Menua

Txerri azpizunak erreta

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 3 edo 4 txerri azpizun, osoak eta erdi tamainakoak
  • 4 baratxuri ale, osorik
  • Baso erdia ardo zuri
  • Ezkaia, adaxka bat
  • Oliba olioa
  • Baso erdia salda edo ur
  • Gatza

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Gatza eman ondoren, labe-kazola zabal batean jarriko ditugu, oliba oliotan, txerri azpizunak gorritzen, su ertainean. Ongi frijituko dira azal-alde guztietatik. Sua eztitu eta baratxuriak, ezkai adaxka eta ardo zuria erantsiko ditugu ondoren. Minutu batzuetan irakiten eduki eta gero isuriko dugu salda edo ura. Kazola labean sartu eta 200º-ko tenperaturan edukiko dugu 10 bat minutuan edo hatzez ukitzean haragiak halako euspena erakusten duenean. Irauli egingo ditugu azpizunak erretze-epe horren erdian. Azpizunak ez dira lehortuko, hala bada ez da haietan hagina sartzerik izango.

Jan aurretik, oliotan frijituriko patatak, dadotan moztuak, edo barrengorri salteatu batzuk erantsi ahal izango ditugu hornidura gisa. Zukuak zapore ona izango du, gatza eman eta limoi zuku tanta batzuk erantsiko dizkiogu, besterik ez.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Pikillo piperrak txerri hankaz

Pikillo piperrak txerri hankaz beteak

Pikillo piperrak txerri hankaz beteak –  Osagaiak Saltsan egindako txerri hanka hezurgabetuen errezeta bat Pikillo piperrak, 2 pote Baratxuri-buru bat Oliba olioa 4 tipulin eder, xehatuak Baratxuri ale bat Gatza Pikillo piperrak txerri hankaz beteak …

Txerri blanqueta

Txerri blanqueta

Txerri blanqueta –  Osagaiak Kg bat txerri haragi, gisatzeko 2 azenario 2 tipulin Porru bat Erramua, hosto txiki bat Ezkai freskoa, adaxka txiki bat Kg erdia barrengorri, garbi eta lautan zatituak Gurina, pixar bat Saltsa …

sukaldean-fondo0

Txerri mingain irin-arrautzeztatua

Osagaiak 8 txerri mingain garbi Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Ura Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olio, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta Kazola batean olio tanta bat isuri, eta gorritzen …

sukaldean-fondo0

Txerri matrailak ardo beltzaren kutsuan maneatuak

Osagaiak 12 txerri matraila, hezurrekin nahiz gabe, nahi bezala. Hezurrik gabe badaude, erosoago sartuko zaizkigu kazolan 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Ardo beltza, litro erdia Oliba olioa Ura Gatza …

sukaldean-fondo0

Txerri saiheskiak saltsan

Osagaiak 2 kg txerri saiheski, zatitua 4 baratxuri ale, pikatuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak 8 koilarakada tomate saltsa Baso bete ardo zuri Oliba olioa Litro bat salda edo ur Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta …