Menua

Erbi solomo erreak aranekin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 16 erbi solomo hezurrik gabe, gatza eta piperbeltza emanak
  • 20 aran pasa, hezurrik gabe eta ordu batzuetan ardo beltzean beratuak
  • Limoi azal bat
  • Baso erdi txiki bat esnegain urtu
  • Oliba olioa eta gatza
  • Perrexil xehatua

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Bitan egin beharko dira solomoak, su bizian, egos ez daitezen. Gatza eta piperbeltza eman ondoren, padera batean jarriko ditugu, oliba olio xorta batean, erbi solomoak gorritzen. Ongi frijituko dira azal-alde guztietatik, baina barrua mamitsu. Perrexila hautseztatuko dugu haien gainean, sutatik atera baino lehentxeago.

Padera horretan berean ipiniko ditugu aranak, xukatu eta gero, xorta bat ardo beltz eta limoia azalarekin, eta minutu batzuetan utziko dugu guztia murrizten. Aranak ia lehortu direnean erantsiko dugu esnegain urtua, gatz pixka batez, eta itxura krematsu horretan utziko ditugu aranak. Saldatsu gelditu gabe, Bordele koloreko krema arin batez bustirik ageri behar dute aranek. Salteaturiko haragiarekin batera zerbitzatuko ditugu aran hauek.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Erbi solomo

Erbi solomo erreak

Erbi solomo erreak –  Osagaiak 16 erbi solomo hezurrik gabe, gatza eta piperbeltza emanak Oliba olioa eta gatza Perrexil xehatua 4 ogi-xerra zabal, txigortuak 4 xerra eder foie-gras mi-cuit Ale batzuk piperbeltz, xehatuak Erbi solomo …

Erbi

Erbi solomo erreak patata purearekin

Erbi solomo erreak patata purearekin –  Osagaiak 16 erbi solomo hezurrik gabe, gatza eta piperbeltza emanak Oliba olioa eta gatza Perrexil xehatua Patata purea Erbi solomo erreak patata purearekin Errezeta Gutxienez bitan egin beharko dira …

Erbia ardo beltzaren saltsan

Erbia ardo beltzaren saltsan

Erbia ardo beltzaren saltsan –  Osagaiak Erbi eder bat, puskatan zatitua eta bere gibelarekin Litro eta erdi ardo beltz Azenario bat, pikatua Tipulin txikiak edo tipula handi bat pikatua Porru bat, pikatua 2 baratxuri ale, …

sukaldean-fondo0

Erbi papurtua parmentier eran

Osagaiak Erbi handi bat edo bi ertain, garbi eta bere gibelarekin Mordoxka bat piperbeltz ale Laranja azala Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Baso bete brandy Litro erdia ardo beltz …

sukaldean-fondo0

Erbi zibeta

Osagaiak Erbi eder bat, puskatan zatitua eta bere gibelarekin Erbiaren odola gordeko dugu Litro bat ardo beltz Azenario bat, pikatua Tipula handi bat, pikatua Porru bat, pikatua 2 baratxuri ale, zurituak Piperbeltza, ale batzuk Perrexil …