Menua

Txerri aztala dilistekin

  • Txerri aztala dilistekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txerri aztala dilistekin

Osagaiak

  • Txerri aztal bat etxean egosia, bere egoste-saldarekin
  • Tipulin bat, pikatua
  • Porru baten zuria, pikatua
  • Azenario bat, pikatua
  • Ximiko bat piperrauts gozo
  • 300 g dilista
  • Baratxuri ale bat, xerratan
  • Oliba olio birjina
  • Perrexila, xehatua
  • Ura eta gatza

Errezeta

  1. Lehenengo, aztala egosi, xukatu eta gorde egingo dugu geroko. Salda ere gordeko dugu.
  2. Kazola batean, tipulina, porruaren zuria eta azenarioa, dilistak eta piperrautsa erantsi, gatz pikor batzuk eman eta, hatz bete gainetik estaliko dugu guztia aztala egositako saldaz. Ezti-ezti edukiko dugu dena egosten, 50 bat minutuan.
  3. Haien ostean, baratxuri-olioa prestatuko dugu. Horretarako, padera bat su bizian jarri, oliba olioa isuri eta oso bero dagoela erantsiko ditugu baratxuriak, xaflatan moztuak. Bizi-bizi gorrituko ditugu, erretzen utzi gabe, eta oraindik sutan edukiko ditugun dilisten gainean irauliko ditugu gero.
  4. Irakin eztian utziko dugu guztia minutu batzuetan eta sutatik aterako dugu kazola, dilistak xamur eta zaporetsu daudela frogatu ondoren. Oso saldatsu geratu bazaizkigu, dilistak atera eta murrizten edukiko dugu salda, eta bolumena galdu duenean erantsiko ditugu berriro dilistak. Gatz-puntua zuzenduko dugu ondoren.

Kasu!

Dilisten gainean aurkeztuko dugu txerria aztala, papurturik eta hezurrik gabe, eta perrexil xehatua hautseztatuko dugu jakiaren gainetik. Dilisten salda murrizterakoan xorta bat esnegain urtu eransten badugu, emaitza hobea izango da, baina xorta bat izan dadila, ez gehiago.

Txerri aztala dilistekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Txerri blanqueta

Txerri blanqueta

Txerri blanqueta –  Osagaiak Kg bat txerri haragi, gisatzeko 2 azenario 2 tipulin Porru bat Erramua, hosto txiki bat Ezkai freskoa, adaxka txiki bat Kg erdia barrengorri, garbi eta lautan zatituak Gurina, pixar bat Saltsa …

TXERRI HANKAK JavierLastras

Txerri hankak saltsan

Txerri hankak saltsan Osagaiak 12 txerri hanka, aurrekoak eta zuri-zuriak (Egosiak erosten badituzu, lan eta plazer gutxiago. Zeuk erabaki) 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Litro erdia ardo beltz Oliba …

Txerri txuletak tipula saltsan

Txerri txuletak tipula saltsan

Txerri txuletak tipula saltsan –  Osagaiak 4 txerri txuleta 3 tipula, zerrenda mehetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa 2 baso arrain salda edo ur Xorta bat ardo zuri Gatza Perrexila Txerri txuletak tipula saltsan Errezeta …

sukaldean-fondo0

Txerri mutur irin-arrautzeztatua

Osagaiak 6 txerri mutur garbi eta ilerik gabe Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Oliba olioa Ura Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olioa, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta Kazola batean oliba olio xorta …

sukaldean-fondo0

Eltzekaria nola egin

Osagaiak Porru bat 2 azenario Arbi bat Tipula bat, iltze usaintsu bat ziztaturik duela Baratxuri-buru bat 10 koilarakada oliba olio 2 hanka hezur eta 2 belaun hezur 200 g txerri saiheski 200 g txerri urdai …