Menua

Txitxirio egosiak

  • Txitxirio egosiak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txitxirio egosiak – 

Osagaiak

  • Gutxienez 12 orduz beratzen edukitako txitxirioak, kilo erdia
  • Tomate txiki bat, garbia
  • Porru txiki bat, garbia
  • Azenario bat, zurituta
  • Tipula ertain bat, txiki-txiki eginda
  • Zorratada bat oliba olio
  • 2 baratxuri ale, zurituak eta osorik
  • Gatza

Errezeta

Kazola zabal batean tipula txikitua, olioa eta gatz pixka bat jarriko ditugu. Su motelean frijitu dadila tipula, 10 bat minutuz, baina ez dadila gorritu. Orduan txitxirioak gehitu, baita beratzen egondako ur pixka bat ere, eta iturriko urarekin osatu. Ur asko egon dadila. Porrua, tomatea, azenarioa eta baratxuriak jarriko ditugu. Gatz pixka bat ere bai. Su motelean utzi egosten, 90 bat minutuan, borborrean etenik gabe. Bi aldiz-edo izotz koxkor bat botatzea badago, egostea mozteko. Ordu eta erdia pasata egosten, barazkiak atera, zuku pixka batekin, eta irabiagailu baten basoan irabiatu. Horrekin maneatuko ditugu gainerako txitxirio egosiak. Gatzik behar ote duen dastatu eta zerbitzatu.

Txerri haragiaz hornitu nahi badugu plater hau, uretan, aparte, txorizoa, txerri saiheskiak, odolkia edo urdaia egosi, puskatan. Eta gero txitxirioekin nahasita zerbitzatu, edo, nahi izanez gero, aparte platertxo batean, lagungarri moduan. A zer festa!

Txitxirio egosiak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Eltzekaria nola egin

Osagaiak Porru bat 2 azenario Arbi bat Tipula bat, iltze usaintsu bat ziztaturik duela Baratxuri-buru bat 10 koilarakada oliba olio 2 hanka hezur eta 2 belaun hezur 200 g txerri saiheski 200 g txerri urdai …

Barauko txitxirioak

Barauko txitxirioak

Barauko txitxirioak –  Osagaiak 2 solomo bakailao, hezurrik eta ezkatarik gabe 650 g txitxirio edo garbantzu, kalitate onekoa 3 eskukada handi ziazerba garbi Tipulin bat, pikatua 2 baratxuri ale, zuritu gabe 6 koilarakada oliba olio …

Txitxirio entsalada

Txitxirio entsalada

Txitxirio entsalada –  Osagaiak Txitxirio egosiak eta xukatuak, hiru kilo laurden Txerri buru egosiaren bi xerra lodi-lodi, dadotan moztuak 2 arrautza egosi, azala kenduta eta txikituak Perrexil xehatua Ozpin-pepinoak, txiki-txiki eginak, 2 eskutada 2 koilarakada …

Txitxirioak fraideen eran

Txitxirioak fraideen eran

Txitxirioak fraideen eran –  Osagaiak 12 kg txitxirio edo garbantzu, uretan beratuak (12 orduz gutxienez) Kg bat ziazerba fresko eta garbi Arrautza egosi bat Tipulin bat Baratxuri ale bat Perrexila, pixka bat Oliba olioa Errezeta …

Txibi eta txitxirio entsalada

Txibi eta txitxirio entsalada

Txibi eta txitxirio entsalada –  Osagaiak Txitxirio edo garbantzu pote bat (400 g inguru) 8 txibi ale (garaikoak hobe!) Arrautza bat Piper berde bat Piper gorri bat Tipulina ale bat Ozpina Olioa Gatza Tomate ale bat Piper …