Menua

Txerri aztal egosia

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 2 txerri aztal eder, hezurrarekin
  • Tipula bat
  • Poru bat
  • Azenario bat
  • Baso bete ardo zuri
  • Piperbeltza, ale batzuk
  • Ura eta gatza

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Egosi aurretik, gatzez ongi estaliak edukiko ditugu gutxienez ordu pare batean. Uretan pasa, xukatu eta lehortuko ditugu ondoren. Gatzetan eduki gabe ere egosi ahal izango ditugu, baina gezago egongo dira.

Eltze zabal batean ipiniko ditugu osagai guztiak. Urez bete eta sutan jarriko dugu ondoren (45 minutuan edukiko ditugu presio-eltzean eta 90 minutuan ohiko eltzean, tapaturik). Aztalak xamur dauden frogatzeko, labana punta ziztatuko dugu haragian: inolako oztoporik gabeko sartuko da. Xamur ez badira, sutan edukiko ditugu aztalak ongi egosi arte. Beren saldan utziko ditugu ondoren hozten. Hainbat eratan maneatuko ditugu ordutik aurrera aztalak. Bestalde, logikak agindu bezala, sekula ez dugu bota egoste salda, koipea kendu eta zopa bat egiteko, saltsa bat hornitzeko eta abarretarako erabiliko duguna.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Tomate entsalada zerri-buruarekin

Tomate entsalada zerri-buruarekin

Tomate entsalada zerri-buruarekin –  Osagaiak 4 tomate heldu Basurde buru xerra on bat, dadotan 2 koilarakada sagardo-ozpin Oliba olio birjina, 8 zopa-koilarakada Gatza … Errezeta Kendu zurtoina tomateei eta, kontu handiz, labana zorrotz batekin, azala …

sukaldean-fondo0

Txerri azpizunak saltsan

Osagaiak 3 edo 4 txerri azpizun, erdi tamainakoak eta puska handitan moztuak 4 baratxuri ale, osorik 2 azenario, xerratan moztuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak Baso erdia ardo zuri 6 koilarakada tomate saltsa Ezkaia, …

Txerri aztala dilistekin

Txerri aztala dilistekin

Txerri aztala dilistekin Osagaiak Txerri aztal bat etxean egosia, bere egoste-saldarekin Tipulin bat, pikatua Porru baten zuria, pikatua Azenario bat, pikatua Ximiko bat piperrauts gozo 300 g dilista Baratxuri ale bat, xerratan Oliba olio birjina …

sukaldean-fondo0

Txerri mingain irin-arrautzeztatua

Osagaiak 8 txerri mingain garbi Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Ura Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olio, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta Kazola batean olio tanta bat isuri, eta gorritzen …

TXERRI HANKAK JavierLastras

Txerri hankak saltsan

Txerri hankak saltsan Osagaiak 12 txerri hanka, aurrekoak eta zuri-zuriak (Egosiak erosten badituzu, lan eta plazer gutxiago. Zeuk erabaki) 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Litro erdia ardo beltz Oliba …