Menua

Foie-gras salteatua azenorio, ezti eta kanelarekin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 6 azenario handi, zurituak eta arraspatuak
  • Oliba olioa
  • Mutur bat gurin
  • Laranja azal puska bat, birrindua
  • Zimiko bat kanela, ehoa
  • Koilarakada bat ezti
  • 8 xerra lodi foie-gras edo gibel fresko, 100 bat g bakoitzak
  • Gatza eta piperbeltza, eho berria

Errezeta

Olio pixar bat, gurina eta azenarioak jarriko ditugu kazola batean. Su eztian maneatuko ditugu tipula lehenik, kazola estalita, arian-arian xamur geldi daitezen. 25 bat minutuan edukiko ditugu horrela, eta ura erantsiko dugu aldian behin. Sua bizitu egingo dugu gero; tapa eraiki eta laranja, eztia eta kanela gaineratuko ditugu. Hondoan pilatuko zen zukua guztia lurrinaraziko dute arian-arian azenarioek. Karamelatzen utzi eta geroko gordeko dugu guztia. Lantxurda itxura hartu behar dute gaiek eta, jakia gozoago gustatuz gero, kanabera-azukre pittin bat eta tanta batzuk ozpin gaineratu ahal izango dizkiegu.

Gatza eta piperbeltza eman ondoan, padera bero batean ipiniko ditugu lau zati foie-gras, su bizian. Alde guztietatik gorritu direnean, biraka erabili eta eztitu egingo dugu sua. Padera alde batetik goratu eta bere koipean bustiko dugu gibela. Bizpahiru minutu emango ditugu honetan. Paderatik atera eta paper xurgagarrian ipiniko ditugu gibel puskak. Beste hainbeste egingo dugu gainerako lauekin. Azenario gozatuaren gainean zerbitzatuko dugu horrela maneaturiko gibela.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Oilasko gibelen patea

Oilasko gibelen patea

Oilasko gibelen patea –  Osagaiak 24 oilasko gibel 2 tipulin, pikatuak Baratxuri ale bat, pikatua 2 arrautza Oliba olio pixar bat Brandy xorta bat 200 g patata pure Gatza eta piperbeltza Oilasko gibelen patea Errezeta …

Foie

Foie-gras naturalaren terrina portzelanan egosia

Foie-gras naturalaren terrina portzelanan egosia – Osagaiak Kg erdia ahate foie-gras gordin, bi gibel inguru. Gatza, piperbeltz zuri ehoa eta azukrea Xorta bat armagnac Xorta bat brandy Xorta bat Portoko ardo Foie-gras naturalaren terrina portzelanan …

sukaldean-fondo0

Foie-gras salteatua tipula, ozpin eta eztiarekin

Osagaiak 4 tipula, zerrendetan moztuak Oliba olioa 4 koilarakada Modenako ozpin edo antzeko ozpin gozoren bat Koilarakada bat ezti 8 xerra lodi foie-gras edo gibel fresko, 100 bat g bakoitzak Gatza eta piperbeltza, eho berria …

sukaldean-fondo0

Foie-gras salteatua sagarrekin

Osagaiak Mutur bat gurin 6 sagar, zurituak eta ataletan moztuak (limoi zukuaz garaztatuko ditugu belztu ez daitezen) Pixar bat azukre beltz Xorta bat moskatel Xorta bat sagar-likore 8 xerra lodi ahate foie-gras edo gibel fresko, …

sukaldean-fondo0

Foie-gras naturalaren terrina saldan egosia

Osagaiak Kg erdia ahate foie-gras gordin, bi gibel inguru. Gatza, piperbeltz zuri ehoa eta azukrea Xorta bat armagnac Xorta bat brandy Xorta bat Portoko ardo 3l haragi salda, arina Errezeta Badu honek egiteko bihurri bat, …