Menua

Txerri txuletak aranekin

  • ARKUME TXULETAK Joselu Blanco
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 8 txerri txuleta ertain
  • 20 aranpasa, hezurrik gabe eta ordu batzuetan ardo beltzean beratuak
  • Limoia, azal bat
  • Baso erdia esnegain urtu
  • Oliba olioa eta gatza
  • Perrexil pikatua

Txerri txuletak aranekin

Errezeta

Gutxienez bi txandatan egingo ditugu txuletak, egos ez daitezen. Su bizi-bizian. Xorta bat oliba olio isuri eta bi aldeetatik txigortuko ditugu txuletak kanpotik gorri eta barrutik mamitsu gera daitezen. Perrexila hautseztatuko dugu gainetik, atera baino lehentxeago. Gatza emango diegu, oparo.

Padera berean erantsiko ditugu, xukatu eta gero, limoi azalarekin ardotan beratzen edukitako aranak. Urritzen utziko ditugu segundo batzuetan. Aranak ia ihartu direnean erantsiko dugu esnegain urtua eta, gatz pixka bat eman ondoren, itxura krematsu horretan utziko ditugu aranak segundo batzuetan irakiten. Ez dute saldatsu gelditu behar, bordele koloreko krema arin bat erantsiko zaie. Haragi salteatuarekin zerbitzatuko ditugu aran hauek.

Txerri txuletak aranekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Txahal saiheskiak saltsan

Osagaiak 2 kg txahal saiheski, zatitua 4 baratxuri ale, pikatuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak 8 koilarakada tomate saltsa Baso bete ardo zuri Oliba olioa Litro bat salda edo ur Gatza Errezeta Oliba olioa …

Txerri blanqueta

Txerri blanqueta

Txerri blanqueta –  Osagaiak Kg bat txerri haragi, gisatzeko 2 azenario 2 tipulin Porru bat Erramua, hosto txiki bat Ezkai freskoa, adaxka txiki bat Kg erdia barrengorri, garbi eta lautan zatituak Gurina, pixar bat Saltsa …

urdeki

Urdeki hotzak nola gorde

Urdeki hotzak nola gorde –  Osagaiak Kaxa hermetikoak Errezeta / Teknika Urdekiak gordetzeko, hezetasunetik eta usain arrotzetatik gordeko duten kaxa hermetikoak eduki behar ditugu. Garrantzitsua da hori. Oso maiz erosten dira egun urdekiak xerratan eta …

sukaldean-fondo0

Txerri muin irin-arrautzeztatuak

Osagaiak 8 txerri muin egosi Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olioa, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta Bitan zatituko ditugu muinak, bi hemisferioak errespetatuz. Gatz pixka bat eman eta irin-arrautzatan pasa ondoan, oliba olio ugaritan frijituko …

Txerri aztala dilistekin

Txerri aztala dilistekin

Txerri aztala dilistekin Osagaiak Txerri aztal bat etxean egosia, bere egoste-saldarekin Tipulin bat, pikatua Porru baten zuria, pikatua Azenario bat, pikatua Ximiko bat piperrauts gozo 300 g dilista Baratxuri ale bat, xerratan Oliba olio birjina …