Menua
  • Bistaratze aukerak
  • Azkenak
  • Gogokoenak
  • Aipatuenak
Perretxiko salteatuakPerretxiko salteatuakPerretxiko salteatuak

Perretxiko salteatuak

Perretxiko salteatuak –  Osagaiak Kilo bat perretxiko garbi, handienak eskuez puska handitan zatituak 6 koilarakada oliba olio Baratxuri ale erdi bat, xehatua Perrexil xehatua, ximiko bat Gatza … Errezeta Kazola batean su bizian jarri olioa. …

Ikusi guztia  
romesko saltsaromesko saltsaromesko saltsa

Romesco saltsa

Romesco saltsa –  Osagaiak Tomate helduak, garbiak, osorik, 800 g Baratxuri-buru bat Hur txigortuak, 2 koilarakada Ogi koskor bat, txigortua 4 piper txorizero 12 koilarakada oliba olio birjina estra 2 koilarakada Xerezko ardo-ozpin Errezeta Tomateak …

Ikusi guztia  
Txipiroiak patatekinTxipiroiak patatekinTxipiroiak patatekin

Txipiroiak patatekin

Txipiroiak patatekin –  Osagaiak Kg bat txipiroi garbi, zatituak Kg bat patata Oliba olioa Baso bete ardo zuri 2 baratxuri ale, pikatuak 2 tipula, pikatuak Gatza Errezeta Kazola zabal batean erantsiko dugu oliba olioa, gatza, …

Ikusi guztia  
Olagarro eta leka entsaladaOlagarro eta leka entsaladaOlagarro eta leka entsalada

Olagarro eta leka entsalada

Olagarro eta leka entsalada – Osagaiak Kg bat leka frantses edo Euskal Herriko, haririk gabe, uretan egosi berriak eta xukatuak Olagarro txiki bat, egosia, epeldua eta zati loditan moztua Tipulin bat, pikatua 2 baratxuri ale, …

Ikusi guztia  
zainzuri zopazainzuri zopazainzuri zopa

Zainzuri zopa

Zainzuri zopa Osagaiak Litro erdia salda edo ura Kg erdia zainzuri, zurituak eta alde gogorrak kenduak, finki moztuak 12 koilarakada esnegain urtu 2 arrautza gorringo azukrea, zimiko bat gatza, zimiko bat Errezeta Ur ugari jarriko …

Ikusi guztia  
hanburgesahanburgesahanburgesa

Hanburgesak

Hanburgesak –  Osagaiak Kg bat haragi xehatu, hainbat motatakoa: txerria, txahala eta behia 2 arrautza gorringo Perrexil xehatua Ogi mamia, puska eder bat, esnetan beratua eta ondoren xukatua 2 tipula ertain, pikatuak Oliba olioa, tipulak …

Ikusi guztia  
Babak arrautza irakinarekinBabak arrautza irakinarekinBabak arrautza irakinarekin

Babak arrautza irakinarekin

Babak arrautza irakinarekin –  Osagaiak 800 g baba fresko, xamur eta txiki (lekak gordeko ditugu, zabalik) Urdaiazpiko xerra bat, dadotan moztua 10 koilarakada ilar leka salda Tipulin fresko bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 4 …

Ikusi guztia  
Oiloa saltsanOiloa saltsanOiloa saltsan

Oiloa saltsan

Oiloa saltsan –  Osagaiak Oilo eder bat, puskatan egina saltsan egiteko Litro eta erdi ardo beltz Zorrotada bat oliba olio Zorrotada bat brandy 2 tipulin, pikatuak Azenario bat, pikatua 6 koilarakada tomate saltsa Koilarakada bat …

Ikusi guztia  
Ahate errotaAhate errotaAhate errota

Ahate errota konfitatuak entsaladan

Ahate errota konfitatuak entsaladan –  Osagaiak Kg erdia ahate errota, koipean konfitatuak Tipula txiki bat, pikatua Perrexil xehatua Eskarola edo uraza edo entsalada-barazki berderen bat, garbia xukatua Oliba olio birjina Sagardo-ozpina Gatza Errezeta Ongi xukatuko …

Ikusi guztia  
Antxoa marinatu hotzak patatekin entsaladanAntxoa marinatu hotzak patatekin entsaladanAntxoa marinatu hotzak patatekin entsaladan

Antxoa marinatu hotzak patatekin entsaladan

Antxoa marinatu hotzak patatekin entsaladan –  Osagaiak Antxoa marinatuen errezeta bat Kg erdia patata, uretan egosiak eta zurituak Xorta bat perrexil, trauskil pikatua Oliba olio birjina Xorta bat limoi zuku Gatza eta piperbeltz eho berria …

Ikusi guztia  
Arroza entsaladanArroza entsaladanArroza entsaladan

Arroza entsaladan

Arroza entsaladan –  Osagaiak Arroz zuria, kilo erdia 2 baratxuri ale, osorik Oliba olio birjina, 3 koilarakada 2 litro ur 3 tomate, ongi helduak Piper berde bat, txikitua Tipulin bat, txikitua Gatza Arroza entsaladan Errezeta …

Ikusi guztia  
ziazerba lasagnaziazerba lasagnaziazerba lasagna

Ziazerba lasagna

Ziazerba lasagna Osagaiak Lasagnarako pasta, pakete bat (aldez aurretik egosi behar ez dena erostea hobe) 2 tipulin, txiki-txiki eginak 3 baratxuri ale, txikituak 5 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, kilo erdia (txerrikia, behikia edo txahalkia, …

Ikusi guztia  
Txitxirio entsaladaTxitxirio entsaladaTxitxirio entsalada

Txitxirio entsalada

Txitxirio entsalada –  Osagaiak Txitxirio egosiak eta xukatuak, hiru kilo laurden Txerri buru egosiaren bi xerra lodi-lodi, dadotan moztuak 2 arrautza egosi, azala kenduta eta txikituak Perrexil xehatua Ozpin-pepinoak, txiki-txiki eginak, 2 eskutada 2 koilarakada …

Ikusi guztia  
Zigala, leka eta tomate entsaladaZigala, leka eta tomate entsaladaZigala, leka eta tomate entsalada

Zigala, leka eta tomate entsalada

Zigala, leka eta tomate entsalada –  Osagaiak Kg bat leka frantses edo Euskal Herriko, haririk gabe, uretan egosi berriak eta xukatuak 24 zigala, erdi tamainako, ur gazian egosiak, xukatuak eta zurituak Tipulin bat, pikatua 2 …

Ikusi guztia  
Laranja eta tipulin entsaladaLaranja eta tipulin entsaladaLaranja eta tipulin entsalada

Laranja eta tipulin entsalada

Laranja eta tipulin entsalada –  Osagaiak 5 laranja mamitsu Tipulin fresko eta xamur bat, zerrenda oso mehetan moztua Oliba olio birjina estra Gatza … Errezeta Zuritu eta atal loditan edo xerratan moztuko ditugu laranjak. Oso …

Ikusi guztia  
Marmelada kruxpetakMarmelada kruxpetakMarmelada kruxpetak

Marmelada kruxpetak

Marmelada kruxpetak –  Osagaiak Haize kruxpetak, frijituak eta epelduak Gogoko marmeladaren bat, lodia Azukre-hautsa Marmelada kruxpetak Errezeta Guraize batzuez albo batetik ireki eta barruko orea hustu egingo diegu, neurrian betiere, kruxpetei, ahalik eta betegarri gehien …

Ikusi guztia  
Berdela labeanBerdela labeanBerdela labean

Berdela labean

Berdela labean –  Osagaiak Berdel eder bat edo bi ertain, 4 lagunentzat, ezkata, alboko hezur eta errairik gabe Baso erdi bat ardo zuri 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 3 koilarakada sagardo-ozpin …

Ikusi guztia  
Arroza onddoekinArroza onddoekinArroza onddoekin

Arroza onddoekin

Arroza onddoekin –  Osagaiak 500 g arroz (ale biribileko arroza) Onddo freskoak, hiru kilo laurden 4 koilarakada oliba olio 4 azafrai-izpi 2 tipula ertain, txikituak Baso bete ardo zuri Haragi salda edo ura, 1,3 litro …

Ikusi guztia  
bakailao kokotxabakailao kokotxabakailao kokotxa

Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean

Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean –  Osagaiak Kg bat bakailao kokotx fresko, azalik gabe Oliba olioa (1º) Xorta bat ardo zuri Arrain salda edo ura Baratxuri ale bat, pikatua Perrexil pikatua Gatza Bakailao kokotxa freskoak …

Ikusi guztia  
Sardinak frijitutaSardinak frijitutaSardinak frijituta

Sardinak frijituta

Sardinak frijituta –  Osagaiak 24 sardina ertain Irina Gatza Oliba olioa, frijitzeko 2 baratxuri ale … Errezeta Ongi garbituko dizkigute sardinak arrandegian, burua eta tripak kendurik, eta isatsa bere horretan utzirik. Oliba olioa isuriko dugu …

Ikusi guztia  
Mascarpone kremaMascarpone kremaMascarpone krema

Mascarpone krema

Mascarpone krema – Osagaiak 2 arrautza oso 160 g azukre 200 g esnegain, harrotua 400 g mascarpone Errezeta Arrautzak azukrearekin nahasi eta bizkor jo. Kontu handiz erantsiko dugu ondoren mascarpone gazta, nahasturak ongi hartu eta …

Ikusi guztia  
Pikillo piperrak bakailaoz beteakPikillo piperrak bakailaoz beteakPikillo piperrak bakailaoz beteak

Pikillo piperrak bakailaoz beteak

Pikillo piperrak bakailaoz beteak –  Osagaiak 4 bakailao solomo pil-pilean eginak, beren saltsa eta guzti 2 piper berde, zerrendatan moztuak 4 tipulin eder, zerrendatan moztuak Baratxuri ale bat, xehatua Perrexil xehatua Pikillo piperrak, 2 pote …

Ikusi guztia  
atuna 2atuna 2atuna 2

Poteko hegaluze edo atun tradizionala egosi gabe

Osagaiak Lehen mailakoa izango da hegaluzea, eta oso freskoa Kristalezko flaskoak garbi eta lehor egongo dira, uztai-itxituraz eta goma berriz hornituak. Oliba olioa erabiliko dugu (0,4º), batzuek eki-lore olioa ere erabiltzen badute ere … Errezeta …

Ikusi guztia  
onddo saltsaonddo saltsaonddo saltsa

Onddo saltsa

Onddo saltsa –  Osagaiak 2 tipulin eder, pikatuak 300 onddo edo perretxiko, onddoenen antzeko zurtoinekin 3 dl haragi salda edo zopako saldaz hornituriko ur 6 koilarakada esnegain urtu 4 koilarakada gurin 5 koilarakada oliba olio …

Ikusi guztia  
Ozpin-olioa limoiarekinOzpin-olioa limoiarekinOzpin-olioa limoiarekin

Ozpin-olioa limoiarekin

Ozpin-olioa limoiarekin –  Osagaiak Oliba olio birjina, estra, hiru litro laurden Limoi zukua, iragazkitik pasatua, litro laurdena Gatza eta piperbeltz beltza, eho berria Teknika Gopor batean gatza, piperbeltza eta limoi zukua jarriko ditugu. Nahasi egingo …

Ikusi guztia  
Azalore egosia olio errearekinAzalore egosia olio errearekinAzalore egosia olio errearekin

Azalore egosia olio errearekin

Azalore egosia olio errearekin –  Osagaiak Azalore eder bat 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 8 koilarakada oliba olio Ximiko bat piperrauts gozo Gatza Azalore egosia olio errearekin Errezeta Eltze batean, ur ugari jarriko dugu irakiten, …

Ikusi guztia  
Tipula zopaTipula zopaTipula zopa

Tipula zopa

Tipula zopa –  Osagaiak Kg erdia tipula, zerrendetan moztua baratxuri ale bat, xehatua Koilarakada bat gurin 2 koilarakada oliba olio Koilarakada apal bat irin Litro bat haragi-salda, mamitsua izan dadila (haragi-salda pastilla batez azkar dezakegu) …

Ikusi guztia  
Amamaren baratxuri saldaAmamaren baratxuri saldaAmamaren baratxuri salda

Amamaren baratxuri salda

Amamaren baratxuri salda Osagaiak 2 berakatz edo baratxuri ale Gatza Ura Ogi puska bat Zorrotada bat oliba olio birjina … Errezeta Errezeta hau, munduko xinpleena, ez da lau lagunentzat, bakar batentzat baizik. Urdaila triste, ondoezik …

Ikusi guztia  
zainzuriak-saltsanzainzuriak-saltsanzainzuriak-saltsan

Zainzuriak saltsan

Zainzuriak saltsan Osagaiak Bi zainzuri sorta, modu naturalean egosiak Irina Arrautza joa Perrexil xehatua Baratxuri ale bat, txiki-txiki egina Oliba olioa edo frijitzeko ekilore olioa 3 koilarakada oliba olio Tipulin handi bat, txiki-txiki egina Zainzuriak …

Ikusi guztia  
Gabon konpotaGabon konpotaGabon konpota

Gabon konpota

Gabon konpota –  Osagaiak 2 l ur Litro bat ardo beltz, ona 400 g azukre Kanela, ezpal bat Litro laurdena mertxika-zati lehor Litro laurdena aran pasa Litro laurdena piku lehor Litro laurdena mahaspasa . . …

Ikusi guztia  
Luisa gazta tartaLuisa gazta tartaLuisa gazta tarta

Luisa gazta tarta

Luisa gazta tarta –  Osagaiak 100 g gurin guri, pomadan 450 g azukre-hauts 100 g pastel-irin ahul Ximiko bat legamia-hauts Kg bat gazta zuri, joa eta giroko tenperaturan (fromage blanc battu) 3 koilarakada bete irin …

Ikusi guztia  
Arroz beltza txipiroiekinArroz beltza txipiroiekinArroz beltza txipiroiekin

Arroz beltza txipiroiekin

Arroz beltza txipiroiekin Osagaiak Kg erdi txipiroi, dadotan moztuak Txipiroien tintak 8 koilarakada handi oliba olio birjina 2 tipulin handi, pikatuak 2 baratxuri ale, xehatuak 500 g arroz, ale biribilekoa 2 baso ardo zuri 1,3 …

Ikusi guztia  
porrusaldaporrusaldaporrusalda

Porrusalda

Porrusalda Osagaiak 4 porru eder 2 azenario eder Patatak, kilo erdia Litro bat ur 4 koilarakada olio Gatza Errezeta Porruak eta azenarioak zuritu eta zati meheak egin. Patatak zuritu eta zatitu, puska txikitan kaskatuz. Su …

Ikusi guztia  
Txokolate-eta-oliba-olio-ogitartekoaTxokolate-eta-oliba-olio-ogitartekoaTxokolate-eta-oliba-olio-ogitartekoa

Txokolate eta oliba olio ogitartekoa

Txokolate eta oliba olio ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia Tableta erdia txokolate beltz (%70 kakao, gutxienez) Oliba olio birjina Ximiko bat itsasoko gatz larri edo kalitatezko gatz leiartu (Guèrande, Malddon, eta abar) Errezeta …

Ikusi guztia  
masustakmasustakmasustak

Masustak laranja zuku eta portorekin

Masustak laranja zuku eta portorekin –  Osagaiak 500 g masusta, txortenik gabe 2 koilarakada azukre beltz Litro laurdena laranja zuku fresko, egin berria Zorrotada on bat porto   Errezeta Garbitu eta gopor handi batean ipiniko …

Ikusi guztia  
Ozpin-olioaOzpin-olioaOzpin-olioa

Ozpin-olioa

Ozpin-olioa –  Osagaiak Kakahuete olioa edo ekilore olioa, litro erdia Oliba olio birjina, estra, litro erdia Xerezko ardo ozpina, 200 g Limoi zukua, litro laurdena Gatza eta piperbeltz beltza, eho berria Errezeta Gopor batean gatza, …

Ikusi guztia  
Esne frijitu edo peilakEsne frijitu edo peilakEsne frijitu edo peilak

Esne frijitu edo peilak

Esne frijitu edo peilak –  Osagaiak Litro bat esne Kanela, adaxka bat 10 koilarakada azukre 50 g maizena 50 g irin Koilarakada bat eguzki-lore olio Irina eta arrautza joa Oliba olioa, frijitzeko Azukre eta kanela …

Ikusi guztia  
Arroza barazkiekinArroza barazkiekinArroza barazkiekin

Arroza barazkiekin

Arroza barazkiekin Osagaiak 3 koilarakada handi oliba olio birjina Porru bat, pikatua Azenario bat, xerratan moztua Tipula bat, pikatua Xorta bat leka, haririk gabe eta zatituak 2 eskukada txanpinoi, zatituak 4 orburu garbi, laurdenkatuak Alberjinia …

Ikusi guztia  
Txerri aztala dilistekinTxerri aztala dilistekinTxerri aztala dilistekin

Txerri aztala dilistekin

Txerri aztala dilistekin Osagaiak Txerri aztal bat etxean egosia, bere egoste-saldarekin Tipulin bat, pikatua Porru baten zuria, pikatua Azenario bat, pikatua Ximiko bat piperrauts gozo 300 g dilista Baratxuri ale bat, xerratan Oliba olio birjina …

Ikusi guztia  
SangriaSangriaSangria

Sangria

Sangria –  Osagaiak Ardo beltz gaztea, botila bat 2 koilarakada azukre Laranja bat eta limoi bat, puska handi samarretan zatituak Laranja erdi baten eta limoi erdi baten zukua Kalitate oneko moskatela, litro laurdena Izotzak … …

Ikusi guztia  
Babarrun gorriak urdeki guztiekinBabarrun gorriak urdeki guztiekinBabarrun gorriak urdeki guztiekin

Babarrun gorriak urdeki guztiekin

Babarrun gorriak urdeki guztiekin –  Osagaiak Kg erdia babarrun gorri 2 litro ur Tipula bat Oliba olioa Gatza 3 baratxuri ale 1-5 kg zerri-saiheski Aza bat 3 odolki Ibarrako piperrak, ozpinetan onduak Babarrun gorriak urdeki …

Ikusi guztia  
Barazkiak nola egosiBarazkiak nola egosiBarazkiak nola egosi

Barazkiak nola egosi

Barazkiak nola egosi –  Osagaiak Ura Gatza nola egosi Teknika / Errezeta Barazkiena baino 5 aldiz handiagoa izango da egosteko erabiliko dugun uraren bolumena. Eltzean egosiko ditugu barazkiak, baina ez aluminiozkoan, ilundu egiten baititu gai …

Ikusi guztia  
Krema-tarta-marrubiekinKrema-tarta-marrubiekinKrema-tarta-marrubiekin

Krema tarta marrubiekin

Krema tarta marrubiekin –  Osagaiak Tarta-hondo bat, labean erretako ore hautsi fin batez estalia, hotza Litro erdia krema edo krema arin, gustuen arabera Marrubi freskoak, txortenik gabe Azukrea hautsetan Errezeta Kontu handiz, moldearen ertzak ez …

Ikusi guztia  
Mugurdi eta mertxika ur izoztuaMugurdi eta mertxika ur izoztuaMugurdi eta mertxika ur izoztua

Mugurdi eta mertxika ur izoztua

Mugurdi eta mertxika ur izoztua –  Osagaiak Marrubi garbiak eta mertxika mamia, zuritua eta hezurrik gabe, kilo bat Kalitate oneko ardo beltza, 375 cl Limoi baten zukua Ur hotz-hotza, 1,7 litro 300 g azukre Errezeta …

Ikusi guztia  
kuia zopakuia zopakuia zopa

Kuia zopa

Kuia zopa –  Osagaiak 500 g kuia mami 4 koilarakada handi oliba olio birjina 50 g tipulin, pikatua Litro erdia salda edo ur Gurina, puska bat Jogurt natural erdia Gatza Kuia zopa Errezeta Zuritu eta …

Ikusi guztia  
Ahatea arbiekin gisatuaAhatea arbiekin gisatuaAhatea arbiekin gisatua

Ahatea arbiekin gisatua

Ahatea arbiekin gisatua –  Osagaiak Ahate eder bat, puskatan egina saltsan egiteko Kg erdia arbi, txikiak, xamurrak eta zurituak Tipulin bat, pikatua 2 tomate, pikatuak 3 baratxuri ale, pikatuak Galleta maria bat Ezkaia, adaxka bat …

Ikusi guztia  
TORRADAK EganSnowTORRADAK EganSnowTORRADAK EganSnow

Ogi torradak

Ogi torradak Osagaiak 8 ogi opil, mami trinkokoak Esnea, litro erdia Esnegain likidoa, litro laurdena 10 koilarakada azukre Kanela ezpaltxo bat Limoi azala, zati bat Irin xorta bat Arrautzak, joak Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko …

Ikusi guztia  
Xuxu kremaz beteakXuxu kremaz beteakXuxu kremaz beteak

Xuxu kremaz beteak

Xuxu kremaz beteak –  Osagaiak Xuxuak labean eginak eta hoztuak (ikusi errezeta) Krema (ikusi errezeta) Azukre hautsa Xuxu kremaz beteak Errezeta Profitelorelen albo batean ebaki bat egin labanaren muturrarekin edo guraizeekin. Koilara baten edo pasteleriako …

Ikusi guztia  
Usoa saltsanUsoa saltsanUsoa saltsan

Usoa saltsan

Usoa saltsan –  Osagaiak 8 uso, lumatuak, errairik gabe eta garbiak Litro eta erdi ardo beltz Zorrotada bat Xerezko ozpin Zorrotada bat brandy Zorrotada bat oliba olio 2 tipulin, pikatuak Tomate bat, pikatua Azenario bat, …

Ikusi guztia  
Hegaluzea pistoarekinHegaluzea pistoarekinHegaluzea pistoarekin

Atuna pistoarekin

Atuna pistoarekin – Osagaiak 4 atun solomo lodi, hezur eta azalik gabe, 220 g bakoitzak 4 baratxuri ale Kg erdia barazki-pisto, dagoeneko maneatua 3 koilarakada oliba olio Ximiko bat irin Xorta bat ardo zuri Atuna …

Ikusi guztia  
txangurruatxangurruatxangurrua

Txangurrua egosteko era

Txangurrua egosteko era –  Osagaiak Itsasoko ura Errezeta / Teknika Bitxia da animalia honen izenarekin gertatzen dena. Euskaraz argi dago zer den buia eta zer txangurru. Bestela esanda, txangurrua armiarma da (centollo) eta buia edo …

Ikusi guztia  
Hegaluzea piperrekinHegaluzea piperrekinHegaluzea piperrekin

Hegaluzea piperrekin

Hegaluzea piperrekin –  Osagaiak 4 hegaluze solomo lodi, hezur eta azalik gabe, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin 12 piper gorri edo berde, zerrendetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa Gatza Hegaluzea piperrekin Errezeta Padera …

Ikusi guztia  
Txipiroi frijituakTxipiroi frijituakTxipiroi frijituak

Txipiroi frijituak

Txipiroi frijituak –  Osagaiak Kg bat txipiroi, erdi tamainakoak Irina Gatza Oliba olioa, frijitzeko 2 baratxuri ale Txipiroi frijituak Errezeta Ongi garbituko dizkigute txipiroiak arrandegian, tripak kendurik eta gorputzak (azal ukitu gabe, oso garrantzitsua da …

Ikusi guztia  
Gazta saltsaGazta saltsaGazta saltsa

Gazta saltsa

Gazta saltsa –  Osagaiak Tipulin bat, pikatua Baratxuri ale bat, pikatua Litro laurdena esnegain Cabrales edo Roquefort gazta, mutur bat Camembert gazta erdia Gurina, mutur bat Gatza eta piperbeltz eho berria Errezeta Kazola batean ipiniko …

Ikusi guztia  
zigalazigalazigala

Zigala saltsa

Zigala saltsa Osagaiak 4 azenario 2 tipula Zigala karkasak, hobe buruak badira (gordinik nahiz egosirik) Litro laurdena armagnac Botila bat ardo zuri Litro erdia tomate saltsa Irina, ximiko bat Litro bat ur Oliba olioa 5 …

Ikusi guztia  
guakamoleaguakamoleaguakamolea

Guakamolea

Guakamolea –  Osagaiak 4 abokat Tipulin bat, txiki-txiki eginda Tomate bat, zuritua eta dadotan moztua Limoi berde baten zukua Tabasko pixar bat Gatza eta piperbeltz eho berria Guakamolea Errezeta Abokatak zuritu eta mamia irabiagailu baten …

Ikusi guztia  
surimiasurimiasurimia

Surimia nola maneatu

Surimia nola maneatu –  Osagaiak Surimia Maionesa hotza Koilarakada txiki bat tomate saltsa Laranja ur pittin bat Perrexil xehatua Tipulin bat, txiki-txiki egina Kontserbako hegaluze pixka bat, xukatua eta izpitua Ziape-pikorra, zimiko bat. Gatza Surimi …

Ikusi guztia  
Azalore egosia patata eta baratxuriarekinAzalore egosia patata eta baratxuriarekinAzalore egosia patata eta baratxuriarekin

Azalore egosia patata eta baratxuriarekin

Azalore egosia patata eta baratxuriarekin –  Osagaiak Azalore eder bat 4 patata ertain, zurituak 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 8 koilarakada oliba olio Gatza Azalore egosia patata eta baratxuriarekin Errezeta Eltze batean, ur ugari jarriko …

Ikusi guztia  
Erbi solomoErbi solomoErbi solomo

Erbi solomo erreak

Erbi solomo erreak –  Osagaiak 16 erbi solomo hezurrik gabe, gatza eta piperbeltza emanak Oliba olioa eta gatza Perrexil xehatua 4 ogi-xerra zabal, txigortuak 4 xerra eder foie-gras mi-cuit Ale batzuk piperbeltz, xehatuak Erbi solomo …

Ikusi guztia  
Txahal gibelaTxahal gibelaTxahal gibela

Txahal gibela kaparrekin

Txahal gibela kaparrekin –  Osagaiak Kilo bat txahal gibel, xerratan moztua, erdi tamainako xerrak 2 tipula, zerrenda mehetan zatituak 4 baratxuri ale 2 eskukada kapar, ozpinetan Oliba olioa 2 limoiren zukua Gatza Txahal gibela kaparrekin …

Ikusi guztia  
meroameroameroa

Meroa plantxan baratxuri-olioarekin

Meroa plantxan baratxuri-olioarekin –  Osagaiak 4 mero solomo, hezurrik gabe, 220 g bakoitzak 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, zerrendatan moztuak 3 koilarakada sagardo-ozpin Perrexil txikitua Gatza Meroak plantxan baratxuri-olioarekin Errezeta Gatza bi aldeetatik …

Ikusi guztia  
Ahate izter labean konfitatuak onddoekinAhate izter labean konfitatuak onddoekinAhate izter labean konfitatuak onddoekin

Ahate izter labean konfitatuak onddoekin

Ahate izter labean konfitatuak onddoekin –  Osagaiak 4 ahate izter, beren koipean konfitatuak (kontserban) Onddo salteatuen errezeta bat Gatza Errezeta Xukatu egingo ditugu ahate izterrak, haiei itsatsitako koipea kendurik. Aluminio-paperez estalitako labe-erretilu batean ipini eta …

Ikusi guztia  
txurroaktxurroaktxurroak

Txurroak

Txurroak Osagaiak Litro erdia ur Gatza, ximiko bat 250 g irin, bahetua Oliba olioa Errezeta Sutan jarriko dugu ura, gatzarekin. Irakin eta xirripaka isuriko dugu irina edukiko dugun gopor edo ontzi batean, poliki-poliki, txurro-ore mehe …

Ikusi guztia  
Xuxu izozkiz beteakXuxu izozkiz beteakXuxu izozkiz beteak

Xuxu izozkiz beteak

Xuxu izozkiz beteak –  Osagaiak Xuxuak labean eginak eta hoztuak (ikusi errezeta) Gure gustuko izozkia Azukre hautsa Errezeta Profitelorelen albo batean ebaki bat egin labanaren muturrarekin edo guraizeekin. Koilara baten edo izozki-bolak egiteko koilara berezi …

Ikusi guztia  
Galeper frijituakGaleper frijituakGaleper frijituak

Galeper frijituak

Galeper frijituak –  Osagaiak 12 galeper garbi, luzeran bitan zatituak Irina eta gatza 4 baratxuri ale Oliba olioa, frijitzeko Galeper frijitua Errezeta Galeperrak ongi garbitu eta errai guztiak kendu. Bitan zatitzeko eskatuko diogu harakinari. Gatza …

Ikusi guztia  
Esne merengatu pattarraEsne merengatu pattarraEsne merengatu pattarra

Esne merengatu pattarra

Esne merengatu pattarra –  Osagaiak 800 g esne 200 g esnegain likido Laranja edo limoi azal puska eder bat Kanela txotx bat 175 g azukre 150 g ron Arrautza zuringoak (200 g) + 25 g …

Ikusi guztia  
Piper berdeakPiper berdeakPiper berdeak

Piper berdeak frijitzeko era

Piper berdeak frijitzeko era – Beharrezkoak Olioa Piper berdeak   Errezeta Deus ez dago higuingarriagorik piper berdeak olio hotzean frijitzen jartzea eta paderatik beraxko, zurbil eta koipetsu ateratzea baino. Horrelakorik gerta ez dadin, oso bero …

Ikusi guztia  
Fruitu lehor gorbezituak nola utzi jateko eranFruitu lehor gorbezituak nola utzi jateko eranFruitu lehor gorbezituak nola utzi jateko eran

Fruitu lehor gorbezituak nola utzi jateko eran

Fruitu lehor gorbezituak nola utzi jateko eran –  Osagaiak Kakahuete, hur edo almendra batzuk Fruitu lehor gorbezituak nola utzi jateko eran Errezeta / Teknika Kakahuete, hur edo almendra bati hozka egin eta gorbezitua baldin badago, …

Ikusi guztia  
Bainila nola erabiliBainila nola erabiliBainila nola erabili

Bainila nola erabili

Bainila nola erabili –  Beharrezkoak Labana Errezeta / Teknika Bainila_ongailu berezia da, kartsua. Hoberenak lodi eta luzeak dira, hogei bat zentimetrokoak. Zaila da supermerkatu handietan aurkitzea, garesti samarrak baitira. Eskuaz hartzean lehor edo hautsiak baldin …

Ikusi guztia  
Txahal blanketaTxahal blanketaTxahal blanketa

Txahal blanketa

Txahal blanketa –  Osagaiak Kg bat txahal haragi, gisatzeko 2 azenario 2 tipulin Porru bat Erramua, hosto txiki bat Ezkai freskoa, adaxka txiki bat Kg erdia barrengorri, garbi eta lautan zatituak Gurina, pixar bat Saltsa …

Ikusi guztia  
haragi fondueaharagi fondueaharagi fonduea

Haragi fonduea

Haragi fonduea Osagaiak Kg bat behi edo txahal azpizun edo solomo, dado ederretan moztua Litro eta erdi oliba olio 3 baratxuri ale Haragi fonduea Errezeta Fondue delakoa egin ahal izateko, ezinbestekoa da jaki honek mahairatzeko …

Ikusi guztia  
Arkumea txilindron eranArkumea txilindron eranArkumea txilindron eran

Arkumea txilindron eran

Arkumea txilindron eran – Osagaiak 1,5 kg arkume (umerria edo bildotsa), puska ertainetan zatitua 5 piper txorizero, ur epelean bi orduz beratuak 3 baratxuri ale, pikatuak Tipulin handi bat, pikatua 10 koilarakada tomate saltsa Xorta …

Ikusi guztia  
Banana erreak muskat intxaurrarekinBanana erreak muskat intxaurrarekinBanana erreak muskat intxaurrarekin

Banana erreak muskat intxaurrarekin

Banana erreak muskat intxaurrarekin –  Osagaiak 8 banana eder, azala kendurik gurin biguna, puska polit bat 4 koilarakada azukre Muskat intxaurra xehaturik, pixar bat Ron tanta batzuk, edo gustuko beste pattar bat Banana errea muskat …

Ikusi guztia  
Erbia ardo beltzaren saltsanErbia ardo beltzaren saltsanErbia ardo beltzaren saltsan

Erbia ardo beltzaren saltsan

Erbia ardo beltzaren saltsan –  Osagaiak Erbi eder bat, puskatan zatitua eta bere gibelarekin Litro eta erdi ardo beltz Azenario bat, pikatua Tipulin txikiak edo tipula handi bat pikatua Porru bat, pikatua 2 baratxuri ale, …

Ikusi guztia  
ErremolatxaErremolatxaErremolatxa

Erremolatxa egosteko era

Erremolatxa egosteko era –   Beharrezkoak Erremolatxa freskoa, zurtoineko hostoak labana batekin kenduta Ura eta gatza Erremolatxa egosteko era Teknika / errezeta Zurtoina kentzeaz gain, sustraia ere kendu, eltzean ondrosoago sar daitezen. Ur gazituan murgildu eta …

Ikusi guztia  
RisottoaRisottoaRisottoa

Risottoa

Risottoa –  Osagaiak 6 koilarakada handi oliba olio birjina 2 baratxuri ale, xehatuak 2 tipulin handi, pikatuak 500 g arroz, ale biribilekoa 1,3 l salda edo ur Koilarakada bat gazta koipetsu, birrindua 2 koilarakada esnegain, …

Ikusi guztia  
orburuak Orburuen garbiketaorburuak Orburuen garbiketaorburuak Orburuen garbiketa

Orburuen garbiketa

Orburuen garbiketa –  Teknika / Errezeta Orburu sendo gogorrak aukeratuko ditugu. Horretarako, geure esku itxian estutuko ditugu, mikrofono batekin bageunde bezala. Muturreko hostoek itxita egon behar dute, ireki nahi ez balute bezala, erdian zulorik ageri …

Ikusi guztia  
Ganba koktelaGanba koktelaGanba koktela

Ganba koktela

Ganba koktela –  Osagaiak 1,5 kg ganba, egosiak eta zurituak Uraza garbi bat, zerrenda mehetan moztua Sagar berde bat, zuritua eta zuztarrik gabe, dado txikitan moztua Xorta bat laranja zuku Xorta bat limoi zuku Xorta …

Ikusi guztia  
Eskarola entsalada hirugihar puskekinEskarola entsalada hirugihar puskekinEskarola entsalada hirugihar puskekin

Eskarola entsalada hirugihar puskekin

Eskarola entsalada hirugihar puskekin –  Osagaiak 2 eskarola garbi, xukatu eta hostoak libratuta Hirugihar ketua puskatan, eskutada bat Baratxuri ale bat Oliba olio birjina, 6 koilarakada 2 koilarakada sagardo-ozpin Gatza eta piperbeltza Eskarola entsalada hirugihar …

Ikusi guztia  
Banana errea papilloteanBanana errea papilloteanBanana errea papillotean

Banana errea papillotean

Banana errea papillotean –  Osagaiak 8 banana eder, azala kenduta Gurin biguna, puska polit bat 4 koilarakada azukre Bainila leka bat, bitan irekia eta aletua Ron tanta batzuk, edo gustuko beste pattar bat Sulfuroztatutako edo …

Ikusi guztia  
Mugurdi marmeladaMugurdi marmeladaMugurdi marmelada

Mugurdi marmelada

Mugurdi marmelada –  Osagaiak 1,5 kg mugurdi, garbiak, txortenik gabe 300 g azukre 10 koilarakada limoi zuku Bainila adaxka bat, ireki eta aletua Mugurdi marmelada Errezeta Kazola batean ipiniko ditugu mugurdi guztiak. Azukrea, bainila ireki …

Ikusi guztia  
Perretxiko saltsa 2Perretxiko saltsa 2Perretxiko saltsa 2

Perretxiko saltsa

Perretxiko saltsa –  Osagaiak 2 tipulin eder, pikatuak 300 perretxiko, garaikoak (barrengorriak, kardu-perretxikoak, eta abar) 3 dl haragi salda edo zopako saldaz hornituriko ur 6 koilarakada esnegain urtu 4 koilarakada gurin 5 koilarakada oliba olio …

Ikusi guztia  
Atun tartareaAtun tartareaAtun tartarea

Atun tartarea

Atun tartarea –  Osagaiak 1/2 kg atun edo hegalabur, azal eta hezurrik gabe, labanaz dado txikitan moztua 2 abokat heldu, dadotan moztua Tipulin bat, pikatua eta ondoren uretan garbitua (iragazkian ongi xukatua) Perrexila, pikatua Pixar …

Ikusi guztia  
Pasta pistoarekinPasta pistoarekinPasta pistoarekin

Pasta pistoarekin

Pasta pistoarekin –  Osagaiak 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo makarroiak dira egokiak, baita gnocchi goxo batzuk ere) Barazki pistoa egiteko errezeta Gatza Pasta pistoarekin Errezeta Pasta …

Ikusi guztia  
Gazta souffle tradizionalaGazta souffle tradizionalaGazta souffle tradizionala

Gazta souffle tradizionala

Gazta souffle tradizionala –  Osagaiak 20 g gurin + 5 g 2 koilarakada bete irin 20 cl esne 20 cl ur 40 g Gruyère gazta, birrindua 3 arrautza + gorringo bat Gatza eta piperbeltz zuri …

Ikusi guztia  
LimontxeloaLimontxeloaLimontxeloa

Limontxeloa

Limontxeloa –  Osagaiak Litro bat alkohol etiliko, 95º-koa 7 limoi, horiak eta usain goxokoak Litro bat ur + baso bat 250 g azukre Limontxelo Errezeta Alkohol etilikoan 7 limoi horien azal birrindua sartuko dugu (alde …

Ikusi guztia  
Hirugiharra mikrohuinetan nola frejituHirugiharra mikrohuinetan nola frejituHirugiharra mikrohuinetan nola frejitu

Hirugiharra mikrohuinetan nola frejitu

Hirugiharra mikrohuinetan nola frejitu –  Osagaiak sukaldeko papera Hirugiharra mikrohuinetan nola frejitu Teknika / Errezeta Plater eta zartaginik garbitu nahi ez eta ametsetan hirugihar ogitarteko bat agertzen zaigunerako. Sukaldeko papera jarri plater xabal batean, bi …

Ikusi guztia  
Krema tarta mugurdiekinKrema tarta mugurdiekinKrema tarta mugurdiekin

Krema tarta mugurdiekin

Krema tarta mugurdiekin –  Osagaiak Tarta-hondo bat, labean erretako ore hautsi fin batez estalia, hotza Litro erdia krema edo krema arin, gustuen arabera Mugurdi freskoak, txortenik gabe Azukrea hautsetan Krema tarta mugurdiekin Errezeta Kontu handiz, …

Ikusi guztia  
Maionesa baratxuri gordinarekinMaionesa baratxuri gordinarekinMaionesa baratxuri gordinarekin

Maionesa baratxuri gordinarekin

Maionesa baratxuri gordinarekin –  Osagaiak Oliba olioa, litro erdia inguru 4 arrautza gorringo 3 koilarakada sagardo-ozpin Gatza, ximiko bat 2 baratxuri ale, zurituak Maionesa baratxuri gordinarekin Errezeta Munduko saltsa hotz zabalduena da maionesa. Jaki askoren …

Ikusi guztia  
Teilak Kakahuete teilakTeilak Kakahuete teilakTeilak Kakahuete teilak

Kakahuete teilak

Kakahuete teilak –  Osagaiak Kg erdia azukre Kg erdia kakahuete, pikatuak Litro laurdena arrautza zuringo Ximiko bat bainila-esentzia edo bainila-hauts Kakahuete teilak Errezeta Sutatik kanpo, hagaxka elektriko batez nahasiko ditugu gai guztiak eltze batean. Ore …

Ikusi guztia  
Masusta salteatuak izozkiarekinMasusta salteatuak izozkiarekinMasusta salteatuak izozkiarekin

Masusta salteatuak izozkiarekin

Masusta salteatuak izozkiarekin –  Osagaiak 500 g masusta, txortenik gabe 2 koilarakada azukre beltz Koilarakada bat gurin Tanta batzuk limoi zuku eta Modenako ozpin Jogurt izozkia, bola batzuk   Errezeta Padera batean azukrea jarri eta …

Ikusi guztia  
Tomateak hegaluzez beteta romesko saltsarekinTomateak hegaluzez beteta romesko saltsarekinTomateak hegaluzez beteta romesko saltsarekin

Tomateak hegaluzez beteta romesko saltsarekin

Tomateak hegaluzez beteta romesko saltsarekin –  Osagaiak 8 tomate heldu, ertainak eta trinko-trinkoak, betetzeko Hegaluzea oliotan edo ozpinetan, ongi hautatua, 8 zati Tipulin bat, xehatua Baratxuri ale bat, xehatua Perrexil xehatua Oliba olio birjina, 2 …

Ikusi guztia  
Piper berdeak arkume hankaz beteakPiper berdeak arkume hankaz beteakPiper berdeak arkume hankaz beteak

Piper berdeak arkume hankaz beteak

Piper berdeak arkume hankaz beteak –  Osagaiak Saltsan egindako txerri hanka hezurgabetuen errezeta 1 12 piper berde handi eta luze, ahalik eta leunenak (zimur gabeak) Oliba olioa frijitzeko 4 tipulin eder xehatuak Baratxuri ale bat …

Ikusi guztia  
Haragi xerra eta piper ogitartekoaHaragi xerra eta piper ogitartekoaHaragi xerra eta piper ogitartekoa

Haragi xerra eta piper ogitartekoa

Haragi xerra eta piper ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia Haragi xerra bat, ez oso lodia, zaharrarena edo gaztearena (behia edo txahala) 2 baratxuri ale, xerratan Xorta bat oliba olio Piper errea, zuritua eta …

Ikusi guztia  
endibia entsaladaendibia entsaladaendibia entsalada

Endibia entsalada

Endibia entsalada Osagaiak 12 endibia erdi neurriko 4 koilarakada ozpin-olio Gatza eta piperra Errezeta Endibia freskoak hautatu behar ditugu: alde batera utziko ditugu hosto muturrak zimel dituztenak eta trinko beteak ageri ez direnak. Zuztarra moztu …

Ikusi guztia  
Kukulu entsalada antxoa eta oilaskoarekinKukulu entsalada antxoa eta oilaskoarekinKukulu entsalada antxoa eta oilaskoarekin

Kukulu entsalada antxoa eta oilaskoarekin

Kukulu entsalada antxoa eta oilaskoarekin –  Osagaiak 4 “tuterako” kukulu 250-300 g oilasko bularki 8 antxoa xerra 10 g mostaza 100 g jogurt natural krematsu Oliba olioa Tipulina ale 1 Baratxuri laurdena … Errezeta: Kukuluak …

Ikusi guztia  
Marrubi clafoutis pastelaMarrubi clafoutis pastelaMarrubi clafoutis pastela

Marrubi clafoutis pastela

Marrubi clafoutis pastela –  Osagaiak 250 g marrubi, lautan eginak handiak badira 3 arrautza 5 koilarakada azukre 130 g esnegain lodi edo, hura ezean, urtu Koilarakada bete uxuala, edo antzeko edari biziren bat … Errezeta …

Ikusi guztia  
Marrubiak bainila izozkiarekin salteatutaMarrubiak bainila izozkiarekin salteatutaMarrubiak bainila izozkiarekin salteatuta

Marrubiak bainila izozkiarekin salteatuta

Marrubiak bainila izozkiarekin –  Osagaiak 500 g marrubi, txortenik gabe, laurdenetan zatituak 4 koilarakada azukre beltz 2 koilarakada gurin Limoi zukua, tanta batzuk Bainilazko izozkia   Errezeta Azukrea padera zabal batean ipini eta karamelu bihurtuko …

Ikusi guztia  
Tomateak hegaluzez beteta allioli saltsarekinTomateak hegaluzez beteta allioli saltsarekinTomateak hegaluzez beteta allioli saltsarekin

Tomateak hegaluzez beteta allioli saltsarekin

Tomateak hegaluzez beteta allioli saltsarekin –  Osagaiak 8 tomate heldu, ertainak eta trinko-trinkoak, betetzeko Hegaluzea oliotan, ongi hautatua, 8 zati eder Tipulin bat, xehatua Baratxuri ale bat, xehatua Perrexil xehatua Oliba olio birjina, 2 koilarakada …

Ikusi guztia  
Pikuak chantilly kremarekinPikuak chantilly kremarekinPikuak chantilly kremarekin

Pikuak chantilly kremarekin

Pikuak chantilly kremarekin –  Osagaiak 24 piku heldu Litro erdia chantilly krema Errezeta Xomorrorik eta txortenik gabe egongo dira pikuak. Beharra izanez gero, uretan pasatuko ditugu bizkor, eta zatar batez lehortuko ditugu ondoren leunki. Zuritu …

Ikusi guztia  
Baratxuriak edo tipulak nola zuritu mikrouhinetanBaratxuriak edo tipulak nola zuritu mikrouhinetanBaratxuriak edo tipulak nola zuritu mikrouhinetan

Baratxuriak edo tipulak nola zuritu mikrouhinetan

Baratxuriak edo tipulak nola zuritu mikrouhinetan –  Beharrezkoak Plater bat Teknika/Errezeta Batzuetan ez da modurik izaten baratxuri ale bat edo hornigai gisako tipula txiki bat behar den bezala zuritzeko. Ongi zuritzeko modu bat hauxe dugu: …

Ikusi guztia  
Arkumea saltsan patatekinArkumea saltsan patatekinArkumea saltsan patatekin

Arkumea saltsan patatekin

Arkumea saltsan patatekin –  Osagaiak 1,5 kg arkume (umerria edo bildotsa), puska ertainetan zatitua 5 piper txorizero, litro eta erdi ur epelean bi orduz beratuak 3 baratxuri ale, pikatuak 2 tipulin handi, pikatuak 10 koilarakada …

Ikusi guztia  
Berdel frijituaBerdel frijituaBerdel frijitua

Berdel frijitua

Berdel frijitua –  Osagaiak 8 berdel txiki edo ertain Irina Gatza Frijitzeko oliba olioa 2 baratxuri ale … Errezeta Arrandegian ongi garbia eman diezagutela berdela, barrenak, burua, alde banatako hexurrak eta buztana kenduta. Berdelak txikiak …

Ikusi guztia  
Piper berde beteak entsaladanPiper berde beteak entsaladanPiper berde beteak entsaladan

Piper berde beteak entsaladan

Piper berde beteak entsaladan –  Osagaiak 12 piper berde luze, ahalik eta leunenak (zimur gabeak) Oliba olioa frijitzeko 2 piper berde, luzetara moztuak 4 tipulin eder, zerrendatan moztuak Baratxuri ale bat Oliotan edo ozpinetan kontserbatutako …

Ikusi guztia  
Meloia izozkiarekinMeloia izozkiarekinMeloia izozkiarekin

Meloia izozkiarekin

Meloia izozkiarekin – Osagaiak Meloi erdi gozo bat Gustuko dugun izozki edo sorbeteren bat, esnegainez eta fruta zukuez egina *Lau pertsonentzat Errezeta Zuritu eta dado txikitan zatituko dugu meloia. Gopor handi batean edo txiki batzuetan …

Ikusi guztia  
Udare edo madariak belle-helene eranUdare edo madariak belle-helene eranUdare edo madariak belle-helene eran

Udare edo madariak belle-helene eran

Udare edo madariak belle-helene eran – Osagaiak Udareak almibarrean Bainila izozkia Txokolate saltsa Almendrak … Errezeta Bitan egin eta txortena eta zuztarra kenduko dizkiogu ondoren almibarrean daukagun udareari. Kopa baten hondoan ipiniko dugu erdi bat. …

Ikusi guztia  
Oilasko gibelen pateaOilasko gibelen pateaOilasko gibelen patea

Oilasko gibelen patea

Oilasko gibelen patea –  Osagaiak 24 oilasko gibel 2 tipulin, pikatuak Baratxuri ale bat, pikatua 2 arrautza Oliba olio pixar bat Brandy xorta bat 200 g patata pure Gatza eta piperbeltza Oilasko gibelen patea Errezeta …

Ikusi guztia  
Oilasko errea aranekinOilasko errea aranekinOilasko errea aranekin

Oilasko errea aranekin

Oilasko errea aranekin –  Osagaiak 2 oilasko eder, erretzeko prestatuak, garbiak 20 aran pasa, ederrak eta mamitsuak, hezurra kenduta Limoi azal bat Tipula Gatza eta piperbeltza, eho berria Baso bete ur Errezeta Labeko erretilu handi …

Ikusi guztia  
FoieFoieFoie

Foie-gras naturalaren terrina portzelanan egosia

Foie-gras naturalaren terrina portzelanan egosia – Osagaiak Kg erdia ahate foie-gras gordin, bi gibel inguru. Gatza, piperbeltz zuri ehoa eta azukrea Xorta bat armagnac Xorta bat brandy Xorta bat Portoko ardo Foie-gras naturalaren terrina portzelanan …

Ikusi guztia  
oilagorraoilagorraoilagorra

Oilagor errea gorringoekin

Oilagor errea gorringoekin – Osagaiak 4 oilagor garbi, hariz lotuak Gurina, mutur bat Koilarakada bat oliba olio 4 baratxuri ale Foie-gras mi-cuit, zati eder bat 4 ogi xerra txigortu Gorringo salteatuen errezeta bat Gatza … …

Ikusi guztia  
belar usaitsuakbelar usaitsuakbelar usaitsuak

Belar usaitsuak nola ihartzen utzi

Belar usaitsuak nola ihartzen utzi –  Osagaiak Izozkailuko poltsak Errezeta / Teknika Mendian barrena ibili eta gero, itxura bitxiko makilaz eta harriz gainera, edo lore-ontzia apainduko digun liliren batez gainera, noiz ez gara belar usaintsuren …

Ikusi guztia  
Basurde zibetaBasurde zibetaBasurde zibeta

Basurde zibeta

Basurde zibeta –  Osagaiak Kg bat basurde haragi, dado handitan moztua, gizenik eta tendoirik gabe Tipula handi bat, pikatua Azenario handi bat, xerratan moztua 2 baratxuri ale, zurituak Calvados edo antzeko edari bizi bat, baso …

Ikusi guztia  
Arrautza nahasi krematsuak mikrouhinetanArrautza nahasi krematsuak mikrouhinetanArrautza nahasi krematsuak mikrouhinetan

Arrautza nahasi krematsuak mikrouhinetan

Arrautza nahasi krematsuak mikrouhinetan –  Osagaiak 2 arrautza Gatza eta piperbeltza Xorta bat esnegain urtu edo esne kontzentratu lurrundu Xorta bat oliba olio Xorta bat gurin urtu Errezeta Plater batean nahasiko ditugu osagai guztiak. Ongi …

Ikusi guztia  
onddo tortillaonddo tortillaonddo tortilla

Onddo tortilla

Onddo tortilla –  Osagaiak Onddo salteatuak, 600 g Oliba olio pixka bat 8 arrautza Gatza Perrexil xehatua *Lau pertsonentzat Errezeta Onddoak kazola zabal baten edo zartagin batean jarriko ditugu berotzen, kontu handiz hondoan ez itsasteko. …

Ikusi guztia  
Tutuak Doneztebeko Joxeparen eranTutuak Doneztebeko Joxeparen eranTutuak Doneztebeko Joxeparen eran

Tutuak Doneztebeko Joxeparen eran

Tutuak Doneztebeko Joxeparen eran –  Osagaiak Orea egiteko: 450 g irin 20 g azukre 200 g oliba olio 200 g esne 2 limoi azal Gazta-krema maneatzeko: 2,5 kg gazta-krema Litro bat esnegain 400 g azukre …

Ikusi guztia  
Krema arina kafearen kutsuanKrema arina kafearen kutsuanKrema arina kafearen kutsuan

Krema arina kafearen kutsuan

Krema arina kafearen kutsuan –  Osagaiak 750 g krema hotza 250 g esnegain, harrotua, azukre pixar batekin Kafe-likore xorta bat Koilarakada bat kafe disolbagarri, Nescafe modukoa Errezeta Azukre pixar bat emango diogu esnegain harrotuari, sendo-sendo …

Ikusi guztia  
ganbak tenpuranganbak tenpuranganbak tenpuran

Ganbak tenpuran

Ganbak tenpuran – Osagaiak 40 ganba, freskoak eta erdi neurrikoak 150 g irin Ura, litro laurdena Azukrea, ximiko bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Gatza, koilarakada erdia Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta …

Ikusi guztia  
Ezti madalenakEzti madalenakEzti madalenak

Ezti madalenak

Ezti madalenak –  Osagaiak 300 g gurin 300 g azukre-hauts 120 g irin 120 g arbendol-hauts 425 g arrautza zuringo 4 koilarakada ezti Errezeta Gurina erantsi eta su eztian jarriko dugu eltze giderdun bat, gurina …

Ikusi guztia  
BERBERETXOAK TOMATEAREKINBERBERETXOAK TOMATEAREKINBERBERETXOAK TOMATEAREKIN

Berberetxoak tomatearekin

Berberetxoak tomatearekin –  Osagaiak 2 Kg berberetxo Litro laurdena ardo zuri Oliba olio Kaienako pipermina, mutur bat 6 baratxuri ale, pikatuak 4 tipulin, pikatuak Litro bat tomate saltsa Perrexil xehatua   Errezeta Ur zurrusta hotzaren …

Ikusi guztia  
Eskarola entsalada baratxuriarekinEskarola entsalada baratxuriarekinEskarola entsalada baratxuriarekin

Eskarola entsalada baratxuriarekin

Eskarola entsalada baratxuriarekin –  Osagaiak 2 eskarola garbi, xukatu eta hostoak libratuta 3 baratxuri ale Oliba olio birjina, 6 koilarakada Limoi zukua Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Gopor batean jarri eskarola. Katilu batean nahasi limoi zukua, …

Ikusi guztia  
Untxi frijituaUntxi frijituaUntxi frijitua

Untxi frijitua

Untxi frijitua Osagaiak 2 untxi, erdi tamainakoak eta puska txikitan zatituak Limoi zukua Perrexil xehatua 4 baratxuri ale, zanpatuak Xorta bat soja saltsa Irina eta gatza 4 baratxuri ale, zuritu gabe Oliba olioa, frijitzeko Errezeta …

Ikusi guztia  
Bieira salteatuakBieira salteatuakBieira salteatuak

Bieira salteatuak

Bieira salteatuak –  Osagaiak 20 bieira eder eta garbi Koilarakada bat oliba olio Gurina, zati txiki bat Tanta batzuk limoi zuku Perrexila, xehatua Gatza Errezeta Bi aldeetatik emango diegu gatza bieirei. Olioa isuri eta su …

Ikusi guztia  
Amuarrainak eskabetxeanAmuarrainak eskabetxeanAmuarrainak eskabetxean

Amuarrainak eskabetxean

Amuarrainak eskabetxean –  Osagaiak 1,5 kg amuarrain, garbi eta zabaleran bitan zatituak Irina eta frijitzeko olioa 2 tipulin eder, zerrendatan moztuak 8 baratxuri xister, osorik Urdaiazpiko serranoa, gizenez ongi hornitutako xerra bat Erramua, hosto fresko …

Ikusi guztia  
Txahal bihotza ardo beltzaren saltsanTxahal bihotza ardo beltzaren saltsanTxahal bihotza ardo beltzaren saltsan

Txahal bihotza ardo beltzaren saltsan

Txahal bihotza ardo beltzaren saltsan –  Osagaiak Txahal bihotz bat Azenario bat 2 porru Piperbeltza, eskukada bat 2 tipula 8 baratxuri ale, pikatuak Ardo beltza, botila bat Perrexila, eskukada bat 2 l ur Haragi salda …

Ikusi guztia  
Piku salteatuak esnegain izozkiarekinPiku salteatuak esnegain izozkiarekinPiku salteatuak esnegain izozkiarekin

Piku salteatuak esnegain izozkiarekin

Piku salteatuak esnegain izozkiarekin –  Osagaiak 20 piku txiki eta heldu, zurtoin gogorra kendua 4 koilarakada azukre beltz 2 koilarakada gurin Tanta batzuk limoi zuku Esnegain izozkia Errezeta Padera zabal batean jarriko dugu azukrea, su …

Ikusi guztia  
Krema tarta marrubiekinKrema tarta marrubiekinKrema tarta marrubiekin

Krema tarta marrubiekin

Osagaiak Tarta-hondo bat, labean erretako ore hautsi fin batez estalia, hotza Litro erdia krema edo krema arin, gustuen arabera Marrubi freskoak, txortenik gabe Azukrea hautsetan Errezeta Kontu handiz, moldearen ertzak ez haustearren, zabalduko dugu krema …

Ikusi guztia  
ganbakganbakganbak

Ganba irin-arrautzeztatuak

Osagaiak 40 ganba fresko, erdi tamainakoak Oliba olioa, frijitzeko Baratxuri ale bat Irina eta arrautza joa Gatza Errezeta Gatza emango diegu ganbei. Padera batean olio pixar bat isuri eta su ezti-eztian ipiniko dugu baratxuri ale …

Ikusi guztia  
Giltzurrunak xerez ardoaren kutsuanGiltzurrunak xerez ardoaren kutsuanGiltzurrunak xerez ardoaren kutsuan

Giltzurrunak xerez ardoaren kutsuan

Osagaiak 3 txahal giltzurrun, arrosak eta freskoak 3 tipulatx, pikatuak 5 koilarakada gurin Baso erdia esnegain urtu Baso erdia Xerezko ardo Koilarakada bete ziape Perrexila, zerrendatan moztua Gatza eta piperbeltza Oliba olioa Errezeta Eltze zabal …

Ikusi guztia  
Azalore egosiaAzalore egosiaAzalore egosia

Azalore egosia

Azalore egosia –  Osagaiak Azalore eder bat Oliba olio birjina edo gurina Gatza Errezeta Eltze batean, ur ugari jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Azalorea garbituko dugu ondoren, hosto berdeak kendurik. Zuztarra moztu eta mulkoak …

Ikusi guztia  
ganba tartareaganba tartareaganba tartarea

Ganba tartarea

Ganba tartarea –  Osagaiak kg ganba gordin, zurituak eta labanaz dado txikitan moztuak 2 abokat heldu, dadotan moztua Tipulin bat, pikatua eta ondoren uretan garbitua (iragazkian ongi xukatua) Perrexila, pikatua Tipulin-belarra, pikatua Pixar bat ziape …

Ikusi guztia  
ketchupketchupketchup

Ketchup etxean egina

Ketchup etxean egina –  Osagaiak Tomate heldu-helduak, 2 kg 3 tipula eder, txiki-txiki eginda 2 baratxuri ale Oliba olioa 3 koilarakada azukre Sagardo-ozpina, 5 koilarakada Koilarakada handi bat ezti 2 kumino pikor 2 piperbeltz pikor …

Ikusi guztia  
Odolkia erretaOdolkia erretaOdolkia erreta

Odolkia erreta

Odolkia erreta –  Osagaiak 2 tipula-odolki, freskoak Oliba olioa Errezeta Orratz edo jostorratz batez ziztatuko ditugu odolkiak, egin bitartean leher ez daitezen. Paderan olio pixar bat isuri eta su bizian jarriko dugu. Hartan ipiniko ditugu …

Ikusi guztia  
Bruselatxoak kremanBruselatxoak kremanBruselatxoak kreman

Bruselatxoak kreman

Bruselatxoak kreman –  Osagaiak 400 g bruselatxo Tipulin bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 4 koilarakada oliba olio Gurina, pittin bat Baso bete esne gain urtu Gatza Bruselatxoak kreman Errezeta Eltze batean ura jarriko dugu …

Ikusi guztia  
xapo egosiaxapo egosiaxapo egosia

Xapo egosia

Xapo egosia Osagaiak 4 xapo tronkotx edo domina eder, azalik gabe eta garbi 2 tipulin, zurituak 4 porro txiki garbi 4 patata ertain 4 azenario, zurituak 2 eskukada leka, harrik gabe eta luzeran bitan moztuak …

Ikusi guztia  
Kapoi errea baratxuriarekinKapoi errea baratxuriarekinKapoi errea baratxuriarekin

Kapoi errea baratxuriarekin

Osagaiak Kapoi eder bat, garbia eta erretzeko prestatua 4 baratxuri-buru Gatza eta piperbeltza, eho berria 2 baso bete ur Kapoi errea baratxuriarekin Errezeta Labe-erretilu batean ipiniko ditugu baratxuri aleak, barreiatuak, lepoa eta hegal-muturrak, hegaztia garbitzerakoan …

Ikusi guztia  
kapoia saltsankapoia saltsankapoia saltsan

Kapoia saltsan

Kapoia saltsan –  Osagaiak Kapoi eder bat, puskatan egina saltsan egiteko Litro eta erdi ardo beltz Zorrotada bat oliba olio Zorrotada bat brandy 2 tipulin, pikatuak Tomate bat, pikatua Azenario bat, pikatua Eskukada bat perrexil …

Ikusi guztia  
Brokoli zopaBrokoli zopaBrokoli zopa

Brokoli zopa

Brokoli zopa –  Osagaiak Brokoli eder bat edo bi ertain Litro erdia ur Litro erdia esnegain urtu Haragi-salda, pastilla bat 100 g gurin Gatza Brokoli zopa Errezeta Brokolia garbituko dugu lehenik, hosto berdeak kendurik. Zuztarra …

Ikusi guztia  
Pickled-SalmonPickled-SalmonPickled-Salmon

Izokina eskabetxean

Izokina eskabetxean –  Osagaiak 800 g izokin, 3×3 cm-ko zatitan moztuta 2 koilarakada gatz lodi Koilarakada bat piper beltz 4 erramu hosto 12 adar perrexil 4 adar ezkai 2 koilarakada piperrauts gozo (Verakoa, ahal bada) …

Ikusi guztia  
XV__Gipuzkoako_Odolki_LehiXV__Gipuzkoako_Odolki_LehiXV__Gipuzkoako_Odolki_Lehi

Odolkia egosita

Odolkia egosita –  Osagaiak 2 tipula-odolki, freskoak Ura edo haragi-salda Errezeta Orratz edo jostorratz batez ziztatuko ditugu odolkiak, egosi bitartean leher ez daitezen. Uretan edo saldan egos ditzakegu. Salda erabiltzen badugu, zapore izugarria erantsiko dio …

Ikusi guztia  
VICHYSSOISE EmiYanezVICHYSSOISE EmiYanezVICHYSSOISE EmiYanez

Vichyssoise, porru eta patata zopa

Vichyssoise, porru eta patata zopa Osagaiak Patata zurituak eta xerra mehetan zatituak, kilo erdia 2 porruren alde zuria, garbituta eta patatak bezalatsu zatituta Gurin koilarakada eder bat Gatz zimiko bat Ura, litro 1/2 bat Esnegain …

Ikusi guztia  
Ahate magret errea sagarrekinAhate magret errea sagarrekinAhate magret errea sagarrekin

Ahate magret errea sagarrekin

Ahate magret errea sagarrekin Osagaiak 4 ahate magret edo papar, freskoak 4 baratxuri ale 4 sagar zuritu, atal loditan moztuak, zuztarrik gabe Xorta bat limoi zuku Kanela, ezpal bat Mutur eder bat gurin Zimiko bat …

Ikusi guztia  
Patatak labean gurin eta baratxuriarekinPatatak labean gurin eta baratxuriarekinPatatak labean gurin eta baratxuriarekin

Patatak labean gurin eta baratxuriarekin

Osagaiak 10 patata handi Oliba olio pittin bat 2 baratxuri-buru, azal eta guzti ezkai adaxka 1 150 g gurin Gatza Errezeta Patatak zuritu eta zati loditan moztu, luzetara. Patata bakoitza gutxi gorabehera, lodieraren arabera, 8 …

Ikusi guztia  
izokina parrilan 2izokina parrilan 2izokina parrilan 2

Patatak, gurin harrotua eta izokin ketua entsaladan

Osagaiak 8 patata ertain Baratxuri-buru bat Porru puska bat Piperbeltza, 3 ale Izokin ketua, 8 xerra eder 5 koilarakada ur 150 g gurin Tipulina, eskutada bat, perrexila eta ezamihilua Limoi baten zukua Gatza eta piperbeltza …

Ikusi guztia  
Poteko atunaPoteko atunaPoteko atuna

Poteko hegaluzea egonezinentzat

Osagaiak 2 kg hegaluze, xerra oso loditan “arra erdikoak“ moztua Ura Gatz larria … Errezeta Kazola oso zabal batean jarriko dugu ura irakiten. Gatz larria erantsiko dugu, ugari erantsi ere, ura gazi dadin. Sua eztituko …

Ikusi guztia  
limoi sorbetealimoi sorbetealimoi sorbetea

Limoi sorbetea cavaren kutsuan

Limoi sorbetea cavaren kutsuan –  Osagaiak 300 g limoi sorbeteko litro erdia cava, oso hotza Errezeta Irabiagailuaren ontzian nahasiko ditugu osagai guztiak. Segundo gutxi batzuetan eta bizi-bizi, krema izoztu bat, edontzi hotzetan isuriko duguna, ateratzeko …

Ikusi guztia  
Txitxarro marmitakoaTxitxarro marmitakoaTxitxarro marmitakoa

Txitxarro marmitakoa

Txitxarro marmitakoa –  Osagaiak Saldarako: Txitxarro azalak eta hezurrak, kg erdia inguru 2 koilarakada handi oliba olio birjina estra 2 azenario, xerretan moztua Baratxuri ale bat, zuritua Tipula bat, zatitua Porru bat, zatitua Ura Marmitakorako: …

Ikusi guztia  
Txitxarroa-labeanTxitxarroa-labeanTxitxarroa-labean

Txitxarroa labean

Txitxarroa labean –  Osagaiak Txitxarro eder bat edo bi ertain, 4 lagunentzat, ezkata, alboko hezur eta errairik gabe Baso erdi bat ardo zuri 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 3 koilarakada sagardo-ozpin …

Ikusi guztia  
Txirlak plantxanTxirlak plantxanTxirlak plantxan

Txirlak plantxan

Txirlak plantxan –  Osagaiak 1,6 kg txirla 4 koilarakada handi oliba olio Kaienako piper-mutur bat 2 baratxuri ale, xerratan moztuak koilarakada handi bat sagardo-ozpin Perrexila, trauskil xehatua … Errezeta Ur ugarian garbituko ditugu txirlak, barruan …

Ikusi guztia  
izokina eskabetxeanizokina eskabetxeanizokina eskabetxean

Izokin marmitakoa

Izokin marmitakoa –  Osagaiak Izokinaren azalak eta hezurrak, kg erdia inguru 8 koilarakada handi oliba olio birjina estra 2 azenario, xerretan moztua 2 baratxuri ale Tipula bat, zatitua Porru bat, zatitua Ura Pipermorro gorri bat …

Ikusi guztia  
banana-splitbanana-splitbanana-split

Banana split

Banana split Osagaiak Banana heldu bat Bainila, txokolate eta marrubi izozkia Txokolate saltsa Esnegaina, harrotua Errezeta Bitan zatituko eta erretilu txiki batean ipiniko dugu banana heldua. Hiru izozki-bolak jarriko ditugu haren gainetik, zeinak bere zapore …

Ikusi guztia  
Tipula non gordeTipula non gordeTipula non gorde

Tipula non gorde

Tipula non gorde Beharrezkoak Leku lehor eta iluna Lurrezko ontzi bat … Leku lehor ilunean gorde behar ditugu beti tipulak, patatetatik urrun, erraz asko hondatzen baitira haien ondoan. Gainera, hobe dugu lurrezko ontzietan, eta ez …

Ikusi guztia  
OLAGARROAJavierLastrasOLAGARROAJavierLastrasOLAGARROAJavierLastras

Olagarroa a marola eran

Olagarroa a marola eran Osagaiak 1,5 kg-ko olagarro bat, egosia 2 koilarakada piperrauts gozo Koilaratxokada bat piperrauts min Gatz larria Oliba olio birjina estra Kg erdia patata ertain, zuritu gabe Ura Errezeta Olagarroa egoste-saldatik atera …

Ikusi guztia  
Pintxo-bar-ormazabal-txahal muturrakPintxo-bar-ormazabal-txahal muturrakPintxo-bar-ormazabal-txahal muturrak

Txahal muturrak tipula saltsan

Txahal muturrak tipula saltsan –  Osagaiak 2 txahal mutur 3 tipula Baratxuri-buru bat Azenario bat Porru bat 2 tomate, onduak Eskukada bat perrexil adaxka Oliba olioa Irina eta arrautzak, joak Gatza Errezeta Muturrak uretan garbitu …

Ikusi guztia  
patxaranapatxaranapatxarana

Patxarana

Patxarana –  Osagaiak Basaran freskoak, onduak, kilo bat Patxarana egiteko anis berezia, 3 litro Kafe ale batzuk … Errezeta Ongi garbitu basaranak, uretan, gero lehortu eta hurrena bidoi edo bonbila handi batean sartu. Ondoren anisa …

Ikusi guztia  
Argazkia: naizArgazkia: naizArgazkia: naiz

Txahal zankarra kazolan egina

Txahal zankarra kazolan egina –  Osagaiak Txahal zankar bat, osoa 2 baratxuri-buru Xorta bat ardo zuri Oliba olioa Gatza Errezeta Harakinak presta dezala zankarra, ongi garbitua, zuntz, zurda edo gizenik gabe. Kazola ondo aukeratzea funtsezkoa …

Ikusi guztia  
txerri txuleta sagarrarekintxerri txuleta sagarrarekintxerri txuleta sagarrarekin

Txerri txuletak sagarrekin

Txerri txuletak sagarrekin –  Osagaiak 8 txerri txuleta ertain 4 sagar, zurituak eta atal loditan moztuak, zuztarrik gabe Xorta bat limoi zuku Kanela, ezpaltxo bat Gurina, mutur eder bat Oliba olioa eta gatza *Lau pertsonentzat …

Ikusi guztia  
Txahal txuletaTxahal txuletaTxahal txuleta

Haragi zati handi bat nola erre

Haragi zati handi bat nola erre –  Osagaiak Oliba olioa Errezeta / Teknikak Haragi zati handi bat erretzeko garrantzitsua da beldurrik ez izatea, adorez jokatzea. Gizenak eta erretze prozesua oztopa dezaketen ehunak kentzeko eskatuko diogu …

Ikusi guztia  
Sardinak gatzetanSardinak gatzetanSardinak gatzetan

Sardinak gatzetan

Sardinak gatzetan –  Osagaiak 2 kg sardina Gatz larria Oliba olio birjina, estra. Sardinak gatzetan Errezeta Burua kendu sardinei. Tripak ere atera. Ez hausteko ahaleginak eginez, behatz-mamiekin ireki eta erdiko hezurra aterako diegu. Sardina bitan …

Ikusi guztia  
masusta edariamasusta edariamasusta edaria

Masusta edari gasduna

Masusta edari gasduna –  Osagaiak Masustak, eskutada eder bat Limoi erdiaren zukua Gaseosa botila bat, hotz-hotza Errezeta Baso-irabiagailu baten ontzian masustak eta limoiaren zukua sartuko ditugu. Indar bete-betean irabiatu beharra dago pure ilun ongi krematsu …

Ikusi guztia  
LaranjadaLaranjadaLaranjada

Laranjada

Laranjada –  Osagaiak 6 laranjaren zukua Azukrea, norberaren gogara Ur hotza Izotza Errezeta Pitxer edo txarro handi batean, hainbat koilarakada azukrerekin nahasiko dugu laranja zukua. Bizkor nahasiko dugu dena, azukrea ongi disolbatzeko. Izotz koskor eder …

Ikusi guztia  
izokina parrilanizokina parrilanizokina parrilan

Izokina plantxan baratxuri-olioarekin

Osagaiak 4 izokin solomo, hezurrik gabe, 220 g bakoitzak 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, zerrendatan moztuak 3 koilarakada sagardo-ozpin Perrexil txikitua Limoia Gatza Errezeta Gatza bi aldeetatik eman eta padera batean jarriko ditugu …

Ikusi guztia  
Galeperrak eskabetxeanGaleperrak eskabetxeanGaleperrak eskabetxean

Galeperrak eskabetxean

Galeperrak eskabetxean –  Osagaiak 8 galeper garbi Tipulin bat, pikatua Porru bat, pikatua Azenario bat, xerratan moztua Apioa, adaxka bat 8 baratxuri ale, osorik 3 koilaraka handi oliba olio 20 koilarakada ardo zuri 20 koilarakada …

Ikusi guztia  
Otarrainxka salteatuakOtarrainxka salteatuakOtarrainxka salteatuak

Otarrainxka salteatuak

Otarrainxka salteatuak –  Osagaiak 2 kg otarrainxka fresko Oliba olioa Baratxuri xehatua, pittin bat Gatza salteatuak Errezeta Uretatik pasa eta ongi lehortuko ditugu otarrainxkak. Padera handi bat su bizian jarri eta zorrotada on bat olio …

Ikusi guztia  
Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuakLegatz kokotxak irin-arrautzeztatuakLegatz kokotxak irin-arrautzeztatuak

Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak

Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak –  Osagaiak Kg bat legatz kokotx fresko 3 baratxuri ale, osorik eta zuritu gabe Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olioa, frijitzeko Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak Errezeta Garbitu, bizarrak moztu eta hezurrak kenduko …

Ikusi guztia  
Marrubiak chantilly kremarekinMarrubiak chantilly kremarekinMarrubiak chantilly kremarekin

Marrubiak chantilly kremarekin

Marrubiak chantilly kremarekin –  Osagaiak 750 g marrubi, ongi onduak, laurdenetan zatituak Azukre pixar bat Chantilly krema, litro erdia Marrubiak chantilly kremarekin Errezeta Ziur egon behar dugu marrubiek xomorrorik eta txortenik ez dutela. Uretan pasa …

Ikusi guztia  
bieirak pastarekinbieirak pastarekinbieirak pastarekin

Bieirak pastarekin

Bieirak pastarekin Osagaiak 24 bieira, garbituak eta bi xerra loditan zatituak 2 baratxuri ale, pikatuak 6 koilarakada oliba olio Perrexil pikatua 600 g pasta, egosi berria, norberaren gustukoa (molde honetako jakietan egokiak dira espagetiak edo …

Ikusi guztia  
kapoiakapoiakapoia

Kapoia garbitzeko era

Osagaiak Gatza Piperbeltza Errezeta Guztiz lumatu ondoren, luma-hondarrak eta orratzak kenduko dizkiogu hegaztiari. Garretan erreko dugu, lumaren edo iluparen arrastorik gera ez dadin. Hankak eta burua bereiziko ditugu ondoren, lepoa eta ipurdia ukitu gabe utzirik. …

Ikusi guztia  
sagar konpotasagar konpotasagar konpota

Sagar konpota

Sagar konpota Osagaiak 9 sagar golden, edo hobe, errege-sagar (Errezilgoak) Dezilitro bat ur Bainila leka bat, irekia eta aletua Limoi baten zukua Sagar konpota Errezeta Sagarrak zuritu eta puska ezberdinetan zatitu, baina bihotza baztertu. Fruta …

Ikusi guztia  
Sagar tartaSagar tartaSagar tarta

Sagar tarta kremarik gabe

Sagar tarta kremarik gabe –  Osagaiak Tartak egiteko molde bat, hondoa hostorez estalita. Moldetik zentimetro batzuk kanpora atera behar du hostoreak Hostore disko bat, pixka bat txikiagoa, tarta estaltzeko 8 errege sagar garratz, errezil-sagarrak Gurina, …

Ikusi guztia  
sagar erreaksagar erreaksagar erreak

Sagar erreak

Sagar erreak Osagaiak 8 errege sagar 8 koilarakada azukre Xorta bat sagardo-pattarra Ura, baso erdia Sagar erreak Errezeta Labea berotuko dugu lehenik, 180º-ko tenperaturan. Erretilu batean ipiniko ditugu zortzi sagarrak, osorik, ongi garbitu eta lehortu …

Ikusi guztia  
atunaatunaatuna

Poteko atun tradizional egosia

Osagaiak Lehen mailakoa izango da atuna, eta oso freskoa Kristalezko flaskoak garbi eta lehor egongo dira, uztai-itxituraz eta goma berriz hornituak. Oliba olioa erabiliko dugu (0,4º), batzuek eki-lore olioa ere erabiltzen badute ere Errezeta Burua …

Ikusi guztia  
Muskuiluak garbitzeko eraMuskuiluak garbitzeko eraMuskuiluak garbitzeko era

Muskuiluak garbitzeko era

Muskuiluak garbitzeko era –  Osagaiak Ura … Errezeta Muskuiluak jango baditugu, garrantzi handikoa da aldez aurretik haiek oso ongi garbitzea. Sukaldeko harraskan jarri, eta ur txorrotada hotzarekin garbitu ongi begiratuta. Bazter itzazu hautsiak dauden muskuiluak …

Ikusi guztia  
tapenade saltsatapenade saltsatapenade saltsa

Tapenade saltsa

Tapenade saltsa –  Osagaiak Oliba beltz hezurgabetuak, pisatuak, 200 g Baratxuri ale bat, zuritua, barreneko hozia kenduta 3 antxoa xerra, gatzetan Koilarakada bat kapar Oliba olio birjina, estra, 100 g … Errezeta Oliba beltz hezurgabetuak …

Ikusi guztia  
Sagar, udare eta bainila konpotaSagar, udare eta bainila konpotaSagar, udare eta bainila konpota

Sagar, udare eta bainila konpota

Sagar, udare eta bainila konpota –  Osagaiak 6 sagar 6 udare 10 koilarakada ur Bainila adaxka bat, ireki eta aletua Limoi baten zukua Errezeta Sagarrak zuritu eta puska irregularretan zatituko ditugu lehenik, barneko zuztarra kenduta. …

Ikusi guztia  
Gazta krema fruitu gorriekinGazta krema fruitu gorriekinGazta krema fruitu gorriekin

Gazta krema fruitu gorriekin

Gazta krema fruitu gorriekin –  Osagaiak Mascarpone gaztaren krema. Litro bat, hotz-hotza Fruta gorri garbi eta xukatuak. 4 eskutada Azukre-hautsa   Errezeta Gazta-krema hotz-hotza kristalezko lau kopa altutan paratuko dugu. Krema aldez aurretik egina izan …

Ikusi guztia  
Potxak txirlekinPotxak txirlekinPotxak txirlekin

Potxak txirlekin

Potxak txirlekin –  Osagaiak Potxa soil maneatuen errezeta bat 600 g txirla Olio pixka bat Baratxuri xehatu pixka bat Ardo zuri pixka bat Perrexil xehatua Baxoerdi bat ur … Errezeta Potxak egin, kontu handiz, errezetan …

Ikusi guztia  
Ahate gibelaAhate gibelaAhate gibela

Ahate gibela nola moztu

Ahate gibela nola moztu –  Osagaiak Xafla estuko labana luze bat, ongi zorroztua Ur beroa Errezeta / Teknika Ahate gibela edo foie-grasa garestia da, oso. Luxua da taula baten gainean izan eta jan ahal izatea. …

Ikusi guztia  
PERRETXIKO RISSOTOA Joselu BlancoPERRETXIKO RISSOTOA Joselu BlancoPERRETXIKO RISSOTOA Joselu Blanco

Perretxiko risottoa

Perretxiko risottoa –  Osagaiak 500 g arroz (ale biribileko arroza) Perretxiko freskoak 4 koilarakada oliba olio 4 azafrai-izpi 2 tipula ertain, txikituak Baso bete ardo zuri Haragi salda edo ura, 1,3 litro Gatza Perretxiko risottoa Errezeta …

Ikusi guztia  
Xuxu chantilly kremaz beteakXuxu chantilly kremaz beteakXuxu chantilly kremaz beteak

Xuxu chantilly kremaz beteak

Xuxu chantilly kremaz beteak –  Osagaiak Xuxuak labean eginak eta hoztuak (ikusi errezeta) Chantilly krema Azukre hautsa Xuxu chantilly kremaz beteak Errezeta Profitelorelen albo batean ebaki bat egin labanaren muturrarekin edo guraizeekin. Koilara baten edo …

Ikusi guztia  
Krema kruxpetakKrema kruxpetakKrema kruxpetak

Krema kruxpetak

Krema kruxpetak –  Osagaiak Haize kruxpetak, frijituak eta epelduak Krema epela, egin berria Azukre-hautsa Krema kruxpetak Errezeta Guraize batzuez albo batetik ireki eta barruko orea hustu egingo diegu, neurrian betiere, kruxpetei, ahalik eta betegarri gehien …

Ikusi guztia  
Oilasko gibelen pateaOilasko gibelen pateaOilasko gibelen patea
Arrozesnea arrautza gorringoekinArrozesnea arrautza gorringoekinArrozesnea arrautza gorringoekin
Javier LastrasJavier LastrasJavier Lastras
Atuna perretxiko saltsanAtuna perretxiko saltsanAtuna perretxiko saltsan
Arroza onddoekinArroza onddoekinArroza onddoekin
oilagorraoilagorraoilagorra
Oilasko errea aranekinOilasko errea aranekinOilasko errea aranekin
XV__Gipuzkoako_Odolki_LehiXV__Gipuzkoako_Odolki_LehiXV__Gipuzkoako_Odolki_Lehi
Txahal bihotza ardo beltzaren saltsanTxahal bihotza ardo beltzaren saltsanTxahal bihotza ardo beltzaren saltsan
Mascarpone kremaMascarpone kremaMascarpone krema
Arkume txuletak villeroi eranArkume txuletak villeroi eranArkume txuletak villeroi eran
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
Txerri aztala dilistekinTxerri aztala dilistekinTxerri aztala dilistekin
OLAGARROAJavierLastrasOLAGARROAJavierLastrasOLAGARROAJavierLastras
brokoliabrokoliabrokolia
Piku salteatuak esnegain izozkiarekinPiku salteatuak esnegain izozkiarekinPiku salteatuak esnegain izozkiarekin
Basurde zibetaBasurde zibetaBasurde zibeta

Basurde zibeta

Osoa Ikusi  
Arroz beltza txipiroiekinArroz beltza txipiroiekinArroz beltza txipiroiekin
VICHYSSOISE EmiYanezVICHYSSOISE EmiYanezVICHYSSOISE EmiYanez
endibia entsaladaendibia entsaladaendibia entsalada
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
Atun eta piper erre ogitartekoaAtun eta piper erre ogitartekoaAtun eta piper erre ogitartekoa
FoieFoieFoie
Amuarrainak eskabetxeanAmuarrainak eskabetxeanAmuarrainak eskabetxean
Banana errea papilloteanBanana errea papilloteanBanana errea papillotean
arroza oilaskoarekinarroza oilaskoarekinarroza oilaskoarekin
Hegaluzea pistoarekinHegaluzea pistoarekinHegaluzea pistoarekin
Tipula non gordeTipula non gordeTipula non gorde
Maionesa baratxuri gordinarekinMaionesa baratxuri gordinarekinMaionesa baratxuri gordinarekin
Baratxuriak edo tipulak nola zuritu mikrouhinetanBaratxuriak edo tipulak nola zuritu mikrouhinetanBaratxuriak edo tipulak nola zuritu mikrouhinetan
Kapoi errea baratxuriarekinKapoi errea baratxuriarekinKapoi errea baratxuriarekin
Bieira salteatuakBieira salteatuakBieira salteatuak
ganba tartareaganba tartareaganba tartarea
ketchupketchupketchup
izokina eskabetxeanizokina eskabetxeanizokina eskabetxean
natilanatilanatila
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
surimiasurimiasurimia
Pikuak chantilly kremarekinPikuak chantilly kremarekinPikuak chantilly kremarekin

Pikuak chantilly kremarekin

Osoa Ikusi  
Antxoa, pikillo piper eta gazta urdin tosta –  Osagaiak  4 ogixerra/tostada 4 antxoa xerra (gatzetan ondutakoak) 4 pikillo piper 100 g gazta urdin krema edo saltsa (potekoa edo etxean egina) …  Errezeta  Tostadak edo ogi xerrak erre. (labean, tostadora edo zartaginean oliba olio pitin batekin bustiz aurretik). Pikillo piperrak, zartaginean su baxuan (10etik 6 edo 7) oliba olio pitin bat ez erretzen eduki 25-30 minutuz. Ogi gainean gazta krema zabaldu, ondoren, pikilloa jarri eta azkenik luzeran, antxoa. …  Kasu!  Gazta kremarik ez baduzu etxean duzun gazta hori erabili dezakezu… Gozatu eta on egin!  Antxoa, pikillo piper eta gazta urdin tostaAntxoa, pikillo piper eta gazta urdin tosta –  Osagaiak  4 ogixerra/tostada 4 antxoa xerra (gatzetan ondutakoak) 4 pikillo piper 100 g gazta urdin krema edo saltsa (potekoa edo etxean egina) …  Errezeta  Tostadak edo ogi xerrak erre. (labean, tostadora edo zartaginean oliba olio pitin batekin bustiz aurretik). Pikillo piperrak, zartaginean su baxuan (10etik 6 edo 7) oliba olio pitin bat ez erretzen eduki 25-30 minutuz. Ogi gainean gazta krema zabaldu, ondoren, pikilloa jarri eta azkenik luzeran, antxoa. …  Kasu!  Gazta kremarik ez baduzu etxean duzun gazta hori erabili dezakezu… Gozatu eta on egin!  Antxoa, pikillo piper eta gazta urdin tostaAntxoa, pikillo piper eta gazta urdin tosta –  Osagaiak  4 ogixerra/tostada 4 antxoa xerra (gatzetan ondutakoak) 4 pikillo piper 100 g gazta urdin krema edo saltsa (potekoa edo etxean egina) …  Errezeta  Tostadak edo ogi xerrak erre. (labean, tostadora edo zartaginean oliba olio pitin batekin bustiz aurretik). Pikillo piperrak, zartaginean su baxuan (10etik 6 edo 7) oliba olio pitin bat ez erretzen eduki 25-30 minutuz. Ogi gainean gazta krema zabaldu, ondoren, pikilloa jarri eta azkenik luzeran, antxoa. …  Kasu!  Gazta kremarik ez baduzu etxean duzun gazta hori erabili dezakezu… Gozatu eta on egin!  Antxoa, pikillo piper eta gazta urdin tosta
ganbakganbakganbak
Marrubi clafoutis pastelaMarrubi clafoutis pastelaMarrubi clafoutis pastela
zainzuria-arraultzekin-2zainzuria-arraultzekin-2zainzuria-arraultzekin-2
belar usaitsuakbelar usaitsuakbelar usaitsuak
Praline saltsaPraline saltsaPraline saltsa
porrusalda bakalaorekinporrusalda bakalaorekinporrusalda bakalaorekin
erroskilakerroskilakerroskilak

Erroskilak

Osoa Ikusi  
ARKUMEA ERREA Joselu-BlancoARKUMEA ERREA Joselu-BlancoARKUMEA ERREA Joselu-Blanco

Arkumea labean erreta

Osoa Ikusi  
Atun salteatua tomate entsalada gaineanAtun salteatua tomate entsalada gaineanAtun salteatua tomate entsalada gainean
Ahatea erretaAhatea erretaAhatea erreta

Ahatea erreta

Osoa Ikusi  
Pizza antxoilekinPizza antxoilekinPizza antxoilekin
Azalore egosia olio errearekinAzalore egosia olio errearekinAzalore egosia olio errearekin
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
Erremolatxa aza gordinarekin entsaladaErremolatxa aza gordinarekin entsaladaErremolatxa aza gordinarekin entsalada
piku mermeladapiku mermeladapiku mermelada
Banana enpanadatxoakBanana enpanadatxoakBanana enpanadatxoak
Ezti madalenakEzti madalenakEzti madalenak
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
Udare edo madariak belle-helene eranUdare edo madariak belle-helene eranUdare edo madariak belle-helene eran
arrozesnearrozesnearrozesne
arkumea eztiz gozatuaarkumea eztiz gozatuaarkumea eztiz gozatua
arroza abankandoarekinarroza abankandoarekinarroza abankandoarekin
Odolki nahaskiaOdolki nahaskiaOdolki nahaskia
Barazkiak nola egosiBarazkiak nola egosiBarazkiak nola egosi
Babarrun gorrien zopaBabarrun gorrien zopaBabarrun gorrien zopa
zainzuri tortilazainzuri tortilazainzuri tortila
Arroz paellaArroz paellaArroz paella

Arroz paella

Osoa Ikusi  
Arroza txirlekinArroza txirlekinArroza txirlekin
Arbendol edo almendra teilakArbendol edo almendra teilakArbendol edo almendra teilak
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
Pickled-SalmonPickled-SalmonPickled-Salmon
Atun ogitartekoaAtun ogitartekoaAtun ogitartekoa
Antxoak gatzetanAntxoak gatzetanAntxoak gatzetan
Antxoa beteakAntxoa beteakAntxoa beteak

Antxoa beteak

Osoa Ikusi  
Bruselatxoak urdaiazpikoarekinBruselatxoak urdaiazpikoarekinBruselatxoak urdaiazpikoarekin
izokina parrilanizokina parrilanizokina parrilan
babarrun zuriakbabarrun zuriakbabarrun zuriak
Tutuak Doneztebeko Joxeparen eranTutuak Doneztebeko Joxeparen eranTutuak Doneztebeko Joxeparen eran
Meloia izozkiarekinMeloia izozkiarekinMeloia izozkiarekin
Kardua arbendolekinKardua arbendolekinKardua arbendolekin
Zigala, leka eta tomate entsaladaZigala, leka eta tomate entsaladaZigala, leka eta tomate entsalada
Brownie Iker M. eranBrownie Iker M. eranBrownie Iker M. eran
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0
Arrautzak nola frijituArrautzak nola frijituArrautzak nola frijitu
Aza shangai eranAza shangai eranAza shangai eran
Antxoak kazolanAntxoak kazolanAntxoak kazolan

Antxoak kazolan

Osoa Ikusi  
ONDDO NAHASKIA Javier-LastrasONDDO NAHASKIA Javier-LastrasONDDO NAHASKIA Javier-Lastras
Alberjiniak urdaiazpiko eta tomatearekinAlberjiniak urdaiazpiko eta tomatearekinAlberjiniak urdaiazpiko eta tomatearekin
saltsa arrosasaltsa arrosasaltsa arrosa
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0