Menua

Txirla irekiak olio errearekin

  • Txirla irekiak olio errearekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txirla irekiak olio errearekin – 

Osagaiak

  • 1,5 kg txirla
  • 4 koilarakada handi oliba olio birjina estra
  • Kaienako piper-mutur bat
  • 4 baratxuri ale, xerratan moztuak
  • 2 koilarakada handi sagardo-ozpin
  • Perrexil xehatua

Errezeta

Ur ugarian garbituko ditugu txirlak. Xukatu eta lehortuko ditugu, garbitu ondoren. Guztiak sartuko diren padera edo kazola zabal batean olioa isuri eta su gainean jarriko dugu. Olioa berotzen hasi denean erantsiko ditugu kaiena eta baratxuri xerrak eta erretzen utzi aurretik irauliko ditugu txirlak. Bueltaka erabiliko ditugu ondoren. Su bizian eta bizkor salteatu behar dira txirlak: erretilu bero batera erretiratuko ditugu irekitzen hasi direla sumatu bezain laster.

Txirla guztiak sutatik kanpo dauzkagula, sagardo-ozpina isuriko dugu kazolan eta hantxe utziko dugu une batzuetan murrizten, ozpinaren garratza gabe haren zapore baizik ez dadin gera. Ozpinarekin batean, ardo zuria ere isuri ahal izango dugu, tanta batzuk. Kazola sutatik kanpo dagoela gaineratuko dugu perrexila eta zurezko zaliaz eragingo diogu saltsari, lodi dadin. Gatz puntua neurtu, behar badu zuzendu eta mantso irauliko dugu saltsa txirlen gainean, bero egongo dira eta oraindik.

Kontu handia eduki beharra dago kazola suaren gainean dagoela ireki ez diren txirlekin: hala bada, hilik edo hondarrez beterik daude. Hobe dugu saltsatik atera eta kanpoan irekitzen uztea, eta laban batez laguntzea, egosita ere ez baitira guzti-guztiak irekitzen. Irekitzen ez direla sumatzen badugu, hobe alboratu, ez dakigun jakia honda.

Txirla irekiak olio errearekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Mero errea

Mero errea txirlekin

Mero errea txirlekin –  Osagaiak Mero bat, 4 lagunentzat, ezkatarik, alboko hezurrik eta errairik gabe Baso erdia ardo zuri 7 koilarakada oliba olio 6 baratxuri ale, xaflatan 4 koilarakada sagardo-ozpin Kg bat txirla Perrexil xehatua …

Legatza saltsa berdean

Legatza saltsa berdean txirlekin

Legatza saltsa berdean txirlekin –  Osagaiak 4 legatz solomo, hezurrik gabe, 200 g bakoitzak 2 baratxuri xister, pikatuak 5 koilarakada oliba olio Ximiko bat irin Perrexil xehatua 32 txirla handi Litro laurdena arrain salda edo …

Txirlak saltsa berdean

Txirlak saltsa berdean

Txirlak saltsa berdean –  Osagaiak Kg bat txirla 3 baratxuri ale, pikatuak Litro laurdena ur bero 4 koilarakada oliba olio birjina Perrexil pikatua Irina, ximiko bat Zorrotada bat ardo zuri … Errezeta Kazola zabal apal …

Pasta txirlekin

Pasta txirlekin

Pasta txirlekin –  Osagaiak Tipulin txiki bat, xehe-xehe egina Baratxuri ale bat, txikitua Oliba olio pixka bat Ardo zuri pixka bat Baso erdi bat ur Arrozetarako txirlak, kilo bat Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi …

Kardua txirlekin

Kardua txirlekin

Kardua txirlekin –  Osagaiak Kardu bat Ura Gatza 4 baratxuri ale, xehatuak 4 koilarakada oliba olio 2 koilarakada irin 500 g txirla Kardua egosi den salda, 2 baso handi Xorta bat ardo zuri Perrexil xehatua …