Menua

Txerri saiheskiak labean erreta baratxuri, perrexil eta ziapearekin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Txerri saiheskia, 4 puska eder
  • 2 baratxuri ale, pikatuak
  • Perrexila, zerrendatan moztua
  • Xorta bat oliba olio
  • Xorta bat limoi zuku
  • Koilarakada bete ale-ziape
  • Xorta bat ozpin
  • Xorta bat ardo zuri
  • Ura eta gatza

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Gatza oparo eman eta oliba olio, baratxuri xehatu eta limoi zukuaz igurtziko ditugu saiheskiak. Erretilu batean paratuko ditugu ondoren, haragi aldea hondoan, eta gutxienez baso bete ur eta xorta bat ardo zuri isuriko ditugu haien gainetik. Erretilua aurrez 200º-tan beroturiko labe batean sartu eta 25 bat minutuan edukiko dugu saiheskia erretzen. Haien ondoan, irauli, hondoko zukuaz bustia eta guztiz erreko dugu saiheskia, labean beste 20 bat minutuan edukita, ongi txigortu arte. Bere zukuaz bustiko dugu tarteka-marteka haragia, ongi gorritzeko. Sekula ez dugu hondoa lehor edukiko; ur edo ardo gehiago erantsiko dugu, behar izanez gero.

Saiheskia erretilu batean ipini eta gero, eltze batean jarriko dugu berotzen hondoko zukua. Irakiten hasi orduko erantsiko ditugu ziapea, ozpina eta perrexil ugari. Ongi nahasiko dugu ondoren guztia. Gatza eman eta haragiaren gainetik garaztatuko dugu.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Txerri mutur irin-arrautzeztatua

Osagaiak 6 txerri mutur garbi eta ilerik gabe Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Ura Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olioa, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta Kazola batean oliba olio xorta …

Txerri blanqueta

Txerri blanqueta

Txerri blanqueta –  Osagaiak Kg bat txerri haragi, gisatzeko 2 azenario 2 tipulin Porru bat Erramua, hosto txiki bat Ezkai freskoa, adaxka txiki bat Kg erdia barrengorri, garbi eta lautan zatituak Gurina, pixar bat Saltsa …

sukaldean-fondo0

Behi saiheskia saltsan

Osagaiak 2 kg behi saiheski, zatitua 4 baratxuri ale, pikatuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak 8 koilarakada tomate saltsa Baso bete ardo zuri Oliba olioa Litro bat salda edo ur Gatza Errezeta Oliba olioa …

sukaldean-fondo0

Txerri mingainak entsaladan

Osagaiak 8 txerri mingain garbi Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Oliba olioa birjina Ura eta gatza 2 eskarola garbi Baratxuri ale bat, pikatua Allioli edo griviche saltsa ugari *Lau pertsonentzat …

Txerri matrailak

Txerri matrailak eta hankak remelluri eran

Txerri matrailak eta hankak remelluri eran –  Osagaiak 6 txerri matrail, hezurgabetuak edo hezurrekin, nahi dugun bezala; hezurgabetuz gero, hobeki sartuko zaizkigu kazolan 6 txerri hanka, aurrekoak, zuri-zuriak 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, …