Muskuiluak garbitzeko era – Osagaiak Ura … Errezeta Muskuiluak jango baditugu, garrantzi handikoa da aldez aurretik haiek oso ongi garbitzea. Sukaldeko harraskan jarri, eta ur txorrotada hotzarekin garbitu ongi begiratuta. Bazter itzazu hautsiak dauden muskuiluak …
Ikusi guztiaTapenade saltsa
Tapenade saltsa – Osagaiak Oliba beltz hezurgabetuak, pisatuak, 200 g Baratxuri ale bat, zuritua, barreneko hozia kenduta 3 antxoa xerra, gatzetan Koilarakada bat kapar Oliba olio birjina, estra, 100 g … Errezeta Oliba beltz hezurgabetuak …
Ikusi guztiaSagar, udare eta bainila konpota
Sagar, udare eta bainila konpota – Osagaiak 6 sagar 6 udare 10 koilarakada ur Bainila adaxka bat, ireki eta aletua Limoi baten zukua Errezeta Sagarrak zuritu eta puska irregularretan zatituko ditugu lehenik, barneko zuztarra kenduta. …
Ikusi guztiaGazta krema fruitu gorriekin
Gazta krema fruitu gorriekin – Osagaiak Mascarpone gaztaren krema. Litro bat, hotz-hotza Fruta gorri garbi eta xukatuak. 4 eskutada Azukre-hautsa Errezeta Gazta-krema hotz-hotza kristalezko lau kopa altutan paratuko dugu. Krema aldez aurretik egina izan …
Ikusi guztiaPotxak txirlekin
Potxak txirlekin – Osagaiak Potxa soil maneatuen errezeta bat 600 g txirla Olio pixka bat Baratxuri xehatu pixka bat Ardo zuri pixka bat Perrexil xehatua Baxoerdi bat ur … Errezeta Potxak egin, kontu handiz, errezetan …
Ikusi guztiaAhate gibela nola moztu
Ahate gibela nola moztu – Osagaiak Xafla estuko labana luze bat, ongi zorroztua Ur beroa Errezeta / Teknika Ahate gibela edo foie-grasa garestia da, oso. Luxua da taula baten gainean izan eta jan ahal izatea. …
Ikusi guztiaPerretxiko risottoa
Perretxiko risottoa – Osagaiak 500 g arroz (ale biribileko arroza) Perretxiko freskoak 4 koilarakada oliba olio 4 azafrai-izpi 2 tipula ertain, txikituak Baso bete ardo zuri Haragi salda edo ura, 1,3 litro Gatza Perretxiko risottoa Errezeta …
Ikusi guztiaXuxu chantilly kremaz beteak
Xuxu chantilly kremaz beteak – Osagaiak Xuxuak labean eginak eta hoztuak (ikusi errezeta) Chantilly krema Azukre hautsa Xuxu chantilly kremaz beteak Errezeta Profitelorelen albo batean ebaki bat egin labanaren muturrarekin edo guraizeekin. Koilara baten edo …
Ikusi guztiaKrema kruxpetak
Krema kruxpetak – Osagaiak Haize kruxpetak, frijituak eta epelduak Krema epela, egin berria Azukre-hautsa Krema kruxpetak Errezeta Guraize batzuez albo batetik ireki eta barruko orea hustu egingo diegu, neurrian betiere, kruxpetei, ahalik eta betegarri gehien …
Ikusi guztia