Menua

Usoa gatzozpinetan

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 4 uso
  • 2 eskarola garbi
  • Xorta bat oliba olio
  • Koilarakada bat gurin
  • Oliba olio birjina eta Xerezko ardo-ozpina
  • Gatza eta piperbeltz eho berria

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Olioa eta gurina jarri ondoren, su gainean jarriko dugu padera bat. Bero dagoenean sartuko ditugu usoak, errairik gabe eta garbi. Su eztian gorrituko ditugu alde guztietatik, koipe beroaz etengabe bustiz. Aurrez 200º-ko tenperaturan jarri dugun labean sartuko ditugu ondoren. 5 bat minutuan edukiko ditugu. Odoltsu eta mamitsu geratuko zaizkigu. Labetik atera eta aluminio-paperaz bilduko dugu ondoren. 10 minutuan edukiko dugu horrela, pausatzen, barruko zukua modu berdinean bana dadin paparretan.

Hezurgabetu egingo ditugu ondoren usoak: erretilu batean bereiziko ditugu paparrak eta izterrak. Gatza eta piperbeltza emango diegu ondoren. Usoak maneatu ditugun paderan berean eginiko olio-ozpinez onduko dugu eskarola eta uso pusken gainean ipiniko dugu ondoren. Olio-ozpina prestatzeko, paderaren hondoko zukua marruskatu eta hari erantsiko dizkiogu oliba olio birjina, Xerezko ozpina eta gatza.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Usoa erreta

Usoa erreta

Usoa erreta –  Osagaiak 4 uso, 600 bat g edukiko ditu bakoitzak 4 baratxuri ale, zuritu gabe 2 koilarakada gurin 4 koilarakada sagardo-ozpin Koilarakada bat ale-ziape Perrexila, guraizez txikitua Gatza eta piperbeltza Usoa erreta Errezeta …

Usoa saltsan

Usoa saltsan

Usoa saltsan –  Osagaiak 8 uso, lumatuak, errairik gabe eta garbiak Litro eta erdi ardo beltz Zorrotada bat Xerezko ozpin Zorrotada bat brandy Zorrotada bat oliba olio 2 tipulin, pikatuak Tomate bat, pikatua Azenario bat, …

sukaldean-fondo0

Usakumea saltsan

Osagaiak 8 usakume, lumatuak, errairik gabe eta garbiak Litro eta erdi ardo beltz Zorrotada bat Xerezko ardo-ozpin Zorrotada bat brandy Zorrotada bat oliba olio 2 tipulin, pikatuak Tomate bat, pikatua Azenario bat, pikatua Eskukada bat …

sukaldean-fondo0

Usakume errea baratxuri eta patatekin

Osagaiak 4 usakume gizendu, 600 bat g bakoitzak 4 baratxuri ale, osorik eta zuritu gabe 2 koilarakada gurin 4 koilarakada sagardo-ozpin 2 koilarakada ale-ziape Perrexila, guraizez txikitua Gatza eta piperbeltza Patata baratxuriekin erreak, errezeta bat …

sukaldean-fondo0

Usakumea erreta

sagaiak 4 usakume gizendu, 600 bat g bakoitzak 4 baratxuri ale, osorik eta zuritu gabe 2 koilarakada gurin 4 koilarakada sagardo-ozpin 2 koilarakada ale-ziape Perrexila, guraizez txikitua Gatza eta piperbeltza *Lau pertsonentzat Errezeta Garbitu eta …