Menua

Steak tartare sabinoren eran

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 400 g haragi xehatu
  • 4 koilarakada oliba olio birjina
  • 2 koilarakada ziape, ale-zipea edo “Dijon” moldekoa
  • Zorrotada oparo bat Worcestershire saltsa
  • Tipulin bat, pikatua
  • Eskukada bat kapar, pikatuak
  • Eskukada bat kornixon, ozpinetan eta pikatuak
  • 3 arrautza gorringo
  • 3 koilarakada handi maionesa saltsa
  • Ximiko bat ketchup saltsa
  • Gatza eta piperbeltza

Errezeta

Garrantzitsua da harakinari kalitate handiko haragia xeha diezagula eskatzea. Hobe gizen-zainak baditu. Plater honen jatorrian, zaldi haragia erabiltzen zen tartarea egiteko, huraxe baitzen estimatuena. Gainera, labanaz pikatzen edo xehatzen zen haragia eta, adituen ustez, mamitsuagoa eta gustagarriagoa geratzen da horrela pikaturiko haragia. Konfiantzazkoa bada, horrela egiteko eska geniezaioke harakinari, baina ongi gelditzen da haragia makinan xehatuta ere.

Pikatu berria eta hotza edukiko dugu haragia. Gopor handi batean sartu eta gainerako gaiak erantsiko ditugu ondoren. Koilara baten laguntzaz nahasiko dugu guztia. Gatza eman eta piperbeltz eho berria erantsiko dugu, xuhur jokatu gabe. Banako plateretan zerbitzatuko dugu steak tartarea, patata frijitu eder lodi batzuekin.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Behi matraila salteatuak baratxuri eta patatekin

Osagaiak 2 txahal matraila eder, koipe eta azalik gabe 20 baratxuri ale oso, azala eta guzti 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak 5 patata eder, zurituak eta xerra lodietan zatituak Gatza Perrexil xehatua Oliba olioa Errezeta …

Behi isatsa ardo beltzaren saltsan

Behi isatsa ardo beltzaren saltsan

Behi isatsa ardo beltzaren saltsan –  Osagaiak 2 behi isats, kilo banakoak, giltzaduretatik zatituak Ardo beltza, litro erdia Azenario bat 2 tipula 10 baratxuri ale, osorik Gurin puska bat, ederra 3 litro ur Haragi salda, …

sukaldean-fondo0

Behi haragia saltsan barrengorriekin

Osagaiak 1,5 kg behi haragi, gisatzeko, erdi tamainako pusketan zatitua 2 piper txorizero, aurrez 1,5 l ur epeletan beratuak, ordu pare batean 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak Irin pixar bat 10 koilarakada …

behi isatsa saltsan

Behi isatsa saltsan

Behi isatsa saltsan Osagaiak 2 behi isats, kilo banakoak, giltzaduretatik zatituak Ardo zuria, litro laurdena Azenario bat 2 tipula 10 baratxuri ale, osorik Gurin puska bat, ederra 3 litro ur Haragi salda, pastilla bat Oliba …

sukaldean-fondo0

Haragi xerra eta piper ogitartekoa

Osagaiak Opil bat, bitan irekia Haragi xerra bat, ez oso lodia, zaharrarena edo gaztearena (behia edo txahala) 2 baratxuri ale, xerratan Xorta bat oliba olio Piper errea, zuritua eta zerrendatan moztua Gatza Errezeta Jakiak itsasten …