Menua

Patata gainerreak kremarekin

  • Patata gainerreak kremarekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Patata gainerreak kremarekin – 

Osagaiak

  • 1’5 kg patata
  • Perrexil sorta bat
  • Apio adaxka bat
  • Limoi azal bat, liztariz lotuak
  • Litro bat esne
  • Esnegaina, litro laurdena
  • Gazta arraspatua, 150 g
  • Baratxuri ale bat, erdibitua
  • Gatza eta piperbeltz eho berria
  • Gurina

Patata gainerreak kremarekin

Errezeta

Patatak zuritu eta cm erdiko lodierako zatiak egin. Bitartean, paratu esnea egosten eta gehitu belar sorta, esnegaina, gurina eta gatz pixka bat, eta eduki horrela 10 minutuz.

Baratxuri ale erdibituekin portzelanazko igurtzi erretilu zabal bat, gero labera sartzeko modukoa, baratxuri usaina har dezan. Patatak garbitu, xukatu eta gatza eman. Pataten erdiak erretiluan zabaldu eta esne eta esnegain irakinez busti, iragazki bat erabiliz belar sorta han geldi dadin. Gaztaren erdia parparreatu eta gainerako patatak jarri gainean, eta haiei gelditzen zaigun esne egosia bota gainetik. Piperbeltz eho berria erruz bota gainetik, gelditzen zaigun gaztaz estali eta sartu erretilua labean, eta eduki ordu betez gutxienez 190 graduan, patatak samurtu eta esnegain guztia xurgatu dutela ikusi arte.

Egina dagoen jakiteko, labana zorrotz baten muturra sartu, eta aise sartzen bada, eginak daude. Erdi eginean direla, konturatzen bagara gainaldea gehiegi gorritu dela, jarri erretiluari aluminio-paper orri bat, erre ez daitezen.

Patata gainerreak kremarekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Patata barrubeteak

Osagaiak Kg bat patata ertain Tipulin bat, pikatua Piper berde bat, pikatua Alberjinia bat Ximiko bat tomate saltsa Kg erdia haragi xehatu (txahal, behia eta txerria, gizenarekin, mamitsuagoa izan dadin) Oliba olioa Irina, arrautza joa …

sukaldean-fondo0

Patatak uretan ongi egosteko era

Osagaiak Zorrotada on bat oliba olio Zorrotada on bat ardo zuri Porru bat Tipulin erdia Hiruzpalau piperbeltz ale Apioa adaxka bat Gatz larria Errezeta Era hoberena da beren azalarekin egostea. Garbitu egingo ditugu lehenik, itsatsirik …

sukaldean-fondo0

Patatak mikrouhinetan apurtuta

Osagaiak 10 patata ertain, garbituak eta zuritu gabeak Oliba olio birjina, zorrotada bat Gurin puska eder bat Gatza Errezeta Patatak garbitu, eta sardexka baten hortzez zulatu alde guztietatik. Mikrouhinen labe batean sartu potentziarik handienean, eta …

sukaldean-fondo0

Legatz hegalak saltsa berdean patatekin

Osagaiak Kg bat legatz hegal fresko, garbi eta azalik eta mintz beltzik gabe 10 koilarakada oliba olio Baso erdi bat ardo zuri Arrain salda edo ura 2 baratxuri xister, pikatuak Perrexil xehatua Kg laurden patata …

VICHYSSOISE EmiYanez

Vichyssoise, porru eta patata zopa

Vichyssoise, porru eta patata zopa Osagaiak Patata zurituak eta xerra mehetan zatituak, kilo erdia 2 porruren alde zuria, garbituta eta patatak bezalatsu zatituta Gurin koilarakada eder bat Gatz zimiko bat Ura, litro 1/2 bat Esnegain …