Patatak saltsa berdean
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Patatak saltsa berdean –
Osagaiak
- 4 koilarakada oliba olio
- Tipulin txiki bat, xehatua
- 4 baratxuri ale
- Kilo bat patata
- Ardo zuria, baxoerdi bat
- Arrain salda edo ura
- Perrexil txikitua
- Gatza
Patatak saltsa berdean
Errezeta
Kazola zabal eta baxu batean, patatek hondoa ukitu eta elkarren gainka egon ez daitezen, olioa, tipulina, baratxuria eta gatz pittin bat jarriko ditugu. Su eztira hurbildu eta 20ren bat minutuz egiten eduki, pixka bat gorritu arte.
Orduan, patata xerratuak jarri (zurituta eta zentimetro bateko xerratan zatituta, garbitu gabe, beren almidoi naturala gal ez dezaten) eta buelta batzuk eman, eta tarteka ardo zuria gehitu. Ardoa lurruntzen utzi eta arrain salda edo ura bota, bi hazbete pataten gainetik izan arte; ura bota badugu, arrain salda pittin bat gehitu. Gatza eman eta su eztian irakiten eduki 30 minutuz. Patatak xamurtzen direnean eta xerraren bat hautsi dela-eta salda loditzen denean, perrexila parparreatu eta gatz puntua zuzendu.
Egostez bukatu baino lehentxeago xapo matrailen batzuk, bakailao puska batzuk edo merlenka kokotearen bat puskatan gehitzen badiogu, kaxuela hori sudurretik ere jateko modukoa geldituko da.
Patatak saltsa berdean
Patata xerrak, gurin, mahaspasa eta mendarekin
Osagaiak Patata ertain zurituak eta zentrimetro erdiko xerratan zatituak, 800 g Mahaspasa mamitsu eta zukutsuak, eskutada bat Litro erdi bat ur Salda-kontzentratuaren pastilla baten zimiko bat 150 g gurin Menda hostoak, eskutadatxo bat Gatza Errezeta …
Patata purea gurinarekin
Osagaiak Kg bat patata, egosia 600 g gurin hotz Esnea, baso erdi handi bat Esnegain urtua, baso erdia Gatza Errezeta Ur ugaritan egosiko dugu patata su eztian, garbi eta zuritu gabe, labana ziztatu eta xamur …
Patata pastela
Patata pastela – Osagaiak 0,6 kg patata 200 g esnegaina 30 g oliba olio 120 g hirugiharra Piper hauts beltza perrexila gazta 25 g ura Patata pastela Errezeta: Patata zuritu eta xerra finetan moztu. Uretan …
Patatak errioxako eran
Patatak errioxako eran – Osagaiak 6 patata eder zuritu eta kraskatuak Porru txiki bat, xehatua Piper berde bat, xehatua Piper gorri erdi bat, xehatua Tipula erdi bat, xehatua Baratxuri-buru bat, garbitua Kaiena punta bat Bi …
Eltzekaria nola egin
Osagaiak Porru bat 2 azenario Arbi bat Tipula bat, iltze usaintsu bat ziztaturik duela Baratxuri-buru bat 10 koilarakada oliba olio 2 hanka hezur eta 2 belaun hezur 200 g txerri saiheski 200 g txerri urdai …